Duben

Komentáře uživatele zuzana.shilla.novak

zuzana.shilla.novak

zuzana.shilla.novak zprava

Napsat uživateli zprávu

oblíbený

Přidat uživatele do oblíbených

  

Řadit dle:   Názvu filmu   |   Od nejnovějších

Počet komentářů: 474
127 hodin (127 Hours)
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 6.5.2012
Stačilo jednou a nikdy více.
Směšné. Skáču od filmu k   filmu - "The Grey"   pouhých 60% oblíbenosti za   svou "zdlouhavost a   nudnost", tahle kravina,   která je oproti "The   Grey! skutečně nudná a   zdlouhavá - nebo spíš -   tento nehezký osud jednoho   Američana má 80 %?! Tahle   absurdita, kde děj uvízl asi   tak na dně rokle? Koukat   hodinu a půl na uvíznutého   chudáka s halucinacemi, co je   donucen uříznout si na   druhý pokus (a opětně tím   samým tupým nožem) ruku, je   škoda natočené pásky,   ačkoli zde figuroval   sympaťák James Franco. Za   zmínku stojí pouze   prezentované songy ze síně   slávy a skutečnost, že   jsem si pořídila   švýcarský kapesní nůž.
13
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 26.12.2015
Tento film vydá na jednu   scénu, kterou by se dalo   vměstnat do cca 15 min. Jako   film sám o sobě o hutnosti   93 min to mluví samo za sebe.   Předvídatelný snímek s   nepředvídatelným (a   zbytečným) množstvím   filmových es.
21 gramů (21 Grams)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 12.3.2011
dokonalost-herci,kamera, film, děj
Miluji Alejandra Gonzáleze   Iñárritu. Miluji jeho filmy.   Jeho nechronologičnost.   Depresi, smutek, skutečnost,   utrpení, život, osud,   krutost, vášeň, lásku,   nenávist a smrt v jeho   filmech. Prostě miluji.
23 (The Number 23)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 17.3.2011
životní role Jima v žánru   vážného filmu... netušila   jsem, že jej mohu potkat jako   seriózního člověka, otce,   manžela, milence,   schizofrenika, vraha...   úžasné
24 hodin (24)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 18.4.2011
Tik Tak, Tik Tak...
skvělý seriál, který mne   nakopl k sledování   jakéhokoli seriálu po něm.   Hltala jsem díl od dílu a   Kiefer s ohromně padnoucím   dabérským hlasem Trojana si   mne získal na celé čáře   svým charismatem okamžitě.   Deset let po odvysílání   uvažuju, že jej zase   shlédnu. Tikot hodin slyším   dodnes, to každopádně, tak   jako vzpomínám na svůj hlad   po dalších dílech.   Absolutního favorita v   seriálech mám jiného, ale   na tenhle ráda vzpomínám.   Perfektně zpracováno.   Neuvěřitelná a neustálá   akce, člověk si nedovolil se   jít ani vyčůrat, jinak by   přišel o "první pusu,   milování, svatbu, pohřeb a   čtyři děti".... jó   hold tohle není telenovela...
3:15 zemřeš (The Amityville Horror)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 17.3.2011
3:15 a já nespím...
Já se u těhle americkejch,   průběhu i konce   předvídatelnejch snímků   prostě bavím! Můj mozek dá   off, nakrémuju kopejtka,   napráskám popcorn, zapálím   svíci a jsem schopná dát   denní maraton těhle   Disneyovek ve stylu Malcolm   McDowell v "A clockwork   orange". Tedy naprosto   perfektní film svého   žánru, posledních let.   Nechápu zdejší komentář:   "horor bez mrtvol není   horor" - právě takový   strašák, vybudovaný na   základě naší pouhé   fantazie a zvuků kolem je ten   nejdokonalejší! Na druhou   stranu tento komentář zde   ani nepatří, protože ve   filmu byly krvavé záběry na   útrpným právem podrobené a   z mrtvých vstanuté indiány   (autor komentáře si zjevně   dal mezitím dvacet), bylo   tedy nakonec z čeho strach   čerpat, ba dokonce to má   být snímek podle   skutečnosti, což přidává   na adrenalinu samo o sobě,   ať už to tak je či není.   Film se mi prostě líbil,   efekty také, rodina se mi   líbila, tatínek nejvíc :)
40 dnů a 40 nocí (40 Days and 40 Nights)
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 20.2.2011
už deset let stará ptákovina o neposedných ptácích
