Duben
ohodnotit

Vendeta

Rok:
2011
Délka:
90 minut
Premiéra v ČR:
24.11.2011
„Každá vražda si zasluhuje trest. Tam, kde selže spravedlnost, nastupuje vendeta.“
Popis / Obsah / Info k filmu Vendeta
Na opuštěné mýtině najde lesní správce ležet bezvládné tělo muže. Podaří se mu ho vzkřísit, muž si ale nic nepamatuje. Neví, jak se do lesa dostal a ani proč je celý od krve. Namísto odpovědí z lesa uteče. Správce se vydává za ním a postupně zjišťuje, že muž je zapletený do krvavé msty, kterou možná sám inicioval a v níž důležitou roli hraje jeho čtrnáctiletá dcera, oběť znásilnění. Kromě toho jsou ve hře čtyři miliony korun, dva uplacení policajti a trojice mladíků, která rozhodně nemá čisté svědomí. Spravedlivému odsouzení ale unikají kvůli nízkému věku. V jednom dni, během několika hodin, tak jeden zločin spojí osudy mnoha lidí. Nic ale není tak jednoduché, jak by se mohlo zdát, protože hranice mezi pomstou a zločinem je velmi tenká.

Zdroj: Nova


Popis / Obsah / Info k filmu Vendeta
Vendeta je přímočarý thriller, napínavý příběh o pomstě a střetu dvou postav. V jednom dni, během pár hodin, spojí pomsta osudy několika lidí. Kdo z nich je vrah a kdo oběť? Hlavní události se odehrají během pouhých tří hodin. Pomsta, která proti sobě postaví dva muže, do jejich střetu jsou vtaženi i dva policisté.
Kino Aero 2011


Popis / Obsah / Info k filmu Vendeta
Absolvent písecké Vyšší odborné školy filmové Miroslav Ondruš (nar. 1980), který doposud asistoval zkušeným kolegům (mj. Petru Zelenkovi, Janu Hřebejkovi či Radimu Špačkovi), si pro svůj celovečerní autorský debut Vendeta zvolil žánr kriminálního thrilleru, jichž se u nás moc nenatáčí (pomineme-li ovšem TV produkci). Zpracoval v něm drama otce, jenž se ze zoufalství rozhodne pomstít svou čtrnáctiletou dceru, kterou znásilnili a zabili tři její spolužáci. Uplatí dva policisty, kteří mají případ na starosti a kteří mu odevzdají spoutanou trojici v lese v ruinách rozpadlého stavení. Dlouho se odhodlává k činu. Posléze dva bezmocné chlapce umlátí. Setká se s lesníkem, jenž odhalí jeho zločin a pokusí se zachránit zbývajícího mladíka. Ale pološílený muž nakonec zabije i třetího pachatele a způsobí i lesníkovu smrt... – Syrový komorní příběh, jehož podstatná část se odehrává v průběhu jednoho dne, se opírá o atmosféru sychravé lesní krajiny s pustými ruinami průmyslových budov či velkolomu. Mladý filmař se mohl opřít o zkušené tvůrce, především kameramana Martina Štrbu a skladatele Petra Ostrouchova, a samozřejmě o neméně zkušené herce (výkony mladých představitelů jsou ovšem místy nezvládnuté). Snímek, jenž měl ambice být čistým žánrovým titulem s tématem vykonání spravedlnosti mimo zákon, trpí hlavně dramaturgickými nedostatky (nepochopitelný je zejména postup policie, nejasné je, proč lesník nalezne vraha v bezvědomí na pasece, apod.) a nevyrovnaným rytmem vyprávění. - Všechny postavy kromě dětské čtveřice jsou anonymní (používáme jména podle sdělení produkce).
Tomáš Bartošek, Filmový přehled 2011/12


Popis / Obsah / Info k filmu Vendeta
Děj Vendety se odehrává v krátkém časovém úseku a na relativně malém prostoru. Hlavní události se odehrají během pouhých tří hodin. Příběh se točí kolem pomsty, která proti sobě postaví dva muže. Jejich rolí se ujali Ondřej Vetchý a Oldřich Kaiser. Do jejich střetu jsou vtaženi i dva policisté, které hrají Igor Chmela a Marek Taclík. V dalších rolích se představí čtyři mladí herci Lucie Šteflová, Ondřej Havel, Daniel Novák a Václav Vostárek. Ve filmu jim patří důležitá úloha a Lucie je představitelkou sice jediné, ale o to důležitější ženské role – od ní se příběh filmu začíná odvíjet. Víc ale zatím neprozradím. Nechci diváky připravit o překvapení.


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Sama doma (1998) [TV pořad]

12:30 - 14:00

81 minut již uběhlo
9 minut zbývá do konce

ČT2 - Zázraky techniky

13:25 - 14:15

26 minut již uběhlo
24 minut zbývá do konce

NOVA - Kriminálka Miami (2002) [TV se...

13:40 - 14:35

11 minut již uběhlo
44 minut zbývá do konce

Prima - Komisař Rex (1994) [TV seriál]

13:30 - 14:35

21 minut již uběhlo
44 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190654
Osobností: 698110
Fotografií: 765024
Plakátů: 377244
Obsahů a biografií: 178466

Poslední komentáře

Marihuanové šílenství (2000) [TV...

Marihuanové šílenství
Jackie je hrozně okouzlená   "Hájdem" že za ni vzal vinu   z držení drog na sebe. Red   chce "Hájda" vyhodit, nakonec   se to zachrání a Kelso více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Harry Potter a Princ dvojí krve ...

Harry Potter a Princ dvojí krve
Ze všech dílů patří   někam do průměru. Ani   nejhorší, ale ani   nejlepší. Děj strhne,   vizuálně výborné, herecké   výkony dobré.

Autor: Máša13 | Hodnocení: 7 / 10

Tankový prapor (1991)

Tankový prapor
Lehce přes průměr,   přílišné tlačení na   pilu, jak řvaním Skameneho   nebo Donutila, tak hloupými   vůlgarismy.

Autor: petrusmev | Hodnocení: 6 / 10

Chlípník (1995) [TV film]

Chlípník
Podle mého názoru se   Zdeňkovi Svěrákovi tahle   úprava Maupassantova méně   známého dílka opravdu   hodně povedla i s   převedením děje do více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Slzy slunce (2003)

Slzy slunce
Válečný akční snímek se   skutečně hvězdným   obsazením a navíc s   výrazným přesahem v ději,   který se dotýká tak   zásadních věcí jako je více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 6 / 10

Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Peter E. Berger

Berger Peter E.

Rosa Nichols

Nichols Rosa

Marek Musil

Musil Marek

The Lost

The Lost
The Lost

David Gribble

Gribble David

Eric Meyers

Meyers Eric

Simon Oakland

Oakland Simon

Naposled navštívené:
Peter E. Berger

Berger Peter E.

Rosa Nichols

Nichols Rosa

Marek Musil

Musil Marek

The Lost

The Lost
The Lost

David Gribble

Gribble David

Eric Meyers

Meyers Eric

Simon Oakland

Oakland Simon