Duben
ohodnotit

U mě dobrý

Další název:
I'm All Good
Žánr:
Rok:
2008
Délka:
102 minut
Premiéra v ČR:
15.5.2008
„Kamarádi z malé zahrádkářské kolonie, skořápkáři a malý velký podraz.“

Komentáře k filmu U mě dobrý

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 32
Mishkynek
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 30.6.2018
nádhera,
Opět jeden z krásných   filmů ze kterého se za čas   stane kultovní. Nádherná   kamera v detailech s podkresem   příjemné hudby.
nick4
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 1.1.2009
typický Hřebejk,tentokrát   příběh ze skoro   současnosti z počátku   90-tých let.Výborné   herecké obsazení,kromě   ostatních zvláště postava   Miroslava Vladyky jako   kominíčka pro štěstí a   Lenky Vlasákové jako   dealerky nejmenované firmy   prodávající ekologické   koncentráty.Po dlouhé době   opravdu dobrá česká   komedie.
m.king
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 6.3.2010
Další povedená komedie,   sice s pomalejším rozjezdem,   ale o to více gradujícím   závěrem. Bombastická   plejáda našich herců.   Určitě stojí za   shlédnutí.
ELEONORA
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 14.3.2010
Tento film mne velice pobavil.   A nejen to, vrátila jsem se   do období, kdy to v této   zahrádkářské kolonii na   Libeňáku žilo na plné   pecky, film to vystihuje   naprosto dokonale. Strávili   jsme zde mnoho krásných   letních večerů... Celý   děj vykresluje   "novoty", které   přinesla 90. léta. I já   jsem vyzkoušela zázračné   zubní pasty, koncentrované   šampony a prášky na praní,   myslím řady EmWay, nebo tak   nějak, jen abych ve hře   udržela svou neteř. Scéna   se vteřinovým lepidlem je   dokonalá. Zkoušela jsem s   vnukem slepit model   letadélka, ano, mohu   potvrdit, že drží hlavně   tam, kde to člověk nejméně   potřebuje. Pan Polívka,   tentokráte bez vousů hrál   skvěle, po dlouhé době jsem   viděla na plátně i pana   Vladyku. Ani jeden herecký   výkon mne nezklamal.   Zvláště   "pamětníkům"   tento film vřele doporučuji.
kcobain
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 14.12.2008
Původně jsem se na film ani   nechtěl dívat, ale nelituju,   i když po rozpačitém a   místy i nudném úvodu jsem   chtěl odejít, najednou jako   by z ničeho nic se to   rozjelo, pohnulo se z místa a   já se bavil jako u českého   filmu už dlouho ne. Super   oddychovka.
rudyzzr
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 19.1.2010
v nasi polistopadove filmotece   radim tento film do prvni   dsitky tech nejlepsich.Poutavy   pribeh kamaradu v   polistopadove dobe,kdy lide   vydelavali na   kdecem.Skorapky?Kdo   neznal,nevedel ze slo o   podvod..
Vynikajici   herecky vykon Javorskeho coby   nenapravitelneho zlodejicka a   alkoholika..:))
georginaa
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 30.3.2009
Taková lidovka pro dříve   narozené, kteří prožili   dobu 90 let už jako dospělí   a víc pochopí realitu filmu.   Humor jako vždy   Polívkovský, jako by   Hřebejk psal roli pro něj. A   Vladyka tam suprově zahrál   ušlápnutého manžílka,   což jeho manželka   vykompenzovala :-)
Bara.40
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 16.12.2008
První třetina filmu až na   sympaťáka Schmitzera nic   moc, potom jsem si myslel, že   jde o instruktážní film pro   začínající skořápkáře,   ale s příchodem Polívky   děj ožil a u mě taky   dobrý.
dobes.pavel
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 7.3.2010
U mě dobrý
Pomedená komedie, která   nabídne řadu bláznivých   scének a hlášek v podobě   pravého českého humoru.   Musím konstatovat, že se mi   děj velmi líbil. Seznamujeme   se zde s řadou zajímavých   charakterů. Rovněž nám   film bravůrně líčí   praktiky podvodných hráčů   skořápek. No a to, jak s   nimi hlavní hrdinové   perfektně zametli a pomstili   tak svého kamaráda, je   skvěle zpracované. Film je   jasným důkazem toho, že i   dnes umíme natočit   kvalitní, zábavný film.
