Duben
ohodnotit

Van Helsing

Žánr:
Rok:
2004
Délka:
132 minut
Premiéra v ČR:
6.5.2004
„Jediné jméno, ze kterého má zlo strach!“

Chyby ve filmu Van Helsing


1) posloupnost
Při prvních záběrech na plese jsou vidět tanečníci a komici - upíři - a je tam zrcadlo, ve kterém se odrážejí...

Vložil: matej69

2) posloupnost
Upíři sice nejsou vidět, ani jejich oblečení, ale několik rádoby poskoků nese tácy s pitím, a ty by se teoreticky odrážet měly.

Vložil: matej69

3) posloupnost
Draculovi chybí ten prst jenom, když ukazuje, že mu chybí, jinak ho vždycky má.

Vložil: matej69

4) posloupnost
Když se Van Helsing brání Drákulovi, dá mu do ruky stříbrný kříž, ten se za úctyhodného utrpení a úpění Drákuly zcela rozteče, ale v další scéně, když jede kamera nahoru, si můžete všimnout, že kříž leží na zemi v původním stavu.

Vložil: Agostino

5) posloupnost
Když je Anna ke konci flimu s upírkou sama ve věži, odhodí ji upírka daleko od sebe a ona se zvedne. Je na záběr na její obličej, který je bez šrámů, ale pak jak upírka sfoukne oheň, tak má Anna roztrhlý ret.

Vložil: Agostino

6) posloupnost
Když všichni tři projdou dveřmi, kterými se nedá jít nazpět na Drákulův hrad, chytne Van Helsing Annu do pravé a Carla do levé ruky. Jakmile vyskáče po dveřích a dostanou se na druhou stranu, drží Carla v pravé a Annu v levé ruce.

Vložil: Agostino

7) posloupnost
Když Van Helsing, Karl a Anna padají z okna do vody, tak se Van Helsing vynoří a má vlasy trochu v obličeji, pak je záběr na Karla a pak zpátky na Van Helsinga ale tentokrát už vlasy v obličeji nemá.

Vložil: Agostino

8) posloupnost
Na začátku když Annu honil vlkodlak a zachránil ji bratr se Anna dívá dolů na řeku a má pěšinku ve vlasech nalevo. Pak je záběr na Annu zezadu a pak zase zepředu a má najednou pěšinku napravo.

Vložil: Agostino

9) posloupnost
Když na začátku vyletí Dracula z krbu a znovu se regeneruje, pravou rukou si hodí pramen vlasů za ucho - všimněte si, že má všech pět prstů. Na konci filmu v bitvě s Van Helsingem mu však ukazuje ruku bez jednoho prstu.

Vložil: Agostino

10) posloupnost
Zajímavou věcí je, že v místech, kde Van Helsing prožívá svá dobrodružství, se všechny krvavé šrámy a modřiny na jeho i Anině obličeji léčí zázračně rychle, takřka během několika vteřin.

Vložil: Agostino

11) posloupnost
Není trošku divné, že Van Helsing i s Annou zmoknou nejméně 10 krát a potom hned na dalších záběrech mají vždy dokonalé a kučeravé vlasy?

Vložil: Agostino

12) posloupnost
Není pochyb o tom, že Anna má nečím navlněné vlasy. Když prší vlny jí zplihnou, ale hned v další scéně je má zase perfektně navlněné.

Vložil: Agostino

13) posloupnost
Když Anna skáče z okna, aby pomohla Carlovi s tou injekcí pro Van Helsinga, má na čele krvavou ránu, kterou jí udělala Aleera. Ale když dopadne na druhé straně, čelo má úplně čisté.

Vložil: Agostino

14) posloupnost
Když při posledním zápase mezi Gabrielem a Draculou ukáže Dracula pravou ruku s jedním chybějícím prstem a oznámí, že by taky rád dostal zpátky svůj prsten (který mj. od roku 1462 nosí Van Helsing), tak by ten prst neměl mít po celej film. To ale asi nikomu nedošlo a po celou dobu filmu má Dracula všech deset prstů na rukou. Nejlíp to je vidět, když v pravé ruce drží kříž od Gabriela...

