Duben
ohodnotit

Vánice

Další název:
The Blizzard
Rok:
1962
Délka:
80 minut
Premiéra v ČR:
9.11.1962
„Neštěstí chodí i po horách, ne že ne. Dobrodružné drama ze zimních Krkonoš.“
Popis / Obsah / Info k filmu Vánice
Petr Novák ve filmu Vánice hrál jednoho ze studentů, kteří neposlechli zákaz a na lyžích se vydali na karneval. Ve filmu se Petr jmenoval Honza Hanousek. V bunkru chtěl hrát na harmoniku, ale ta mu vypadne, protože má omrzlé ruce. Jeho fota z filmu jsou přidána na této stránce. Petr Novák si zahrál ještě v jednom filmu muzikálu na středověký námět "TOULAVÝ ENGELBERT" v hlavní roli Josef Laufer, Jitka Molavcová a Miloš Kopecký. Petr Novák si zde i zazpívá jednu píseň. Film natočil Juraj Herz na scénář Viktora Dusila a Jindřicha Švehly v roce 1973.


Autor: Stabda52

Popis / Obsah / Info k filmu Vánice
Český film pro pamětníky: Petr Novák hraje ve skupině asi 18 letých chlapců a děvčat, kteří se přes zákaz vydali na lyžích v maskách na karneval. Stihla je vánice, ale zachránili se v bunkru, který náhodou objevili. Když je Horská služba nalezla, dostali vynadáno, že jim svým úkrytem ztížili jejich práci.


Autor: Stabda52

Popis / Obsah / Info k filmu Vánice
Eva přemluví svého přítele Tondu k lyžařskému výletu do Krkonoš. Dívka se snaží řídit Tondovu budoucnost, a proto se oba mladí lidé pohádají. Eva se připojí k jiným lyžařům a Tondu, který neumí lyžovat, nechá na hřebenech. Ve Špindlerově Mlýně se chystá velký karneval. Připravují se i členové Horské služby. Z jejich řad právě odchází Jarda Materna, který se stěhuje do Liberce. Materna má hory rád, ale musí se zbavit fobie, kterou trpí ode dne, kdy byl před dvěma lety zasypán lavinou. Je povoláním listonoš a dnes má poslední službu. Náhle se prudce změní počasí a Horská služba v nastalé vichřici a sněhové bouři vyhlašuje zákaz vycházení. Skupina studentů přesto na karneval jde a zabloudí v mlze. Pohřešováni jsou i další lidé, a tak se do vánice vypraví záchranná četa. Eva je v bezpečí, ale uvědomí si svou chybu a vydá se Tondu hledat s Maternou. Najdou vyčerpaného Tondu, který má zraněnou nohu, téměř zasypaného sněhem. Obětaví členové Horské služby zachránili všechny pohřešované. Materna, který v nebezpečné akci překonal svůj strach, v Krkonoších zůstává.

(Zdroj: Český hraný film IV, NFA)


Popis / Obsah / Info k filmu Vánice
Dobrodružný příběh ze zimních Krkonoš. Poštovní doručovatel Materna je dobrovolným členem Horské služby. Překoná svůj strach z lavinového závalu a při horské vánici zachrání životy dvou turistů.
Nevynalézavě realizované sportovně dobrodružné drama.

Autor/Zdroj: Březina Václav/Lexikon českého filmu


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Četnické humoresky (1997) [TV ...

20:10 - 21:40

11 minut již uběhlo
79 minut zbývá do konce

ČT2 - Ohrožená Amazonie

20:00 - 21:00

21 minut již uběhlo
39 minut zbývá do konce

NOVA - Výměna manželek (2004) [TV poř...

20:20 - 21:40

1 minut již uběhlo
79 minut zbývá do konce

Prima - Polda (2016) [TV seriál]

20:15 - 21:40

6 minut již uběhlo
79 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190696
Osobností: 698201
Fotografií: 765204
Plakátů: 377366
Obsahů a biografií: 178514

Poslední komentáře

Fez dostane holku (2001) [TV epi...

Fez dostane holku
Donna vyhraje lístky na   skupinu Led Zeppelin, ale Eric   jít nemůže a Kelso, Hyde,   Jackie se o to kdo půjde s   Donnou hádají a jsou na sebe   nepříjemní tak to Donna   vyřeší po svém, slušný   díl.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Děti zítřků (1980)

Děti zítřků
Ani evidentně štědrý   rozpočet (na tu dobu), ani   velmi kvalitní obsazení s s   pány Menšíkem, Prachařem,   Kostelkou, Kratinou a   předními více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 4 / 10

Recept na rozloučenou (1989) [TV...

Recept na rozloučenou
Klasické staršie spracovanie   kriminálky. Scenár bol   trochu komplikovaný, avšak   film bol herecky kvalitne   obsadený. Záver filmu bol   neočakávaný.

Autor: Nasudr | Hodnocení: 7 / 10

Kam letíš, letadlo? (1989) [TV i...

Kam letíš, letadlo?
Ve své době jistě žhavě   současná a adresná věc,   jako většina všeho, co kdy   napsal Josef Klíma, ale dnes   už to obsahově hodně   vyvanulo více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10

Jackie balí Hyda (2000) [TV epiz...

Jackie balí Hyda
Velmi slušnej díl, Bob   Pinciotti dělá grilovačku,   ale na rozloučenou se svým   obchodem. Grilovačku dělá i   Red Forman a tak spolu   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10