Duben
ohodnotit

Spy Kids: Špióni v akci

Spy Kids

Další název:
Spy Kids: Špióni v akcii (SK)
Rok:
2001
Délka:
88 minut
Premiéra v ČR:
4.10.2001
„Když dva špičkoví agenti selžou při záchraně světa, musí do akce nastoupit jejich děti.“
Popis / Obsah / Info k filmu Spy Kids: Špióni v akci
Spy kids - Špióni v akci je úvodní film k sérii Spy kids režiséra Roberta Rodrigueze. Jedná se o rodinnou akční komedii a autor zde tedy odešel od žánru ,,klasických" akčních filmů. Je zřejmé, že jedním z důvodů byla i možnost využití motivů, které nebylo možné vložit do předchozích filmů. Rodriguez se částečně vrací i k představám ze svého dětství a spojuje je s postavami, jejichž předobrazy již existovaly jinde.
Do snímku pak obsadil svého oblíbeného Antonia Banderase (Gregorio) a jeho partnerkou se stala Carla Gugino (Ingrid); do hlavních dětských rolí pak byli vybráni Alexa Vega (Carmen) a Daryl Sabara (Juni). V českém televizním vysílání nyní můžete zhlížet Spy kids s dabingovou verzí vytvořenou roku 2008, v hlavních rolích s Janem Šťastným, Jitkou Ježkovou, Terezií Taberyovou a Janem Battěkem.

Úvod filmu se odehrává v domě rodiny Cortezových a tato část patří Ingrid, manželce Gregoria Corteze a matce Carmen a Juniho. Právě Ingrid vypráví svým dětem smyšlený příběh dvou agentů odehrávající se v době, kdy svět byl rozdělen na dvě části a proti sobě stály dvě špionážní agentury, z nichž každá měla svého nejlepšího agenta. Tito dva na sebe byli vzájemně nasazeni a každá ze stran doufala, že právě její zaměstnanec uspěje a zničí protivníka. Co ovšem žádná nečekala, že tito dva se do sebe zamilují a vezmou se.
Inu stalo se a dříve dva nejlepší agenti dvou nejmocnějších stran se stali jedním a jak bylo dříve zničení každého z nich pro protistrany pokušením, oba společně byli neodolatelným cílem. Inu, skončili se špionáží a dosavadním životem v akci a riziku a oddali se největší misi svého života - rodině.
Čtenáře nepřekvapí, že příběh, ač se zdá poutavým, leč neuvěřitelným, se vskutku odehrál. A jeho aktéry nebyli žádní jiní než Gregorio a Ingrid Cortezovi.

Jak řečeno, agentura se musela smířit s odchodem svých nejlepších zaměstnanců a Gregorio s Ingrid položili základ rodině, měli spolu dvě děti, Carmen a Juniho.
Jenže po dlouhých letech mimo službu se jim ozval Devlin, ředitel jejich agentury, s tím, že se musí vrátit. Důvod se zdál významným - v hradě nějakého Floopa se mizí agenti, a sice všichni, kteří tam byli posláni, tento padouch je proměňuje na obludy vystupující v jeho pořadu a jedině Gregorio s Ingrid mohou bývalé kolegy vysvobodit.
Argumentem pro návrat je nutnost pomoci zajatým agentům, ale ve skutečnosti oběma chybí jejich bývalá práce a rádi se spolu vydávají na novou misi...
Připravenost Gregoria a Ingrid je evidentní, když pro děti mají připravenou skrýš na ostrůvku; zato Carmen s Junim se nestačí divit zjišťujíce, že jejich rodiče jsou těmi agenty z příběhu, a dokonce strýček Felix není žádný pravý strýček, nýbrž zaměstnanec agentury. Konečně i s pravým strýčkem, bratrem Gregoria Machettem, výrobcem a vynálezcem špionážního vybavení, se později ve filmu setkáme a odhalíme i důvod, pro nějž si oba bratři nemohou přijít na jméno.
Jenomže ani na ostrově nejsou děti v bezpečí, dokonce se ukazuje, že Gregorio jej použil jako skrýš pro něco, co se protistrana rozhodla získat.
I proto se děti ocitnou v přímém ohrožení a odlétají pomoci svým rodičům...

