Duben
ohodnotit

Rio 2 [2k digital]

Další název:
Rio 2 3D
Rok:
2014
Délka:
101 minut
Premiéra v ČR:
10.4.2014
„Vítejte v džungli!“
Popis / Obsah / Info k filmu Rio 2
Rio 2 je pokračováním příběhu pestrobarevných papoušků Blu a Perly, kteří žijí spořádaným městským životem a vychovávají tři děti. Pak si ale Perla usmyslí, že je na čase, aby její potomci okusili skutečný ptačí život, a rozhodne, že se z Ria všichni vydají do amazonského pralesa. Ihned po příjezdu se setkávají s místními obyvateli - zásadovým Eduardem, jeho ukecanou sestrou Mimi či s okouzlujícím Robertem. Blu se snaží zapadnout seč mu síly stačí, bojí se však, že Perla i děti podlehnou silnému volání divočiny a on je nadobro ztratí. Zároveň si musí dávat pozor na pomstychtivého papouška kakadu Nigela a jeho věrnou pomocnici, ropuchu Gabi.

Zdroj: HBO Europe
Vysílání: dabing
Premiéra: 15.03.2015 HBO


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Rio 2
Vzácní modří papoušci Blu a Perla žijí v brazilském Riu poklidným městským domáckým životem. S nimi tam postupně vyrůstají i jejich tři děti. Nejmladší Raubíř je věrný svému jménu a touží po dobrodružství a to hlavně tehdy, pokud se při něm dá i něco tak trochu zničit. Dalším je Bia, který se tak trochu potatil, díky čemuž všemu rozumí a všechno zná, co nezná, to si rychle nastuduje. Nejstarší z dětí je Karla, která si myslí, že už dospěla do věku, kdy se má pomalu vymanit zpod ochranných křídel rodičů a začít vyjadřovat svou osobnost – třeba pomocí hudby.
Když Perla rozhodne, že se všichni musí naučit žít jako opravdoví ptáci, je už jen krůček k zásadnímu rozhodnutí – vyrazit na rodinný výlet do amazonské džungle. Blu si sice od svých přátel vyslechne spoustu důvodů, proč nemá nikam jezdit a jaká nebezpečí tam na ně čekají. Ale nakonec se zařídí podle tukana Rafaela a jeho rady, že šťastná manželka znamená šťastný život.
A tak se ocitnou v amazonské džungli, kde se trochu nečekaně setkají se svými příbuznými a tím skončí i jejich přesvědčení, že jsou posledními modrými papoušky na světě. Blu se navíc v džungli necítí zrovna moc jistě. Jednak zde musí nečekaně čelit svému nejobávanějšímu protivníkovi – tchánovi – a zároveň se vyhnout ďábelským plánům na odplatu, kterou pro něj zosnoval padoušský a mstivý kakadu Nigel.

zdroj: CinemArt


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Rio 2
Ve snímku Rio (2011, Rio; r. Carlos Saldanha) se modrý papoušek Blu zamiloval do stejně barevné Perly a kvůli ní prožil zatím největší dobrodružství svého života. V pokračování s lakonickým názvem Rio 2, jež natočil stejný režisér, už má s partnerkou tři potomky: neposedného Raubíře, zvídavého Bia a puberťačku Karlu. - Zatímco Rio žije přípravami na karneval, Perla rozhodne, že nastal správný čas na výlet do jejího rodného amazonského deštného pralesa, kde je právě na výpravě Bluova panička Linda s manželem, ornitologem Tuliem. Rio na cestu vezme tábornickou výpravu včetně GPS navigace. Papoušky doprovázejí kamarádi tukan Rafael, kanár Nico a kohout Pedro. Dobrodružná cesta se stane ještě dobrodružnější, když Blua v přístavišti náhodou zahlédne zlý kakadu Nigel, který s ním má nevyřízené účty. - Linda a Tulio se v pralese střetnou s představiteli bezohledné dřevorubecké firmy. - Papoušci v džungli náhodou narazí na Perlina otce, který chce civilizovaného zetě vychovat po svém. Jenže stromy padají a domov ptáků je ohrožen. Naštěstí Blu zná lidi a ví, jak na ně, takže konečně dojde uznání. – Tvůrci proložili dobrodružný příběh s výrazným ekologickým motivem velkolepými pěveckými a tanečními čísly v tradičním muzikálovém duchu. -kat-, Filmový přehled 2014/4


