Duben
ohodnotit

Obsah filmu Robinson Crusoe na Marsu

 
Nápaditá sci-fi adaptace klasického Defoeova trosečnického románu vypráví příběh poručíka Christophera Drapera, plukovníka Dana McReadyho a jejich týmu, letícího na planetu Mars. Při pokusu o přistání ale donutí hrozící srážka s meteorem posádku Mars Gravity Probe 1 vyčerpat všechno zbylé palivo. Oba velitelé musí opustit loď uvázanou na Marsu. McReady zemře během přistání, a tak Draperovi dělá společnost jen opička Mona. K Draperovi a Moně se po čase připojí humanoidní marťanský sluha, futuristická obdoba Pátka.

 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
režie:
Byron HaskinByron Haskin...... [65]   
hraje:
Paul ManteePaul Mantee.....Christopher Draper [33]   
Victor LundinVictor Lundin.....Pátek [33]   
Adam WestAdam West.....Dan McReady [35]   
scénář:
John C. HigginsJohn C. Higgins  
Ib MelchiorIb Melchior  
námět:
Daniel DefoeDaniel Defoe.....román   
hudba:
Van CleaveVan Cleave  
kamera:
Winton C. HochWinton C. Hoch  
střih:
Terry O. MorseTerry O. Morse  
  Nahrát trailer k filmu
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
anglická
 
 
Zvuk:
mono
 
 
Přístupno:
od 12 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Robinson Crusoe na Marsu >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

martin.stusak.9
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 24.3.2021
Zvláštní podivné dobrodružství Robinsona   Crusoa, námořníka z Yorku, anglického autora   Daniela Defoa zná snad naprosto každý. Málokdo   však ale zná úpravu tohoto příběhu do   žánru sci-fi, která byla provedena a přenesena   do filmového díla v roce 1964. Podivné   dobrodružství se tak stalo ještě   podivnější. Koncept příběhu je zachován,   jen se odehrává na planetě Mars, kde pro změnu   ztroskotá kosmonaut. Pátek se samozřejmě   objeví také. Jedná se o marťanského   domorodce, kterého spolu s ostatními zotročili   nějací mimozemšťané. Je to prostě tak.   Příběh stejný, jen z jiného prostředí. A je   to příběh, samozřejmě obzvlášť na dnešní   dobu, hodně naivní, ale takové sci-fi   příběhy v polovině 20. století prostě byly.   Pro vytvoření takového filmového díla musí   být skutečná láska k sci-fi žánru a po   tvůrčí stránce velká vizuální fantazie.   Všímavý divák se jistojistě zastaví nad   tvarem kosmických lodí mimozemšťanů   zotročující marťanské obyvatele. No jasně,   jsou v podstatě stejné jako ty ve starším   snímku 'Válka světů' (1953). A aby ne, když   za tím stojí stejní tvůrci. Režisér a   specialista na vizuální efekty Byron Haskin a   producent George Pal. Po technické stránce na   svou dobu naprosto úžasné snímky. 'Robinson   Crusoe na Marsu' se i dnes, po tolika letech od   vzniku, dá dobře užít. A to divák nemusí   být ani fanouškem sci-fi. Jen je potřeba se na   to dívat skutečně okem shovívavým, jak se na   klasické snímky jakéhokoliv žánru sluší a   patří.


Hodnocení:n12345678910
Robinson Crusoe na Marsu (1964)Robinson Crusoe na Marsu (1964)Robinson Crusoe na Marsu (1964)Robinson Crusoe na Marsu (1964)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190621
Osobností: 698003
Fotografií: 764514
Plakátů: 376929
Obsahů a biografií: 178391

Poslední komentáře

Duna: Část druhá (2024)

Duna: Část druhá
Film je moc pěkný, ale něco   tomu chybí. Větší   napětí, dynamika, spád. Ale   filmek opravdu kvalitní,   dají se ty necelé hodiny   vydržet.

Autor: red.mann | Hodnocení: 7 / 10

Tlukot srdce (1980)

Tlukot srdce
Pro mě byl tohle opravdu   silný zážitek. Krásný   příběh o tom, co   předcházelo napsání jedné   geniální knihy a o tom, co   ovlivnilo celou více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 9 / 10

Společná noc (1999) [TV epizoda]

Společná noc
Eric stále touží vyspat se   s Donnou a oba se tomu   blíží, ale stále k tomu   ještě nedošlo. Red zkouší   vařit, protože Kitty je víc   v více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Koláč (1999) [TV epizoda]

Koláč
Díl s názvem Koláč byl   sice spíš nadprůměrný,   ale několik scén a hlášek   to vytahuje vejš. Skvělej   byl Red Forman a hlavně Bob   Pinciotti, který doma řeší   krizi - 70%.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Tři muži a mladá dáma (1990)

Tři muži a mladá dáma
Tak ještě infantilnější a   naivnější než   "jednička"...Což je škoda,   protože kdyby to bylo trochu   více "normální", dalo by se   na to i koukat:-)

Autor: Máša13 | Hodnocení: 5 / 10