Duben
ohodnotit

Trestná lavice

The Longest Yard

Další název:
Za katrem; Za mrežami (SK); Spiel ohne Regeln
Rok:
2005
Délka:
113 minut
Premiéra v ČR:
29.9.2005
„O bývalém fotbalistovi, kterého čeká ve vězení nejtěžší zápas jeho života.“
Popis / Obsah / Info k filmu Trestná lavice
Profesionální hráč amerického fotbalu Paul Crewe prodal důležitý zápas a byl vyloučen z ligy. Pak se pohádal s bohatou přítelkyní Lenou a opilý vyrazil s jejím autem na projížďku. Během své spanilé jízdy zcela zdemoloval její auto, ale také řadu policejních vozů, které se ho pokusily zastavit, když Lena nahlásila vůz jako kradený. Je zatčen a odsouzen ke třem rokům v texaské věznici, o což se postaral její správce Hazen, velký fotbalový fanoušek. Chce samozřejmě po Paulovi, aby mu pomohl zlepšit výsledky týmu, a když vzpurný vězeň neprojeví dostatek nadšení, pod pohrůžkou dalších pěti let vězení ho k tomu donutí. Paul si s výběrem hráčů hlavu nedělá. Pak se objeví Nate Scarborough, který byl kdysi úspěšný fotbalista, a společně se pustí do sestavování týmu, složeného především z obránců. Paul však cítí, že to stále není to pravé, a tak se nakonec vydá k vůdci černých vězňů Mossovi. Ten sice účast na zápasu pro pobavení dozorců odmítne, ale nechá se umluvit na basketbalový zápas jednoho proti jednomu. Pokud Paul zvítězí, přidají se černí vězni k jeho týmu. Situace se vyhrotí, když se stráže pokusí některé hráče zastrašit nebo je vyprovokovat k něčemu, za co by mohli být potrestáni. V konečném důsledku to však má opačný efekt. Nejenže se k týmu přidají černí vězni, ale celý tým má najednou novou motivaci a bojovou náladu. Poslední kapkou se stane pokus o vraždu Paula. Je jasné, že tentokrát půjde na hřišti o víc než jen o sportovní výsledek.

Zdroj: Nova


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Trestná lavice
Poté co prodal zápas svého týmu a byl vyloučen z fotbalové ligy, v opilosti ukradne auto své přítelkyně a po honičce s policií je zavřen na 3 roky do věznice, kde dozorci mají své pravidla. Paul Crew (A. Sandler), hráč amerického fotbalu, se snaží sestavit tým z vězňů, kteří svedou boj s dozorci. Jenže dozorci mají vždy navrch a nikdo z vězňů se nechce dostat do problémů. Crew má proto hodně práce se sháněním týmu a ještě mu jde o krk.


Autor: standa.kasna

Popis / Obsah / Info k filmu Trestná lavice
Paul Crewe byl kdysi fotbalová hvězda. Stačilo však obvinění z korupce a s fotbalovou kariérou byl konec. Paul Crewe byl kdysi fotbalová hvězda. Stačila však jedna mrcha, která se rozhodla ho vlastnit se vším všudy a po divoké jízdě nočním městem s policajty za zády byl šmitec. Paul Crewe je nyní vězeň. Vězeň, který má za úkol dát dohromady fotbalový tým, který má získat post otloukánků poloprofesionálního vězeňského fotbalového mužstva složeného z dozorců. Což je pro mukly dostatečná motivace. Americký fotbal je totiž hodně tvrdej kontaktní sport, kdybyste to nevěděli. A bouchnout, popřípadě kopnout si beztrestně do dozorce se rovná muklovskému snu. Crewe tak dá za pomoci trenéra Nata (Burt Reynolds – skvěle obsazený hrdina původního Longest Yardu) ten nejtvrdší tým magorů, v němž nechybí obří Indián černošský rychlonožka nebo hora sádla a svalů schopná urvat trenažér. Do toho jedou drsný pecky, klipová režie odvádí svůj velký díl práce a divák už se těší, jak si tihle šílenci mužstvo zhovadilých dozorců podají. A buzničky roztleskávačky do toho budou skandovat: „Pé eR Dé EL!“ Ale čím víc se zápas blíží, tím víc přituhuje. Banda opovrhovaných magorů má našláplo a to se dozorcům nelíbí. Bujarou taškařici tak střídá drsný moment, který tváří v tvář dosavadnímu tempu působí jako pecka na solar. Divák má tedy (společně s muklovským týmem) možnost dozorce a jejich tým opravdu nenávidět a je jasné, že sportovní maso, které se vzápětí strhne bude opravdu výživné. A taky že jo. I když se zpočátku zdá, že vězni si spíš vyřizují své účty, než aby hráli a rozhodčí je pro změnu spíš hráč (alespoň než se jeho varlata důvěrně seznámí s šišatou mičudou) týmu dozorců. Hra se však vzápětí rozjíždí v pekelném tempu a divák neví, jestli řvát smíchy nebo svírat napětím (i když výsledek je od samého počátku zřejmý) pěsti. A jak zápas pokračuje, srandiček ubývá a finále se nese v klasickém strhujícím tempu sportovních filmů. Paul Crewe byl vězeň. A i přesto dokázal narvat šišatou merunu řediteli věznice do řiti. Trestná lavice je prostě rychlý sportovní nářez plně odpovídající dravosti MTV a současně jeden z komerčně nejúspěšnějších Sandlerových filmů. Proto je s podivem, že se s ním český divák setkává až během distribuce na DVD. Taková vypalovačka totiž patří do kina. Kam se z nepochopitelných důvodů nedostala.