Vložil: Agostino

15) posloupnost
Annin bratr se přeměňoval z vlkodlaka zpátky na člověka tak, že zesebe serval kůži vlka a chvíli to trvalo. Když ale bojuje Van Helsing (jako vlkodlak) s Drákulou a začne se měnit na člověka, je jeho proměna jiná. (Kůže vlka se promění na kůži lidskou a i doba proměny ja nanejvýš pár sekund.)

Vložil: Agostino

16) posloupnost
Ve scéně, kdy Anna hledá v domě vlkodlaka (svého bratra), vezme do pravé ruky palcát (nebo co to je), přičmž jej uchopí v jeho polovině. Za pár okamžiků v další scéně jej drží úplně na konci.

Vložil: Agostino

17) posloupnost
Drákula tancuje s Annou na maškarním plese a chystá se ji kousnout do krku. Van Helsing se zhoupne na laně, přičemž v pravé ruce vytasí rotující disk. Drákula to spatří, zmizí a van Helsing chytne Annu do náruče a vyhoupne se s ní nahoru - disk v ruce už nemá...

Vložil: Agostino

18) logická
Jak se dostali z Drákulova hradu když dveře (portál) byl jednosměrný a byl jedinou cestou...

Vložil: Pecik

19) logická
Není zvláštní, že ve všech scénách, kdy Dracula a jeho nevěsty stojí hlavou dolů, mají vlasy správně, směrem k zemi, ale oblečení se zákon gravitace zjevně netýká?

Vložil: Agostino

20) logická
Není zvláštní, že s Annou spoustu lidí praští a třeba s ní hodí o zeď a nic se jí nestane, ale když ji Van Helsing (proměněný ve vlkodlaka) hodí na gauč, tak ji zabije?

Vložil: Agostino

21) logická
Když jsou v Budapešti na tom maškarním bále plném upírů, tak při útěku upustí Karel přípravek co vydává sluneční záření, které v dalším záběru projde všemi okny paláce, takže muselo projít celým palácem. Zabije hodně upírů, ale Draculu ne, i když v paláci byl také.

Vložil: Agostino

22) logická
Není trochu divné, že když upíři útočí na vesnici (po příjezdu Van Helsinga), lidé utíkají, ale zvířata tam jen tak klidně stojí? Upíři přece napadají i koně, krávy apod.

Vložil: Agostino

23) logická
Vlkodlakové: Je známo, že vlkodlakové se proměňují JEN O ÚPLŇKU, nikdy jinak! I ve filmu tomu tak je. Film se odehrává asi během jednoho nebo dvou týdnů. Ve vlkodlaky se tam ale proměňují často, to znamená, že úplněk je tam ale skoro každý den! Divné že?
Vlkodlakové se hned po východu Slunce (nebo zapadnutí měsíce za hory) přeměňují zpět v lidi. Když se ale Carl a Anna pokoušejí na začátku jednoho z nich zabít, je ale den.
Jak jsem již zmínil na začátku, vlkodlakové se mění jen když začne být den nebo zapadne měsíc, ale v tom filmu se měnili, i když měsíc jen překryly mraky.

Vložil: Agostino

24) logická
Všude v Transylvánii je zima, mráz, sněhová pokrývka na zemi! Avšak při prvním útoku upírek na Van Helsinga, Annu a vesnici, Van Helsing namočí svou kuši do lavóru s nezamrzlou vodou u kostelíka (je to snad tím, že je ta voda svěcená).

Vložil: Agostino

25) logická
Ledový hrad, přístup jen jednosměrnými dveřmi a pro upíry navíc letecky. Jakpak se asi Frankenstain a Carl s Van Helsingem a Anniným tělem dostali zpátky?

Vložil: Agostino

26) logická
Van Helsingova zázračná kuše - vystřeluje z ní jeden šíp za druhým, přičemž tětiva vůbec nepracuje a zůstává stále napnutá...

Vložil: Agostino

27) logická
Proměna vlkodlaků - vždycky ze sebe ztrhali šaty a ponechali si jen zbytky látky kolem beder. V "reálné" proměně si však museli ztrhat veškerý oděv a při opětovné proměněně v člověka se museli ocitnout úplně nazí.

