Duben
ohodnotit

Hlášky ve filmu Portrét šílenství


1) Citáty
Edmond:
"Můžete si dělat, co chcete. Je ale pohodlnější řídit se pravidly, než je zpochybnit a užívat si. Sami se připravujeme o život. Žijeme v mlze, jako ve snu. A jsme mrtví. Já žiju v mlze už 47 let. Větší část života mám za sebou. Promrhal jsem ho, protože jsem to netušil. A víte, jak zní odpověď? Žít! Toť vše. Žít pro daný okamžik. Žít."

Vložil: Misantrop

2) Citáty
Edmond:
"To se celý město zbláznilo? Všichni jděte do prdele! Nepotřebuju vás!"

Vložil: Misantrop

3) Citáty
Edmond:
"Celej život makám! Celej život makám! Celej život makám..."

Vložil: Misantrop

4) Citáty
Vzepřel jsem se. Naučil jsem se nenávidět. Lidi se tě musejí bát. Jen tak si získáš respekt.

Vložil: Misantrop

5) Citáty
Edmond:
"Asi jsem jenom vypil moc kávy. A taky si myslím, že je na světě moc lidí. Proto se zabíjíme."

Vložil: Misantrop

6) Citáty
Host v baru: "Povím vám, kdo je za vodou."
Edmond: "Kdo?"
Host: "Negři. Občas bych bral bejt negr."
Edmond: "To jsme na tom stejně."
Host: "Vyloupil bych krám... - teda nic proti, každá rasa má svý způsoby: seveřani jsou takoví, jižani zas makoví. Jim jde jen o to, aby seděli pod stromem a čuměli na slony. Nemůžou za to, ani v nejmenším. My žijeme pod příliš velkým tlakem. Přesně proto jsou negři za vodou. Vysvětlím vám to: oni nikdy za nic nedokázali přijmout odpovědnost."

Vložil: Misantrop

7) Citáty
Edmond: "Ten zkurvenej negr po mně vyjel: 'Naval všecky svý prachy!' Sedmačtyřicet let zkušeností mě nutilo zpanikařit a říct si: 'Málo mu platí, nesežene flek; je větší než já, je to zabiják, na vlastním životě mu nesejde, je všeho schopnej...' Mám v hlavě intelektuální svinčík a nachčiju si do kalhot, když mi černá huba řeže pinďoura. Ale něco ti povím: naučil jsem se nenávidět. Uslyšel jsem vnitřní hlas. Byl jsem v šoku. Vzepřel jsem se tomu dobytkovi. Vytáhnul jsem nůž a zarazil mu ho do krku. 'Narvu ti to do prdele, opičáku! Chceš se prát? Tak do toho! Uříznu ti pracky, je mi to úplně fuk! V žilách mi koluje válečnická krev, ty šimpanzi!' Krev mu crčela z krku."
Dívka: "Zabil jsi ho?"
Edmond: "Zabil? Nevím. Je mi to jedno."
Dívka: "To je úžasný!"
Edmond: "Nejdůležitější nebyl ten nůž, ale to, že jsem se ozval. Nechtěl jsem ho chápat, ale chtěl jsem, aby on pochopil mě. Chtěl jsem ho zabít. A v tom momentě ze mě vylítlo sedmačtyřicet let předpojatostí; sedmačtyřicet let, kdy všechny ty... ty smýčící puťky... A co jako? Poprvé v životě jsem viděl: jsou to taky lidi. - Fajn pocit, říct to nahlas, co? Když tě to psychicky zvedne, pokaždý to nahlas řekni. Ale má to i důvod: musíme se tomu vzepřít. Není žádný právo ani historie, jen přítomnost. A jestli existuje Bůh, možná má rád slabochy, ale uznává silný jedince. Lidi se tě musí bát. Musíš si umět získat respekt."

Vložil: Misantrop

8) Nadávky
Negře zkurvenej! Sráči! Ty opičí tlamo! Černá hubo! Hovado zasraný! Negře posranej! Debile vylízanej! Sráči! Zkurvenej negře! Moc mě neser, ty černá tlamo! Doufám, že zdechneš!

Vložil: Misantrop




Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Studio 6 (1993) [TV pořad]

05:59 - 09:05

159 minut již uběhlo
27 minut zbývá do konce

ČT2 - Kouzlo Velké Británie

08:30 - 09:20

8 minut již uběhlo
42 minut zbývá do konce

NOVA - Snídaně s Novou (1994) [TV poř...

05:55 - 08:45

163 minut již uběhlo
7 minut zbývá do konce

Prima - ZOO (2022) [TV seriál]

08:10 - 09:30

28 minut již uběhlo
52 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190692
Osobností: 698201
Fotografií: 765204
Plakátů: 377362
Obsahů a biografií: 178513

Poslední komentáře

Recept na rozloučenou (1989) [TV...

Recept na rozloučenou
Klasické staršie spracovanie   kriminálky. Scenár bol   trochu komplikovaný, avšak   film bol herecky kvalitne   obsadený. Záver filmu bol   neočakávaný.

Autor: Nasudr | Hodnocení: 7 / 10

Kam letíš, letadlo? (1989) [TV i...

Kam letíš, letadlo?
Ve své době jistě žhavě   současná a adresná věc,   jako většina všeho, co kdy   napsal Josef Klíma, ale dnes   už to obsahově hodně   vyvanulo více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10

Jackie balí Hyda (2000) [TV epiz...

Jackie balí Hyda
Velmi slušnej díl, Bob   Pinciotti dělá grilovačku,   ale na rozloučenou se svým   obchodem. Grilovačku dělá i   Red Forman a tak spolu   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

The Invisible Man Returns (1940)

The Invisible Man Returns
Místy zbytečně   komplikované, ale efekty jsou   zde na svůj rok výroby na   jedničku. Dějově to také   ujde, moc hluchoty tu není.   Většinu více >

Autor: Pitryx | Hodnocení: 4 / 10

Vedlejší produkt (2024) [TV mini...

Vedlejší produkt
Peter Bebjak pro TV umí, ale   filmy má slabší, kdoví   proč? Vedlejší Produkt je   solidní mini série, která   ukazuje práci kriminalistů   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10