Duben
ohodnotit

Sirotek

Orphan

Další název:
Sirota (SK)
Rok:
2009
Délka:
123 minut
„Když poznávají svou adoptivní dceru, zjišťují, že není tak nevinná.“
Popis / Obsah / Info k filmu Sirotek
John a Kate tvoří navenek idylický manželský pár. Zdánlivě jsou šťastní a bezstarostní, ale ztráta nenarozeného dítěte je chtě nechtě bez přestání pronásleduje. V minulosti obou manželů se skrývají temná místa, zejména Kate si má co vyčítat. Aby alespoň zčásti zmírnila své utrpení, rozhodne se spolu s manželem k synovi Danielovi a jeho sestřičce, hluchoněmé Max adoptovat třetí dítě. Sirotek Ester ve svém rodném Rusku osiřela, její adoptivní rodina zemřela při požáru. Ušlechtile působící a inteligentně se vyjadřující dívka si ihned získá jejich srdce. Zdá se, že je pro narušený domov přímo požehnáním. Postupně ovšem začíná vycházet najevo, že s osobností Ester to není až tak jednoduché. Je prostě "jiná". V jejím podání to znamená skryté, manipulativní a krvavé zlo, jehož hranice lze těžko odhadnout.

Zdroj: Nova


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Sirotek
Manželský pár adoptuje po ztrátě svého třetího dítěte devítiletou holčičku Esther. Dívenka je milá, vychovaná a hodná. V polovině filmu se ukáže, jaká ve skutečnosti vlastně je. Matka začne pátrat na vlastní pěst. Zjistí opravdu neskutečné věci a uteče z nemocnice, ve které se během filmu ocitne. Zachrání včas svoji rodinu před nebezpečnou Esther?


Autor: 261972

Popis / Obsah / Info k filmu Sirotek
S Esther není něco v pořádku. Vypadá to, že devítiletou dívku pronásledují samé tragédie. Ve svém rodném Rusku osiřela, její adoptivní rodina zemřela při požáru, kterému Esther jen zázrakem unikla. Teď ji však adoptovala rodina Colemanových a zdá se, že život je bez chyby. Dokud se její spolužák nezraní při pádu z klouzačky. Dokud není sestra ze sirotčince ubita k smrti. A dokud Estheřinu novou matku nenapadne, zda onem tragický požár nebyl něco víc, než jen pouhá náhoda. Nikdo jí však nevěří. Když konečně rodina a přátelé připustí, že Esther možná není takvový andílek, jak se zdá, bude už možná pozdě... Kolem malé Esther se stahuje smyčka tajemství, podezření a hrůzy.


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Sirotek
Manželia Colemanovci sa rozhodnú si adoptovať už väčšie dieťa z detského domova. Hudobníčka Kate sa napriek tomu cíti, že ešte nie je pripravená na nové dieťa. Stále ju trápia sny o jej dieťati, ktoré sa pred rokom narodilo mŕtvé. A aj z pitia alkoholu sa dostala len nedávno. Psychicky zotaviť sa jej pomohlo, že má dva deti: Arvana 8 rokov - sluchovo postihnutá a 11 ročný syn Daniel.

Manželia sa rozhodnú pre Esther, ktorá na prvý dojem budí dojem milého dieťaťa. Sestričky ju manželov ubezpečia, že je to bezproblémové dieťa, umelecký nadané. Len nech mu nedávajú z krku a zo zápästí dole kožené remienky, vtedy spustí veľký krik. Ešte má jednu menšiu vadu - nerozpráva sa s ostatnými deťmi.

Esther si hneď získa malú Arvanu, no Daniel už príchodom novej sestry nie je nadšený, žiarli. Čoskoro z nej Arvana a Daniel budú mať hrôzu. Stalo sa to po tom, čo Daniel hodil do vrabca kameň a zranil. Esther zobrala kameň a vtáka dobila kameňom na smrť. Esther vedela, že súrodencov ovládne pomocou teroru.

Ďalej stala sa nehoda, ked jedna jej spolužiačka spadla z preliezky, a v tesnej blízkosti bola Esther. Teraz ju začala po tejto príhode podozrievať i Kate, ktorá sa pustila do pátrania jej minulosti. Zavolala si do domu sestričku z detského domova. Na druhý deň volali Kate z detského domova, že sestra sa nevrátila.

O niekoľko dní sestru našli brutálne zavraždenú pri rieke neďaleko domu Colemanovcov. Esther poznala trhliny vo vzťahu oboch manželov. Okolnosti nastrážila tak, aby podozrenie na všetky nepríjenosti čo stanú v dome padli na Kate - len nedávno sa liečila z alkoholu! A vedela, ako na svoju stranu získať svojho adoptívneho otca Johna, aby podozrieval Kate, že Esther týra.


Autor: gabikazavacka

Popis / Obsah / Info k filmu Sirotek
Co může být horšího pro rodiče, než když ztratí svoje dítě. To přesně se stalo manželskému páru ve filmu Orphan. Díky tomu se rozhodnou, že adoptují další dítě. Vyhlídnou si devítileté děvčátko. Jenže až po adopci zjistí, že něco není v pořádku a nevinná dívenka není zas až tak nevinná. Není už pozdě všechno změnit či napravit?


Autor: Justik66

Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Zavolejte porodní sestřičky (2...

15:45 - 16:45

20 minut již uběhlo
40 minut zbývá do konce

ČT2 - Atletika ČR 2024

16:00 - 18:40

5 minut již uběhlo
155 minut zbývá do konce

NOVA - Výměna manželek (2004) [TV poř...

15:30 - 16:57

35 minut již uběhlo
52 minut zbývá do konce

Prima - Ano, šéfe! (2009) [TV pořad]

15:35 - 16:40

30 minut již uběhlo
35 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190696
Osobností: 698201
Fotografií: 765204
Plakátů: 377366
Obsahů a biografií: 178513

Poslední komentáře

Fez dostane holku (2001) [TV epi...

Fez dostane holku
Donna vyhraje lístky na   skupinu Led Zeppelin, ale Eric   jít nemůže a Kelso, Hyde,   Jackie se o to kdo půjde s   Donnou hádají a jsou na sebe   nepříjemní tak to Donna   vyřeší po svém, slušný   díl.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Děti zítřků (1980)

Děti zítřků
Ani evidentně štědrý   rozpočet (na tu dobu), ani   velmi kvalitní obsazení s s   pány Menšíkem, Prachařem,   Kostelkou, Kratinou a   předními více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 4 / 10

Recept na rozloučenou (1989) [TV...

Recept na rozloučenou
Klasické staršie spracovanie   kriminálky. Scenár bol   trochu komplikovaný, avšak   film bol herecky kvalitne   obsadený. Záver filmu bol   neočakávaný.

Autor: Nasudr | Hodnocení: 7 / 10

Kam letíš, letadlo? (1989) [TV i...

Kam letíš, letadlo?
Ve své době jistě žhavě   současná a adresná věc,   jako většina všeho, co kdy   napsal Josef Klíma, ale dnes   už to obsahově hodně   vyvanulo více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10

Jackie balí Hyda (2000) [TV epiz...

Jackie balí Hyda
Velmi slušnej díl, Bob   Pinciotti dělá grilovačku,   ale na rozloučenou se svým   obchodem. Grilovačku dělá i   Red Forman a tak spolu   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10