Duben
ohodnotit
Popis / Obsah / Info k filmu San Andreas
POZOR SPOILER

Mladá dívka projíždí údolím San Fernando, když ji zastihne zemětřesení. Ona končí i s autem zaklíněná na skále. Přilétá vrtulník se záchranáři a ti ji na poslední chvíli vysvobodí. Šéf celé akce a zachránce se jmenuje Raymond Gaines.

Profesor Dr. Lawrence Hayes se svým asistentem Kimem detekují ozvy nedaleko Howerovy přehrady a rozhodnou se tam zajet osobně. Otřesy se potvrzují a začnou být silnější. Nakonec zde vypukne zemětřesení se vším všudy a v plné síle. Kim zde přichází o život.

Ray se setkává s dcerou Blake a manželkou Emmou, se kterou je v rozvodovém řízení. Její momentální přítel Daniel Riddick bere Emmu svým letadlem do San Franciska, kde má ona studovat. Ta se v hale seznámí s mladíkem Benem Taylorem a jeho mladším bratrem Olliem. Emma je v Los Angels s Danielovou matkou, když se začne třást země. A nejen zde. Totéž se stane ve Franciscu. Zde zemětřesení uvězní Blake a Daniela v podzemních garážích. On ji opouští s tím, že jde pro pomoc a nechává ji svému osudu. A zatím Ray vysvobozuje Emmu na poslední chvíli z napůl zničeného města. Pro Blake přichází až její nový známý, Ben s bratrem. Dá jim hodně práce dostat ji jen z auta, kde má ona skřípnuté nohy. To už sem míří, i když zdaleka, její otec s vrtulníkem a manželkou. Přistání se mu trochu vymkne z kontroly, ale přežijí to. Berou si auto a posléze i letadlo, aby se dostali přímo do středu neštěstí. Přistání je opět poněkud netradiční. Země se stále otřásá a lidé hledají útočiště kde se dá. Blake ví, jak je postavena jedna z budov, kterou navrhoval Daniel, a tak tam všichni tři spěchají. A to už je zde tsunami a bere s sebou naprosto vše. Ray s Emmou jen tak tak unikli a nyní proplouvají městem. Budova, ve které jsou ti tři sice stále stojí, ale přibývá vody a není zde možnost dalšího úniku. Naštěstí je zde již Ray a celá rodina se tak skoro shledá. Jenže rodiče jsou venku a dcera uvnitř. A vody přibývá. Ray se rozhoduje, že svou dceru utopit nenechá, tak jak se to stalo její mladší sestře. Jenže je asi pozdě. Ray ji vidí, jak se topí a vytahuje z vody bez známek života…


Autor: Pitryx

Popis / Obsah / Info k filmu San Andreas
Potom, čo o sebe dá vedieť nechvalne známy tektonický zlom San Andreas a vyvolá v Kalifornii zemetrasenie o sile 9 stupňov Richterovej škály, vydávajú sa pilot prieskumného a záchranného vrtuľníka (Dwayne Johnson) a jeho bývalá manželka, s ktorou už dlhšiu dobu nežije, na cestu z Los Angeles do San Francisca zachrániť svoju jedinú dcéru. Ale ich zložitá cesta na sever je len začiatok. A keď si už myslia, že to najhoršie majú za sebou... tak veľká dráma sa len začne.

zdroj: Continental


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910

Tagy

Podobné filmy

San Andreas (2015) [Video]

 San Andreas (2015) [Video]
San Andreas n
San Andreas Quake
Žánr: katastrofický / akční
Země: Spojené státy americké
Režie: John Baumgartner

(pokračování)

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190626
Osobností: 698007
Fotografií: 764518
Plakátů: 376941
Obsahů a biografií: 178396

Poslední komentáře

Duna: Část druhá (2024)

Duna: Část druhá
Film je moc pěkný, ale něco   tomu chybí. Větší   napětí, dynamika, spád. Ale   filmek opravdu kvalitní,   dají se ty necelé hodiny   vydržet.

Autor: red.mann | Hodnocení: 7 / 10

Tlukot srdce (1980)

Tlukot srdce
Pro mě byl tohle opravdu   silný zážitek. Krásný   příběh o tom, co   předcházelo napsání jedné   geniální knihy a o tom, co   ovlivnilo celou více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 9 / 10

Společná noc (1999) [TV epizoda]

Společná noc
Eric stále touží vyspat se   s Donnou a oba se tomu   blíží, ale stále k tomu   ještě nedošlo. Red zkouší   vařit, protože Kitty je víc   v více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Koláč (1999) [TV epizoda]

Koláč
Díl s názvem Koláč byl   sice spíš nadprůměrný,   ale několik scén a hlášek   to vytahuje vejš. Skvělej   byl Red Forman a hlavně Bob   Pinciotti, který doma řeší   krizi - 70%.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Tři muži a mladá dáma (1990)

Tři muži a mladá dáma
Tak ještě infantilnější a   naivnější než   "jednička"...Což je škoda,   protože kdyby to bylo trochu   více "normální", dalo by se   na to i koukat:-)

Autor: Máša13 | Hodnocení: 5 / 10