tak chlapi, kdo z vás   nevydrží 40 dní a nocí bez   sexu, hm? Pokud kolem vás   celý den poskakuje nahá   kopretinka, tak pochopím, že   se na ni vrhnete, tohle je ale   jak reklama na sex zadarmo.   Jakoby všichni herci byli   sexuální mašiny - bez   předehry, bez seznámení...   Všechny ženské určitě   budou tak hotové a nadržené   a budou vědět, že Josh   drží sexuální půst, že   ho budou pokoušet... To v   Americe musí být jenom   cou*y, protože tohle na   potkání střízlivá   ženská neudělá :)...   přetáčela jsem i po   kapitolách, protože jsem   očekávala - když téma sex,   tak i vtipné sexuální   trapasy, ale tohle   nedosahovalo ani po kotníky   "Prcičkám", kde   alespoň použili outsidery,   kteří se sexuálně   hledají... no prostě nuda,   žádná legrace, žádné   ponaučení, žádné rady do   vlastního sexuálního   života a hlavně vůbec   žáden děj... kdo jiný než   člověk, trpící nymfomanií   by se potřeboval omezovat v   sexu, odškrtávat si dny   výdrže v kalendáři? celé   to bylo nedůvěryhodné, na   hlavu postavené... nebo to   dnes v Americe chodí jinak?   :) to se tam s takovou   odstěhují všichni čeští   muži :D
A-Team (The A-Team)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 22.2.2011
vtipné hlášky
super akce se správnými   tvrďáky, co ví jak na   věc... nesnáším akční   filmy, tenhle mě potěšil.   Prakticky každá minuta byla   akčně využita. Nečekala   jsem, že se v takovém   žánru může objevit   Patrick, na druhou stranu na   Bradleyho nebo Liama to bylo   jako ušité. Prostě   správná parta bláznů.   Líbilo se mi to a vám taky,   o čemž svědčí hodnocení   tohoto snímku.
Adamova jablka (Adams æbler)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 13.4.2012
...a z nich jeden "American Pie"
Nevím, který blázen to   škatulkuje do komedie,   vtipné v tom je minimum, a i   to se spíše řadí do   bezcitné životní ironie.   Jsem si zase něco pustila -   typičtí němečtí a   severní herci - nezájem,   pouze kulisa k zabití volna.   Jenže ejhle, postupně se   vše začíná situovat dle   Bible, dle zákonů přírody   - i to bych normálně   odsoudila, jenže tenhle film   je ztělesnění všeho, co se   dá nazvat silou osudu, Boha,   také špatnou výchovou či   její absencí, do toho   vložený pravověrný   přívržence Hitlera, v   samém závěru   "převtělený" na   "kněžského   rádce" = chuťovka. K   tomu obecně přicházím na   chuť i "hnusným"   filmům, které ne, že jsou   ponuré, ale celé hodiny   trávíme ve vágním   prostředí, lidi nám   nevoní, v tomhle filmu   existujeme s ožralci,   násilníky, těhotnou stále   běhnou a ožralicí,   rasistou, muslimem atd. Hoďte   je do jednoho baráku a máte   "freudovsko-jungovský&qu   ot; Hotel Paradise.
Aféra s náhrdelníkem (The Affair of The Necklace)
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 10.3.2015
"Příběh plný   vášní", kde jediná   vášeň zde byla honba za   pozemkem. Takže nuda.   Jakákoli aféra s   náhrdelníkem nebo jinými   cetkami absolutně nestála za   zfilmování. Nudný děj a   příliš mnoho známých   herců, kteří tak svou roli,   potažmo celý film naprosto   "zlevnili".   Hvězdičky za ptáka na   hlavě, za Adriena Brodyho,   který si zaplať Pánbů   stihl zachránit život a za   ohyzdnou Joely Richardson,   která přišla o hlavu.
Aloha
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 7.10.2015
Je to slabší. Je to   průměrné. Zajímalo by mne,   kolik si na takových   dovolenkových filmech se   scénářem na koleně herci   vydělají, vždyť jen   Bradley má už za sebou letos   snad čtyři průměrné   filmy. Nicméně mám nějaké   emotivní až přecitlivělé   období, a byť zde bylo málo   romantiky a něhy, kterou i   tak opovrhuji, nějak mne   dostala, včetně scény, kde   holčina zjistila, kdo je   její otec. Rachel McAdams a   Bradley Cooper budou vždy   zárukou příjemných   víkendových filmů. Ostatně   osazenstvo tohoto filmu je   vůbec velmi velmi kvalitní.
