Duben
ohodnotit

Obsah filmu Roman J. Israel, Esq.

 
Snímek Roman J. Israel, Esq. je dramatickým thrillerem, který se odehrává v samém srdci přetíženého soudního systému v Los Angeles. Denzel Washington v něm představuje odhodlaného a idealistického obhájce, jemuž život zcela rozvrátí série bouřlivých událostí, které jsou velkou zkouškou pro aktivismus, jenž dosud celou jeho kariéru charakterizoval. V roli ambiciozního bohatého právníka, který Romana zaměstná ve své společnosti, se představí Colin Farrell.

Falcon

 
Související odkazy
 
Recenze: Roman J. Israel, Esq.

Na Oscara nominované drama, které vyšlo na DVD, ale zároveň bude k vidění i v rámci regionálních... číst dál

 
 
Sólo pro muže, 
který chtěl spravit právo

Jeden z nejoceňovanějších hollywoodských herců současnosti Denzel Washington téměř nepustí nikoho jiného ke slovu v soudním dramatu o idealistickém právníkovi, který se zpronevěří vlastním zásadám. číst dál

 
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
trailer
Oficiální stránka:
www.romanisraelmovie.c...
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
anglická
 
 
Distribuční verze:
s titulky
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Roman J. Israel, Esq. >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

MildaX
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 23.7.2018
Výborný Denzel Washington v roli přehnaně   idealistického právníka. Drama u kterého jsem   si neříkal, že je moc dlouhé, ale spíš jen   "To nedopadne dobře." Zajímavé.
Svarcneger
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 19.3.2018
Cekal jsem vic...
Skoda, film je skutecne nic, moc. Da se videt, ale   po case se zacnete nudit... Vice netreba, nize je   velice presny popis :).
Peykka
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 18.2.2018
Když se řekne Denzel Washington, fanoušek   filmu se může zaručeně těšit na herecký   koncert jednoho umělce, dramatičnost a   propracované dialogy. Snímek o zarputilém   obhájci, který udělá osudovou chybu, která ho   dožene až na onen svět, nepatří bohužel k   Washingtonovým nejlepším kouskům.

Ocitáme   se v Los Angeles, městě andělů, ďáblů a   zločinu. Nový film Dana Gilroye, který nese   název titulního hrdiny, prezentuje soudní   systém ve státě Kalifornie, obzvláště   přetíženost soudnictví v L. A. Již   předchozí režisérův počin Slídil (2014) byl   zaměřen na Město Andělů a zločinecké   podsvětí, které jsme mohli sledovat z pohledu   novináře, kterého úchylně zahrál Jake   Gyllenhaal. Tentokrát se Gilroy přeorientoval na   poněkud honosnější prostředí právníků,   soudců a prokurátorů.

Hlavní hrdina (již   zmíněný Denzel Washington), obhájce s   rytířským jménem Roman J. Israel, Esq.,   přijde o svého společníka (spíš   nadřízeného) a octne se na rozcestí, když   firmu přebere mladý ctižádostivý právník   George Pierce (Colin Farrell). Ale protože se   Romanovi příčí pracovat s člověkem, kterého   spíš jak spravedlnosti zajímá výdělek,   rozhodne se z firmy odejít a pracovat na vlastní   pěst. Jenomže to není tak jednoduché, jak se   zdá. A když ze zoufalství přijde k velké   peněžní sumě, netuší, jaké následky to   bude mít.

Režisér Dan Gilroy vytváří   antihrdiny, jak pro společnost, tak pro diváka,   stejně tak tomu bylo ve Slídilovi. Tady tomu   rozhodně není jinak. Denzel je pan umělec. V   tomto filmu se jeho postava, která reprezentuje   starou školu právníků, střetává s mladou   školou, poháněnou houževnatostí a důvtipem.   Tu reprezentuje právě postava Colina Farrella.   Washington prvotřídně obhajuje zejména sebe   jako zajetého advokáta, který používá   kartičky místo počítače, všude chodí   pěšky, protože nemá auto a svým zjevem je to   výstřední podivín. Mini afro, obří brýle,   obnošené a vytahané sako a kalhoty. Paradoxem   je, že má věčně na uších sluchátka a   používá nejnovější iPod. Navíc, používá   titul Esq. (anglicky esquire = ctihodný titul),   což Washington sám ve filmu vysvětluje, že je   to něco mezi gentlemanem a rytířem. Vzhledem k   tomu, čím se ve filmu proviní, mu moc   nepřísluší.

Jak bylo již zmíněno,   Denzel je pan herec, ve filmu odříkává dlouhé   dialogy, což je také práce pana Gilroye, který   si příběh sám napsal. Scénář je opravdu   bohatý. Nicméně, film slibuje pohled do   soudního prostředí, ale víceméně se   zaměřuje na postavu Romana, na jeho životní   výhry a prohry. Oproti Gilroyově předchozímu   Slídilovi chybí i zajímavá kamera. Druhá   polovina filmu ze z dramatu mění v kriminální   thriller.
Na druhou stranu, Colin Farrell   příjemně překvapil. Na svém kontě má dost   zajímavých a dobrých rolí (Telefonní budka,   Alexander Veliký, V Bruggách), ale podle mě   tato role bohatého právníka je jedna z jeho   nejlépe odvedených prací. Vlastně ve výsledku   je jeho postava sympatičtější než postava   Washingtona.

Roman J. Israel, Esq. je   směsicí dramatu, thrilleru a ukázkou toho, že   lidská chamtivost a hrabivost může člověka   dohnat až za hranice zákona, i idealistického   právníka. Doporučuju fanouškům Denzela   Washingtona, kteří znají jeho práci. Tento   film můžeme zařadit k jeho méně povedeným   jako Presumpce viny (2003), Nepřítel pod   ochranou (2010) nebo Equalizer (2014).


Hodnocení:n12345678910
Roman J. Israel, Esq. (2017)Roman J. Israel, Esq. (2017)Roman J. Israel, Esq. (2017)Roman J. Israel, Esq. (2017)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190622
Osobností: 698003
Fotografií: 764514
Plakátů: 376933
Obsahů a biografií: 178392

Poslední komentáře

Duna: Část druhá (2024)

Duna: Část druhá
Film je moc pěkný, ale něco   tomu chybí. Větší   napětí, dynamika, spád. Ale   filmek opravdu kvalitní,   dají se ty necelé hodiny   vydržet.

Autor: red.mann | Hodnocení: 7 / 10

Tlukot srdce (1980)

Tlukot srdce
Pro mě byl tohle opravdu   silný zážitek. Krásný   příběh o tom, co   předcházelo napsání jedné   geniální knihy a o tom, co   ovlivnilo celou více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 9 / 10

Společná noc (1999) [TV epizoda]

Společná noc
Eric stále touží vyspat se   s Donnou a oba se tomu   blíží, ale stále k tomu   ještě nedošlo. Red zkouší   vařit, protože Kitty je víc   v více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Koláč (1999) [TV epizoda]

Koláč
Díl s názvem Koláč byl   sice spíš nadprůměrný,   ale několik scén a hlášek   to vytahuje vejš. Skvělej   byl Red Forman a hlavně Bob   Pinciotti, který doma řeší   krizi - 70%.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Tři muži a mladá dáma (1990)

Tři muži a mladá dáma
Tak ještě infantilnější a   naivnější než   "jednička"...Což je škoda,   protože kdyby to bylo trochu   více "normální", dalo by se   na to i koukat:-)

Autor: Máša13 | Hodnocení: 5 / 10