Duben
ohodnotit

Piráti z Karibiku: Na konci světa

Pirates of the Caribbean: At World´s End

Další název:
P.O.T.C. 3; Piráti Karibiku: Na konci sveta (SK); Pirates of the Caribbean - Am Ende der Welt
Rok:
2007
Délka:
169 minut
Premiéra v ČR:
24.5.2007

Chyby ve filmu Piráti z Karibiku: Na konci světa


1) posloupnost
Na začátku filmu, když si Barbossa přijel "pokecat" se Sao Fengem a Elizabeth mu něco horlivě sděluje, stojí v jednom ze záběrů z našeho pohledu vlevo od Barbossy. Potom je záběr na Sao Fenga, pak opět na Elizabeth a Borbossu - ale ejhle, Elizabeth stojí na druhé straně. Přitom záběr byl tak krátký, že ho jen tak obejít nemohla.

Vložil: Kuvik

2) posloupnost
Jak je Jack v říši Davyho Jonese, tak seskočí z lodi. Pak tam sundá provaz a snaží se loď táhnout. Pak, když vidí, jak ti krabi táhnou loď, tak najednou to lano nikde na zemi není.

Vložil: Kuvik

3) posloupnost
Když Williamův otec probodne Jamese Norringtona, probodne ho zepředu, tudíž rukojeť meče by měla být vepředu a špice meče vzadu. Ale v záběru, kde James leží na zádech je špice meče vepředu.

Vložil: Kuvik

4) posloupnost
Další co je divné je, že jak se převrátí Černá Perla, tak tam všichni vydrželi tak dlouho pod vodou, ale hlavně ten papoušek a opice. Ty by to tak dlouho nemohli vydržet.

Vložil: Kuvik

5) posloupnost
Když je na začátku Jack v říši Davyho Jonese, tak má některé zuby zkažené, úplně černé. Po zbytek filmu je má ale úplně bílé, a sem tam nějaký ten zlatý.

Vložil: Kuvik

6) posloupnost
Když na začáku filmu Jack zastřelí Jacka kvůli buráku, průstřel doutná. Když padá, po kouři ani stopy, ale když prosí o pomoc, kde se vzal tu se vzal, kouř z rány opět vychází.

Vložil: Kuvik

7) posloupnost
Když je Elizabeth s ostatními u Sao fenga, ukáže jim svázaného Willa. Během několika záběrů se Willovy pořád střídá učes. Jednou má vlasy přes obličej a po druhé učesané do zadu. Jak to asi udělal, když má svázané ruce?

Vložil: Kuvik

8) logická
Při poslední bitvě jsem si všiml, že i když Barbossa, Jack, Will a všichni probodávají všechny nepřátele jak na běžícím pásu, při záběru na podlahu nikde není jediná mrtvola - a to vůbec nemluvím o tom, že např. když ty dva Barbossa oddává, nebo kdokoliv jiný zrovna nebojuje, tak ti piráti kolem se jenom nesmyslně ožrale motají, aby byl dojem.

Vložil: Kuvik

9) logická
Když padá ta loď z vodopádu, tak se jí plachty párkrát zakývou, a pak zůstanou nehybně vyset kolmo ke směru pádu, přitom by je vzduch musel okamžitě otočit svysle.

Vložil: Kuvik

10) logická
Na začátku filmu v Singapuru, jde malá skupinka pirátů pod vodou. Všem jde vidět jen hlava, dokonce i tomu trpaslíkovy. To je nesmysl, ten by musel být pod vodou celý.

Vložil: Kuvik

11) logická
V prvním filmu Barbosa naznačil, že Pirátský zákoník je jen taková pomůcka (někde jsem i slyšela, že jsou to nepsaná pravidla) a teď ve třetím díle vytáhnou takovou bichli, bez níž nedají piráti ani ránu.

Vložil: Kuvik

12) logická
Jak se mohli Pintel a Ragetti přivázat bez pomoci někoho dalšího (všichni běhali po lodi z jedné strany na druhou) ke stěžni, když měli i ruce pod provazy?

