Duben
ohodnotit

Rio Conchos

Další název:
Guns of Rio Conchos
Žánr:
Rok:
1964
Délka:
107 minut
„Kdo dodává zbraně Apačům?“
Popis / Obsah / Info k filmu Rio Conchos
Hlídka vedená kapitánem Havenem a seržantem Franklynem je vyslána vyšetřit krádež 2 000 pušek z velitelství americké kavalerie. Stopa vede k Jamesi Lassiterovi, který vlastní jednu z ukradených pušek, ale odmítá prozradit jméno svého kontaktu. Je uvězněn spolu s Rodriguezem, mexickým vrahem. Haven plánuje odvézt do Mexika vůz se střelným prachem a doufá, že ho použije jako návnadu na ty, kdo pušky ukradli.


Autor: Petrkey

Popis / Obsah / Info k filmu Rio Conchos
Film režiséra Gordona Douglase, v hlavních rolích Richard Boone, Stuart Whitman, Tony Franciosa.
Skupina Apačů provádí pohřební obřad, když je postřílí opilý bývalý konfederační důstojník Lassiter. Je proto zajat a předveden před kapitána Havena. Ten sice ví, že ženu a dítě Lassitera surově umučili Apači, ale je si zároveň vědom toho, že násilné akce nic neřeší. Apači obchodují s bývalým konfederačním velitelem Pardeem, který jim prodává nové opakovačky. Haven chce po Lassiterovi, aby tyto akce zastavil. Ten zase po něm vyžaduje, aby z vězení propustil banditu Rodrigueze, který je sice odsouzen k smrti, ale perfektně zvládá španělštinu i apačské nářečí. S dalšími dvěma muži narazí na bandity, se kterými se lehce vypořádají a zajmou indiánskou dívku Sally, od ní chtějí vyzvědět, kdy dojde k obchodu se zbraněmi. Sally posléze uteče, ale muži jí objeví ve vypálené vesnici, kde umírá žena s malým děckem. Dívka se ho ujme, ale nemluvně stejně umírá. Skupina je stále ve vypálené vesnici, když je začnou obléhat indiáni. Lassiter je zběsilý, když vidí muže, kteří mu zničili život. Kapitán Haven ho dokonce musí nechat svázat, aby se nedopustil dalšího masakru. Stále ale Haven neví, kde dojde k obchodu s ručnicemi. Nakonec dojde ke střetnutí mezo Lassiterem a Pardeem, který dopadne, jak se dá očekávat.


Autor: curil

Popis / Obsah / Info k filmu Rio Conchos
Snímek Rio Conchos (1964) byl natočen podle románu plodného autora westernové literatury Claira Huffakera, podle jehož předloh či scénářů vznikly mj. westerny Zářivá hvězda s Elvisem Presleym, 100 pušek s Burtem Reynoldsem a Poslední bojovník s Anthonym Quinnem. Rio Conchos se odehrává těsně po skončení občanské války, kdy se příslušníci americké kavalerie snaží vypátrat původce krádeže velké zásilky opakovacích pušek. Stopy vedou do Mexika, k fanatickému jižanskému plukovníkovi, který hodlá ve válce proti Severu pokračovat dávno po jejím skončení… Vedle osvědčených veteránů žánru Richarda Boonea (James Lassiter), Stuarta Whitmana (kapitán Haven), Tonyho Franciosy (Mexičan Rodriguez) a Edmonda O’Briena (plukovník Pardee) ve filmu debutovala úlohou seržanta Franklyna hvězda amerického fotbalu Jim Brown, který překvapil přirozeným hereckým projevem, jenž mu v kombinaci s obdivuhodnými fyzickými přednostmi zajistil poměrně úspěšnou hollywoodskou kariéru (mj. Tucet špinavců, 100 pušek, El Condor). Režisér Gordon Douglas (1907–1993) začínal jako dětský herec a přes režii béčkových žánrových snímků (např. sci-fi o obrovských mravencích Oni!) se stal spolehlivým tvůrcem westernů a kriminálních filmů. U nás známe jeho remake Fordova Přepadení, uvedený pod titulem Dostavník, a pozoruhodnou krimi Detektiv s Frankem Sinatrou v jedné z jeho nejlepších rolí.

Zdroj: ČT


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Banánové rybičky (1999) [TV po...

01:45 - 02:15

20 minut již uběhlo
10 minut zbývá do konce

ČT2 - Agent Hamilton

01:35 - 02:20

30 minut již uběhlo
15 minut zbývá do konce

NOVA - Specialisté (2017) [TV seriál]

01:50 - 03:00

15 minut již uběhlo
55 minut zbývá do konce

Prima - Policie Hamburk (2007) [TV ser...

02:05 - 03:10

0 minut již uběhlo
65 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190626
Osobností: 698008
Fotografií: 764518
Plakátů: 376941
Obsahů a biografií: 178402

Poslední komentáře

Alien Intruder (1993) [Video]

Alien Intruder
I na vysloveně béčkovou   záležitost určenou do   videodistibuce počátku   90.let, na kterou se dokážu   dívat s nostalgickou   shovívavostí, více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 3 / 10

Vicky Cristina Barcelona (2008)

Vicky Cristina Barcelona
Spíš holčičí filmeček s   lehkou španělskou   prázdninovou atmosférou. Ze   začátku poněkud bez   šťávy, od vstupu Penelope   Cruz se šťávou.

Autor: petrusmev | Hodnocení: 7 / 10

Laurie se stěhuje (1999) [TV epi...

Laurie se stěhuje
Laurie se stěhuje, ale Red je   trochu nesvůj, je to jeho   "holčička" když jí jdou s   Ericem navštívit je s ní v   bytě novej chlap a to Reda více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Cigareta (1999) [TV epizoda]

Cigareta
Dobre díl celkem, Donna si   zapálí u školy, ale cígo   podrží Eric, kterej dostane   vyhazov. Bojí se aby to   nevěděl Red, ale tomu to   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Duna: Část druhá (2024)

Duna: Část druhá
Film je moc pěkný, ale něco   tomu chybí. Větší   napětí, dynamika, spád. Ale   filmek opravdu kvalitní,   dají se ty necelé hodiny   vydržet.

Autor: red.mann | Hodnocení: 7 / 10