Duben
ohodnotit

Šest žen pro vraha

Sei donne per l'assassino

Další název:
6 donne per l'assassino; Blood and Black Lace
Země:
Rok:
1964
Délka:
88 minut

Obsah filmu Šest žen pro vraha

 
Isabella pracuje jako modelka pro módní salón Christian Haute Couture. Jedné noci je zavražděna mužem v bílé kapuci. Policejní inspektor Silvestri vyslýchá ředitele a majitele firmy Massima Morlacchiho a ovdovělou Cristianu Cuomo, stejně jako ostatní zaměstnance a modelky.

Postupně dochází k vraždám dalších modelek, což má policii svést na falešnou stopu sexuálního maniaka a sériového vraha. Přitom hlavním důvodem první vraždy byl deník, který si psala Isabella a v němž byly uvedeny důkazy o zločinech pravých vrahů. Nyní se deník ztratil, ale vrazi musí pokračovat, aby podpořili modus operandi inspektora Silvestriho.

Autor: curil
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
trailer
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
italská
 
 
Zvuk:
mono
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Šest žen pro vraha >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

martin.stusak.9
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 14.2.2023
Dnes už vlivem nadměrného množství   nejrůznějších napodobenin nedoceňované   mistrovské dílo průkopníka subžánru giallo   Maria Bava, který si film napsal, zrežíroval i   natočil. Pojal vizuální techniku Noir filmu a   vložil do obrazu barvy jako nikdo. V každičké   scéně má každá věc i postava své   nezastupitelné místo, čímž vytvořil naprosto   dokonalé obrazy vytvářející atmosféru   strachu, nejistoty a hlavně hrůzy. Každá   optická poloha má zkrátka svůj význam a má   svou instinktivní polohu. Občas to sice kazí   topornější herecké výkony, ale to se dá   ještě překousnout. Děj je už ve své lehkosti   bohužel také předvídatelný, ale je bohatý na   styl, což právě vytváří neobvyklé filmové   dílo ve svém podání. Zápletka se točí kolem   módního domu a vražd modelek, z čehož vzniká   otázka, jestli se právě tímto filmem také   neinspiroval český tvůrce Otakar Fuka pro svoji   pošmournou normalizační kriminálku „Černá   punčocha“ (1985). Mario Brava si i přes svou   dějovou jednoduchost se vším krásně pohrál,   takže sice se brzy dozvídáme identitu vraha,   veškeré prostředky a motivy, ale to nám ve   své podstatě zase dává zcela jiný pohled na   psychologický stav věci. Atmosférické   vražedné scény probouzí veškeré aspekty   hrůzy, které z psychedelična strhávají   diváka do palčivé bolesti. Přímočará   brutalita chtě nechtě prostě zasáhne. Nádech   surrealismu tedy v tomto předčí očekávání,   čímž se právě tímto pojetím stal snímek   průlomovým a pro dlouhá další léta plně   inspirujícím. Vlastně se dá i tvrdit, že v   rámci hororu se tímto také jedná o základy   dalšího subžánru, a to v oblasti slasheru.   Mario Brava tímto svým posílením inovativního   stylu teroru a hrůzy tvrdě překonal Alfreda   Hitchcocka, který se taktéž proslavil svou   průkopnickou schopností ve své formalitě.
curil
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 25.4.2021
Hororová klasika s prvky gialla režiséra Maria   Bavy mě potěšila. Po dlouhé době opět   italské retro natočené stylově se správnou   mírou napětí a dávkou filmového sadizmu.   Pokud má krutě zemřít šest krásných   modelek, trochu té sexuální   "ujetosti" se musí vynořit. Tajemný   vrah celý v černém, s čímž kontrastuje   bílá kukla, se musí hodně snažit, aby se   neopakoval ve způsobu zabití, což je další   typický prvek pro příběhy tohoto žánru.   Interiéry zaplněné figurínami, vždyť jsme v   módním salónu, do kterých oběti naráží   při honičkách, jsou už jen doplňkem stejně   jako nezbytný červený telefon, vana s mrtvolou,   mrtvola v kufru auta, fingovaná sebevražda   břitvou, zadušení polštářem, kokain atd.   Mrtvoly ani nemusí divák počítat, jsou už v   názvu filmu.


Hodnocení:n12345678910
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190696
Osobností: 698201
Fotografií: 765204
Plakátů: 377366
Obsahů a biografií: 178513

Poslední komentáře

Fez dostane holku (2001) [TV epi...

Fez dostane holku
Donna vyhraje lístky na   skupinu Led Zeppelin, ale Eric   jít nemůže a Kelso, Hyde,   Jackie se o to kdo půjde s   Donnou hádají a jsou na sebe   nepříjemní tak to Donna   vyřeší po svém, slušný   díl.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Děti zítřků (1980)

Děti zítřků
Ani evidentně štědrý   rozpočet (na tu dobu), ani   velmi kvalitní obsazení s s   pány Menšíkem, Prachařem,   Kostelkou, Kratinou a   předními více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 4 / 10

Recept na rozloučenou (1989) [TV...

Recept na rozloučenou
Klasické staršie spracovanie   kriminálky. Scenár bol   trochu komplikovaný, avšak   film bol herecky kvalitne   obsadený. Záver filmu bol   neočakávaný.

Autor: Nasudr | Hodnocení: 7 / 10

Kam letíš, letadlo? (1989) [TV i...

Kam letíš, letadlo?
Ve své době jistě žhavě   současná a adresná věc,   jako většina všeho, co kdy   napsal Josef Klíma, ale dnes   už to obsahově hodně   vyvanulo více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10

Jackie balí Hyda (2000) [TV epiz...

Jackie balí Hyda
Velmi slušnej díl, Bob   Pinciotti dělá grilovačku,   ale na rozloučenou se svým   obchodem. Grilovačku dělá i   Red Forman a tak spolu   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10