Duben
ohodnotit

Rok Jedna

Year One

Další název:
Rok 1 (SK)
Rok:
2009
Délka:
97 minut
„Nemotorný lovec Zed a jeho přítel Oh opouští pravěkou vesnici a vydávají se vstříc novým dobrodružstvím.“

Komentáře k filmu Rok Jedna

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 16
Dejdik
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 5.3.2010
10/10
Dost sem se pobavil.Dle mého   tento film předstihl i   napodobeninu   "RRRrrrr!!".   Určitě mrkněte taky! ..
lucka5
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 6.7.2011
Šílená komedie :D   Nejdříve jsem se malinko   obávala ale opravdu mě   zaujal. Můj oblíbený herec   Jack Black je samozdřejmě   dokonalý a dodává filmu   potřebný šmrnc. Rozhodně   doporučuju :)
BinLADIN
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 19.1.2010
V celku povedená komedie   která je nenáročná   slušně
obsazená.Ač jsem čekal   víc tak nejsem moc zklamán.
dobes.pavel
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 25.2.2015
Rok jedna
Povedená komedie, která   vsází na jednoduchý, ale   zato dosti úderný humor.   Řada bláznivých scén a   leckdy absurdních dialogů je   napsána vskutku dobře. Vždy   mě odrovnaly odkazy na   příběhy ze Starého   zákona, které jsou velice   vydařeně do filmu   zakompovány a vždy   perfektně vypointované.   Parodie na biblické   příběhy o vraždě Abela   svým bratrem Kainem nebo   pokus Abraháma obětovat   svého syna Izáka pobaví o   to víc, když je znáte v   původním znění a smyslu.   Jen si myslím, že místo   Michaela Cery měli tvůrci   obsadit jiného herce, vůbec   mi totiž ve filmu nesedí.
hlavsa5
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 31.1.2012
Další bláznivá komedie, a   někdy až moc, a humor je   místy i drsný. Parodie na   některá témata z bible.   Myslím že se povedla.
volam.sa.pistik
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 12.10.2012
Troma žabami ku šťastiu
Tak nebolo to také   najhoršie. Miestami nuda,   slabšie chvíľky,   primitívny humor, miestami   zasa to skvele šlape, skvelé   momenty, podarené frky.   Rozhodne to nebude písať   dejiny komédie a rozhodne   ústredná dvojica nie je to   najlepšie. Aspoň vyzdvihnem   tie lepšie momenty a dobre   postavy. Zhulený šaman,   pekelny Kain, podarený   synček Izák, brutálny   bojovník a ženské obsadenie   ako ozdoba. Plus dostali   nejaké tie šílenosti ako   vízie šamana, výroba a lov   šípmi, naháňanie sa na   vozoch, jemný dúšok pred   obetou a následná jemná   opička (opatrne, je to   silné) a nejaké tie   geniálne hlášky ako   myslím, že to je zbytočné   mrhanie kvalitnými pannami   či oni niekedy musia spať.   Jediné čo mi fakt dosť   vadilo, tie akože poučné a   snáď to mali byť asi aj   filozofické kecy Zeda na   konci, to bolo hrúza
pigal
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 29.10.2009
Highpriest rules :)))
Ako celok posobi tato komedia   trochu chaoticky a skace od   jedneho gagu k druhemu bez   velkych reci a   vysvetlovania,ale prave   niektore vtipne sceny su   genialne a podporene   komedialnymi esami typu   Black,Cera,Rudd,Platt.Vrcholne   sceny su pre mna osobne tie s   velknazom /O.Platt/-tie proste   nemali chybu,a ked mam blbu   naladu prehravam si ich stale   dokola.Film doporucujem-da sa   pri nom skvele oddychnut.
m.king
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 9.11.2009
V podstatě takový biblický   Forest Gump. Slušná komedie.   Pokud nejste fanatický   věřící, lze jen   doporučit.
curil
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 23.1.2011
Protože mám Jacka Blacka a   jeho způsob humoru rád,   dokoukal jsem film do konce. A   dám si ho příští týden v   TV znova, abych si určité   scény a hlavně narážky   ještě přebral. Jinak   spíše průměr, chvílemi za   hranicemi dobrého vkusu, ale   to se v tomhle případě   čeká.
Cash89
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 16.9.2009
Asi zklamu Jacka Blacka ale   mě to vážně jako Život   Briana nepřipomíná ani z   daleko…Všechny vtipy jsou   úchylné a perverzní a   inteligentnímu humoru z   Briana se to vyhýbá jak   čert kříže…Malým plusem   pro producenty je fakt že   většina lidí nezná   biblické příběhy, a ke   všemu ty které vznikli   ještě za časů kdy Ježíš   Kristus byl na houbách…Ale   pro věřící, všechny ty   vtipy o Ábelovi nebo o   Kainovi museli fungovat jako   mávat červeným ubrusem   býkovi před očima…Podle   mě režisér nedokázal   skloubit své rozdílné   herce…Drsný Vinnie Jones   nedostal tolik prostoru jak   bych si představoval, to   samé bylo s krásnou Olivii   Wilde ta dostala víc prostoru   ale byl tak hloupě napsaný   že to byla jedna velká   taškařice…Všechno se   točí okolo dvou hlavních   postav Michael Cera a Jacka   Blacka, ti prakticky neslezou   z obrazovky, navíc se k sobě   jako dva herci kteří hrají   v jednom filmu vůbec   nehodí…Black mi nevadí,   líbí se mi že jde proti   proudu Hollywodské řeky, ale   někdy to fakt   přehání…Hloupá   taškařice pro děti a   dospělé bez vkusu!!!
