Duben
ohodnotit

Přání smrti 3

Death Wish 3

Další název:
Přání zabít 3.; Touha smrti 3
Žánr:
Rok:
1985
Délka:
90 minut
Popis / Obsah / Info k filmu Přání smrti 3
POZOR, SPOILER

Paul sedí v autobuse, zatímco tři týpci mlátí jeho kamaráda Charlieho. Přichází k němu, když Charlie zrovna umírá, je ihned zatčen policií. Je zbit jako od detektivů, a také od jejich šéfa Richarda S. Shrikera. Podezřelým zůstává a je strčen do cely, kde se musí bránit napadání. Nejaktivnější je Hayton, vyhrožuje mu zabitím. Ten se ovšem dostává z kriminálu velmi lehce.

Šéf místní policie dává Paulovi volnou ruku a propouští jej. Chce spolupráci. Paul pomůže jakési mulatce, Rodrigově manželce, když je přepadena, a pak jde k domu mrtvého Charlieho. Poznává jeho přítele Benneta, a ten mu dá klíče od Charlieho bytu. Bydlí zde i židé a k nim jde Charley na večeři. Mezitím si jen tak odskočí před dům, kde zastřelí dva týpky, co se mu chtěli vloupat do auta.

Policie vezme židovi zbraň a tím mají lumpové „volnou nohu“, když chtějí k němu do bytu. Proto zde Paul nachystá past, do které hned po chvíli spadne jedna „myšička“. Past vetřelce připravila o dva zuby.

Paulovi přišla poštou konečně zbraň, 475 Wildey Magnum.

Banda místních lumpů unese Rodrigovu manželku. Znásilní ji a zlomí jí ruku, žena pak v nemocnici umírá. Zlomenina byla ošklivá, došlo i k poškození vnitřních orgánů.

Paul na to ze sebe udělá volavku a odpráskne jednoho z největších zdejších lotrů. To zdejší vůdce Hayton pokládá za chybu. Kolem našeho mstitele se motá poměrně hezké děvče Kathryn Davisová. Ta dbá na spravedlnost a zdá se, že ani Paulovi není lhostejná. Stráví u ní chvilku, ale na noc jde domů. Tentokrát to všechno málem pokazí. Při honičce ztratí zbraň - a málem i život. Se štěstím zbraň najde a přežije. Pak se konečně vyspí s Kathryn, čehož Hayton využije a praští ji, když čeká v autě. To pak pustí ze svahu, na jehož konci auto havaruje a exploduje.

Také Bennet je přizabit. Paul jej navštíví v nemocnici i s inspektorem Strykerem, kterému uteče oknem. Doma se pak řádně vyzbrojí a jde do války. Protože to, co zde odehrává, skutečně malá válka je. Tentokrát má Paul výhodu, že v tom není sám, pomoc přichází od lidi nečekaných...


Autor: Pitryx

Popis / Obsah / Info k filmu Přání smrti 3
Na hrubé gaunery platí jen nelítostný staroch s pořádně velkou bouchačkou. Charles Bronson v kriminalitou sužované čtvrti New Yorku rozpoutává válku ve jménu tradičních hodnot v nejblouznivějším příspěvku do fašo-konzervativní série oslavující hraničářskou spravedlnost a právo vlastnit i použít zbraň.
Značka Cannon Films dnes platí především jako synonymum béčkových akčních filmů, které se vyznačují zarytým patriotismem a vyzdvihováním republikánských hodnot. Hlavními pilíři tohoto směru se staly snímky se dvěma největšími hvězdami společnosti - Charlesem Bronsonem a Chuckem Norrisem. Bronson byl před podepsáním smlouvy s Cannon Films stárnoucí hvězdou s upadající popularitou. Po vedlejších rolích charizmatických správňáků svoji pozici mezi populárními jmény Hollywoodu zpečetil ikonickou figurou z Leoneovy klasiky Tenkrát na Západě (C'era una volta il West, 1968).
Málomluvný mstitel se stal prototypem jeho nadcházejících partů nesmlouvavých hrdinů ve westernech a thrillerech, z nichž se s největším ohlasem setkalo Přání smrti (Death Wish, 1974) o mstiteli, který ve zločinem zkažených ulicích velkoměsta bere právo do vlastních rukou. Po osmi letech si práva k exploatační klasice pojistila firma Cannon Films a započala tak svou tendenci rozvádění komerčně lukrativních starých hitů do sérií či oživování opuštěných franšíz (viz Texaský masakr motorovou pilou 2 (1986) a Superman 4 (1987)).
Přání smrti se stalo nejstabilnější sérií Cannon Films a v letech 1982-1994 společnost uvedla čtyři pokračování. Z nich se do letošní půlnoční sekce dostal v celkovém pořadí třetí díl, který je svou apelativností a konzervativností nejkřiklavější, ale současně díky nabubřelé mramorizaci hlavního hrdiny a řadě zábavných peripetií i divácky nejvděčnější. Newyorský mstitel Paul Kersey se poté, co vyčistil od zločinu ulice Los Angeles (o čemž pojednával druhý díl), vrací do metropole na východním pobřeží, což přijde náramně vhod místnímu policejnímu šéfovi. Ten jej pasuje na neoficiálního likvidátora, jenž má působit tam, kde moc policie naráží na benevolenci právního systému. Kersey se usadí v bytě svého nedávno zabitého přítele a za pomoci místních starousedlíků se pustí do boje s gangem násilníků a rabiátů…

