Duben
ohodnotit

Team America: Světovej policajt

Team America: World Police

Žánr:
Rok:
2004
Délka:
98 minut
Premiéra v ČR:
3.2.2005
„První akční loutkový film“
Popis / Obsah / Info k filmu Team America: Světovej policajt
Team America je mezinárodní policejní jednotkou, která udržuje globální stabilitu. Team zjistí, že diktátor Kim Čong-il chce zničit svět, a najme proto broadwayského herce, aby v přestrojení vypátral úkryt zbraní.
Od tvůrců seriálu South Park.

DVD Express


Popis / Obsah / Info k filmu Team America: Světovej policajt
Animovaná akční komedie, kterou režíroval Trey Parker, nás zavádí do prostředí mezinárodních policejních sil, které ochraňují stabilitu zeměkoule. Když se ukáže, že po moci toužící diktátor Kim Jong II. se chystá zničit svět, policejní tým přesvědčí hvězdu z Broadwaye Garyho Johnstona, aby se zapojil do konspirace. S pomocí Team Amerika se Garymu podaří proniknout do úkrytu diktátorových ozbrojenců a odhalit jeho ničivé plány. Dokáží společně splnit těžký úkol a zachránit svět?

Zdroj: HBO Europe
Vysílání: dabing
Premiéra: 21.07.2006 HBO


Popis / Obsah / Info k filmu Team America: Světovej policajt
Autorská dvojice Trey Parker a Matt Stone se terorismem a americkou reakcí na něj zabývala několikrát v seriálu Městečko South Park. V jejich druhém celovečerním filmu, loutkové akční parodii Team America: Světovej policajt, výtvarně inspirované seriálem 60. let Thunderbirds, se tato žhavá látka stala ústředním tématem. – Broadwayského herce Garyho rekrutuje americké protiteroristické komando (Team America), aby pomohl zkřížit mocenské plány severokorejského diktátora Kim Čong-ila. Zákeřnějším protivníkem „světových policajtů“ se však ukáží hollywoodské celebrity, které své pacifistické názory neváhají hájit s těžkými zbraněmi v ruce… - Parker & Stone záměrně neuměle animované „ubožáčky“ ze South Parku nahradili loutkami „stoprocentních“ amerických vlastenců, neobratně rozpohybovanými viditelnými vodícími lanky (obličeje jsou animovány pomocí motorků, ovládaných joysticky). Snímek je postaven na totožných kontroverzních principech (cynický humor, obscénní slovník, sžíravé písně, blasfemická neúcta k tradičním hodnotám, perzifláž známých osobností atd.). Zatímco Městečko South Park je kousavou karikaturou reálného života, nový film paroduje především hollywoodské akční thrillery. Tvůrci se vysmívají filmařům jako je Michael Bay, svůj technicky pozoruhodný film ale vědomě stylizují přesně v duchu patetických klišé výbušných spektáklů Jerryho Bruckheimera. - Pozoruhodný prvotní nápad se na ploše celovečerního filmu však ukázal nedostatečně nosný: poslední třetina se omezuje pouze na monotónní pitvoření filmových hvězd, které se kvůli levicovým postojům staly pro Parkera i Stonea tím nejostřelovanějším terčem. S ohledem na to, že v seriálu Městečko South Park oba kolem sebe sekají nalevo i napravo, je překvapivé, že tentokrát zesměšňují jen protiválečné aktivisty (včetně režiséra Michaela Moorea) a vykonavatele „kovbojského“ boje s terorismem, nikoli však Bushovu administrativu. Vedle mnoha roztomilých legrácek (loutky o velikosti zahradních trpaslíků hardrockově kopulují, případně jsou předhozeny „divokým šelmám“, které „hrají“ domácí kočky) však film poměrně často sklouzává i do samoúčelné a infantilní obhroublosti.
-tse-, Filmový přehled 2005/2


Popis / Obsah / Info k filmu Team America: Světovej policajt
Team America: Světovej policajt je první akční loutkový film proslulých tvůrců seriálu SOUTH PARK Treye Parkera a Matta Stonea. Snímek natočený s loutkami velikosti zahradních trpaslíků je plný výbuchů a pouličních bitek.
Team America, mezinárodní policejní formace, jejímž posláním je chránit globální stabilitu, zjišťuje, že mocichtivý diktátor zásobuje teroristy zbraněmi hromadného ničení. Hrdinové se proto vydávají na misi, která má zastrašit nepřátele a zachránit svět.
Team America najímá herce z Broadwaye, jehož kariéra je na vzestupu, aby infiltroval do teroristické sítě. Gary Johnstone, jak se hrdina jmenuje, nejprve váhá, má-li obětovat svou hereckou dráhu, ale nakonec si uvědomuje, že je jeho morální povinností dát svůj talent do služeb pro vyšší cíle.
S pomocí vůdce Spottswooda a ostatních členů Teamu America Chrise, Sary, Lindy a Joea se Gary vplíží do skrýše dealerů se zbraněmi, kde zjistí, že teroristické spiknutí se již eskaluje.
Na nebezpečné misi za záchranu Zeměkoule křižuje Team America celý svět od egyptských pyramid přes Panamský průplav a až do paláce šíleného, avšak o to nebezpečnějšího diktátora Kim-Jonga II.
V tomto snímku se objeví i „známé tváře“ jako např. Alec Baldwin. Tvůrci si utahují i ze Seanna Penna a Tima Robbinse, ale stejně tak i z politiků všech směrů od stoupenců Bushe a irácké kampaně až po horlivé pacifisty. Film šokoval Ameriku i množstvím vulgarismů.


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Zdravotní škola

16:00 - 16:45

32 minut již uběhlo
13 minut zbývá do konce

ČT2 - Alžběta I. a Alžběta II., zlat...

15:55 - 16:40

37 minut již uběhlo
8 minut zbývá do konce

NOVA - Výměna manželek (2004) [TV poř...

15:30 - 16:57

62 minut již uběhlo
25 minut zbývá do konce

Prima - Ano, šéfe! (2009) [TV pořad]

15:35 - 16:40

57 minut již uběhlo
8 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190606
Osobností: 697951
Fotografií: 764391
Plakátů: 376836
Obsahů a biografií: 178350

Poslední komentáře

Punk není mrtev (1999) [TV epizo...

Punk není mrtev
Do města dorazí ostrá   slečna - punkerka co má   ráda nevázanej život a Hyde   se do ní hned zamiluje, má s   ní odjet, ale nakonec to   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Legenda o vraždícím strašákovi (...

Legenda o vraždícím strašákovi
Vražedných bubáků je   stále málo, a tak nám   tvůrci ze SyFy naservírovali   dalšího. Takže obyčejný   televizní film navíc s   dějem více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 4 / 10

Meč (2024) [TV epizoda]

Meč
Ukecanější a nudnější   díl, akce málo a celkově   zas trapný scény jak zbraně   běžný armády na příšery   nefungují, přitom Sparťané   mají více >

Autor: FLA | Hodnocení: 5 / 10

Kapitán Fracasse (1961)

Kapitán Fracasse
Pěkná francouzská   historická romantika s   nezbytnou dávkou   dobrodružnosti a krásnou   výpravou. Typický film pro   Jeana Maraise v roli více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 7 / 10

Svatyně (2022) [TV epizoda]

Svatyně
Pustil jsem se do sledování   druhé série seriálu HALO,   ačkoliv první řada byla pro   mně spíš lehký   nadprůměr. První díl   druhé série se více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10