BOS3
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 30.9.2009
Dosť slabý film, neviem ani   či ho môžem nazvať   priemerný( aj keď som mu dal   5). Určite sa dalo z   historických súvislostí   vyťažiť viac. Asi tam aj   chceli vniesť niečo   inteligentnejšieho,   sarkastickými rozhovormi typu   čo je správne a čo nie.   Títo dvaja "lúzri"   vyhnaný z rodnej osady sa   dostanú do skazeného mesta   Sodoma (ešte pred jej   zničením), kde chce Black   vykonať niečo veľkého   pretože sa cíti byť na to   "predurčený".   Týmto filmom sa mu to   nepodarilo. Úplne som Blacka   nezavrhol, mám jeho filmy   rád.
Pecik
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 16.3.2011
Druhé Rrrrr
Podobnosti s Rrrr je velká -   pravěký film o ničem.   Pravda, že zde jsem se více   pobavil u osobitého podání   historických událostí a   občasných výborných   hlášek s tím spojených.   Role Jacka Blacka mi sem   úplně sedí, trhlost,   ujetost a chvílemi až   nechutnost. Všechny tyto   vlastnosti filmu jsou ale   často spíše absurdní než   vtipné. Ale vzhledem k tomu,   že je to záměr filmu je na   každém jak moc absurdní   humor má rád.
zuzana.shilla.novak
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 25.1.2011
nebylo to špatné na   vyzrálé, inteligentní   pralidi, papající svá   hovínka :-)... některé   vsuvky byly velmi vtipné,   mohl být ale takový celý   film, lépe domyšlený   scénář, i přesto si to   zase někdy zapnu - už kvůli   prvnímu francouzskému   polibku .-D
AGAMEMNON
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 19.11.2009
Harold Ramis se musel   zláznit, nebo mu někdo   brutálně přepsal scénář,   jinak si nedovedu vysvětlit,   jak takový klasik mohl   natočit takovou zhovadilost.   Nevtipnou, místy odpornou   nudnou sračku. Těch pár   vtípků je nejspíše jenom   improvizace Jacka Blacka.
mildaaxe
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 1.10.2012
Jacka Blacka mám docela rád   a povětšinou mě baví. Ale   občas i ujede - jako v   Králech ro(c)ku nebo právě   týhle spatlanině. Přitom na   papíře to nevypadá vůbec   zle - dvojice blbounů z doby   kamenný jakýmsi   nespecifikovaným způsobem   dojde až do starověku. Když   má Blackovi navíc sekundovat   sympatickej ňouma Michael   Cera a ve vedlejších rolích   se mají objevovat lidé jako   Hank Azaria, kočka Olivia   Wilde, Vinnie Jones nebo   "McLovin"   Christopher Mintz-Plasse, to   všechno pod režijní   taktovkou zkušeného   veterána Harolda Ramise,   vypadalo to asi až příliš   dobře. Hned první sekundy   mě přivedli drsně zpět do   reality. Většina fórků se   totiž zakládá na totální   tuposti hlavní dvojky (no   hlavně Zeda asi) a je kalibru   "co se dá dělat   vtipnýho s hovnem?   Ochutnat!" Vůbec mi   nevadí, že se scénář   celou dobu opírá do   křesťanství, vadí mi to,   že to absolutně nefunguje.   Snad s výjimkou Kaina jsou   všechny "biblické   vložky" naprosto   zbytečné. Nepřišli mi   totiž zrovna vtipné.   Nepopírám však, že   některé postavy se docela   povedli - McLovinův Izák,   Plattův nejvyšší kněz   nebo Ruddův Ábel . Ale ani   oni z té šedi příliš   neční, spíše se párkrát   zablesknou. Takže je to   vlastně celý na hlavních   hrdinech. A tady to taky   nestojí za moc. Cera baví   snad jenom svým totálně   tupým výrazem, Black se   naproti tomu všelijak   pitvoří, přehrává a   snaží se hláškovat.   Většinou bezvýsledně. Půl   hodiny po shlédnutí si   vzpomenu na dvě scény (asi   ze čtyř) u kterých jsem se   alespoň pousmál - totiž lov   na bizona (vytáhnutí šípu   z toulce) a "Já nejsem   otrok, jsem tu na   brigádě." Pak můžu   zmínit ještě dva klady -   totiž že finále (asi tak   posledních dvacet minut) má   docela spád a chvilkama i   baví ( i když ne zrovna   humorem) a pak ten naštěstí   i v sračkoidních filmech   docela častej bonus v podobě   hezkých bab (Wilde, Temple,   Raphael). Tohle znovu už   radši ne.
Pitryx
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 11.3.2015
Pokud ve filmu bylo něco   legračního, tak mi to   naprosto uniklo. Ta podivnost   jménem Oh mi byla protivná,   holky jak ze škaredince, děj   tupý a celkově prostě   nuda.201503109454/9904