Autor: leva2

Popis / Obsah / Info k filmu Trestná lavice
Adam Sandler, Chris Rock, rapová superstar Nelly a legenda stříbrného plátna Burt Reynolds hrají v této divoké komedii o skupince odsouzených, která dá dohromady fotbalový tým, aby se utkala s vězeňskými strážci, kteří je drží za mřížemi! Paul „Wrecking" Crewe je bývalá hvězda amerického fotbalu uvězněná za jízdu pod vlivem alkoholu. Crewe je poslán do allenvillské věznice, jedné z nejhorších v zemi. Když dostane nabídku, aby sestavil tým pro zápas proti vězeňské stráži, Crewe angažuje Caretakea, zkušeného obchodníka, který vězňům sežene vše, co jim na očích vidí.


Autor: hejtman

Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Fotbal za mřížemi (2001)

 Fotbal za mřížemi (2001)
Fotbal za mřížemi n
Mean Machine
Žánr: drama / komedie / sportovní / thriller
Země: Spojené státy americké / Velká Británie
Režie: Barry Skolnick

(jiná verze filmu)

Nejtěžší yard (1974)

 Nejtěžší yard (1974)
Nejtěžší yard n
The Longest Yard
Žánr: drama / krimi / komedie / sportovní
Země: Spojené státy americké
Režie: Robert Aldrich

(remake)

TV Program

ČT1 - --

21:40 - 23:10

81 minut již uběhlo
9 minut zbývá do konce

ČT2 - Maratónec (1976)

21:50 - 23:50

71 minut již uběhlo
49 minut zbývá do konce

NOVA - Málo mě znáš

21:35 - 23:55

86 minut již uběhlo
54 minut zbývá do konce

Prima - Vytoč mého agenta

21:35 - 23:05

86 minut již uběhlo
4 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190614
Osobností: 697985
Fotografií: 764490
Plakátů: 376896
Obsahů a biografií: 178374

Poslední komentáře

Neposkvrněná (2024)

Neposkvrněná
Opäť jeden náboženský   horor s tématikou počatia,   ktorý na to spočiatku ide   vcelku dobre, no konečným   vyznením rozdelí divácku   obec na více >

Autor: horribile_dictu | Hodnocení: 7 / 10

Poslední den (1999) [TV epizoda]

Poslední den
Red je poslední den v práci   a tak potom se sejdou s kolegy   v hospodě, kde skončí s   Redem i Eric, Hyde, Fez. Donna   "zlobí" Erica s tím kdy více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Bídníci (2018) [TV minisérie]

Bídníci
Cožpak o to, technicky téhle   nové televizní verzi slavné   klasiky nic nechybí i   výprava je určitě velmi   solidní, ale tahle věc   stojí a více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 6 / 10

Muž z Toronta (2022)

Muž z Toronta
Zkopírovaná a ukecaná   blbost,takových filmů kde je   jeden ukecaný a druhý   drsňák už tu bylo a tenhle   nijak nepřekvapil spíš byl   nudný a místy byl ten   černoch se svými hláškami   trapný.

Autor: PORTER | Hodnocení: 2 / 10

ONEMANSHOW: The Movie (2023)

ONEMANSHOW: The Movie
!!!ZAHRAJEME SI POSLEDNÍ   HRU!!!

Je to tak, ať už je   to fake nebo ne, je to fakt   originálně natočený a děj   o lásce by mi jindy asi   více >

Autor: hvezdy | Hodnocení: 7 / 10