American Honey
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 20.4.2017
Tři hodiny špinavé Ameriky.   Dobré tak leda ke zprznění   snu českých náctiletých o   bohatém životě v zemi   zaslíbené USA. BTW -   existuje nějaký film, kde   Shia LaBeouf nesouloží?
American Horror Story
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 4.7.2013
Nejkrutější věc na světě je falešná naděje
Jsem otřepaná co se týče   krutosti života a co se   týče fantazie filmových   tvůrců, ale tvůrcům tohoto   seriálu bych postavila sochy   jejich podobizen na místo   sochy svobody! Zvrhlost tohoto   seriálu mne očarovala, tak   jako neskutečné herecké   výkony, speciálně jmenuji   Jessicu Lange a Evana Peterse   v obou řadách, tak jako Lily   Rabe, Sarah Paulson a Zachary   Quintoa v řadě druhé.   Žáden seriál (krom Invaze,   ve které též vystupuje   mladší Evan Peters) mne tak   nepohltil, už když jsem v   prvním díle viděla   "dvou verzi"   náruživé hospodyně, sama   jsem propadla peklu. Že   druhá řada bude o naprosto   něčem jiném mne nenapadlo   ani ve snu, na   charismatického Dylana   McDermotta jsem si až   příliš zvykla,o to víc mne   překvapila účast frontmana   Maroon 5 - Adama Levinea v   "druhé jedničce",   tak jako Joseph Fiennes a   neskutečné zvraty, lidský   hyenismus, ale i konečně   veřejně prezentovaný, zcela   běžný život za zdmi   takových institucí, který   se v reálném životě dodnes   tají, tak jako se právě v   dobových letech tohoto   seriálu tajili zvláště   vizuálně   "nepřizpůsobiví"   jedinci. Chci další řadu -   řady, lepší seriál neznám   a Jessica mne jen utvrdila ve   svém postu nejlepší   herečky. Už v Krevním poutu   z roku 98, kde vystupovala po   boku Gwyneth Paltrow jako   extra "příjemná   tchýně", jsem věděla,   že je to paní herečka. Je   od pohledu tak nepříjemná   až ji miluju, a o tomto   charisma to je. Verze a la   Glenn Close.
Americký zločin (An American Crime)
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 15.4.2011
body za skutečný námět a   za To, k jakým scénám dnes   lze použít dětské herce...   jinak film jako každý jiný   na toto téma a - nemám ráda   Ellen Page, zde mihotavého   Jamese Franca ano.
Američan (The American)
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 5.2.2011
už v úvodu si říkám - to   bude hluchý film, a nebyla   jsem daleko od pravdy. No...   velmi napínavý film v tom,   že jsem neustále čekala,   nevím na co... film neměl   pointu, nevíme vůbec v jaké   mafii George figuroval, o co   konkrétně šlo... rozjelo se   to až s láskou k prostitutce   a konec nasbíral nejvíce   hvězdiček v hodnocení.   Jinak je George škoda na   takový celkem zbytečný   film, ač o něm není moc   slyšet - je stále dokonalý,   tak jako je charismatický.   Celkem nepěkné prostředí,   snaha o záchranu děje   vsunutím kněze, který nás   chvíli přiváděl na   vážky, zda-li taky není   darebák, jinak ale veškerý   žáden děj, film lze opravdu   označit za němý, protože z   těch pěti slov za celý film   jsme si stejně nic nevzali.   Není třeba titulky ani   překladatele. Veliké   zklamání
Andělin popel (Angela's Ashes)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 21.3.2011
těžký film...
opravdová bezohlednost   dospělých rodičů...   přijít v rámci své doby,   chudoby s ní spojené o tři   děti, které skonaly zřejmě   na hlad a souchotě, žít v   bídě, žebrat, nemít práci   ani suchou postel a přesto   přeze všechno znovu   otěhotnět... díky bohu za   to, v čem žijeme dnes a co   dnes všechno máme... jinak   později krásné dospívání   skromně v přírodě, což se   dnes našim dětem může jen   zdát... o bídě... o bezmoci   ... o zbytečné zbožné   víře ... o krutém   dospívání ... o těžkém   boji...
Angels Crest
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 10.5.2012
