Duben
ohodnotit

V lásce a válce

I Krig & Kærlighed

Další název:
I krig og kærlighed; In Love and War; In Krieg und Liebe
Žánr:
Rok:
2018
Délka:
135 minut
Premiéra v ČR:
18.7.2019
„Epické romantické drama podle skutečné události...“

Obsah filmu V lásce a válce

 
Po třech letech strávených v zákopech první světové války se Esben vrací domů k milované ženě Kirstine a synu Karlovi. Avšak válečné útrapy změnily nejen jeho samotného, ale i jeho rodinu. Okouzlující německý důstojník Gerhard zaujal jeho místo v čele rodinného stolu a dělá, co může, aby si získal srdce Kirstine a stal se Karlovým otcem.

Zatímco mladá rodina si těžko zvyká na novou situaci, přichází další rána – Esben se musí vrátit na frontu. Téměř zlomený muž se tím nedokáže vyrovnat a dezertuje. Po neúspěšném pokusu překročit hranici do neutrálního Dánska je nucen skrývat se na půdě vlastního domu. Pouta lásky a důvěry se mezi manžely...
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
režie:
Kasper TorstingKasper Torsting  
hraje:
Tom WlaschihaTom Wlaschiha.....Gerhard [44]   
Thure LindhardtThure Lindhardt.....Hansen [43]   
Ulrich ThomsenUlrich Thomsen.....Müller [54]   
Rosalinde MynsterRosalinde Mynster.....Kirstine [27]   
Sebastian JessenSebastian Jessen.....Esben [31]   
Natalie MadueñoNatalie Madueño.....Marie [30]   
Morten BrovnMorten Brovn.....Jes   
scénář:
Kasper TorstingKasper Torsting  
hudba:
Robin HoffmannRobin Hoffmann  
kamera:
Jesper TøffnerJesper Tøffner  
střih:
Simon BorchSimon Borch  
Søren B. EbbeSøren B. Ebbe  
trailer
Distributor v ČR:
Bontonfilm Česká republika
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Jazykové verze:
dánská, německá
 
 
Distribuční verze:
s titulky
 
 
Přístupno:
od 12 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu V lásce a válce >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

martin.stusak.9
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 15.7.2022
Severský film, jaky tady ještě nebyl. A první   dánský film zabývající se svou dávnou   historií, která je tam sice propírána, ale   není stále vyřešena. Je to film současným   generacím připomínající dávné neduhy,   které že prý jsou v Dánsku z velké části   zapomenuty. A jedná se o snímek vysoce   působivý a emočně zasahující do lidské   duše. O období první světové války, kdy bylo   jižní Jutsko okupováno Německem, nic nevíme   ani v Česku. Nevíme ani, že tam někteří   Němci po válce zůstali, založili rodiny a od   té doby tam jejich potomci dodnes stále žijí.   A to nám tento příběh vcelku ohromujícím a   zároveň drastickým způsobem přibližuje. Už   samotný začátek zaujme svou výpovědí o   nesmyslnosti války. Války, ve které, v tomto   případě, musí dánský žid bojovat na straně   Němců. Máme tu příběh Esbena navrátivší   se po zranění domů z fronty ke své rodině,   kde ani tam nenajde klidu. Bojuje o všechno. O   svou rodinu, syna i vlastní život. A to jenom   proto, že mu v cestě stojí německý   důstojník mající zálusk právě na jeho   ženu. Tragický příběh plný daných   okolností směřující tam, kam to jistojistě   muselo zajít. Vývoj událostí však není zase   až tak jednoduchý, jak by nyní mohlo každého   napadnout. Svým způsobem o zvraty není nouze, i   když jsou ve vyprávění hodně opatrné a   lstivé. Některé souvislosti snad i překvapí.   Jedná se sice o válečný film, ale doba války   působí jen jako kulisa. Především se jedná o   melodrama trojlístku, ve kterém si nikdo není   ničím jist a ani divák, byť si to může   myslet, neví, kam to všechno bude směřovat. O   to víc právě zasáhne samotný konec. Asi je   škoda, že do celého dění více nezasahuje   atmosféra války, tedy že není více   válečných scén, či hrozby nepřítele, ale to   už by zřejmě musela být více natažena   stopáž filmu. Snímek je tedy takový, jaký je.   Ale na to, aby mnohými scénami šokoval i tak   stačí. Snímek byl oceněn a zaslouženě.


Hodnocení:n12345678910

Tagy

V lásce a válce (2018)V lásce a válce (2018)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190624
Osobností: 698003
Fotografií: 764514
Plakátů: 376935
Obsahů a biografií: 178394

Poslední komentáře

Duna: Část druhá (2024)

Duna: Část druhá
Film je moc pěkný, ale něco   tomu chybí. Větší   napětí, dynamika, spád. Ale   filmek opravdu kvalitní,   dají se ty necelé hodiny   vydržet.

Autor: red.mann | Hodnocení: 7 / 10

Tlukot srdce (1980)

Tlukot srdce
Pro mě byl tohle opravdu   silný zážitek. Krásný   příběh o tom, co   předcházelo napsání jedné   geniální knihy a o tom, co   ovlivnilo celou více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 9 / 10

Společná noc (1999) [TV epizoda]

Společná noc
Eric stále touží vyspat se   s Donnou a oba se tomu   blíží, ale stále k tomu   ještě nedošlo. Red zkouší   vařit, protože Kitty je víc   v více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Koláč (1999) [TV epizoda]

Koláč
Díl s názvem Koláč byl   sice spíš nadprůměrný,   ale několik scén a hlášek   to vytahuje vejš. Skvělej   byl Red Forman a hlavně Bob   Pinciotti, který doma řeší   krizi - 70%.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Tři muži a mladá dáma (1990)

Tři muži a mladá dáma
Tak ještě infantilnější a   naivnější než   "jednička"...Což je škoda,   protože kdyby to bylo trochu   více "normální", dalo by se   na to i koukat:-)

Autor: Máša13 | Hodnocení: 5 / 10