Duben
ohodnotit

Star Trek: Do temnoty

Star Trek Into Darkness

Další název:
Star Trek XII
Rok:
2013
Délka:
127 minut
Premiéra v ČR:
6.6.2013
„Nelítostný vůdce Khan vyhlásí válku Federaci.“
Popis / Obsah / Info k filmu Star Trek: Do temnoty
Posádka Enterprise je povolána domů, nalézá zde však zdemolovanou flotilu i hodnoty, které flotila hájí. Náš svět je v krizi a za veškerý teror může nezastavitelná síla, která vzešla z vlastních řad. Kapitána Kirka se události osobně dotknou a nehodlá je nechat bez odezvy. Vydává se do válečné zóny, aby polapil člověka, který má sílu zbraně hromadného ničení. Naši hrdinové jsou vehnáni do epické šachové partie, která se hraje na život a na smrt. Láska projde zkouškou, přátelství budou roztrhána na kusy, a pokud má Kirk zachránit jedinou rodinu, která mu ještě zbývá, neobejde se to bez obětí. Tou rodinou je Kirkova posádka.

Zdroj: HBO Europe
Vysílání: dabing
Premiéra: 13.04.2014 HBO


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Star Trek: Do temnoty
Star Trek jen tak v temnotě neskončí

J. J. Abrams nám na začátku léta přinesl „Star Trek: Do temnoty” – další příběh důstojníků z vesmírné lodi Enterprise. Se stejným týmem pokračuje v duchu filmového hitu Star Trek z roku 2009. A nutno říct, že se mu podařilo natočit povedený snímek, který ctí předlohu a fanoušky potěší.

Když jsem film viděl, napadlo mě několik věcí, které jsou zároveň body pro doporučení filmu. Za prvé 3D Star Treku sluší a posouvá ho dál. Je to něco, co celý fenomén přivádí do nového věku filmu a nových možností zpracování příběhů postav, které všichni notoricky známe. Za druhé, při obsazování měl Abrams dobrou intuici. Žádný z herců nezastiňuje jiného, výkony jsou srovnatelné, uvěřitelné a zapadají do obrazu toho, jak si asi nové zpracování představujeme. I když pro mě osobně na všechny přece jen ční výkon Zachary Quinta (Spock). Pojďme tedy k samotnému příběhu… Na své druhé cestě projdou hrdinové těžšími akcemi, větší emoční zátěží a Enterprise čeká šachová partie na život a na smrt s nezastavitelnou destrukcí. Otřese se vše, v co ženy a muži na Enterprise věří: láska již není bez otazníků, v přátelství se objeví trhliny a jediné rodině, která kapitánu Kirkovi (Chris Pine) zbyla – posádce, jíž velí - je potřeba přinést oběti. Vše začíná návratem domů. I když se Enterprise vrací na Zemi v důsledku kontroverzní galaktické události, jejího sebevědomého kapitána to stále táhne zpátky ke hvězdám na další dlouhou průzkumnou a mírovou misi. Ale na modré planetě není všechno v pořádku. Ničivý teroristický útok odhalil strašnou realitu: Hvězdná flotila byla napadena z vlastních řad a toto odpadlictví zanechá celý svět v krizi. Kapitán Kirk vede Enterprise na misi, která se nepodobá ničemu od Klingonu po sanfranciský záliv. Nepřítel na palubě Enterprise disponuje šokujícími ničivými schopnostmi. A tak Kirk vede svou posádku do temné říše pochybností, ve které nikdy předtím nebyli, pohybují se na tenoučké hranici mezi přátelstvím a nepřátelstvím, pomstou a spravedlností, totální války a nekonečných možností jednotné budoucnosti.

