Duben
ohodnotit

Transformers: Pomsta poražených

Transformers: Revenge of the Fallen

Další název:
Transformers: Pomsta porazených (SK); Transformers - Die Rache
Rok:
2009
Délka:
150 minut
Premiéra v ČR:
25.6.2009
„Čas odplaty nadešel.“
Popis / Obsah / Info k filmu Transformers: Pomsta poražených
Transformers:Pomsta poražených je pokračovanie mimoriadne úspešného snímku Transformers(2007),natočený podla slávnych hračiek.Režie sa zasa chytil Michael Bay(Mizerové 1,2,Armagedon,Skála,Transformers),ktorý je známi svojími vysokorozpočtovými blockbusterami.Mladý Sam Witwický(Shia Labeouf)prichádza študovat na vysokú školu.So sebou si prinesie predmet,úlomok z kostky,ktorá bola zničená v minulom diele.Preto sa Sam A Mikaela(Megan Fox)stanú koristou Decepticonou,ktorý prostredníctvom predmetu chcú nájst najmocnejšiu zbran.V tom im musia zabránit dobrácki Autoboti.Pátranie a honba ich zavedie až k pyramídam v Gíze.Film má prilákat divákou svojími vynikajúcimi efektami,velkým množstvom akcie,skvelým príbehom a obrovskými robotmi vytvorených v ILM študii.


Autor: netopir55

Popis / Obsah / Info k filmu Transformers: Pomsta poražených
Děj se odehrává dva roky po prvním setkání Sama Witwickyho s roboty přicházejícími z planety Cybertron. Je už dospělý, opouští rodný domov a jde studovat na univerzitu. Náladu mu kazí snad jen fakt, že vztah s Michaelou se promění v chození na dálku, protože ona na univerzitní studia nemá peníze. Odloučení naštěstí netrvá dlouho. Sam objeví úlomek artefaktu, o který spolu Autoboti a Deceptikoni tolik bojovali v prvním dílu, a získá z něj drahocenné informace. Pravda o pradávných kořenech Transformerů přiměje Sama smířit se s osudem, opustit akademickou půdu a přidat se k Optimovi Primovi a Bumblebeemu, který se dokáže přetransformovat v nadupaný Chevrolet. Deceptikoni se totiž vrátili na zemi s úmyslem uvěznit Sama, protože zná pravdu o původu Trasformerů. Optimus Prime, který se snaží ochránit lidstvo, založí alianci, která za pomoci armády z celého světa bude bojovat proti nepřátelům v jedinečné bitvě světa...

Zdroj: Nova


Popis / Obsah / Info k filmu Transformers: Pomsta poražených
Mimozemští roboti měnící se v pozemská auta jsou zpátky. Co se zdálo být riskantním podnikem, se pod vedením předního hollywoodského bouráka Michaela Baye proměnilo v počátek potenciálně velmi úspěšné série, která právě teď píše svou druhou kapitolu. Jak už to tak u pokračování chodí, druzí Transformers mají být akčnější, napínavější a zábavnější. To při vzpomínce na první díl vyvolává otázku, zda to vůbec jde.

Puberťák Sam Witwicky (Shia LaBeouf) se už vzpamatoval z prvního setkání s hodnými Autoboty a zlými Deceptikony. Navíc dospěl a začal se připravovat na opuštění rodného hnízda, vstříc bouřlivému vysokoškolskému životu. Náladu mu kazí snad jen fakt, že vztah s rozkošnou Mikaelou (Megan Fox) se promění na chození na dálku, protože ona na univerzitní studia nemá peníze. Odloučení naštěstí netrvá dlouho. Když Sam objeví úlomek matérie, o kterou spolu Autoboti a Deceptikoni tolik bojovali v jedničce, a získá z něj pro obě strany drahocenné informace, začnou po něm jít mechaničtí gauneři z celé galaxie. A že jich tu je. Podle trikových specialistů ze studia ILM se ve filmu objeví kolem šedesáti různých robotů. Sama proto brzy začne pálit univerzitní půda pod nohama a v doprovodu Mikaley, věrného Autobota přezdívaného Bumblebee, který se dokáže přetransformovat v nadupaný Chevrolet, a bohužel i za asistence rodičů, před nimi prchá cestou necestou.