Ve vedlejších rolích poznáme např. Alana Cumminga (v roli Floopa), Tonyho Shalhouba (jako Floopova asistenta Milánka), Dannyho Treja (jakožto Machetteho) a George Cloonyho (coby Devlina).


Autor: Ondrej_pribehar

Popis / Obsah / Info k filmu Spy Kids: Špióni v akci
Nejoblíbenější pohádkou před spaním je pro devítiletou Carmen Cortezovou a jejího mladšího bráchu Juniho vyprávění o dvou agentech, kteří se měli zlikvidovat navzájem. Jenže se do sebe zamilovali, vzali se, unikli pomstě, dali výpověď a na odlehlém místě se starají o své děti. Netuší, že příběh, který jim maminka Ingrid vypráví, je skutečný a že těmi agenty byli ona a její manžel Gregorio. Kromě toho Juni miluje také výstřední televizní pořad Flúpovi Fuglíci, kde vystupují malí, pestrobarevní mutantíci a výstřední moderátor Fegan Flúp. Nikdo netuší, že miláček dětského publika pracuje pro zločineckého bosse Šišlu, pro něhož připravuje robotické dvojníky dětí slavných osobností. Situace je vážná, a tak Cortezovi po letech vyhoví žádosti špionážní organizace OSS a vydají se do akce. Jsou však zajati Flúpem, který pátrá po speciálním čipu "Třetí mozek", který Gregorio kdysi po skončení výzkumu pečlivě ukryl. Flúp ho nutně potřebuje, aby jeho robotičtí dvojníci mohli fungovat. Také vyjde najevo, že mutanti z jeho pořadu jsou skuteční a Flúp je "vyrábí" z polapených agentů OSS. Flúpovi agenti přepadnou domek Cortézových a překvapené děti se dozvědí, kým jsou jejich rodiče. S pomocí strýčka Felixe uprchnou a přistanou na odlehlém ostrově, kde naleznou hledaný čip. Na radu pomocníka Poskoka pošle Flúp na děti jejich robotické dvojníky, jimž se skutečně podaří čip sebrat. Juni a Carmen se však nevzdávají a proniknou do Flúpova sídla, kde mezitím došlo k nečekanému převratu...

Zdroj: Nova


Popis / Obsah / Info k filmu Spy Kids: Špióni v akci
Americký rodinný akční snímek vypráví o tom, jaké je to být dětmi slavných špionů a dokonce podědit talent na toto „řemeslo“. Manželé Cortezovi vychovávají dvě děti, osmiletého Juniho a devítiletou Carmen. Vedou spořádaný život a nikdo netuší, že kdysi bývali špičkovými agenty. Až do té doby, než dům Cortezových přepadnou maskovaní agenti, to netuší ani jejich vlastní děti. Poté, co se rodiče v nově přijaté misi na záchranu bývalých záhadně zmizelých kolegů ztratí, vezmou děti věci do svých rukou. S patřičným vybavením, mezi které patří supermoderní miniponorka, raketová vznášedla či žvýkačky s elektrošokem, sourozenci objeví komplot v tajných službách a hnízdo zločinců ve výstředním hradu oblíbeného moderátora dětské televizní show…

Dětskou „bondovku“ s patřičnou dávkou humoru natočil režisér Robert Rodriguez, který se inspiroval i poetikou svých oblíbených dětských komiksů či snímky z Disneyova studia. Po uvedení filmu vznikla ještě další dvě volná pokračování o malých špionech. Přestože herecké příležitosti tu mají hlavně dětští hrdinové, v roli otce rodiny uvidíme populárního Antonia Banderase.