Celkem 30 minut filmu „Star Trek: Do temnoty“ natočil J.J. Abrams na kamery IMAX®. Výhradně ve velkoformátových kinech IMAX se díky tomu většina akčních a epických scén rozepne do výšky a vyplní plátno více, než klasický širokoúhlý formát. A to vše ve 3D. „Star Trek: Do temnoty“ je prvním hraným hollywoodským filmem natočeným na IMAX® kamery a uvedeným ve 3D formátu s rozšířeným obrazem. Poprvé tak diváci uvidí bonusový materiál, který v jiných kinech zůstává skrytý, i s „kouzelnými“ brýlemi na nose. „Když natočíte film na IMAX®, tak se tomu nic dalšího nevyrovná. Ta velikost a neuvěřitelný obraz, to je doslova šílené. Film vás prostě pohltí,“ říká režisér J.J. Abrams. „S IMAX a 3D technologiemi můžeme nabídnout publiku ještě o dost vyšší úroveň vzrušení. Zároveň ale bez ohledu na formát nebo rozsah, tou nejdůležitější věcí je přinést dobrý a propracovaný příběh,” pokračuje Abrams. „Nasnímali jsme na IMAX kamery scény z vesmíru, vulkanickou planetu Nibiru, planetu Klingonů Kronos nebo závěrečnou honičku v San Franciscu. Stalo se pravidlem, že pokud se točilo v exteriérech, použili jsme IMAX kamery, v interiérech se natáčelo klasicky,” přibližuje Abrams dále a s úsměvem dodává: „Ty kamery jsou hlučné, těžké, špatně se s nimi zachází a výčet nevýhod jde i dále. Ale to, jak pak film vypadá na plátně, to mnohonásobně vyváží. Práce s nimi je moje neoblíbenější noční můra.“ Má naprostou pravdu, ale i pokud se nakonec rozhodnete navštívit film v klasickém kině, myslím, že na své si přijdete.

Mladý kapitán Kirk už není takový floutek, jako v předchozím filmu. Sice je pořád tvrdohlavý, riskuje, dělá si věci po svém, ale svého týmu si váží. Jenže tentokrát on, Spock, Uhura, Kostra, Scotty, Sulu a Čechov nestojí tváří v tvář pouze temné straně flotily a novému děsivě geniálnímu nepříteli, ale začnou pochybovat dokonce jeden o druhém. Protivníci, jejichž zájmy a hranice, za které jsou ochotni zajít, zůstávají dlouho nejasné, jsou chytří, silní a odhodlaní. Díky tomu zůstávají diváci celou dobu v napětí a doslova hltají každý další kousek příběhu. Je třeba říct, že autoři nového Star Treku očividně sami ctí fanoušky a přistupují k práci na nových příbězích s jistou zodpovědností. Na ruku jim však také jdou diváci. I scény, které by jindy působily lacině a jako klišé, tady autorům odpustí.

Posádku Enterprise opět tvoří Chris Pine jako kapitán James T. Kirk, Zachary Quinto v roli prvního důstojníka Spocka, Karl Urban jako doktor Leonard „Kostra” McCoy, Simon Pegg jako vrchní inženýr „Scotty” Scott, Zoe Saldana jako komunikační důstojnice Uhura, John Cho jako kormidelník Hikaru Sulu, Anton Yelchin jako Pavel Čechov a Bruce Greenwood v roli admirála Christophera Pikea. Tým doplnil vynikající, velmi zvláštní a přesvědčivý Benedict Cumberbatch („Válečný kůň“ 2011, „Pokání“ 2007 nebo „Hobit: Neočekávaná cesta“ 2012) v roli záhadného vesmírného teroristy Johna Harrisona.