Skutečně mladý otec mi byl   hned povědomý, ačkoli si   jej doteď nedokážu   přiřadit ani k žádnému z   jeho filmů... Dobře to   začalo, dobře - nejdříve   špatné sociální podmínky   pro dítě, za chvíli   příroda, jeleni, vlci... -   vzpomněla jsem si ihned na   "The Grey", na   který jsem nedávno pěla, po   jeho shlédnutí ódy...   Nicméně můj zájem zde   trval jen krátce - děj =   mrtvé dítě, tečka. Zbytek   filmu bezmocné vyrovnání se   s vinou - nevinou a denní   plán matky dítěte -   bravurně zahrané ožralice,   špíny z putiky. Přesto   daleko vyzrálejší než je   otec dítěte, propadající   rezignaci. Toť celý film   (konec neprozradím - byl ale   z hlediska psychologie i pro   nepsychologa očekávaný).   Sečteno podtrženo - špatná   náhoda a dobrá reklama na   dětské autosedačky.
Anna Karenina
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 1.4.2013
Aaron Johnson je sakra nadané mladé střevo
...kterému jsem skrze TV ve   svém obýváku na gauči a v   teplácích podlehla... Být v   situaci Anny Kareniny...nevím   nevím, jestli bych dokázala   či chtěla mladému   panáčkovi odolat. Film mne   nějak nezaujal, některé   scény byly zbytečné,   zdlouhavé, nebýt něco mála   milostných scén - tak ani   nevím, že jde o romantické   drama. Jude Law mne dostal -   takhle ošklivej ještě v   žádném filmu nebyl a já se   jen modlím, aby to, co mu ve   filmu zbylo na hlavě. byl jen   dobrej počin maskérů :) Na   Keiru v roli   "poslušné" dobové   ženy v kouzelných šatech   jsem již zvyklá, ač její   ženskost se čím dál víc   vytrácí a nebýt dlouhých   vlasů - pasuji ji do řádu   nejvíc sexy mužů... Role,   nepatrně podobna "The   Dutchess", opět Keirou   bravurně zahrána. Co filmu   schvaluji je "divadelní   okénko".
Bacha, kouše! (Jennifer's Body)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 8.1.2011
7,5*
i když jsem v té době   chytala každé dvacáté   anglické slovíčko... a o   nic stejně nepřišla... jo,   já se bavila.Tyto filmy jsou   ač sebevíc stupidní... jsou   mi uklidňováky do postele ve   dny, kdy nechci   přemýšlet.Upírka mě   uklidnila. Za mě 7,5*. Za   delší komentář tento film   ale nestojí, pokud nemám   popisovat prsa Megan Fox...
Bastardi
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 21.5.2011
Hnus, přístupné od 12? to je vtip, ne?
hodně přehnaný film, kdy   děti vládnou škole.   Doporučila bych tvůrcům   filmu navštívit OSPOD než   budou točit takové   slátaniny... a budu se   opakovat, česká filmová   kinematografie je ostudou   naší země, točíme pouze   kontroverzní snímky, mám   pocit, že nebýt romů, drog   nebo handicapovaných - byli   bychom v p*deli s obsahy   filmu! nechápu, proč si   tuhle už tak zlou dobu   "krášlíme" filmy   o tomhle! Tohle si zapnout ve   svém volnu, tak mám oči pro   pláč, mezi kým to žiji,   ale ujišťuji, že žáden   učitel si dnes nenechá   líbit to, co ti filmoví.   Zkusme natočit raději   stupidní romantickou komedii   na motivy těch amerických   nebo konečně povedený   horor, netahejme romské   násilí do filmu, může se   to v závěru promítnout na   skutečném životě bílé   rasy.
Bathory
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 8.1.2011
10* Jurajovi
velmi, velmi slabé hodnocení   diváků... Bathory byl dlouho   očekávaným filmem nejen v   našich zemích... kina se   plnila po půdu diváky se   zájmem o filmy tohoto   žánru, konečné dojmy jsou   bojem dvou protichudných   stran...Zárukou filmů   našich končin je jejich   kravina a škoda peněz pro   jejich vznik. Snímky,   vyprodukované v našich   továrnách na sny jsou   nudné, pesimistické,   nevhodné až naturalistické,   viz. jejich obsah níže v   tiskacím písmu. Ve světě   si prostě ani neškrtneme,   pokud se do toho pod jménem   naší republiky nevloží   Forman. Vznikem Bathory jsem   změnila názor, ale pouze pro   tento snímek. Nechápu, jsem   zaražena... proč se vám   Bathory nelíbí? Podle mne   absolutně výstižný   