Duben
ohodnotit

Vesmírní opičáci

Space Chimps

Rok:
2008
Délka:
81 minut
Premiéra v ČR:
8/2008
„První člověk ve vesmíru byl Gagarin, šimpanz Ham je zatím poslední... doufejme, že se vrátí!“
Popis / Obsah / Info k filmu Vesmírní opičáci
Když NASA, Národní úřad pro letectví a kosmonautiku, naposledy stál před problémem, který byl nad jeho síly, povolal do služby Bruce Willise. Teď je ale problém tak nebezpečný, že úkol zvládne vyřešit jen opravdový hrdina. Do služby je tedy povolán vnuk prvního šimpanzího kosmonauta Ham Třetí (v českém znění Vojtěch Kotek), který by měl mít ty správné předpoklady k záchraně projektu. Jenže Ham je původem cirkusák, a tak o takovouhle slávu zrovna dvakrát nestojí. Přesto neochotně přijme úlohu neohroženého zachránce a společně s nebojácnou a temperamentní seržantkou Lunou (Lucie Vondráčková) a nevrlým a věčně podrážděným velitelem Titanem (Martin Písařík) podstoupí vesmírně dobrodužný a nesmírně náročný výcvik, aby mohli najít sondu, která zmizela kdesi v intergalaktické červí díře.
Ham se ale víc než o záchrannou misi zajímá o to, co všechno se dá vyvádět ve stavu beztíže, a tak zkouší různé (sk)opičiny a psí kusy, a nějaké hrdinské činy mu jsou naprosto ukradené. To se ale změní ve chvíli, když kdesi uprostřed vesmíru narazí na dosud neznámou obydlenou planetku "za devatero horama", kterou si okamžitě zamilují. Její mírumilovní obyvatelé jsou ale tyranizováni zlým diktátorem Zartogem a vesmírní opičáci se rozhodnou, že své nové kamarády vymaní z nadvlády krutovládce. To největší dobrodružství na ně ale teprve čeká, opičí kosmonauti totiž musí vymyslet způsob, jak se vrátit zpět na Zem!
Hravé mimozemské dobrodružství se skvělou animaci CGI v produkci Johna H. Williamse (SHREK, SHREK 2) v českém znění s Martinem Písaříkem, Vojtou Kotkem a Lucií Vondráčkovou.


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Vesmírní opičáci
Animovaný snímek Kirka DeMicca Vesmírní opičáci připomíná skutečného šimpanzího kosmonauta Hama (1957–1983), který absolvoval 31. ledna 1961 vesmírný let. V raketě Mercury-Redstone 2 strávil necelých sedmnáct minut. Po splnění své mise byl oslavován a dostal se dokonce na obálku časopisu Life. – Hrdiny jednoduchého příběhu ze současnosti jsou šimpanzi, kteří mají za sebou, podobně jako kdysi Ham, náročný výcvik a kteří jsou posláni do kosmu pro ztracenou sondu. Ctižádostivý senátor posádku doplní Hamem III., vnukem prvního šimpanzího kosmonauta. Ten ovšem dosud působil jen v cirkuse a k hrdinství svého předka má daleko. Jenže když se opičí posádka dostane na planetu Malgor, jejíž obyvatelé jsou uzurpováni zlým Zartogem, ukáže se, že se pod Hamovou cynickou slupkou skrývá hrdina. Šimpanzi pomohou malgorským získat svobodu a vyřeší i další problém: cestu domů. – Standardní jednoduchý příběh s nezbytným morálním ponaučením a s tradičními odkazy na hrané filmy (zejména na Armageddon - FP 8/98), se snaží zavděčit dětem i dospělým. Nepohorší, nenudí, ale ani nenadchne.
-kat-, Filmový přehled 2008/10


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190696
Osobností: 698201
Fotografií: 765204
Plakátů: 377366
Obsahů a biografií: 178513

Poslední komentáře

Fez dostane holku (2001) [TV epi...

Fez dostane holku
Donna vyhraje lístky na   skupinu Led Zeppelin, ale Eric   jít nemůže a Kelso, Hyde,   Jackie se o to kdo půjde s   Donnou hádají a jsou na sebe   nepříjemní tak to Donna   vyřeší po svém, slušný   díl.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Děti zítřků (1980)

Děti zítřků
Ani evidentně štědrý   rozpočet (na tu dobu), ani   velmi kvalitní obsazení s s   pány Menšíkem, Prachařem,   Kostelkou, Kratinou a   předními více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 4 / 10

Recept na rozloučenou (1989) [TV...

Recept na rozloučenou
Klasické staršie spracovanie   kriminálky. Scenár bol   trochu komplikovaný, avšak   film bol herecky kvalitne   obsadený. Záver filmu bol   neočakávaný.

Autor: Nasudr | Hodnocení: 7 / 10

Kam letíš, letadlo? (1989) [TV i...

Kam letíš, letadlo?
Ve své době jistě žhavě   současná a adresná věc,   jako většina všeho, co kdy   napsal Josef Klíma, ale dnes   už to obsahově hodně   vyvanulo více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10

Jackie balí Hyda (2000) [TV epiz...

Jackie balí Hyda
Velmi slušnej díl, Bob   Pinciotti dělá grilovačku,   ale na rozloučenou se svým   obchodem. Grilovačku dělá i   Red Forman a tak spolu   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10