„Přišel s úplně novým postojem, osobností, zázemím a silou. Ale on je tak přesvědčivý a silný herec, že to fungovalo. Jeho přístup je jízlivě důmyslný, což je v pořádku. Přestal jsem se zabývat tím, jak by mohl vypadat. V žádném případě neupravujeme to, co bylo předtím, ale on představuje naši verzi této postavy. A byl to krok správným směrem, protože Benedict je po čertech dobrý.” Výčet ale ještě pokračuje, je tu také Alice Eve („Muži v černém 3“ 2012) jako nováček posádky Carol Marcusová a Peter Weller („RoboCop“ 1987) jako admirál Hvězdné flotily, který se s Enterprise dostane do konfliktu. Pine byl ze svého návratu na Enterprise nadšený, zároveň však přiznává, že začátek druhé divoké jízdy byl plný strachu a očekávání. „První den na natáčení byl, jako když jste první den zpátky ve škole,” směje se Pine, „znovu vidíte známé tváře, těšíte se na to, co se bude dít a chcete kvůli nim skvěle odvést svoji práci. Jakmile jsem se ale dostal zpátky do rytmu své postavy, všechno vzalo správný konec.” Zachary Quinto zase poznamenává, že Spock musel ve filmu prokázat značnou fyzickou připravenost – od skoku do ohnivé sopky až po divoký boj muže proti muži. „Byla tam spousta běhání a fyzické zátěže, takže jsem dost trénoval, abych ten film zvládl,” říká k tomu. „Ale zároveň se mi tím tenhle film odměnil asi nejvíc, protože mi to umožnilo spojit se se Spockem úplně jiným způsobem, což bylo nesmírně zábavné.”

Nový Star Trek je vážně dobrý a jeho zhlédnutí nejde než doporučit. Dávám 85% a stejně jako u předchozích, i tady doporučuji i soundtrack z autorské dílny Michaela Giacchina („Mission: Impossible - Ghost Protocol“, „50/50“ – oba 2011). Ale i bez vší chvály si myslím, že Star Trek opět okouzlí. Proč? Producent a spoluzakladatel filmové společnosti Bad Robot Bryan Burk vše shrnuje: „Myslím, že to, co přitahuje všechny různé lidi ke Star Treku, je to samé, co k němu táhne J. J. a náš štáb: ten pocit úžasu nad tím, jak by mohla vypadat naše budoucnost, když troufale opustíme Zemi, abychom se učili od různých druhů a světů. Všichni věříme v budoucnost, ve které na Zemi nebude žádná válka a kde se budou všechny problémy, které se vyskytnou, řešit společně. To je vize Star Treku – a to je to, o čem je tento příběh.”

Ivan Hladík (www.ivanhladík.cz)

Star Trek: Into Darkness
Sci-Fi / Dobrodružný / Akční
USA, 2013, 132 min
Režie: J.J. Abrams
Hrají: Chris Pine, Zachary Quinto, Zoe Saldana, Simon Pegg,
Anton Yelchin, Karl Urban, John Cho, Benedict Cumberbatch,
Bruce Greenwood, Alice Eve, Leonard Nimoy, Peter Weller…
ČR premiéra: 6. 6. 2013, CinemArt
www.startrek-film.cz
www.startrekmovie.com


Autor: ihladik

Popis / Obsah / Info k filmu Star Trek: Do temnoty
Posádka lodi Enterprise, asi nejznámějšího filmového vesmírného korábu, vyráží na další misi, která tentokrát povede do temnoty. Znovu jí bude velet velezkušený „kapitán“ J. J. Abrams, který před třemi lety skomírající sci-fi legendu Star Trek úspěšně resuscitoval. V pokračování se s pouhým udržováním kurzu nespokojil, a tak vznikl film, který ve všech ohledech splňuje nároky kladené na jeden z nejočekávanějších titulů roku.
Protože kapitán James T. Kirk (Chris Pine) je stále horkokrevný a nedisciplinovaný rebel, způsobil drobnější galaktický incident, který by za normálních okolností skončil jeho degradací. Podmínky na rodné Zemi ale normální ani zdaleka nejsou. Došlo totiž k bezprecedentnímu a devastujícímu útoku na Hvězdnou flotilu (Organizace spojených národů budoucnosti) a posádka Enterprise se nabídne, že dopadne pachatele, záhadného intergalaktického teroristu Johna Harrisona (Benedict Cumberbatch). Půjde o její dosud nejnáročnější misi, protože se vydají do míst, kde je ta nejtenčí hranice kamarádstvím a nepřátelstvím, pomstou a spravedlností, klidnou budoucností a ničivou válkou, jež může zničit celý náš vesmír.
Kromě Chrise Pinea se do posádky Enterprise vracejí všichni vesmírní cestovatelé z předchozího dílu, tedy Zachary Quinto jako první důstojník Spock, Karl Urban coby věčný kverulant a hlavní lékař, Simon Pegg v roli komického hlavního konstruktéra nebo Zoe Saldana, která si znovu zahrála komunikační důstojnici Uhuru.


