Duben
ohodnotit

Sama nocí tmou

A Girl Walks Home Alone at Night

Další název:
Sama nocou tmou
Rok:
2014
Délka:
94 minut
Premiéra v ČR:
8.1.2015
Popis / Obsah / Info k filmu Sama nocí tmou
POZOR SPOILER

Drogový dealer vleze za dřevěný plot pro kočku. I s ní navštíví muže, kterému dodával drogy. Chce peníze. Starý narkoman Hosein má syna Arashe. Ten dělá pomocníka v zahradě u zazobané rodiny. Zde ukradne z nočního stolku náušnice.
Dealer sbalí děvku a nechá ji odvést na sobě svou práci. Za to jí nedá požadovanou dávku, ani když chce zaplatit, a z auta, kde to proběhlo ji vyhodí. Večer však tutéž dívku pozve k sobě. Jí narostou během sekundy dva upíří zuby. Následně mu ukousne prst, a pak jej zakousne jak potkana.
Když sem přijde jakýsi mladík, pobere co se dá a mizí. Mrtvolu hází do koryta řeky.
Ona upíří coura odmítá starého Hosseina, protože nemá peníze. Vzápětí vyděsí malého chlapce.
Arash si ušije kostým upíra a jde na nějakou taneční merendu, kde mu dá děvče pilulku. Cestou zpět potkává mladou couru upírku a končí to v soukromí u ní.
Mladá upírka pak nabízí šperky jiné couře jménem Atti. Posléze zakousne nějakého bezdomovce. Pak čte vzkaz, aby došla k elektrárně a ona tam později jde, Obdrží zde od Arashe jím ukradené náušnice.
Doma u Hosseina je Atti. Ten oběma aplikuje drogu. Když jsou v rauši, přichází mladá upírka a Hosseina zakousne. Mrtvolu s Atti odtáhnou pryč.
Tu najde malý chlapec a pak ji uvidí i Arash. Jde za mladou upírkou a navrhuje jí odjezd z města. Ona souhlasí, a tak oba dva mizí v temnotě...


Autor: Pitryx

Popis / Obsah / Info k filmu Sama nocí tmou
Vizuálně výrazný celovečerní režisérčin debut je naplněn promyšlenými odkazy na symboly západní popkultury a íránskou brakovou estetiku. Tento působivý film vypráví o nečekaném setkání enigmatické upírky zahalené závoji s perským Jamesem Deanem ze Zkaženého města. Autentický černobílý snímek s pochmurnou atmosférou je odvážným a osobitým, těžko zařaditelným žánrovým mixem Sergia Leoneho s Davidem Lynchem. Poprvé byl s úspěchem uveden na filmovém festivalu Sundance.
4. festival íránských filmů


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Sama nocí tmou
Po Zkaženém městě, domově pasáků, dealerů a prostitutek, se po nocích toulá mladá osamělá upírka a podle vlastních měřítek nastoluje pořádek. Až nečekané setkání s Perským Jamesem Deanem vytrhne Dívku z její osamělé a smutné rutiny. Mladý muž je totiž snad posledním obyvatelem tohoto města, který si uvědomuje rozdíl mezi dobrem a zlem. Vizuálně výrazný celovečerní debut íránské režisérky Any Lily Amirpour vznikl v americké produkci a vyniká působivou ponurou atmosférou, svérázným humorem i promyšlenými odkazy na symboly západní popkultury. Mluví se o něm jako o prvním íránském upírském westernu a odráží režisérčinu zálibu v brakových žánrech. Výsledkem je chytrý a těžko zařaditelný žánrový mix, který nezapře inspiraci hororovými filmy, westernem, komiksem a íránskou novou vlnou. Slovy režisérky, je to jako kdyby spolu Sergio Leone a David Lynch měli malého íránského rockera a hlídat jim ho přišel Nosferatu.

zdroj: Aerofilms


oficiální text distributora

Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910

Tagy

TV Program

ČT1 - Losování Sportky a Šance

20:05 - 20:10

2 minut již uběhlo
3 minut zbývá do konce

ČT2 - ABBA: úspěch navzdory

20:00 - 21:40

7 minut již uběhlo
93 minut zbývá do konce

NOVA - Televizní noviny (1994) [TV po...

19:30 - 20:20

37 minut již uběhlo
13 minut zbývá do konce

Prima - Showtime (2020) [TV pořad]

19:55 - 20:15

12 minut již uběhlo
8 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190622
Osobností: 698003
Fotografií: 764514
Plakátů: 376933
Obsahů a biografií: 178392

Poslední komentáře

Duna: Část druhá (2024)

Duna: Část druhá
Film je moc pěkný, ale něco   tomu chybí. Větší   napětí, dynamika, spád. Ale   filmek opravdu kvalitní,   dají se ty necelé hodiny   vydržet.

Autor: red.mann | Hodnocení: 7 / 10

Tlukot srdce (1980)

Tlukot srdce
Pro mě byl tohle opravdu   silný zážitek. Krásný   příběh o tom, co   předcházelo napsání jedné   geniální knihy a o tom, co   ovlivnilo celou více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 9 / 10

Společná noc (1999) [TV epizoda]

Společná noc
Eric stále touží vyspat se   s Donnou a oba se tomu   blíží, ale stále k tomu   ještě nedošlo. Red zkouší   vařit, protože Kitty je víc   v více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Koláč (1999) [TV epizoda]

Koláč
Díl s názvem Koláč byl   sice spíš nadprůměrný,   ale několik scén a hlášek   to vytahuje vejš. Skvělej   byl Red Forman a hlavně Bob   Pinciotti, který doma řeší   krizi - 70%.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Tři muži a mladá dáma (1990)

Tři muži a mladá dáma
Tak ještě infantilnější a   naivnější než   "jednička"...Což je škoda,   protože kdyby to bylo trochu   více "normální", dalo by se   na to i koukat:-)

Autor: Máša13 | Hodnocení: 5 / 10