Vložil: Agostino

28) animace/efekty
Na plese jsou upírští baviči a jeden z nich předvádí trik s foukáním ohně (prskne alkohol proti louči), přestože upíři se ohně bojí.

Vložil: matej69

29) animace/efekty
Ta Van Helsingova pilka byla moc malá na to, aby odřízla celou Hydovu ruku

Vložil: matej69

30) animace/efekty
Když Anna srazí tu nádobu se slizkou hmotou Aleeře pod nohy, Aleera má popálený obličej, což je úplná blbost. Ta kyselina tak vysoko rozhodně nevystříkla, jen trochu, ale to zas nemá popálené nohy a šaty, které by pro změnu popálené mít měla.

Vložil: Agostino

31) ostatní
Ve druhé kapitole filmu Van helsing strhává plakát a poté jde dolů po schodech. V pozadí je vidět rozestavěná Eifelovka a napravo od ní chrám sv. Mikuláše, který nemá v Paříži co dělat.

Vložil: Agostino

32) ostatní
Když jedou do Budapešti a Drákulova manželka jim říká "Tady v Budapešti se na dušičky koná velký ples", stojí pod mostem a za nimi je vidět naše Národní divadlo.

Vložil: Agostino

33) ostatní
Při převozu Monstra do Říma je na mapě znázorněn přejezd přes Karpaty (i když je to 2.nejvyšší pohoří, nejvyšší hora nepřesahuje 2550m.n.m.). Jak je tedy možné, že je vidět minimálně 6 osmitisícovek vedle sebe?

Vložil: Agostino

34) ostatní
Na plese při tanci odraz v zrcadle ani zdaleka neodpovídá skutečným pohybům tančícího páru. Hlavně se zaměřte na držení rukou tanečnice.

Vložil: Agostino

35) ostatní
Když Van Helsing veze Frankensteina do Říma, je to symbolizováno krví vsakující se do mapy. Jenže pod Karpatským masívem se najednou objeví město Budapešť. Jenže město tohoto názvu se v Rumunsku opravdu nenachází! Další důkaz o Americké znalosti Evropy.

Vložil: Agostino




Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Van Helsing (2019)

 Van Helsing (2019)
Van Helsing n
 
Žánr: akční / fantasy / dobrodružný
Země: Spojené státy americké


(remake)

TV Program

ČT1 - Sama doma (1998) [TV pořad]

02:10 - 03:40

2 minut již uběhlo
88 minut zbývá do konce

ČT2 - Vigil

01:45 - 02:40

27 minut již uběhlo
28 minut zbývá do konce

NOVA - Večerní škola (2018)

00:15 - 02:30

117 minut již uběhlo
18 minut zbývá do konce

Prima - Kingsman: První mise (2021)

00:35 - 03:25

97 minut již uběhlo
73 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190610
Osobností: 697962
Fotografií: 764476
Plakátů: 376871
Obsahů a biografií: 178367

Poslední komentáře

ONEMANSHOW: The Movie (2023)

ONEMANSHOW: The Movie
!!!ZAHRAJEME SI POSLEDNÍ   HRU!!!

Je to tak, ať už je   to fake nebo ne, je to fakt   originálně natočený a děj   o lásce by mi jindy asi   více >

Autor: hvezdy | Hodnocení: 7 / 10

Otázka (1977)

Otázka
Film nebyl v české   distribuci a byl uveden jen   jednou v ČT v roce 1983. Již   kniha Henriho Allega vyvolala   ve Francii skandál v roce   více >

Autor: curil | Hodnocení: 7 / 10

Koláčky (1999) [TV epizoda]

Koláčky
Formanovi chystají domácí   bazar, nemají moc peněz a   Hyde je pověřen upéct   koláčky, Jedny jsou pro   slušné a druhé pro ty   divočejší ale více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Stavisky (1974)

Stavisky
Přes kritické komentáře   ostatních, za sebe považuji   tenhle film za prvotřídní   práci a výborné   zpracování známých   historických více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Brooklyn 99 (2013) [TV seriál]

Brooklyn 99
Pro mě výborný seriál.   Vtipný, akční, s osobitými   postavičkami. Jen mě mrzí,   že sedmá série, asi nebude   mít dabing, protože ten byl   také velmi dobrý...

Autor: Máša13 | Hodnocení: 9 / 10