Vložil: Kuvik

13) logická
V říši Davyho-Jonese je scéna s lodí na souši, na jejíž palubě se Jack pohybuje očividně kolmo-stojí rovně. To by nevadilo, kdyby loď stála k zemskému povrchu také kolmo. Loď je ale díky svému kýlu a tvaru trupu nakloněna na bok, což je jasně vidět v pozdějším záběru poté, co Jack vyskočí z lodi. Aby bylo vše správně, Jack by měl mít ve scénách na palubě lodi náklon minimálně o 25 stupňů na jednu ze stran, aby si uržel rovnováhu a tím i kolmost k zemi.

Vložil: Kuvik

14) logická
Když se z kamenů začnou "líhnout" krabi a vyrazí směrem k Černé Perle, někteří z nich jdou bokem a někteří jdou hlavou dopředu. Jenže krabi mají takové postavení nohou, že mohou chodit jen bokem.

Vložil: Kuvik

15) logická
Jak je možné, že spadnou na konci světa (který by teda v tomto filmu měl být placatý), ale přitom mají normální kulatý glóbus (např. na tom pirátském shromáždění)?

Vložil: Kuvik

16) logická
Když se při jízdě obou lodí ve víru houpe Jack na laně kolem jedné, ne-li obou lodí, jednak by musel mít extra sílu odrazu, aby se točil v tak velkých kruzích, jednak by muselo být lano na němž visí připevněno ještě snad desítky metrů nad ním - kolik by pak měřil ten stěžeň?

Vložil: SvoKar

17) logická
V prvním díle je jasně řečeno, že Barbossa je důstojník. Zkrátka je pod kapitánem lodi, kterým byl Jack Sparrow a poté vyvolal vzpouru a stal se tedy samozvaným kapitánem Perly. Jak je tedy možné, že ve třetím díle je najednou Barbossa členem pirátských kapitánů, která vznikla před x lety a má jeden z medailonů společně se Sparowem.

Vložil: Kuvik

18) logická
Když je ta velká bitva v Singapouru, vystřelí ten malý liliput z velké muškety a odrazí ho to pěkně daleko. Ale v té závěrečné bitvě vystřelí s té samé zbraně na stožáru a ani to s ním nehne.

Vložil: Kuvik

19) logická
Will měl myšlenku, že důležitější než 10 let na moři je 1 den na souši (aby si mohl užívat s Elisabeth), ale s tou by si mohl užívat kdykoli na palubě lodi...

Vložil: matej69

20) historická
Ve filmu si lord Becket sladí čaj kostkovým cukrem, ten ale byl vynalezen až v roce 1841 u nás, takže se moc rychle nerozšířil. A pochybuji tedy, že by se rozšířil do "pirátské" doby-někdy v 16. století.

Vložil: Kuvik

21) animace/efekty
Ve dvojce má Kraken asi 50 m dlouhá chapadla ale když je mrtvý, tak je má asi jenom 5 m dlouhé.

Vložil: Kuvik

22) ostatní
Když Jack v Říši Davyho Jonese seskočí z paluby, říká, že by dal cokoliv za závan větru. Přitom se mu vlasy i šátek ve větru třepotají.

Vložil: Barney94

23) ostatní
I když jsou hrdinové na lodi v té ledové krajině, většinou se jim nepáří od pusy..

Vložil: Kuvik

24) ostatní
Když Jack Sparrow vyjednává s Lordem Becketem na jeho lodi potom jak ho zradil Sao Feng. Jack uteče a Becket vyjde na palubu a začne se rozhlížet, je vidět, že žvýká žvýkačku. To v té době už měli žvýkačky ?

Vložil: Kuvik

25) ostatní
Když jedou naši "hrdinové" na Čínské lodi pro Jacka a proplouvají ledovou krajinou, jednomu námořníkovi umrzne a ulomí se mu palec, přitom, ale mají všichni jen košile, a navíc skoro úplně rozepnuté.

Vložil: Kuvik

26) ostatní
Je zajimavé, že na úplném konci filmu, když za Elizabet připlouvá Will, tak se ani po těch 10 letech Elizabet nezmněnila.