snímek, plný lásky, boje,   nenávisti, perfektní kamera,   dobové kostýmy i dekorace,   Juraj je pan režisér a dal   si mnoho práce, vytvořit   tento snímek, pro který si   zapůjčil herce z Anglie, a   ve výsledku jen anglický   národ hodnotí tento snímek   kladně. Podle mne je to zrada   lidí našich končin,   protože natočit tenhle   snímek americkým   režisérem, měl by 80-90%,   BOHUŽEL NAŠE VLAST JE   JEDNODUCHÁ A ZVYKLÁ POUZE NA   FILMY O FEŤÁCÍCH,   SOCIÁLNĚ POTŘEBNÝCH,   BEZDOMOVCÍCH, HOMOSEXUÁLECH   A HANDICAPOVANÝCH (FILM   HRUBEŠ A MAREŠ S KRAJČEM A   BUDAŘEM, ŠTĚSTÍ, VESNICKÝ   UČITEL, SAMOTÁŘI, JEDNA   RUKA NETLESKÁ...), TAKŽE SE   NENÍ ČEMU DIVIT, ŽE   JEDNODUŠŠÍ DIVÁCI   VYHLEDÁVAJÍ POUZE ČERNÝ   HUMOR A SNÍMKY, KDE SE MOHU   SMÁT CIZÍMU NEŠTĚSTÍ. PAK   JE ABSOLUTNĚ JASNÉ, ŽE   NEDOKÁŽEME POCHOPIT   SLOŽITÝ FILM, NAD KTERÝM   (VÝJMA VTIPNÉ VSUVKY BOLKA S   MÁDLEM) JE TŘEBA TROCHU   POUVAŽOVAT. KDO NEDOKÁŽE   MÍT MOZEK ZAPNUTÝ PO 2 A   VÍCE HODINY SLEDOVÁNÍ   HISTORICKÉHO FILMU, NEMÁ U   ZÁVĚREČNÉHO HODNOCENÍ   ABSOLUTNĚ CO DĚLAT!
Behind the Mask (Behind the Mask: The Story Of The People Who Risk Everything To Save Animals)
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 7.10.2015
Proč se zde nedá hodnotit odpadem?
Neskutečná hovadina a   laciná dě*vka mezi   obdobnými snímky! Už mám   plný zuby filmů,   natáčených   "amatérskou   kamerou", které jsem v   úvodu milovala! Od Záhady   Blair Witch a pár po ní   dobrých snímků podobného   charakteru (ovšem až v   období od 2011-2013), je   každý další takový mezi   tím (který se mi s podivem   dostává před oči až teď   a znechucuje tak zážitky z   předchozích), odpadem!
Behind the Mask: The Rise of Leslie Vernon
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 10.3.2015
Neskutečná hovadina a   laciná dě*vka mezi   obdobnými snímky! Už mám   plný zuby filmů,   natáčených   "amatérskou   kamerou", které jsem v   úvodu milovala! Od Záhady   Blair Witch a pár po ní   dobrých snímků podobného   charakteru (ovšem až v   období od 2011-2013), je   každý další takový mezi   tím (který se mi s podivem   dostává před oči až teď   a znechucuje tak zážitky z   předchozích), odpadem!
Benji
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 3.8.2011
37 let starý Benji...
už po čertech stará   klasika... takže pejsek už   nežije... jako malá jsem   nenáviděla filmy o psích a   jiných miláčcích - tak moc   jsem to prožívala, když   přišli do potíží, byli   ranění nebo umírali...   dodnes bych si to znovu   nepustila. Jednak mě to už   nezajímá, jednak se zase   bojím vzpomínek - toho   dětského strachu. Kdysi jsem   ale tohle a Kolii i přesto   milovala... Co na tom chcete   hodnotit - 37 let stará snaha   zabavit děti. Bezesporu ale   jeden z nezapomenutelných   filmů pro děti - dnes už   rodiče, a to i přesto, že   se už nevysílá.
Bez dechu (Abduction)
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 31.8.2012
Jeho láska měla proklatě zarostlé obočí- vlčice?:)
Ani mi nevadí, že mi tento   film unikl mezi prsty, je mi   víc než jasné, že zdejší   "vysoké" hodnocení   posbíral jen díky fanynkám   "Twillight", ale   jsem ráda, že jsem mohla   "toho psa" vidět i   v jiném žánru. Mrzelo mne,   že Maria Bello měla tak   malou roli - snímky s ní   jsou většinou zárukou   kvality, tohle ale byla   "akční nuda". Ani   nevím, jak to shrnout -   táhlo se to, ale to, co bylo   klíčové, bylo mnou zaspáno   v té natažené nudné nudli.   Tak mi unikla pointa   přiřazování fotek ke   slavným jménům - zvlášť   když Taylor není ani trochu   podobný Mattu Damonovi nebo   vůbec - co to měli za úkol,   že se dopracovali až k   pohřešovaným dětem. Pak   jsem měla bordel v   přiřazení osob ke jménům   co zde byla vyřčena a jakou   měly tyto postavy vůbec roli   v životě   "Taylora", resp.   který barbar je barbar,   který ne a který je ten   větší barbar. Sigourney se   taky moc neukázala. To jsou   přesně ty herecké   štěky, které dokáží   nalákat diváka do kina   kvůli 5 minutové roli   "Ripleyové". 5   bodů za krásný dům, který   lehl popelem a za vlakovou   líbačku se slovy   "rovnátka, tehda jsem to   neuměl, teď už jo, je to   skvělý..."
