Duben
ohodnotit

Obsah filmu Tess of the D'Urbervilles

 
Zajímavosti k Tess of the D'Urbervilles:
- Toto je již sedmá adaptace románu Tess of the D'Urbervilles britského spisovatele Thomase Hardyho (1840 - 1928).

- Natáčelo se v měsících březnu až červnu 2008 na lokacích v Somersetu, Wiltshiru, Gloucestershire a Dorsetu v západní Anglii.

- Natáčení bylo velmi náročné - jednak filmařům po celou dobu natáčení nepřálo počasí, velmi komplikované bylo také natáčení a práce se zvířaty.

- Asi po měsíci natáčení došlo k velmi nepříjemnému incidentu - jednoho dne kolem půl třetí ráno podpálil místní gang kamion s historickými kostýmy, kde mimo nákladných kostýmů byly i pravé rekvizity...
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
hraje:
Gemma ArtertonGemma Arterton.....Tess Durbeyfield [22]   
Eddie RedmayneEddie Redmayne.....Angel Clare [26]   
Ruth JonesRuth Jones.....Joan Durbeyfield [41]   
Hans MathesonHans Matheson.....Alec D'Urberville [32]   
Ian Puleston-DaviesIan Puleston-Davies.....John Durbeyfield [48]   
Christopher FairbankChristopher Fairbank.....Groby [49]   
Jo WoodcockJo Woodcock.....Liza-Lu Durbeyfield [19]   
Steven RobertsonSteven Robertson.....Cuthbert Clare [27]   
Hugh SkinnerHugh Skinner.....Felix Clare [23]   
Jodie WhittakerJodie Whittaker.....Izzy Huett [25]   
Kenneth CranhamKenneth Cranham.....Mr Clare [63]   
Donald SumpterDonald Sumpter.....Parson Tringham [65]   
Rebekah StatonRebekah Staton.....Marion [26]   
Jessica TurnerJessica Turner.....pí. Clare [54]   
Jeany SparkJeany Spark.....Mercy Chant [25]   
Joel RowbottomJoel Rowbottom.....Abraham Durbeyfield   
námět:
Thomas HardyThomas Hardy.....román Tess z d'Urbervillů (1891, Tess of the d'Urbervilles)   
hudba:
Robert LaneRobert Lane  
kamera:
Wojciech SzepelWojciech Szepel  
střih:
Pia Di CiaulaPia Di Ciaula  
  Nahrát trailer k filmu
Typ:
[TV minisérie]
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
anglická
 
 
Zvuk:
stereo
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Tess of the D'Urbervilles >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

