Duben
ohodnotit

Sesterská láska

Sister My Sister

Další název:
Sestra moje sestra
Rok:
1994
Délka:
104 minut
„Temný příběh o vraždě, incestu a třídním boji, podle skutečné události.“

Obsah filmu Sesterská láska

 
Uhrančivý a temný příběh o vraždě, incestu a třídních rozdílech, založený na pravdivé události. Děj se odehrává ve francouzském provinčním městečku, kde pro bohatou vdovu a její dceru pracuje služebná Christine. Na její doporučení přijme vdova do svých služeb i Christininu sestru Leu. Mezi sestrami i jejich zaměstnankyní je však stále cítit velký odstup, který pramení z jejich rozdílného postavení ve společnosti. Dívky tak nemají nikoho než sebe. Christine navíc nebetyčně žárlí, když se o její setru začne zajímat někdo cizí. Jejich sourozenecký vztah se tak záhy stane vztahem založeným na sexu. O to intenzivněji však roste napětí mezi...
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
  Nahrát trailer k filmu
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
anglická
 
 
Distribuční verze:
česky, dabováno
 
 
Přístupno:
od 15 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Sesterská láska >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

karlosphonic
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 3.7.2015
Žádné překvapení ani po 90 letech
Nedělám si iluze,že ve 30.letech minulého   století bylo služebnictvo ponižováno jak   slovně,tak fyzicky,což ve filmu vůbec nebylo   vidět.Pokuď sestry dělaly svou práci   dobře,dostaly zaplaceno a ani žádné hlasité   reptání od své paní neslyšely.Jenomže když   jedna začne hlasitě funět,když se jí něco   nepovede a druhá funí ještě více,když na ní   jde záchvat vzteku,je otázka času,že se stane   nevyhnutelný konflikt,který může přerůst v   katastrofu.
Za více jak 80 let se toho zas tak   moc nezměnilo.V Penny podepisujete pracovní   smlouvu s přesčasy zadarmo,v Panasonicu,když   má ženská menstruaci,tak má pásku přes   ruku,aby mohla vícekrát na wc,když už se   zastaví výrobní pás.Čeští   policisté,hasiči,dozorci podle zákona,který je   světovou raritou,pracují 150 hodin ročně   zadarmo.A ve vzduchu visí nejpoužívanější   pracovní věta: "Když se Tě to   nelíbí,tak za plotem jich čeká na Tvoje místo   dalších 10." Jako "chuťovka" k   totálnímu zničení dnešního dříče pánem   patří smyšlené vyjádření hrubé porušení   pracovní kázně podle paragrafu 53.Pro   shánění nové práce k nezaplacení.
Pracovní   strach z pánů je pořád obrovský.
mat.ilda
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 9.9.2014
Truchlivá předzvěst o sobě neodbytně dává   vědět, i kdyby jste zmeškali prolog a ten, kdo   založil odbory, musel být jistě svědkem   podobného zacházení. Kromě hereckých výkonů   mě nepřestávalo fascinovat, co se musí dva   naotáčet, aby jiní dva mohli zahálet,   přičemž odměnou jim je kromě nevytopené   komory a hrstky drobných jen pohrdání a   spolubydlícím ustavičný strach... bossing jako   prase.
lucymat
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 19.9.2011
Chladné počasí malého provinčního městečka   kdesi ve Francii roku 1932 přesně odráží   atmosféru filmu - ticho, deprese, skrytá hrozba.   Někdo by mohl tvrdit, že se tu kromě drhnutí   podlahy a mytí nádobí nic neděje.   Psychologická stránka věci se vám ale dostane   tak hluboko do šedé kůry mozkové, že na toto   drama jen tak nezapomenete. Sister My Sister je   komorní, vystačí si s devíti herečkami,   přičemž hlavní osu děje v pohodě utáhnou   čtyři (respektive dvě). Navíc v   počátečních titulcích se objevuje to   známé zaklínadlo "Based on true   events", které nenechá moc lidí   lhostejných a pobídne je k detailnějšímu   pátrání. Enjoy.


Hodnocení:n12345678910
Sesterská láska (1994)Sesterská láska (1994)Sesterská láska (1994)Sesterská láska (1994)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190577
Osobností: 697874
Fotografií: 764047
Plakátů: 376681
Obsahů a biografií: 178304

Poslední komentáře

Romantický víkend (1999) [TV epi...

Romantický víkend
Jede se na chatu, ale Kelso se   líbá s jinou holkou a tak ho   tam sebou Jackie nechce, ale   potom jí Kelso chybí. Eric   se dává dohromady více s více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Vánoce (1998) [TV epizoda]

Vánoce
Správně "praštěnej" díl,   jede to vpřed, střídají se   situace a hlášky a scénky   jsou některý mimořádně   povedený, bavěj všichni,   ale super je Kelso hlavně u   kradení stromečku:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Bílý lotos (2021) [TV seriál]

Bílý lotos
Celkem zajímavý počin,   plný osobitých osůbek a   rádoby překvapivých   závěrů (které jsou ale   poměrně dost dobře   předvídatelné). V druhé více >

Autor: Máša13 | Hodnocení: 6 / 10

Alenka v říši divů (1999) [TV fi...

Alenka v říši divů
Chtěl jsem si na stará   kolena rozšířit vědomosti   a poprvé v životě vidět   "nějakou Alenku". No vybral   jsem si toto dílko a čert   ví, více >

Autor: Máša13 | Hodnocení: 5 / 10

Vše, co jste kdy chtěli vědět o ...

Vše, co jste kdy chtěli vědět o vztazích, ale báli jste se (zeptat)
Red Forman prodává v   obchodě, ale ještě nic   neprodal, Kitty ho naučí jak   být milej k zákazníkům a   Eric má nového kamaráda, ze   kterého se vyklube gay,   docela dobrej díl, pár frků   výbornejch.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10