Klíčovou zastávkou se stane Egypt a jeho hlavní dominanta, pyramidy v Gíze, které také statovaly finální akční sekvenci. Stopadesátičlenný štáb ji částečně natáčel v reálu, a to díky Bayovým kontaktům v egyptské vládě. „Šéf egyptských památkářů mě před natáčením objal a poprosil mě, ať mu pyramidy nezničím,“ vzpomíná režisér. Výběrem téhle lokace se snažil zohlednit výtky vůči závěru prvního dílu, který byl prý slabší i kvůli tomu, že v bitvě robotů mezi bloky mrakodrapů diváci ztráceli přehled. Že na návštěvníky kina myslel v první řadě, potvrzuje i následující věta: „Snažil jsem se vyhovět jejich přáním a natočil trochu temnější pokračování. Na druhou stranu je to příběh, na který rodiče nebudou mít problém vzít i úplně malé kluky.“ To zohledňuje i česká distribuce, která film uvádí v převážně dabované verzi.

Film Transformers: Pomsta poražených uvádíme v českých kinech ve 33 dabovaných a 5 titulkovaných kopiích. V případě zájmu o shlédnutí titulkované kopie se můžete vydat do PC Slovanský dům nebo Village Cinemas Anděl v Praze, do Palace Cinemas Špalíček v Brně. Jedna kopie bude putovat po Cinestarech.

oficiální text distributora


Popis / Obsah / Info k filmu Transformers: Pomsta poražených
Tínedžer Sam Witwicky (Shia LaBeouf) sa už ako-tak spamätal z prvého stretnutia s dobrými Autobotmi a zlými Deceptikonmi. Navyše medzičasom dospel a začal sa pripravovať na opustenie rodného hniezda, v ústrety búrlivému vysokoškolskému životu. Náladu mu kazí azda len fakt, že svoj vzťah s rozkošnou Mikaelou Banesovou (Megan Fox) bude chtiac-nechtiac zmeniť na chodenie na diaľku, pretože ona na štúdium na univerzite jednoducho nemá peniaze... Ich odlúčenie však našťastie netrvá dlho. Keď totiž Sam objaví úlomok matérie, o ktorú spolu Autoboti a Deceptikoni odnepamäti tak úporne bojovali, a získa z nej pre obe strany drahocenné informácie, prilepia sa mu na päty mechanickí gauneri z celej galaxie! A je ich naozaj požehnane... Nečudo, že Samovi preto zakrátko začne univerzitná pôda doslova horieť pod nohami a spolu s Mikaelou, verným Autobotom Bumblebeem, ktorý sa dokáže pretransformovať na nádherný Chevrolet, a bohužiaľ i s oboma rodičmi pred nimi uteká cestou-necestou...!

Markíza


Popis / Obsah / Info k filmu Transformers: Pomsta poražených
Letní blockbuster Transformers (FP 8/2007), natočený podle známých hraček společnosti Hasbro, se stal s výdělkem sedm set milionů dolarů komerčně nejúspěšnějším filmem tvůrce akčních podívaných Michaela Baye. Není tedy divu, že po dvou letech přichází do kin pokračování Transformers: Pomsta poražených. – Ve snaze být ještě velkolepější je druhý díl zahlcený těžko přehlednými bojovými scénami. Řídký příběh doplňují vlastenecké projevy a četné „šrotující“ sekvence se střídají s oddechovými komediálním scénkami. – Ačkoliv v prvním díle Autoboti a pozemšťané vyhráli nad zlými Decepticony, válka robotů, schopných transformovat se do různých dopravních prostředků a přístrojů, neskončila. Decepticoni se připravují na návrat prvního svého druhu, zvaného Padlý. Ukradnou zbylý úlomek Prajiskry, oživí Megatrona, chtějí najít zdroj energie Energon a zničit planetu. V centru jejich zájmu opět stojí mladý Sam Witwicky, který těsně před odjezdem na univerzitu náhodou doma objevil jiný úlomek Prajiskry a nasál do sebe její informace. Po mnoha bitvách, v nichž je zabit a znovu oživen vůdce Autobotů Optimus Prime, a kdy se hrdinové dozví o dávném plánu prvního Decepticona vysát ze Země energii a zničit Slunce, vše znovu dobře dopadne: planeta je opět zachráněna. Megatron ovšem přežil, dalšímu pokračování tedy nestojí nic v cestě. – Některé sekvence byly natočené technologií pro kina IMAX.