karlosphonic
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 1.4.2009
Pobaví,zabaví,neurazí
Pohodový film,takový Danyho   parťáci po česku.Navíc   film je zasazen na začátek   90.let,takže mě tím docela   zaujal.Např.jsem si   připomněl,jak půlka národa   chodila nakupovat na burzy   všechen možný   sortiment,který v Česku   ještě nebyl.Nebo jak   někteří jedinci se nechali   nalákat do práce ve formě   "letadla".Takový   snímek tady rozhodně dlouho   chyběl.Takže...u mě dobrý!
lion71
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 20.2.2015
Ale jó..
pomalý start filmu taky   trochu vadí, ale potom to má   spád.Dobrá narážka na   firmu ´´runvay´´... mám   osobní zkušenost. Takže u   mně dobrý :-)
mikee007
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 30.6.2018
Veliká pohodovka
Ano, rozjezd je možná   pomalejší, ale i ten je ve   filmu důležitý.   Přiblíží nám osoby a   obsazení. Pochopíme kdo je   kým a čím a o to víc nás   pak může bavit druhá   polovina filmu, která opravdu   královsky baví. Přidanou   hodnotou je pak jistý retro   efekt. Každý si vzpomene na   svou džínovou bundu,   plísňáky a ledvinku u pasu.  
Další Hřebejkova   hitovka do zlatého fondu   české kinematografie.
ValaMalDoran
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 12.12.2008
Tak pro mě to bylo   příjemné překvapení.   Dobré obsazení herců.   Dějově to kopíruje onu dobu   let devadesátých. Dobře   jsem se pobavila a odpočinula   si u sledování filmu. A kdo   se chce dovědět, jak to   dříve fungovalo mezi   skořábkářema, at se na to   mrkne, protože tam se to   dozví.
arciking
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 26.2.2009
No, je fakt, že rozjezd, nebo   spíš celá první polovina,   je slabší, ale pak to nabere   grády:-) Na český poměry   dosti akční.......film je   hold vidět v záplavě všech   těch tragikomedií, což je   žánr, kterej má v český   kinematografii tak asi 70%   podíl na trhu, řek bych....
Matmat
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 14.1.2009
Jestli od tohoto snímku   tvůrců oblíbených titulů   bude někdo čekat,že se bude   královsky bavit od začátku   do konce,možná bude   zklamán.Přes to své kouzlo   má,v jednoduchosti charakteru   postav,děje,který poukazuje   na vzájemné vztahy mezi   lidmi v době   "nedávno" minulé.Z   hereckých výkonu bych   vyzdvihl Bolka Polívku,který   s lehkostí svojí vlastní   ztvárnil roli Mrklase.
Frolíček
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 7.3.2010
Připadalo mi, že zhruba v   polovině natáčení se   Hřebejk zarazil a ujasnil si   o čem chce vlastně točit,   do té doby to byl sled   událostí, které nespěly k   žádné katarzi, nicméně   měly svojí poetiku, něco   jako Slavnosti sněženek po   třiceti letech, akorát, že   v Libni a ne v Kersku. Jakmile   však nastoupili na scénu   skořápkáři, příběh   dostal švih a šmrnc a hravě   dorovnal zdlouhavý a nudný   začátek. Také jsem byla   ráda za herce, kteří nejsou   moc vidět a dostali tady   příležitost, v které   obstáli se ctí - Vladyka,   Somr, Javorský, Kopta.
BinLADIN
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 3.10.2009
SKVĚLÉ DÍLO VELMI ZDAŘILÉ   DÍLO SPOJENÍ  
REŽIE A   HERECKÝCH ES DÁVÁ DOBROU   ZÁRUKU TOHO TO FILMU
Chrustyn
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 12.12.2008
Hřebejk mi po nepříliš   zajímavém Medvídkovi   spravil chuť touto povedenou   letní komedií kříženou s   podrázáckým filmem. Ze   začátku nás režisér   seznamuje s partičkou   zajímavých postaviček ve   které si nejvíce   zapamatujete vysloužilého   kouzelníka s tváří Bolka   Polívky, hostinského s   hypiesáckou vizáží   Jiřího Schmitzera a   úšlápnutého Miroslava   Vladyku, který občas   melouchaří jako kominík pro   štěstí na svatbách. Ze   začátku film plyne pomalu a   postupně nám ukazuje   stereotypní život lidí na   začátku 90. let. V druhé   půlce však film změní   směr a ve chvíli kdy parta   chystá plán na podvodníky,   kteří obrali jednoho z nich   začíná ta pravá zábava.   Na filmu je sice vidět, že   Hřebejk nejspíše nevěděl   jaký film chce natočit ale i   tak je to zábava, která se   sice pomalu rozjíždí ale   poté už se nezastaví.
