Duben
ohodnotit

Veselé Vánoce, Santa Clausi

Call Me Claus

Další název:
Volajte ma Santa Claus (SK)
Žánr:
Rok:
2001
Délka:
87 minut
„Santa Claus jde do důchodu a vybral si nástupkyni...“
Popis / Obsah / Info k filmu Veselé Vánoce, Santa Clausi
V roce 1965 prosila malá Lucy Cullinsová úpěnlivě Santu, aby jí přivedl ve zdraví domů tatínka, bojujícího ve Vietnamu. Když otec navzdory jejím prosbám zahynul, zahořklá Lucy zanevřela na svátky a přestala věřit na Santa Clause. Nyní je dospělá, energická, drsná a značně cynická, zejména pokud jde o Vánoce. Pracuje jako producentka firmy prodávající v teleshoppingu různé cetky a zbytečnosti. Její cynismus se vyrovná snad jen chamtivosti jejího šéfa, a tak Lucy s potěšením vydělává na lidské slabosti pro vánoční svátky a neudělá si čas ani na to, aby se alespoň zašla podívat na malou neteř a její vystoupení na vánoční besídce. Letos se však mnohé změní. Santa Claus se totiž po dvou stoletích chystá do penze. Musí si najít náhradu a jeho tajným favoritem je právě Lucy. Pro ni však Vánoce znamenají tak málo, že nemá příležitost ji pro službu získat. Skřítek Ralph ho však začíná uhánět, protože pokud Santa nebude mít nástupce včas, začne polární čepice tát, a to by znamenalo katastrofu. A tak Santa využije příležitosti, když Lucy hledá pro natáčení reklamy představitele Santy, a přihlásí se. Mezi podřadnými herci uspěje, jenže čas se krátí, a když se mu nedaří Lucy získat, vezme ji na Severní pól na exkurzi. Lucy však odmítala Vánoce tak dlouho, že teď nedokáže udělat potřebný poslední krok. Je vůbec možné, aby Santa našel způsob, jak jí předat otěže svých saní?

Zdroj: Nova


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Veselé Vánoce, Santa Clausi
Santa Claus jde do důchodu a vybral si nástupce. Je to ženská, černoška, jež navíc nemá ráda Vánoce a na Santu nevěří...V roce 1965 malá Lucy Cullins úpěnlivě prosila Santu, aby jí splnil přání a přivedl jí ve zdraví domů jejího tatínka, bojujícího ve Vietnamu. Když její otec navzdory jejím prosbám během bojů zemřel, zahořklá Lucy zanevřela na svátky a přestala věřit na Santa Clause. Nyní je dospělá, energická, drsná a značně cynická, zejména pokud jde o Vánoce. Pracuje jako producentka firmy, která nabízí pomocí teleshopingu různé cetky a zbytečnosti. Její cynismus se vyrovná snad jen chamtivosti jejího šéfa, a tak Lucy s potěšením vydělává na lidské slabosti pro Vánoční svátky. Letos se však mnohé změní. Santa Claus se totiž po dvousetleté službě v červené uniformě chystá do penze a musí si za sebe najít náhradu. Na seznamu kandidátů se kupodivu nachází také Lucyino jméno. Ba co víc, Lucy je jeho tajným favoritem. Pro ženu však Vánoce znamenají tak málo, že Santa vůbec nemá příležitost ji pro službu získat. Skřítek Ralph ho však začíná uhánět se stále neskrývanější netrpělivostí, protože pokud Santa nebude mít svého nástupce včas, začne polární čepice tát a to by znamenalo katastrofu. Santa se rozhodne pro riskantní krok, využije příležitost, že Lucy hledá pro natáčení nového reklamního bloku vhodného představitele Santy, a přihlásí se o místo. Mezi podřadnými herci samozřejmě uspěje, jenže čas se krátí, a když se Santovi stále nedaří pochybující Lucy získat, vezme ji na Severní pól na exkurzi. Lucy však odmítala Vánoce tak dlouho, že teď nedokáže udělat ten potřebný poslední krok. Je vůbec možné, aby Santa našel způsob jak předat Lucy "žezlo"?Americká televizní komedie o komercionalizaci Vánoc a nesplněných snech vznikla v roce 2001, kdy ji podle scénáře Sary a Gregoryho Bernsteinových a Briana Birda natočil režisér Peter Werner (Rodinná farma, Sněhový zázrak, Šestnáctiletá matka). Hlavní role byla původně psána pro černocha, nakonec byl scénář upraven tak, aby si hlavní roli Lucy Cullinsové mohla zahrát spoluproducentka filmu, herečka Whoopi Goldberg (Duch, Made in America, Nachová barva a další). V roli Santa Clause vytváří energické Goldbergové rovnocenného partnera Nigel Hawthorn (Tajný sňatek, Demolition Man nebo Gándhí, Jistě, pane ministře). V dalších rolích se objeví Brian Stokes Mitchell (Můj táta je duch, Krutá daň) jako Cameron, Victor Garber (Pravá blondýnka, Titanic) jako Taylor, Taylor Negron (Zkažená mládež, Křupan) jako Ralph, Frankie Faison (V dobré společnosti, Hannibal, Mlčení jehňátek) jako Dwayne, Allyce Beasley (Pravá blondýnka, Monstrum) jako prodavačka, Masasa Moyo (Rodinka na tripu, Paříž) jako recepční a další.


Autor: Jaaanika

Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910

Tagy

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190626
Osobností: 698007
Fotografií: 764518
Plakátů: 376941
Obsahů a biografií: 178397

Poslední komentáře

Duna: Část druhá (2024)

Duna: Část druhá
Film je moc pěkný, ale něco   tomu chybí. Větší   napětí, dynamika, spád. Ale   filmek opravdu kvalitní,   dají se ty necelé hodiny   vydržet.

Autor: red.mann | Hodnocení: 7 / 10

Tlukot srdce (1980)

Tlukot srdce
Pro mě byl tohle opravdu   silný zážitek. Krásný   příběh o tom, co   předcházelo napsání jedné   geniální knihy a o tom, co   ovlivnilo celou více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 9 / 10

Společná noc (1999) [TV epizoda]

Společná noc
Eric stále touží vyspat se   s Donnou a oba se tomu   blíží, ale stále k tomu   ještě nedošlo. Red zkouší   vařit, protože Kitty je víc   v více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Koláč (1999) [TV epizoda]

Koláč
Díl s názvem Koláč byl   sice spíš nadprůměrný,   ale několik scén a hlášek   to vytahuje vejš. Skvělej   byl Red Forman a hlavně Bob   Pinciotti, který doma řeší   krizi - 70%.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Tři muži a mladá dáma (1990)

Tři muži a mladá dáma
Tak ještě infantilnější a   naivnější než   "jednička"...Což je škoda,   protože kdyby to bylo trochu   více "normální", dalo by se   na to i koukat:-)

Autor: Máša13 | Hodnocení: 5 / 10