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Star Trek: Do temnoty
Poté co na Zemi došlo k devastujícímu útoku na na Hvězdnou flotilu (Organizace spojených národů budoucnosti) se kapitán James T. Kirk (Chris Pine) a posádka Enterprise nabídne že dopadne pachatele, nebezpečného a záhadného intergalaktického teroristu Johna Harrisona (Benedict Cumberbatch). Tato mise však bude dosud nejnáročnější kterou kdy posádka Enterprise podstoupila...


Autor: AdelaJennyLovett

Popis / Obsah / Info k filmu Star Trek: Do temnoty
Sci-fi dobrodružství Star Trek je fenomén, který má za sebou sedmačtyřicet let existence a zároveň baví i generace oddaných fanoušků. Před čtyřmi roky režisér J.J. Abrams restartoval sérii snímkem Star Trek (FP 6/2009), jenž byl současně prequelem původního TV seriálu Genea Roddenberryho z let 1966-69, odehrávajícím se v alternativní realitě. - Posádka lodi Enterprise vedená kapitánem Kirkem se v novém Abramsově díle Star Trek: Do temnoty, pojatém jako volné pokračování, musí utkat s protivníkm, který jí zkřížil cestu už ve filmu Star Trek: The Wrath of Khan (1982, Star Trek: Khanův hněv; r. Nicholas Meyer – TV). Khan, vydávající se za teroristu Johna Harrisona, začne ohrožovat Hvězdnou flotilu i celou Spojenou federaci planet. Při jeho útoku na pozemské ústředí Flotily zahyne Kirkův mentor a první velitel Enterprise, admirál Pike. Momentálně suspendovaný Kirk je pověřen vedením tajné mise s cílem teroristu zneškodnit. Protože Khan se skrývá v prostoru, ovládaném nepřátelskou rasou Klingonů, hrozí při tom rozpoutání válečného konfliktu. Na úspěchu mise navíc závisí budoucnost Kirka jako kapitána lodi Enterprise. Velitel zamýšlí nepřítele zajmout a dopravit na Zem před soud, zjišťuje však, že protivníkovy plány jsou mnohem složitější a nebezpečnější, než předpokládal. Kvůli nestandardním rozhodnutím se navíc dostává do konfliktu i s mocným admirálem Marcusem... Přerod chybujícího nekonformního velitele ve známou hrdinskou figuru mimoděk podporuje i první důstojník Spock, který svou racionalitou a oddaností předpisům představuje Kirkův protipól i nezbytný doplněk. Leitmotivem příběhu se stává otázka, pro co je správné obětovat vlastní život; ta se ostatně týká i Khana. Proti agresivnímu individualistovi totiž stojí pevně semknutá, láskyplná, multirasová „rodina“ Enterprise, v níž se rodí později známý, vzájemně loajální tým. - Vedle „týmové“ premisy Star Trek: Do temnoty nabízí divákům vizuálně opulentní podívanou plnou triků, typickou pro letní filmovou sezónu. Atraktivitu snímku, uváděného též ve stereoskopickém formátu, může ještě zvýšit projekce ve velkoplošném formátu IMAX: scény v otevřeném vesmíru byly natočeny speciálními kamerami a na třicet minut promítání se plátno ještě zvětší. – V našich kinech byly z celého komplexu uvedeny pouze tituly Star Trek: Generation (1994, FP 4/95), Star Trek: První kontakt (1996, FP 1/97), Star Trek: Vzpoura (1998, FP 4/99) a Star Trek (FP 6/2009).
-ap- , Filmový přehled 2013


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Star Trek: Do neznáma (2016)

 Star Trek: Do neznáma (2016)
Star Trek: Do neznáma n
Star Trek Beyond
Žánr: akční / dobrodružný / thriller
Země: Spojené státy americké
Režie: Roberto Orci, Justin Lin