Big Lebowski (The Big Lebowski)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 18.4.2011
Jeff Bridges je starý   lišák. Je něco jako   exemplář Jim Morrison   tohoto století. Je to   ďábel. Miluji ho
Biutiful
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 28.5.2011
o Javierovi jsem nikdy nepochybovala...
jen ten, kdo nechápe život a   dílo Alejandra Gonzáleze   Iñárritu, může ohodnotit   tento film jedničkou...na   jeho filmy je třeba dívat se   se sebezapřením a   několikrát, abys pochopil,   co vše skutečně mělo   pochopeno být, abys zachytil   ryzí pocity hrané osoby   herce, jeho nadlidské   výkony, atmosféru holého   života, každý režisérův   složitý film... Dar,   rakovina, smrt, cit, etnika,   peníze, potomci, chůze po   tenkém ledě... film mě   donutil si vzpomenout na   utajované zážitky mého   života, rozbrečel mne,   vyšťavil, posilnil, byl pro   mne stejným darem jako je   Javier ve své roli   pozůstalým... On zvládl v   jedné roli zahrát   dokonalého, ale   umírajícího otce dvou   dětí v chudém světě,   manžela nevěrné ženy a   nepořádné matky, těžkého   dříče v nelegálním   obchodu, vraha dvaceti lidí,   dále být pozůstalou osobou,   tak jako být jakési   "médium" nebo   vyvolávač, stejně tak jako   být nebožtíkem... kdo umí   víc v tomto povolání? Jaké   je hrát umírajícího otce   dvou dětí, zatímco v   reálném světě sám mít   jedno dítě na cestě? Jaké   je být soškou ohodnocen za   tento dokonalý výkon?
Bláznivá dovolená (Vacation)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 7.10.2015
Jeden z mála opravdu   kvalitních komediálních   herců (s perfektním   dabingem). Jeho filmy u nás   na svátky zdomácněly   podobně jako již tradiční   set Sám doma.
Bláznovo zlato (Fool's Gold)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 16.3.2011
Komedie s Kate jsou zárukou,   že to komedie budou. Na nich   si postavila kariéru, na nich   exceluje, ostatně tak jako   její matka. Ale komedie, ve   kterých hraje po boku   Matthewa McConaugheyho jsou   ještě lepší - ti dva   jakoby byli pro sebe na   plátně stvoření...   Nicméně z komedií jsem   přece jen už vyrostla...
Blue Valentine
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 22.2.2011
tvrdá realita lásky chemie...
líbilo se mi, že to nebylo   chronologicky natočeno, o to   víc jsem byla šokována   nepochopitelnými zvraty   tohoto páru, lépe řečeno   hysterií manželky... je to   tak i v životě - člověk   neví, co se pokazilo, ale   najednou je všechno ve vztahu   špatně, jde to od pěti ke   dvou a to je to smutné,   pakliže si přehrajeme náš   počátek... tady je ale   naprosto jasné, kdo to   pokazil, kdo, ač by měl být   rád, že má dítě otce, si   toho neváží... líbilo se   mi, že ze strany Ryana byla   láska pořád nekonečná, i   když mu ruply ke konci nervy   ostrou hádkou v nemocnici, a   konec mne jako správnou   občasnou romantičku citově   dostal, a já nenáviděla   Michelle za to, proč je na   svého muže tak tvrdá, když   se pro ní a pro cizí dítě,   které vychovával s láskou,   jakoby bylo jeho vlastní,   tolik obětoval. Nechápu   proč mu vyčítala to, že si   dá pivo a zazpívá tklivou   písničku, nechápu, proč   jej tolik nutila, jít si   hledat práci svého života,   když sám byl s prací   malíře nebo stěhováka   spokojen, a mohli být stejně   rádi, že vycházejí se   svými příjmy. Pro mě byla   ona sobeckou, proto zřejmě   ta nominace na Oscara:).   Chybělo mi tam více lásky,   ale podívám se na film   opětně, až budu mít zase   jednou životní partnerskou   depku a budu chtít uronit   slzu u rádoby romantiky...