Karius
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 17.10.2011
Nebyla to bůhvíjaká   paráda,ale dalo se   to...český věci se hodnotí   špatně,alespoň mě   určitě...u českých děl   jde v 90% hlavně o humor a   ten tu byl a docela i   zajímavá zápletka v podobě   podvodníků na tržišti a   následného plánu,jak s nima   vyběhnout...za mě 7z10 páč   jsem se nenudil a smál se :)
klasifikátor
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 19.9.2020
Možná bych dal o hvězdu   víc nebýt tenhle film   označený jako komedie. Na   druhou stranu to ale mohlo   dopadnout i podstatně hůř.   Tenhle příběh totiž moc   velký potenciál nemá ale   naštěstí většina herců   (vesměs dobře vybraných)   odvedla hodně kvalitní   výkony a pomohla i dost   dobrá práce kamery. I tak   ale natočil Jan Hřebejk   hezkých pár lepších filmů   a k smíchu mi to fakt moc   nepřišlo.
veverka-zrzka
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 6.3.2010
U mě nedobrý :-D
Jako zpočátku mi tento   příběh přišel úplně   nesmyslný. DOkonce tak   nudný, že jsem šla radši   vařit. Ve chvíli, kdy Kája   prošustroval všechny prachy,   vše se obrátilo. Občas jsem   se i zasmála a poznala jsem   tu spoustu známích tváří.
hvezdyn
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 16.5.2008
Komedie "U mě   dobrý" by měla   vyprávět o době - počátku   devadesátých let dvacátého   století. Po jejím   shlédnutí se snažím   pochopit, proč byla natočena   a co nám jí chtějí tvůrci   říci. Pobavit diváka? Snad   se jí to podaří. Ale! Ona   tak nějak nemá pořádný   děj. Asi tento film má být   jakousi sondou do té doby.   Hřebejk přinesl na plátno   křečovité a černobílé   postavy. První část filmu   nám představuje jednotlivé   figurky, které spolu ve   druhé polovině filmu   sehrají něco ve smyslu   Podrazu.
Přiznám se,   že Hřebejk mi nijak není   sypatický a mám spíše k   němu odpor. Neplatí to však   tolik o jeho filmech. On sám   tento film považuje za   "dobrou komedii".   Úplně tento názor s ním   nesdílím. Viděl jsem mnoho   podstaně lepších filmů. Na   druhou stranu to není   slátanina. Jen jeden film od   tvůrců, kterých chybí   nadhled na minulost. A z   odstupem od doby, kdy se děj   odehrává, se divím proč   stále.
FLA
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 21.11.2011
Pokus o retro pohodovou   komedii, která ve své první   půlce trochu nudí, ale pak   se celkem slušně rozjede a   Bolek Polívka je v roli   kouzelníka hodně slušnej,   tak jako zbytek herců.   Nicméně i tak lehce   nadprůměr.
petrusmev
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 9.2.2015
Samozřejmě jsem fandil   partičce outsiderů v pomstě   skořápkovým mafiánům a   byl spokojený, že to dobře   dopadlo, ale jinak mě   úroveň filmu nijak zvlášť   nenadchla. Jako vzpomínka na   jistou dobu dobrý.
collen
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 16.11.2017
U mě nic moc. Pokud se při   filmu označeném za komedii   zasměju maximálně dvakrát,   je to spíš smutná   záležitost.Pravdou je, že   se ta partička zoufalců z   libeňského ostrova   prezentovala věrohodně díky   hereckému obsazení filmu.   Ale podruhé se na to sotva   podívám.
mildaaxe
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 30.6.2010
