Duben
ohodnotit

Překladatelé

Les traducteurs

Další název:
The Translators
Žánr:
Země:
Rok:
2019
Délka:
100 minut

Obsah filmu Překladatelé

 
Devět překladatelů se ocitne v luxusním sídle bez jakékoli možnosti kontaktu s vnějším světem. Jsou tu proto, aby společně přeložili poslední díl světově úspěšného bestselleru. Na internetu se však objeví deset prvních stránek románu a kdosi vyhrožuje, že zveřejní zbytek, pokud mu nebude vyplacena obrovská suma. Kdo za to může?

Festival francouzského filmu 2019

 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

afer
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 31.10.2021
Milé překvapení.
Ze začátku to pro mě bylo jen zabytí času.   Nicméně po čase se začal film zajímavě   zamotávat a výsledné rozuzlení, bylo naprosto   nečekané.
Pravda určitě film není pro   typického diváka akčních dramat. Ten se asi   bude z náročných proslovů a citací nudit.   Nicméně kdo hledá film na přemýšlení, ten   si stoprocentně přijde na své.
radegaster
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 25.5.2020
Tajemný autor
Sebestředný nakladatel se chystá vydat poslení   díl knižní trilogie která je čtenářským   bestsellerem . Pro co největší zisk se rozhodne   pro netradiční pojetí.Pozve několik   překladatelů do přísně střeženého bunkru   aby pracovali souběžně na překladu jediného   textu který má v kufříku.Každý den mají   přeložit 20 stránek.Bezpečnostní opatření   mají zabránit úniku dříve než kniha vyjde   najednou po celém světě. Za nějaký čas se   však ukáže ,že tajemství není v   bezpečí.Nakladateli chodí maily s žádosti o   výpalné ,pokud nezaplatí bude kniha volně   dostupná na netu.Kdo je ten co požaduje peníze?   Jak se dostal k informacím a jak posílá zprávy   když všichni museli odevzdat mobily? Co vlastně   vyděrač žádá...? Snímek má slibný rozjezd   i slušný nápad ovšem záhy sklouzne k   intelektuální žvanírně, citatacím různých   autorů a osobním dilematům a nočním můrám   překladatelů.Napětí je kolísavé a dějové   zvraty spíše kosmetické se skřípající   logikou proveditelnosti jednotlivých   událostí.Závěrečné rozuzlení je pak silně   překombinované.Pro znalce literatury to může   být zajímavý počinek jak sestavit literární   thriller .Na jedno shlédnutí to není zcela   marné, ovšem žádný hit to není.


Hodnocení:n12345678910

Tagy

Překladatelé (2019)Překladatelé (2019)Překladatelé (2019)Překladatelé (2019)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190626
Osobností: 698007
Fotografií: 764518
Plakátů: 376941
Obsahů a biografií: 178396

Poslední komentáře

Duna: Část druhá (2024)

Duna: Část druhá
Film je moc pěkný, ale něco   tomu chybí. Větší   napětí, dynamika, spád. Ale   filmek opravdu kvalitní,   dají se ty necelé hodiny   vydržet.

Autor: red.mann | Hodnocení: 7 / 10

Tlukot srdce (1980)

Tlukot srdce
Pro mě byl tohle opravdu   silný zážitek. Krásný   příběh o tom, co   předcházelo napsání jedné   geniální knihy a o tom, co   ovlivnilo celou více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 9 / 10

Společná noc (1999) [TV epizoda]

Společná noc
Eric stále touží vyspat se   s Donnou a oba se tomu   blíží, ale stále k tomu   ještě nedošlo. Red zkouší   vařit, protože Kitty je víc   v více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Koláč (1999) [TV epizoda]

Koláč
Díl s názvem Koláč byl   sice spíš nadprůměrný,   ale několik scén a hlášek   to vytahuje vejš. Skvělej   byl Red Forman a hlavně Bob   Pinciotti, který doma řeší   krizi - 70%.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Tři muži a mladá dáma (1990)

Tři muži a mladá dáma
Tak ještě infantilnější a   naivnější než   "jednička"...Což je škoda,   protože kdyby to bylo trochu   více "normální", dalo by se   na to i koukat:-)

Autor: Máša13 | Hodnocení: 5 / 10