TV Program

ČT1 - Vinorodé břehy Mosely

17:55 - 18:25

14 minut již uběhlo
16 minut zbývá do konce

ČT2 - Zázračná planeta: Poslední ráj...

17:30 - 18:25

39 minut již uběhlo
16 minut zbývá do konce

NOVA - Slečna Drsňák 2: Ještě drsnějš...

17:10 - 19:30

59 minut již uběhlo
81 minut zbývá do konce

Prima - Hostinec U kamenného stolu (19...

16:35 - 18:52

94 minut již uběhlo
43 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190575
Osobností: 697870
Fotografií: 764026
Plakátů: 376658
Obsahů a biografií: 178301
foto

Komerční sdělení

Filmová škola

Staňte se hercem, herečkou.

foto

Poslední komentáře

Vše, co jste kdy chtěli vědět o ...

Vše, co jste kdy chtěli vědět o vztazích, ale báli jste se (zeptat)
Red Forman prodává v   obchodě, ale ještě nic   neprodal, Kitty ho naučí jak   být milej k zákazníkům a   Eric má nového kamaráda, ze   kterého se vyklube gay,   docela dobrej díl, pár frků   výbornejch.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Chobotnice (1998)

Chobotnice
Tak nějak nevím... nechala   jsem se zlákat jmény, která   znám, ale vůbec mě to   nezaujalo. Příšery byly jak   z loutkového divadla,   více >

Autor: peginka | Hodnocení: 4 / 10

Střílejte na měsíc (1982)

Střílejte na měsíc
Jen zdánlivě úplně   banální rodinné drama o   jednom rozpadajícím se   manželství, protože   režisér Parker to dost   chytře natočil, použil více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 7 / 10

Útěk do bezpečí (1955)

Útěk do bezpečí
Průměrná westernová   podívaná s né moc   výrazným hereckým   obsazením,na začátku   krátká přestřelka a potom   už nijak zvlášť záživná   podívaná.

Autor: PORTER | Hodnocení: 5 / 10

Konec rozkvětu (1972)

Konec rozkvětu
Povedená gangsterka v čele s   L.Marvinem .který má dostat   peníze s gangstera který   prodává jak drogy tak holky   a když odmítne L.Marvin si   to s ním vyřídí po svém.

Autor: PORTER | Hodnocení: 8 / 10