Zdroj: ČT


Popis / Obsah / Info k filmu Spy Kids: Špióni v akci
Gregorio a Ingrid jsou dva největší tajní agenti, jaké svět kdy znal: mistři masky a odborníci invence, schopni zastavit války ještě dříve, než začaly. Každý z nich pracuje pro jinou zemi a jednoho dne jsou oba vysláni zničit toho nejnebezpečnějšího protivníka… jeden druhého. Ale v exotickém koutě světa, kde proti sobě konečně stanou tváří v tvář , se do sebe beznadějně zamilují a vrhnou se na tu nejtěžší misi, kterou si kdy mohli představi, budování rodiny.

O devět let později, kdy již odešli z aktivní služby a vyměnili svá špionská dobrodružství za rodičovské povinnosti, jsou náhle Gregorio a Ingrid Cortezovi povoláni zpět do akce…

Když se jejich světoznámě proslulí kolegové špioni, začnou ztrácet jeden za druhým, Cortezovi se vracejí do akce a jsou donuceni se postarat o techno-čaroděje Fegana Floopa a jeho ďábelského společníka Miniona. A dějí se neuvěřitelné věci, špioni zmizí také. Existují pouze dva lidé na celém světě, kteří je mohou zachránit, a to jsou jejich děti.
Carmen a Juni na své cestě za hledáním svých rodičů statečně prosviští křížem krážem celou zeměkouli, padajíc střemhlav do moře vrhají se zkrátka do vzrušujících a neuvěřitelných situací.

Někdy jsou zkrátka největší hrdinové ti nejmenší.


Popis / Obsah / Info k filmu Spy Kids: Špióni v akci
Špičkoví mezinárodní špióni Gregorio a Ingrid Cortezovi se po čase stráveném mimo aktivní službu v tichých vodách rodinného štěstí rozhodli vrátit zpět do špionáže. Vzápětí je ale tahle obávaná a neporazitelná dvojka zajata nepřítelem. Kromě nich zmizelo už i sedm dalších prvotřídních agentů. Zdá se, že v tom má prsty techno génius Fegan Floop, se svými nevídanými vynálezy a přeměnami, kterého milují děti kvůli jeho dětskému pořadu. A právě děti Cortezových se musejí dostat Floopovi na kobylku, aby zachránili své rodiče i celý svět. Ačkoli měli vůči vlastní rodině do této chvíle řadu výhrad, nyní se musejí všichni semknout a společně postupovat proti nepříteli.

Autor/Zdroj: /mraveniště


Popis / Obsah / Info k filmu Spy Kids: Špióni v akci
Robert Rodriguez natočil jako svůj další film poněkud překvapivě fantastickou akční komedií Spy Kids, určenou dětem. Jejími hrdiny jsou dva malí sourozenci, jejichž předobrazy se objevily už v titulních hrdinech Rodriguezovy povídky Zlobivé děti z filmu Čtyři pokoje (1995). Osmiletý Juni Cortez a jeho o rok starší sestra Carmen ovšem svět neničí, nýbrž zachraňují: jsou dětmi bývalých špičkových špionů Gregoria a Ingrid, kteří se před devíti lety usadili a založili rodinu. Poté, co se v nově přijaté mii na záchranu záhadně zmizelých kolegů ztratí i rodiče Cortezovi, vezmou děti věci do svých rukou. S patřičným vybavením, mezi které patří supermoderní miniponorka, raketová vznášedla či žvýkačky s elektrošokem, sourozenci objeví komplot v tajných službách a hnízdo zločinců ve výstředním hradě oblíbeného moderátora dětské televizní show Fegana Flúpa. - Rodriguez natočil film údajně na základě vlastních dětských fantazií a školních kreseb. Dílko tak naznačuje, z jakých pop-kulturních kořenů byla živena Rodriguezova umělecká osobnost. Jeho poetika je zjevně odvozena z bondovek a z komiksových seriálů, sytě barvitý, až cukrátkově dekorativní svět vyprávění (zejména prostředí hradního labyrintu) má vzor v pohádkových muzikálech typu Willy Wonka & His Chocolate Factory (1971, Pan Wonka a jeho čokoládovna; r. Mel Stuart), fantastická a dobrodružná nadsázka nezapře inspiraci hranými dětskými snímky z Disneyho studia. Robert Rodriguez "přidal " k vyprávění značnou dynamiku a jiskrný humor. Značně spoléhá na sympatické dětské představitele a na charakterizaci jejich postav; jen částečně a jakoby mimochodem se opírá o popularitu Antonia Banderase, jenž se spolu s dalšími dospělými herci ocitl ve vedlejší roli. - Bezprostředně po natočení filmu vzniká jeho pokračování.
Zdeno Kubina Filmový přehled 2001/10/27

