Duben
ohodnotit

Příběh '88

Další název:
No, a to je ten příběh; Jenom ty
Žánr:
Rok:
1989
Délka:
88 minut
Premiéra v ČR:
1.10.1989
„Pokušení plodí hřích aneb Být či nebýt věrná.“

Obsah filmu Příběh '88

 
Zvolené prostředí módních návrhářek je sice poněkud mondénní, avšak mezilidská dramata vyznívají přesto uvěřitelně. Hrdinou je mladá žena, která se sblíží s kolegou svého manžela. Jenže za milostné vzplanutí zaplatí pocitem provinění, když se ocitá na důležité životní křižovatce a zvažuje, zda učiní rozhodující krok. Režisérka Zuzana Hojdová (později ji zastihujeme jako Zuzanu Zemanovou) se omezila na rodinný mikrokosmos vyvázaný ze širších společenských kontextů.

Zdroj: TV Barrandov

oficiální text distributora
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

martin.stusak.9
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 28.10.2017
Velice emotivní snímek odvyprávěný komorním   stylem za podpory hodně působivé kamery   využívající prostředí a hry stínů. Další   křižovatka života, kde si hlavní roli zahrála   Jana Krausová. Příběh o nevěře a   rozhodnutí, kdy ublíží buď manželovi (Jan   Kraus) a nebo sobě. Pocit provinění se tak   stává silnější, než se zdá. Prostředí   modních návrhářek nijak nepřekvapí. V době   normalizace se používalo často, zato stavitelé   kulis v divadle (v případě manžela) bylo   vcelku novinkou. Příběh se zaměřuje nejen na   partnerský vztah osvojené pracovními   povinnostmi, kdy se oba doma vidí takřka jen   večer, ale i na společenském kontextu v   rozmezí se nějak vymanit ze zašedlého   stereotypu. Snímek je natočen v uměleckém   dojmu, což přináší i vizuální koncept na   celém zpracování. Nejedná se o komedii,   romantiku či drama. Jedná se jen o pouhou   zpověď ženy, která udělala osudovou chybu,   což nezůstane bez následků. Její rozhodnutí   však zůstává ve fantazii diváků. Jak by se v   její situaci zachovala nejedna divačka?
argenson
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 28.2.2009
Velmi slabé. Stokrát omleté téma manželské   nevěry je tady zpracováno nezáživným   způsobem, nezaujme ani novátorské herecké   obsazení, přijmout to lze snad jen jako dokument   doby. V tom případě je ale smutné, jak z toho   dýchá bezzubost a bezinvenčnost osmdesátých   let.
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 15.7.2008
Nepříliš povedený pokus....
...o psychologický film o jednom manželství a   manželské nevěře. Je to už dlouho, co jsem   tento film viděla, vím, že se mi nelíbil, i   tak je mé hodnocení spíše orientační, neboť   pro objektivní zhodnocení bych film potřebovala   znovu vidět. I tak jde o dost slabý projekt,   který zcela zapadl. Nevím, zda bylo šťastné   řešení, aby ústřední manželskou dvojici   hráli tehdy skuteční manželé Krausovi. Oba   jistě výborní herci, nicméně v roli manželů   před kamerou poněkud vzájemně příliš   neladící dvojice. Pan Kraus ztvárnil za svou   hereckou kariéru hodně výborných rolí, ale   tahle role "manžela" mu prostě   příliš nesedla, nehodí se na ní. Naopak jeho   tehdejší manželka svou roli zvládla dobře a   to je asi tak jediné pozitivní na tomto jinak   celkem nezajímavém filmu.


Hodnocení:n12345678910
Jan Kraus a Jana KrausováFrantišek Staněk, Jana KrausováPříběh '88 (1989)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190621
Osobností: 698003
Fotografií: 764514
Plakátů: 376929
Obsahů a biografií: 178391

Poslední komentáře

Duna: Část druhá (2024)

Duna: Část druhá
Film je moc pěkný, ale něco   tomu chybí. Větší   napětí, dynamika, spád. Ale   filmek opravdu kvalitní,   dají se ty necelé hodiny   vydržet.

Autor: red.mann | Hodnocení: 7 / 10

Tlukot srdce (1980)

Tlukot srdce
Pro mě byl tohle opravdu   silný zážitek. Krásný   příběh o tom, co   předcházelo napsání jedné   geniální knihy a o tom, co   ovlivnilo celou více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 9 / 10

Společná noc (1999) [TV epizoda]

Společná noc
Eric stále touží vyspat se   s Donnou a oba se tomu   blíží, ale stále k tomu   ještě nedošlo. Red zkouší   vařit, protože Kitty je víc   v více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Koláč (1999) [TV epizoda]

Koláč
Díl s názvem Koláč byl   sice spíš nadprůměrný,   ale několik scén a hlášek   to vytahuje vejš. Skvělej   byl Red Forman a hlavně Bob   Pinciotti, který doma řeší   krizi - 70%.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Tři muži a mladá dáma (1990)

Tři muži a mladá dáma
Tak ještě infantilnější a   naivnější než   "jednička"...Což je škoda,   protože kdyby to bylo trochu   více "normální", dalo by se   na to i koukat:-)

Autor: Máša13 | Hodnocení: 5 / 10