Nebejt toho pro mě hrozně   utahanýho začátku, kterej   je jenom sled událostí,   který nemaji vlastně vůbec   žádnej smysl ani návaznost,   byl by můj dojem o mnoho   lepší. Chápu že lidem,   který zažívali ty první   měsíce po Sametový revoluci   se může vykreslení oněch   skutečností zamlouvat a   berou to jako klad, mě to ale   v tomhle snímku nic neřeklo   a docela sem se nudil.Ještě   že to táhnou takový   skvělý herci jako je   Schmitzer, Forman nebo   Polívka, takže se to dalo   překousnout, i když fakt ta   první   půlka…hmm.Naštěstí v tý   druhý se režisér přestane   kochat onou dobou ne zas až   tak dávno minulou a začne   nám servírovat ucelenější   sled událostí, který bych   charakterizoval jako takovej   malej českej Podraz, kterej   je skutečně zábava   sledovat. Příjemně mě   překvapili i méně   obsazovaní herci jako třeba   Vladyka, Kubaš nebo spíše   epizodní herec Javorský.A   potěšil mě taky Václav   Kopta – jeho obličej sem si   nějak pořád nemoh zařadit,   až sem musel kouknout na jeho   zdejší profil, než mi to   docvaklo.Film je u mě teda   tak na půl cesty k velmi   dobrý zábavě – 65%.
SvoKar
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 16.1.2013
U mě taktak
Že bych se u toho řezal, to   rozhodně ne. Pár jakžtakž   vtipných momentů a celkově   jakoby odlehčená atmosféra,   ale dalo by se z toho   vyždímat mnohem víc.
MARi0
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 16.2.2010
U mě dobrý
A jak u mě? Jsem celkem   nerozhodný. První hodinu   jsem se přemáhal, abych film   předčasně nevypnul, pak to   tedy nabralo obrátky a   konečně jsem se začal   bavit. Ale jak píšu,   bohužel až po hodině   nudy.
Jako malý jsem   také navštívil bleší trh   a šejdíři se skořápkami   jsou jedním ze zážitků,   které si z něj pamatuji:) A   poukázání na   kamarády-nekamarády,   snažící se za každou cenu   dostat vás pod sebe do   pyramidy, mě také potěšil.   Bohužel nejeden z mých   známých se toho také chytil   a snažil se mě stáhnout s   sebou...
rankinfitch
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 22.12.2008
Že by mě to dvakrát chytlo   za srdce, tak to fakt jako ne.   Ale zas úplná krávovina to   taky neni. Prostě takovej   normální, ale bohužel velmi   snadno zapomenutelnej film. Na   Hřebejka lepší průměr,   ale jinak čistej střed.   Nenadchne, ale ani neurazí.   Prostě za 5 a víckrát to   vidět nemusim.
Snura
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 1.1.2009
U mě teda špatný, dokonce   kandidát na nejméně   povedený Hřebejkův film.   První hodina filmu zmatená a   vlastně o ničem, grády to   začalo dostávat až půl   hodinku před koncem, kdy   Polívka začal plánovat, jak   ty lumpy dostat a pak už to   mělo šťávu až skoro do   konce. To málo, co je na tom   filmu dobrého jsou právě   herecké výkony, především   právě Polívky, Schmitzera a   Vladyky. Jenže na záchranu   celkově pokaženého dojmu to   nestačilo.
Siegmund
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 28.4.2009
Film, který zklamal
Sice Hřebejkův film, ale s   přečetnými neduhy.   Například jsem nedokázal   sledovat film bez dálkového   ovládání, kterým jsem   musel neustále ztlumovat   příšernou a příšerně   řvoucí hudbu. Byla do děje   zakomponovaná tak necitlivě,   že na mnohých místech   znemožňovala rozumět   slovům herců. Film byl   slepencem filmových   záběrů, které spolu často   nijak nesouvisely a ani   později se k nim děj filmu   nijak nevracel a ani na ně   nenavazoval. O to víc snad v   té hrůze vynikl Boleslav   Polívka. Role mu náramě   sedla – narozdíl třeba od   filmu ROMing. Nevím, kolik   triků se musel opravdu   naučit a kolik bylo   vytvořeno filmovými triky,   ale už kvůli panu Polívkovi   by stálo se na tu slátaninu   podívat ještě jednou. Mrzí   mě, že filmová role nedala   vyniknout Miroslavu Vladykovi.   Titulky, jsou kapitolou samou   pro sebe. Úvodní zanikají v   obraze a závěrečné jsou   zase tak mrňavé, že ani na   velké obrazovce nejsou   čitelné a tudíž slouží   jen k tomu, že vyzvou   diváka, aby už přestal film   sledovat.
T2
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 20.7.2018
║Rozpočet   $-miliónov║Tržby   Celosvetovo $1,430,369║   "U mňa zlý" ...pre   koho sa takéto nudné   zvášty vôbec točia? /5%/

