Duben
ohodnotit

Piknik u Hanging Rock

Picnic at Hanging Rock

Další název:
Picknick am Valentinstag
Země:
Rok:
1975
Délka:
115 minut
Premiéra v ČR:
10.2.1997

Obsah filmu Piknik u Hanging Rock

 
Na výjimečně teplý den svatého Valentýna čtyři dívky a jejich učitelka vyrazí na výlet ke zvláštnímu skalnímu útvaru Hanging Rock. Skupina se náhle ztrácí. Po týdnu je nalezena pouze jedna ze studentek, která si ale nic nepamatuje. Rozbíhá se velké pátrání, které by mohlo dívky zachránit. Snímek vychází z bestselleru spisovatelky Joan Lindsayové popisující údajnou skutečnou událost, jež se stala roku 1900 v australské přírodě. Režisér Peter Weir famózním způsobem vytváří nebezpečně mysteriózní atmosféru na pomezí hororu, aniž by jakkoli vysvětloval příčiny události. Skvělá kamera Russella Boyda oživuje zdánlivě klidnou flóru a faunu a...
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
trailer
Distributor v ČR:
NFA - Národní filmový archiv
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Distribuční verze:
s titulky
 
 
Zvuk:
mono
 
 
Přístupno:
od 15 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Piknik u Hanging Rock >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

kali.4
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 28.9.2009
Vždycky jsem si říkal, že s těmihle   jednopohlavními školami a internáty není něco   v pořádku, obzvlášť s těmi dívčími. Zde   na komunitu studentek a jejich učitelek působí   jako rozkladný faktor mysteriózní zmizení   několika členek tohoto nepřirozeného a   bizarního společenství, hlavně pak zmizení   krásné a všemi milované Mirandy, která   spíše než přítelkyni představuje pro dívky   objekt intimních milostných tužeb. Když ale   ten babinec pozorujete, říkáte si, že by   každopádně bylo jen otázkou času, než by se   všechny ty utajené lesbičky, závistivé mrchy,   emocionálně nestabilní jednotlivkyně,   vyčpělé staré panny a v praktickém životě   nepoužitelné ženy a dívky zřítily rovnou do   pekel. Já samostatné a silné ženy podporuji,   zde po nich ale až na výjimky (Sara) není   stopy.
Peter Weir natočil vrstevnatý film o   boji s předsudky, s morálními zásadami, s   hloupými a zvětralými tradicemi a s vlastním   svědomím, který není lehké strávit, protože   je složité ho již jen sledovat. Za odlišných   okolností krásná krajina zde působí   depresivně, strašidelné skály záměrně   připomínají lidské tváře a divák si   neustále připadá, jako by měl úpal. Do toho   všeho hraje místy pozitivněji, ale hlavně   depresivněji a temněji hudba, která jako by   upozorňovala, že tady není něco v pořádku   – někdo lže, někdo nenávidí, někdo miluje,   ale všichni mají tajemství, která je   sžírají, dokud toho jistého člověka   nezničí, nebo se s bolestmi nevyderou na povrch.   Temně tajemný film o temných tajemstvích.
Charlie35
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 9.3.2009
Jeden z prvních filmových pokusů   fenomenálního australského režiséra Petera   Weira a hned vynikající. Poměrně náročný   snímek, který je založen na budování   atmosféry. Nejvyšší ohodnocení.
Ingrid
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 17.2.2007
Perfektní začátek (myšleno do doby než se   děvčata ztratí), ten kontrast mladičkých   zasněných v bělonkých šatičkách   pobíhajících školaček s majestátní   zalesněnou horou, po které ladně pobíhají a   překračují potůčky, vážně stojí za to. A   pak hups, a už filmek ztrácí grády, ubíhá   kamsi dosti pomalinku a nejhorší je, že se   nikam nedobere, takže závěr si udělá každý   sám. Jinak k žádnému herci / herečce jsem   nijak během sledování zvlášť nepřilnula,   oni ani neměli moc šancí se předvést, všecko   "visí" na hoře:-) Každopádně   dokonalá kamera slaďující se s hudbou, to mám   moc ráda:)


Hodnocení:n12345678910
Piknik u Hanging Rock (1975)Piknik u Hanging Rock (1975)Piknik u Hanging Rock (1975)Piknik u Hanging Rock (1975)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190622
Osobností: 698003
Fotografií: 764514
Plakátů: 376933
Obsahů a biografií: 178392

Poslední komentáře

Duna: Část druhá (2024)

Duna: Část druhá
Film je moc pěkný, ale něco   tomu chybí. Větší   napětí, dynamika, spád. Ale   filmek opravdu kvalitní,   dají se ty necelé hodiny   vydržet.

Autor: red.mann | Hodnocení: 7 / 10

Tlukot srdce (1980)

Tlukot srdce
Pro mě byl tohle opravdu   silný zážitek. Krásný   příběh o tom, co   předcházelo napsání jedné   geniální knihy a o tom, co   ovlivnilo celou více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 9 / 10

Společná noc (1999) [TV epizoda]

Společná noc
Eric stále touží vyspat se   s Donnou a oba se tomu   blíží, ale stále k tomu   ještě nedošlo. Red zkouší   vařit, protože Kitty je víc   v více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Koláč (1999) [TV epizoda]

Koláč
Díl s názvem Koláč byl   sice spíš nadprůměrný,   ale několik scén a hlášek   to vytahuje vejš. Skvělej   byl Red Forman a hlavně Bob   Pinciotti, který doma řeší   krizi - 70%.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Tři muži a mladá dáma (1990)

Tři muži a mladá dáma
Tak ještě infantilnější a   naivnější než   "jednička"...Což je škoda,   protože kdyby to bylo trochu   více "normální", dalo by se   na to i koukat:-)

Autor: Máša13 | Hodnocení: 5 / 10