Vložil: Kuvik

27) ostatní
Při obracení lodi dnem vzhůru spadne jeden singapurský pirát na siť a vzápětí ho rozmáčkne kanon. Ale kde ten se vzal na palubě, když všechny lítají v podpalubí?

Vložil: Kuvik

28) ostatní
V poslední scéně má Jack tmavší šátek, než během filmu.

Vložil: Kuvik




Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Pirates of the Caribbean 6 (2018)

 Pirates of the Caribbean 6 (2018)
Pirates of the Caribbean 6 n
 
Žánr: dobrodružný / akční / komedie
Země: Spojené státy americké


(pokračování)

Piráti z Karibiku: Salazarova pomsta (2017) [DCP]

 Piráti z Karibiku: Salazarova pomsta (2017) [DCP]
Piráti z Karibiku: Salazarova pomsta n
Pirates of the Caribbean: Salazar’s Revenge
Žánr: dobrodružný / akční / komedie / fantasy
Země: Spojené státy americké
Režie: Joachim Rønning, Espen Sandberg

(pokračování)

Piráti z Karibiku: Na vlnách podivna (2011)

 Piráti z Karibiku: Na vlnách podivna (2011)
Piráti z Karibiku: Na vlnách podivna n
Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides
Žánr: historický / komedie / dobrodružný
Země: Spojené státy americké
Režie: Rob Marshall

(pokračování)

Piráti z Karibiku: Truhla mrtvého muže (2006)

 Piráti z Karibiku: Truhla mrtvého muže (2006)
Piráti z Karibiku: Truhla mrtvého muže n
Pirates of Caribbean 2: Dead Man's Chest
Žánr: dobrodružný / horor / historický / komedie
Země: Spojené státy americké
Režie: Gore Verbinski

(pokračování)

Piráti z Karibiku: Prokletí Černé perly (2003)

 Piráti z Karibiku: Prokletí Černé perly (2003)
Piráti z Karibiku: Prokletí Černé perly n
Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl
Žánr: historický / dobrodružný
Země: Spojené státy americké
Režie: Gore Verbinski

(pokračování)

TV Program

ČT1 - Hobby naší doby (2010) [TV poř...

23:55 - 00:25

12 minut již uběhlo
18 minut zbývá do konce

ČT2 - Stavba nejluxusnější výletní l...

23:35 - 00:25

32 minut již uběhlo
18 minut zbývá do konce

NOVA - Zmizelá (2014) [2k digital]

23:25 - 02:40

42 minut již uběhlo
153 minut zbývá do konce

Prima - Druhý muž (2008)

00:05 - 02:00

2 minut již uběhlo
113 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190633
Osobností: 698063
Fotografií: 764714
Plakátů: 377066
Obsahů a biografií: 178420

Poslední komentáře

Žízeň (1949)

Žízeň
Film podle pevné stranické   šablony o třídním boji   proti vykořisťování   dělnické třídy buržoazií   a za nový řád. A taková   šablona více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 5 / 10

Rande (2000) [TV epizoda]

Rande
Taky slušný díl, několik   scének a hlášek   výborných. Stěžejní téma   dílu je, že Kitty chce s   Ericem trávit více času,   zdá se ji, že se více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Den poté (2000) [TV epizoda]

Den poté
Eric se konečně dočká a   má sex s Donnou, ale každej   kvalitu sexu vidí jinak a   různě o ní mluví. Celkově   slušný díl, vícero   vtipných seků a hlášek -   70%.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Neviditelné zlo (2024)

Neviditelné zlo
Další z nekonečné řady   variací na oblíbené téma   jak nejlépe natočit film,   který bude technicky co   nejhorší, bude mít co   nestupidnější více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 1 / 10

Abigail (2024)

Další

Abigail
z produktů, které slučují   horor s kriminálkou.   Přestože sleduje ne tak   úplně originální linku, je   profesionálně spolehlivě   rozveden více >

Autor: RwlBem | Hodnocení: 9 / 10