–ivp-, Filmový přehled 2009/8


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Transformers: Probuzení monster (2023)

 Transformers: Probuzení monster (2023)
Transformers: Probuzení monster n
Transformers: Rise of the Beasts
Žánr: akční / dobrodružný / sci-fi
Země: Spojené státy americké
Režie: Steven Caple

(pokračování)

Bumblebee (2018)

 Bumblebee (2018)
Bumblebee n
Bumblebee: The Movie
Žánr: akční / dobrodružný / sci-fi
Země: Spojené státy americké
Režie: Travis Knight

(pokračování)

Transformers: Poslední rytíř (2017)

 Transformers: Poslední rytíř (2017)
Transformers: Poslední rytíř n
Transformers: The Last Knight
Žánr: akční / dobrodružný / sci-fi
Země: Čína / Kanada / Spojené státy americké
Režie: Michael Bay

(pokračování)

Transformers: Zánik (2014) [2k digital]

 Transformers: Zánik (2014) [2k digital]
Transformers: Zánik n
Transformers: Age of Extinction
Žánr: akční / dobrodružný / sci-fi
Země: Spojené státy americké
Režie: Michael Bay

(pokračování)

Transformers 3 (2011)

 Transformers 3 (2011)
Transformers 3 n
Transformers: Dark of the Moon
Žánr: akční / dobrodružný / sci-fi
Země: Spojené státy americké
Režie: Michael Bay

(pokračování)

Transformers (2007)

 Transformers (2007)
Transformers n
 
Žánr: akční / dobrodružný / sci-fi
Země: Spojené státy americké
Režie: Michael Bay

(pokračování)

TV Program

ČT1 - Zlaté dno (1942)

06:55 - 08:25

12 minut již uběhlo
78 minut zbývá do konce

ČT2 - Velké stroje zblízka

06:45 - 07:30

22 minut již uběhlo
23 minut zbývá do konce

NOVA - Monchhichi (2017) [TV seriál]

06:20 - 07:10

47 minut již uběhlo
3 minut zbývá do konce

Prima - M.A.S.H. (1972) [TV seriál]

06:45 - 07:15

22 minut již uběhlo
8 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190610
Osobností: 697962
Fotografií: 764476
Plakátů: 376871
Obsahů a biografií: 178367

Poslední komentáře

ONEMANSHOW: The Movie (2023)

ONEMANSHOW: The Movie
!!!ZAHRAJEME SI POSLEDNÍ   HRU!!!

Je to tak, ať už je   to fake nebo ne, je to fakt   originálně natočený a děj   o lásce by mi jindy asi   více >

Autor: hvezdy | Hodnocení: 7 / 10

Otázka (1977)

Otázka
Film nebyl v české   distribuci a byl uveden jen   jednou v ČT v roce 1983. Již   kniha Henriho Allega vyvolala   ve Francii skandál v roce   více >

Autor: curil | Hodnocení: 7 / 10

Koláčky (1999) [TV epizoda]

Koláčky
Formanovi chystají domácí   bazar, nemají moc peněz a   Hyde je pověřen upéct   koláčky, Jedny jsou pro   slušné a druhé pro ty   divočejší ale více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Stavisky (1974)

Stavisky
Přes kritické komentáře   ostatních, za sebe považuji   tenhle film za prvotřídní   práci a výborné   zpracování známých   historických více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Brooklyn 99 (2013) [TV seriál]

Brooklyn 99
Pro mě výborný seriál.   Vtipný, akční, s osobitými   postavičkami. Jen mě mrzí,   že sedmá série, asi nebude   mít dabing, protože ten byl   také velmi dobrý...

Autor: Máša13 | Hodnocení: 9 / 10