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih30722minih30722Hellboy (2004) 
Hellboy n
minih74615minih74615Jedna mezi oči (2012) 
Bullet to the Head n
minih44340minih44340Zabij, nebo budeš zabit (2007) 
The Condemned n
minih45180minih45180Clementine (2004) 
Clementine n
minih20776minih20776Tenkrát na Západě (1968) 
Once Upon a Time in the West n
minih45413minih45413Můj přítel Monk (2002) [TV seriál] 
Monk n
minih24772minih24772Uloupená hranice (1947) 
Uloupená hranice n
minih35414minih35414Vymítač ďábla: Zrození (2004) 
Exorcist: The Beginning n
minih33521minih33521Hvězda (2002) 
Zvezda n
minih47055minih47055Valkýra (2008) 
Valkyrie n


Hodnocení:n12345678910
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190680
Osobností: 698192
Fotografií: 765198
Plakátů: 377350
Obsahů a biografií: 178503

Poslední komentáře

The Invisible Man Returns (1940)

The Invisible Man Returns
Místy zbytečně   komplikované, ale efekty jsou   zde na svůj rok výroby na   jedničku. Dějově to také   ujde, moc hluchoty tu není.   Většinu více >

Autor: Pitryx | Hodnocení: 4 / 10

Vedlejší produkt (2024) [TV mini...

Vedlejší produkt
Peter Bebjak pro TV umí, ale   filmy má slabší, kdoví   proč? Vedlejší Produkt je   solidní mini série, která   ukazuje práci kriminalistů   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Případ Roubal (2021) [TV minisér...

Případ Roubal
Z hlediska provedení bych   žádné velké výhrady   neměl, ale zase bych musel   opakovat, že mám problém s   tím, že tyhle věci vůbec   vznikají více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10

Čertoviny (2017)

Čertoviny
Herec zde uvedený -Frantisek   Strnad-tuto roli nehrál.   Vystupoval zde v roli starého   čerta jiný František Strnad   -ktery je amatérský herec, více >

Autor: Unor54 | Hodnocení: 8 / 10

Planeta nezadaných (2016)

Planeta nezadaných
Celkem povedená komedie,   která má bohužel své ale.   Za mě to byl určitě   závěrečný školní koncert   a to, že člověk od   prvopočátku věděl, více >

Autor: Máša13 | Hodnocení: 6 / 10