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih24549minih24549Ženy u benzinu (1939) 
Ženy u benzinu n
minih47912minih47912Oko dravce (2008) 
Eagle Eye n
minih23879minih23879Zlaté dno (1942) 
Zlaté dno n
minih20452minih20452Tajemství Ocelového města (1978) 
Tajemství Ocelového města n
minih26452minih26452Posledná bosorka (1957) 
Posledná bosorka n
minih13179minih13179Muž v povětří (1955) 
Muž v povětří n
minih10567minih10567Kopytem sem, kopytem tam (1988) 
n
minih10247minih10247Kladivo na čarodějnice (1969) 
Kladivo na čarodějnice n
minih24613minih24613První a poslední (1959) 
První a poslední n
minih24975minih24975Spice World (1997) 
Spice World n


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Zdravotní škola

09:00 - 09:50

25 minut již uběhlo
25 minut zbývá do konce

ČT2 - Dobrodružství vědy a techniky ...

09:20 - 09:50

5 minut již uběhlo
25 minut zbývá do konce

NOVA - Ulice (2005) [TV seriál]

08:40 - 09:40

45 minut již uběhlo
15 minut zbývá do konce

Prima - ZOO (2022) [TV seriál]

09:15 - 10:35

10 minut již uběhlo
70 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190626
Osobností: 698008
Fotografií: 764518
Plakátů: 376941
Obsahů a biografií: 178402

Poslední komentáře

Alien Intruder (1993) [Video]

Alien Intruder
I na vysloveně béčkovou   záležitost určenou do   videodistibuce počátku   90.let, na kterou se dokážu   dívat s nostalgickou   shovívavostí, více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 3 / 10

Vicky Cristina Barcelona (2008)

Vicky Cristina Barcelona
Spíš holčičí filmeček s   lehkou španělskou   prázdninovou atmosférou. Ze   začátku poněkud bez   šťávy, od vstupu Penelope   Cruz se šťávou.

Autor: petrusmev | Hodnocení: 7 / 10

Laurie se stěhuje (1999) [TV epi...

Laurie se stěhuje
Laurie se stěhuje, ale Red je   trochu nesvůj, je to jeho   "holčička" když jí jdou s   Ericem navštívit je s ní v   bytě novej chlap a to Reda více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Cigareta (1999) [TV epizoda]

Cigareta
Dobre díl celkem, Donna si   zapálí u školy, ale cígo   podrží Eric, kterej dostane   vyhazov. Bojí se aby to   nevěděl Red, ale tomu to   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Duna: Část druhá (2024)

Duna: Část druhá
Film je moc pěkný, ale něco   tomu chybí. Větší   napětí, dynamika, spád. Ale   filmek opravdu kvalitní,   dají se ty necelé hodiny   vydržet.

Autor: red.mann | Hodnocení: 7 / 10