(pokračování)

Star Trek (2009)

 Star Trek (2009)
Star Trek n
 
Žánr: sci-fi / akční / drama
Země: Spojené státy americké / Spolková republika Německo
Režie: J.J. Abrams

(pokračování)

Star Trek: Of Gods and Men (2007) [Video]

 Star Trek: Of Gods and Men (2007) [Video]
Star Trek: Of Gods and Men n
 
Žánr: sci-fi
Země: Spojené státy americké
Režie: Tim Russ

(spin-off)

Star Trek: Nemesis (2002)

 Star Trek: Nemesis (2002)
Star Trek: Nemesis n
 
Žánr: sci-fi / dobrodružný
Země: Spojené státy americké
Režie: Stuart Baird

(pokračování)

Star Trek: Enterprise (2001) [TV seriál]

 Star Trek: Enterprise (2001) [TV seriál]
Star Trek: Enterprise n
 
Žánr: akční / dobrodružný / sci-fi
Země: Spojené státy americké
Režie: James L. Conway

(spin-off)

Star Trek: Vzpoura (1998)

 Star Trek: Vzpoura (1998)
Star Trek: Vzpoura n
Star Trek: Insurrection
Žánr: sci-fi
Země: Spojené státy americké
Režie: Jonathan Frakes

(pokračování)

Star Trek: První kontakt (1996)

 Star Trek: První kontakt (1996)
Star Trek: První kontakt n
Star Trek: First Contact
Žánr: sci-fi / dobrodružný
Země: Spojené státy americké
Režie: Jonathan Frakes

(pokračování)

Star Trek: Voyager (1995) [TV seriál]

 Star Trek: Voyager (1995) [TV seriál]
Star Trek: Voyager n
 
Žánr: sci-fi / dobrodružný
Země: Spojené státy americké
Režie: Winrich Kolbe, Cliff Bole, Alexander Singer

(spin-off)

Star Trek: Vesmírná loď Voyager (1995) [TV film]

 Star Trek: Vesmírná loď Voyager (1995) [TV film]
Star Trek: Vesmírná loď Voyager n
Star Trek: Voyager - Caretaker
Žánr: sci-fi / dobrodružný
Země: Spojené státy americké
Režie: Winrich Kolbe

(spin-off)

Star Trek: Generace (1994)

 Star Trek: Generace (1994)
Star Trek: Generace n
Star Trek: Generations
Žánr: sci-fi / dobrodružný
Země: Spojené státy americké
Režie: David Carson

(pokračování)

Star Trek: Hluboký vesmír devět (1993) [TV seriál]

 Star Trek: Hluboký vesmír devět (1993) [TV seriál]
Star Trek: Hluboký vesmír devět n
Star Trek: Deep Space Nine
Žánr: sci-fi / dobrodružný / drama
Země: Spojené státy americké
Režie: Winrich Kolbe, Allan Kroeker, Avery Brooks

(spin-off)

Star Trek VI: Neobjevená země (1991)

 Star Trek VI: Neobjevená země (1991)
Star Trek VI: Neobjevená země n
Star Trek VI: The Undiscovered Country
Žánr: sci-fi
Země: Spojené státy americké
Režie: Nicholas Meyer

(pokračování)

Star Trek: Příští generace - Ti nejlepší z obou světů (1990) [TV film]

 Star Trek: Příští generace - Ti nejlepší z obou světů (1990) [TV film]
Star Trek: Příští generace - Ti nejlepší z obou světů n
Star Trek: The Next Generation - The Best of The Both Worlds
Žánr: sci-fi
Země: Spojené státy americké


(spin-off)

Star Trek V: Nejzazší hranice (1989)

 Star Trek V: Nejzazší hranice (1989)
Star Trek V: Nejzazší hranice n
Star Trek V: The Final Frontier
Žánr: sci-fi
Země: Spojené státy americké
Režie: William Shatner

(pokračování)

Star Trek: Nová generace (1987) [TV seriál]