Autor/Zdroj: Kubina Zdeno/Filmový přehled


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Spy Kids 4D: Stroj času (2011)

 Spy Kids 4D: Stroj času (2011)
Spy Kids 4D: Stroj času n
Spy Kids 4: All the Time in the World in 4D
Žánr: akční / sci-fi / dobrodružný / rodinný
Země: Spojené státy americké
Režie: Robert Rodriguez

(pokračování)

Spy Kids 3-D: Game Over (2003)

 Spy Kids 3-D: Game Over (2003)
Spy Kids 3-D: Game Over n
 
Žánr: fantasy / akční / komedie
Země: Spojené státy americké
Režie: Robert Rodriguez

(pokračování)

Spy Kids 2: Ostrov ztracených snů (2002)

 Spy Kids 2: Ostrov ztracených snů (2002)
Spy Kids 2: Ostrov ztracených snů n
Spy Kids 2: The Island of Lost Dreams
Žánr: rodinný / sci-fi / komedie
Země: Spojené státy americké
Režie: Robert Rodriguez

(pokračování)

TV Program

ČT1 - Na forbíně TM (2012) [TV pořad...

03:30 - 04:10

35 minut již uběhlo
5 minut zbývá do konce

ČT2 - Duchovní kuchyně

03:50 - 04:20

15 minut již uběhlo
15 minut zbývá do konce

NOVA - O Rampelníkovi (2007) [TV film...

03:35 - 04:55

30 minut již uběhlo
50 minut zbývá do konce

Prima - Paul (2011)

03:30 - 05:35

35 minut již uběhlo
90 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190576
Osobností: 697871
Fotografií: 764035
Plakátů: 376670
Obsahů a biografií: 178302

Poslední komentáře

Vše, co jste kdy chtěli vědět o ...

Vše, co jste kdy chtěli vědět o vztazích, ale báli jste se (zeptat)
Red Forman prodává v   obchodě, ale ještě nic   neprodal, Kitty ho naučí jak   být milej k zákazníkům a   Eric má nového kamaráda, ze   kterého se vyklube gay,   docela dobrej díl, pár frků   výbornejch.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Chobotnice (1998)

Chobotnice
Tak nějak nevím... nechala   jsem se zlákat jmény, která   znám, ale vůbec mě to   nezaujalo. Příšery byly jak   z loutkového divadla,   více >

Autor: peginka | Hodnocení: 4 / 10

Střílejte na měsíc (1982)

Střílejte na měsíc
Jen zdánlivě úplně   banální rodinné drama o   jednom rozpadajícím se   manželství, protože   režisér Parker to dost   chytře natočil, použil více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 7 / 10

Útěk do bezpečí (1955)

Útěk do bezpečí
Průměrná westernová   podívaná s né moc   výrazným hereckým   obsazením,na začátku   krátká přestřelka a potom   už nijak zvlášť záživná   podívaná.

Autor: PORTER | Hodnocení: 5 / 10

Konec rozkvětu (1972)

Konec rozkvětu
Povedená gangsterka v čele s   L.Marvinem .který má dostat   peníze s gangstera který   prodává jak drogy tak holky   a když odmítne L.Marvin si   to s ním vyřídí po svém.

Autor: PORTER | Hodnocení: 8 / 10