Jiří Flígl
LFŠ 2015


Popis / Obsah / Info k filmu Přání smrti 3
Paul Kersey (Charles Bronson) se vrátil do New Yorku na pozvání spolubojovníka z dob korejské války, jehož okolí je terorizováno bandou surových mladých gangsterů. Svého starého přítele však nachází zavražděného.
Kersey se rozhoduje zastavit chuligánskou vlnu násilí a vrátit klid do ulic pro lidi, kteří zde žijí. Po zuby ozbrojen vzráží do městské bitevní zóny se vzkazem pro každého výrostka kolem: Pojďte a dostaňte mne.Nebo to aspoň zkuste!
Převaha proti Kerseymu je obrovská. Ale s nadšenou podporou souseda zavražděného přítele (Martin Balsam), se zaníceným zájmem iluzí zbavené obhájkyně (Deborah Raffinová) a s tichou podporou šéfa policie (Ed Lauter) Kersey bere spravedlnost do vlastních rukou.

Autor/Zdroj: /reklamní materiály distributora


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Touha smrti V (1993)

 Touha smrti V (1993)
Touha smrti V n
Death Wish V - The Face of Death
Žánr: krimi / drama / akční
Země: Spojené státy americké
Režie: Allan A. Goldstein

(pokračování)

Přání smrti 4: Tvrdý zákrok (1987)

 Přání smrti 4: Tvrdý zákrok (1987)
Přání smrti 4: Tvrdý zákrok n
Death Wish 4: The Crackdown
Žánr: akční / drama / krimi
Země: Spojené státy americké
Režie: J. Lee Thompson

(pokračování)

Přání smrti 2 (1981)

 Přání smrti 2 (1981)
Přání smrti 2 n
Death Wish II
Žánr: akční / krimi / drama
Země: Spojené státy americké
Režie: Michael Winner

(pokračování)

Přání smrti (1974)

 Přání smrti (1974)
Přání smrti n
Death Wish
Žánr: krimi / akční
Země: Spojené státy americké
Režie: Michael Winner

(pokračování)

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190626
Osobností: 698008
Fotografií: 764518
Plakátů: 376941
Obsahů a biografií: 178402

Poslední komentáře

Alien Intruder (1993) [Video]

Alien Intruder
I na vysloveně béčkovou   záležitost určenou do   videodistibuce počátku   90.let, na kterou se dokážu   dívat s nostalgickou   shovívavostí, více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 3 / 10

Vicky Cristina Barcelona (2008)

Vicky Cristina Barcelona
Spíš holčičí filmeček s   lehkou španělskou   prázdninovou atmosférou. Ze   začátku poněkud bez   šťávy, od vstupu Penelope   Cruz se šťávou.

Autor: petrusmev | Hodnocení: 7 / 10

Laurie se stěhuje (1999) [TV epi...

Laurie se stěhuje
Laurie se stěhuje, ale Red je   trochu nesvůj, je to jeho   "holčička" když jí jdou s   Ericem navštívit je s ní v   bytě novej chlap a to Reda více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Cigareta (1999) [TV epizoda]

Cigareta
Dobre díl celkem, Donna si   zapálí u školy, ale cígo   podrží Eric, kterej dostane   vyhazov. Bojí se aby to   nevěděl Red, ale tomu to   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Duna: Část druhá (2024)

Duna: Část druhá
Film je moc pěkný, ale něco   tomu chybí. Větší   napětí, dynamika, spád. Ale   filmek opravdu kvalitní,   dají se ty necelé hodiny   vydržet.

Autor: red.mann | Hodnocení: 7 / 10