 Star Trek: Nová generace (1987) [TV seriál]
Star Trek: Nová generace n
Star Trek: The Next Generation
Žánr: sci-fi / akční / dobrodružný
Země: Spojené státy americké


(spin-off)

Star Trek IV: Cesta domů (1986)

 Star Trek IV: Cesta domů (1986)
Star Trek IV: Cesta domů n
Star Trek IV: The Voyage Home
Žánr: sci-fi
Země: Spojené státy americké
Režie: Leonard Nimoy

(pokračování)

Star Trek III: Pátrání po Spockovi (1984)

 Star Trek III: Pátrání po Spockovi (1984)
Star Trek III: Pátrání po Spockovi n
Star Trek III: The Search for Spock
Žánr: sci-fi
Země: Spojené státy americké
Režie: Leonard Nimoy

(pokračování)

Star Trek II: Khanův hněv (1982)

 Star Trek II: Khanův hněv (1982)
Star Trek II: Khanův hněv n
Star Trek II: The Wrath of Khan
Žánr: sci-fi
Země: Spojené státy americké
Režie: Nicholas Meyer

(pokračování)

Star Trek: Film (1979)

 Star Trek: Film (1979)
Star Trek: Film n
Star Trek - The Motion Picture
Žánr: sci-fi / dobrodružný / mysteriózní
Země: Spojené státy americké
Režie: Robert Wise

(pokračování)

Star Trek (1966) [TV seriál]

 Star Trek (1966) [TV seriál]
Star Trek n
 
Žánr: sci-fi / dobrodružný
Země: Spojené státy americké
Režie: Marvin J. Chomsky, Jud Taylor, Robert Butler

(pokračování)

TV Program

ČT1 - Zločin na poště (1980) [TV hra...

15:00 - 15:45

14 minut již uběhlo
31 minut zbývá do konce

ČT2 - Klíč

15:05 - 15:30

9 minut již uběhlo
16 minut zbývá do konce

NOVA - Kriminálka Miami (2002) [TV se...

14:35 - 15:30

39 minut již uběhlo
16 minut zbývá do konce

Prima - Policie v akci (2017) [TV pořa...

14:35 - 15:35

39 minut již uběhlo
21 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190696
Osobností: 698201
Fotografií: 765204
Plakátů: 377366
Obsahů a biografií: 178513

Poslední komentáře

Fez dostane holku (2001) [TV epi...

Fez dostane holku
Donna vyhraje lístky na   skupinu Led Zeppelin, ale Eric   jít nemůže a Kelso, Hyde,   Jackie se o to kdo půjde s   Donnou hádají a jsou na sebe   nepříjemní tak to Donna   vyřeší po svém, slušný   díl.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Děti zítřků (1980)

Děti zítřků
Ani evidentně štědrý   rozpočet (na tu dobu), ani   velmi kvalitní obsazení s s   pány Menšíkem, Prachařem,   Kostelkou, Kratinou a   předními více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 4 / 10

Recept na rozloučenou (1989) [TV...

Recept na rozloučenou
Klasické staršie spracovanie   kriminálky. Scenár bol   trochu komplikovaný, avšak   film bol herecky kvalitne   obsadený. Záver filmu bol   neočakávaný.

Autor: Nasudr | Hodnocení: 7 / 10

Kam letíš, letadlo? (1989) [TV i...

Kam letíš, letadlo?
Ve své době jistě žhavě   současná a adresná věc,   jako většina všeho, co kdy   napsal Josef Klíma, ale dnes   už to obsahově hodně   vyvanulo více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10

Jackie balí Hyda (2000) [TV epiz...

Jackie balí Hyda
Velmi slušnej díl, Bob   Pinciotti dělá grilovačku,   ale na rozloučenou se svým   obchodem. Grilovačku dělá i   Red Forman a tak spolu   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Žena, kterou miloval (The Woman He Loved)

Žena, kterou miloval
The Woman He Loved

Naposled navštívené:
Žena, kterou miloval (The Woman He Loved)

Žena, kterou miloval
The Woman He Loved