collen
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 9.10.2017
Tess nebyla bezbranná chudinka , ale měla smůlu   na muže.Nepochopitelná scéna, kdy usne v lese a   bídák Alec ji znásilní, má pro ni fatální   důsledky stejně jako to, že se zamilovala do   slabošského Angela. Viktoriánská doba a pár   lidských osudů v tomto příběhu odráží   tehdejší společnost a já si konečně přečtu   knihu od Thomase Hardyho.
Erkul
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 11.6.2011
Minisérie Tess u rodu D´Ubervillů je na první   dojem režijně dobře zpracována. Při   opkovaném shlédnutí jsou již viditelnější   slabší místa a někdy až nelogická. Na   straně druhé má film silný sociální akcent a   ten se jak hercům, tak i režiséru Blairovi   zachovat a nerozmělnit od jakési romance o   lásce.
Lynette
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 12.6.2009
Pro citlivější povahy určitě nedoporučuji
Tento čtyřdílný seriál jsem shlédla na   podzim 08' a zanechal ve mně velmi depresivní   dojem. Možná to bylo tím, že jsem se vždy   dívala, když bylo nevlídné počasí zrovna tak   jako prakticky po celou dobu v tomto seriálu..   Stejně tak jako je chladné, studené a deštivé   počasí evokující u diváků smutek a špatnou   náladu, tak stejný dojem zanechává i děj z   "Tess". Tento příběh mladé, chudé a   naivní dívky z viktoriánské Anglie není   šťastný ani veselý. Je to tragédie a když   spisovatel Thomas Hardy psal román "Tess of   the D'Urbervilles", inspiroval se skutečným   příběhem neznámé ženy, takže podobné   smutné osudy žen nebyly v 19. století žádným   výmyslem, ale tvrdou realitou. Zpočátku se děj   rozbíhává velmi pomalu, ale s každým dalším   dílem nabírá "grády". Co se týče   exteriérních a interiérních scén, byla jsem   naprosto spokojená, dokonale navodily pocit 19.   století ve staré Anglii. Hudba se vzhledem k   ději také hodila - smutné a táhlé tóny   houslí.. Herecké výkony hlavních postav -   Gemma Arterton coby Tess, se snažila ze všech   sil hrát naivní dívku, ale spíše působila   jako odvážná samostatná žena co si nenechá   nic líbit, aspoň většinu děje mi to tak   připadalo, zvláště s každým dalším dílem,   Eddie Redmayne jako kazatelův čestný a hodný   syn mi v určitých chvílích připadal jako   slabošský klouček odmítající realitu   života, ač hrál kladnou postavu, já z něho   spíše měla rozporuplné pocity, až ve   čtvrtém dílu jsem ho vzala "na   milost", Hans Matheson jako největší   neřád Alec - jeho herecký výkon byl   nevyrovnaný v tom smyslu, že se snažil hodně   reálně zobrazit všechny ty negativní   charakterové vlastnosti, ale problém byl v tom,   že i ve scénách (určitých) kam to vůbec   nepatřilo, měl v očích výraz oddaného pejska   s romantickou dušičkou.. To diváka dost mate.   Myslím, že H. Matheson je výborný herec, ale   lépe mu jdou hrát prostě kladní romantičtí   hrdinové, než hulvátské násilnické stvůry,   jako je Alec D'Urberville. Co se týče scény   znásilnění Tess Alecem v hlubokém lese, ta   scéna nebyla vůbec tak drastická, jak psali na   zahraničních stránkách, odehrává se ve tmě   a mlze, takže není skoro nic vidět, jen   náznaky. Milostné scény mezi Gemmou Arterton a   Eddiem Redmaynem byly takové bez jiskry, něco to   postrádalo. Herecké výkony vedlejších rolí   byly zahrané precizně, tak jak to Britové umí.   Když to shrnu celkově, mouchy to nějaké mělo,   ale nebylo jich tolik, aby neohodnotila tuto verzi   10 body.;-)


Hodnocení:n12345678910
dopisovateldopisovateldopisovateldopisovatel
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190621
Osobností: 698003
Fotografií: 764514
Plakátů: 376929
Obsahů a biografií: 178389

Poslední komentáře

Koláč (1999) [TV epizoda]

Koláč
Díl s názvem Koláč byl   sice spíš nadprůměrný,   ale několik scén a hlášek   to vytahuje vejš. Skvělej   byl Red Forman a hlavně Bob   Pinciotti, který doma řeší   krizi - 70%.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Tři muži a mladá dáma (1990)

Tři muži a mladá dáma
Tak ještě infantilnější a   naivnější než   "jednička"...Což je škoda,   protože kdyby to bylo trochu   více "normální", dalo by se   na to i koukat:-)

Autor: Máša13 | Hodnocení: 5 / 10

Lakomá Barka (1986)

Lakomá Barka
Knihu pohádek Fimfárum jsem   dostal na Vánoce jako malý   kluk (1960, nakladatelství   ČS, vázaný výtisk 8,50-,).   Zařadila se mezi mé   více >

Autor: curil | Hodnocení: 10 / 10

Mys hrůzy (1991)

Mys hrůzy
Točit remake je vždycky   riskantní a ošidný podnik,   obzvlášť když jde o remake   tak skvělého filmu a to i   pro tak dobrého režiséra,   více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 7 / 10

Pan profesor (1999) [TV epizoda]

Pan profesor
Lurie je stále potom co ji   vyhodili ze školy doma a   navštíví jí její profesor   se kterým má sex. Eric je   vidí líbat a chce to na ní   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10