Popis / Obsah / Info k filmu Rio 2
Vzácní modří papoušci Blu, Perla a jejich tři děti se ocitnou v džungli, když se odvážili opustit své kouzelné město Rio a odletět do divoké Amazonie, aby se tam setkali se svými příbuznými. Blu se v zemi, kterou nezná, necítí zrovna moc jistě. Jednak zde musí čelit svému nejobávanějšímu protivníkovi – tchánovi a zároveň se vyhnout ďábelským plánům na odplatu, které pro něj zosnoval padoušský a mstivý kakadu Nigel.


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910

Tagy

Podobné filmy

Rio (2011)

 Rio (2011)
Rio n
 
Žánr: animovaný / rodinný / komedie / dobrodružný
Země: Spojené státy americké
Režie: Carlos Saldanha

(pokračování)

TV Program

ČT1 - Berenika (1989) [TV inscenace]

14:05 - 15:00

12 minut již uběhlo
43 minut zbývá do konce

ČT2 - Kouzlo Velké Británie

13:35 - 14:30

42 minut již uběhlo
13 minut zbývá do konce

NOVA - Taková normální rodinka (2008)

14:15 - 16:25

2 minut již uběhlo
128 minut zbývá do konce

Prima - Vychytávky Ládi Hrušky (2015) ...

13:55 - 14:35

22 minut již uběhlo
18 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190666
Osobností: 698159
Fotografií: 765168
Plakátů: 377322
Obsahů a biografií: 178488

Poslední komentáře

Mrtví neumírají (1990)

Jako by

Mrtví neumírají
na člověka dýchla   atmosféra lehce plynoucích   devadesátek, do níž se u   nás tak výtečně obtisklo   duo Vorlíček-Macourek.   Víceméně více >

Autor: RwlBem | Hodnocení: 6 / 10

Ze Země na Měsíc (1998) [TV mini...

Ze Země na Měsíc
Parádní hraný dokument o   dobývaní měsíce. HBO   umělo vždy udělat kvalitní   seriály, navíc ve   spolupráci s Tomem Hanksem.   Každý fanoušek kosmonautiky   musí zajásat.

Autor: red.mann | Hodnocení: 8 / 10

Odvážná Vaiana: Legenda o konci ...

Odvážná Vaiana: Legenda o konci světa
Tradiční schéma pohádky   vůbec není na škodu. Dětem   se určitě bude líbit   netradiční prostředí a   příběh. Pohádka, která   moje vnoučky bavila.

Autor: red.mann | Hodnocení: 8 / 10

Vražda v Ostrovní ulici (1933)

Vražda v Ostrovní ulici
V roce 1933 byl u nás   zvukový film stále ještě   víceméně v plenkách a   tohle je vlastně první ryze   česká filmová detektivka.   Tvůrci více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Sbohem, Sabato (1970)

Sbohem, Sabato
O trochu slabší než   jednička L.V.Cleef mi tam   seděl víc,dobrodružná   honička za vozem plným   zlata,dost přestřelek,pravé   westernové   prostředí,lepší průměr.

Autor: PORTER | Hodnocení: 6 / 10

Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Robert M. Stevens

Stevens Robert M.

Arik Leibovitch

Leibovitch Arik

Michail Koropcov

Koropcov Michail

Lili Mirojnick

Mirojnick Lili

Robert Fuller

Fuller Robert

The Big Hangover

The Big Hangover
The Big Hangover

Melissa P.

Melissa P.
Melissa P.

Beata Walentowska

Walentowska Beata

Tony Bancroft

Bancroft Tony

James Jones

Jones James

Naposled navštívené:
Robert M. Stevens

Stevens Robert M.

Arik Leibovitch

Leibovitch Arik

Michail Koropcov

Koropcov Michail

Lili Mirojnick

Mirojnick Lili

Robert Fuller

Fuller Robert

The Big Hangover

The Big Hangover
The Big Hangover

Melissa P.

Melissa P.
Melissa P.

Beata Walentowska

Walentowska Beata

Tony Bancroft

Bancroft Tony

James Jones

Jones James