Duben
ohodnotit
Popis / Obsah / Info k filmu V moci snů
Pokaždé, když se Marie, vdova z Provence, zavírá do ložnice a ulehá ke spánku, mívá sny o ženě jménem Marty. Ta je literární agentkou žijící na Manhattanu a má podobně barvité sny o Marii. Obě ženy jsou si k nerozeznání podobné. Jednoho dne se Marie setkává s Williamem, který se jí začne dvořit. Marty potkává účetního Aarona, stává se jeho přítelkyní a postupně i milenkou. Obě ženy svým milencům vypráví o svých snech. Zatímco William žárlí, Aaron vše přijímá s klidem. Přes všechnu náklonnost Marie nedokáže po boku Williama usnout. Vyráží s Williamem na dovolenou do Paříže a ve stejnou dobu se Marty probouzí s hotelovým popelníkem na svém nočním stolku. Jsou obě ženy jedna a tatáž osoba? Kde se skrývá klíč k pravdě?
reklamní materiály distributora DVD


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu V moci snů
Volný remake Kieslowského klasiky Dvojí život Veroniky. Demi mooreová schizofrenicky prožívá dva milostné vztahy - jeden ve Francii, druhý v Americe.

Autor/Zdroj: /reklamní materiály videodistributora


Marii, která žije se svými třemi dětmi na francouzském venkově, se zdají sny. Říkáte si, že na tom není nic divného? Máte pravdu, ovšem scenáristům filmu V moci snů tento fakt stačil k tomu, aby usedli k psacímu stroji a stvořili příběh ženy se dvěma zcela rozdílnými životy - Marie a Marty. Jedna žije se svými dětmi ve Francii, druhá je nekompromisní literární agentka v New Yorku. Pokaždé, když jedna spí, žije ta druhá. Brzy ovšem obě ztrácejí přehled, který z životů je ten pravý a který vysněný. K thrilleru, jak je film V moci snů označen na obalu, má příběh Marie a Marty daleko. Demi Moore se tu střídavě objevuje na dvou odlišných místech, ovšem nahodilé střihy, absence výraznějšího nebo záhadnějšího propojení jejích dvou postav či bezbarvé vyústění příběhu neposkytují divákovi příliš atraktivní podívanou. A tak trpělivost je to jediné, co ke sledování snímku V moci snů potřebujete.
Jan Kábrt Totalfilm 2000/9/114

Autor/Zdroj: Kábrt Jan/Total Film


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Četnické humoresky (1997) [TV ...

20:10 - 21:40

10 minut již uběhlo
80 minut zbývá do konce

ČT2 - Ohrožená Amazonie

20:00 - 21:00

20 minut již uběhlo
40 minut zbývá do konce

NOVA - Výměna manželek (2004) [TV poř...

20:20 - 21:40

0 minut již uběhlo
80 minut zbývá do konce

Prima - Polda (2016) [TV seriál]

20:15 - 21:40

5 minut již uběhlo
80 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190696
Osobností: 698201
Fotografií: 765204
Plakátů: 377366
Obsahů a biografií: 178514

Poslední komentáře

Fez dostane holku (2001) [TV epi...

Fez dostane holku
Donna vyhraje lístky na   skupinu Led Zeppelin, ale Eric   jít nemůže a Kelso, Hyde,   Jackie se o to kdo půjde s   Donnou hádají a jsou na sebe   nepříjemní tak to Donna   vyřeší po svém, slušný   díl.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Děti zítřků (1980)

Děti zítřků
Ani evidentně štědrý   rozpočet (na tu dobu), ani   velmi kvalitní obsazení s s   pány Menšíkem, Prachařem,   Kostelkou, Kratinou a   předními více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 4 / 10

Recept na rozloučenou (1989) [TV...

Recept na rozloučenou
Klasické staršie spracovanie   kriminálky. Scenár bol   trochu komplikovaný, avšak   film bol herecky kvalitne   obsadený. Záver filmu bol   neočakávaný.

Autor: Nasudr | Hodnocení: 7 / 10

Kam letíš, letadlo? (1989) [TV i...

Kam letíš, letadlo?
Ve své době jistě žhavě   současná a adresná věc,   jako většina všeho, co kdy   napsal Josef Klíma, ale dnes   už to obsahově hodně   vyvanulo více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10

Jackie balí Hyda (2000) [TV epiz...

Jackie balí Hyda
Velmi slušnej díl, Bob   Pinciotti dělá grilovačku,   ale na rozloučenou se svým   obchodem. Grilovačku dělá i   Red Forman a tak spolu   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10