Duben
ohodnotit

Vetřelec vs. Predátor

Alien vs. Predator

Další název:
AVP: Alien Vs. Predator
Žánr:
Rok:
2004
Délka:
101 minut
Premiéra v ČR:
4.11.2004
„Ať vyhraje kdokoliv, my prohrajeme“
Popis / Obsah / Info k filmu Vetřelec vs. Predátor
Zazobaný průmyslník Charles Bishop Weyland podnítí vytvoření mezinárodního týmu archeologů, přírodovědců a bezpečnostních expertů pod vedením ekoložky a cestovatelky Alexy "Lexy" Woodsové, který má prozkoumat záhadné obrysy budovy schované hluboko pod ledovým příkrovem poblíž Antartidy. Tím začíná neuvěřitelné a zároveň strašlivé dobrodružství – nikdo z nich netuší, jaké překvapení, ukryté v hloubce 2000 stop pod zmrzlým povrchem, je čeká…

Členové expedice najdou pyramidu se stopami aztécké, egyptské a kambodžské kultury. V jejím nitru objeví bludiště chodeb, jehož technologické vybavení ukazuje na práci neznámých mimozemských civilizací. Stěny místností neočekávaně mění tvar, vězní jednotlivé členy týmu a oddělují je od jejich kolegů. Při strastiplné cestě napříč pyramidou vyjde najevo strašlivá pravda: podzemní chrám obývají predátoři, kteří drží v zajetí živou vetřelčí královnu. Ta ve stoletých intervalech klade vajíčka, z nichž se líhnou vetřelci, jejichž vybíjením mladí predátorští válečníci absolvují zkoušku dospělosti. Expedice tak přichází přímo do války mezi vetřelci a predátory. Dostane šanci zůstat jen nezúčastněným pozorovatelem?

Postavu miliardáře Charlese Bishopa Weylanda scenáristé napsali pro herce Lance Henriksena, který hrál ve filmech Vetřelci a Vetřelec 3. Filmem Vetřelec vs. Predátor si režisér Paul W. S. Anderson, jeden z největších fanoušků filmů o Vetřelcích a Predátorech, uskutečnil svůj sen.

Zdroj: FTV Prima


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Vetřelec vs. Predátor
Slavná monstra ze dvou nejděsivějších filmů, jaké kdy byly natočeny, se poprvé setkají ve velké bitvě.Objev starodávné pyramidy na Antarktidě přiláká na mrazivý kontinent řadu vědců a dobrodruhů. Tam učiní mnohem hrůznější odhalení, dva mimozemští nepřátelé se chystají na rozhodující boj.


Autor: Daw25

Popis / Obsah / Info k filmu Vetřelec vs. Predátor
Nějakých pět tisíc let předtím než Ripleyová poprvé potkala vetřelce a Arnie predátora, se na Zemi děla pěkná zvěrstva. V jednom aztéckém chrámu právě partička mladých predátorů hodlá podstoupit tajemný rituál, který z nich udělá opravdové chlapy. Ani se neptejte jak to souvisí se zaváděním vetřelčích embryí do žaludku, nicméně všechno se podělá a ze všech rohů najednou vykouknou tisíce známých vystřelovacích klapaček a než bys řekl "kyselina", začne se to všechno rubat. Predátoři mají naštěstí jejich tradiční majstrštyk a pomocí autodestrukčních jednotek pohřbí celou slávu hluboko pod sutinami. Samozřejmě následuje střih do přítomnosti, kde se tým ke všemu odhodlaných archeologů vydává na Antarktidu, kde pod vedením bohatého mecenáše (že by jeden z mála obsazených, Lance Henriksen?) nachází fosílie obou druhů. Co čert nechtěl, predátorům i vetřelcům zřejmě zbyly nějaké neproplacené diety a tak se na oblíbené výletní místo vydávají znovu. Následující události jsou očividné již z názvu filmu...


Autor: leva2

Popis / Obsah / Info k filmu Vetřelec vs. Predátor
Před tisíce lety, našli lovci z vesmíru (= predátoři) modrou planetu (= Zemi), naučili lidi stavět a byli uctíváni jako bohové. Přivezli sem vetřelce, aby je mohli lovit. Lovci se každých sto let vraceli a očekávali od lidí oběti. Z lidí se tedy stávali hostitelé pro vetřelce, se kterými lovci bojovali, aby dokázali, že jsou hodni nést tzv. znamení. Pokud ale lovec prohrál, ujistil se, že nic nepřežije. A tím byla za jednu noc celá civilizace vyhlazena. Následuje střih do přítomnosti, kdy tým nejlepších archeologů, objevil na Antarktidě, pod tunami ledovců, piramidu, která se velmi podobala piramidě Egyptské.Tato je ale ještě o pár tisíc let starší. Výprava archeologů za opravdovou senzací se ale postupně zvrhne v opravdové peklo. Začne to podezřelými dírami v hrudnících pohřbených faraónů..Archeologové postupně odhalí pravdu - byli sem přilákáni, aby opět sloužili jako hostitelé pro vetřelce, a aby nelítostný boj mezi predátory a vetřelci mohl pokračovat.
Ve filmu neuvidíme žádné hvězdné herecké obsazení, ani Ellen Ripleyovou (Sigourney Weaver), slavnou vymítačku vetřelců z předchozích dílů. Režírování se ujal Paul Anderson, který je také autorem scenáře. Jeho Horizont události nebo nedávný Resident Evil patří mezi filmy se slušnými ohlasy, takže je možné, že v případě Alien vs. Predator se máme na co těšit! I v případě úspěchu se však musí fandové Predátora a Vetřelce připravit na tvrdou srážku s realitou. Osmdesátá léta jsou pryč a jejich oblíbenci už nebudou nikdy jako dřív.


Autor: ofilmu.com

Popis / Obsah / Info k filmu Vetřelec vs. Predátor
Kultovní filmové postavy spolu bojují v akčním sci–fi thrilleru Vetřelec vs. Predátor. Odhalení starobylé pyramidy, pohřbené pod ledovým povrchem Antarktidy, přiláká na tento zmrzlý kontinent vědeckou výpravu. Tu tady čeká mnohem větší překvapení - pyramida je arénou pro dva válčící mimozemské druhy. Ať už vyhraje ten nebo onen, lidé prohrávají.
Neuvěřitelné a strašlivé dobrodružství začne ve chvíli, kdy zazobaný průmyslník Charles Bishop Weyland podnítí vytvoření mezinárodního týmu archeologů, přírodovědců a bezpečnostních expertů pod vedením ekoložky a cestovatelky Alexy "Lexy" Woodsové, který má prozkoumat záhadné obrysy budovy schované hluboko pod ledovým příkrovem poblíž Antarktidy. Překvapení ukryté v hloubce 2000 stop pod zmrzlým povrchem nejprve fascinuje a pak vyděsí. Členové expedice najdou pyramidu se stopami aztécké, egyptské a kambodžské kultury. V jejím nitru objeví bludiště chodeb, jehož technologické vybavení ukazuje na práci neznámých mimozemských civilizací. Stěny místností neočekávaně mění tvar, vězní jednotlivé členy týmu a oddělují je od jejich kolegů. Při strastiplné cestě napříč pyramidou vyjde najevo strašlivá pravda: Podzemní chrám obývají Predátoři, kteří drží v zajetí živou vetřelčí královnu. Ta ve stoletých intervalech klade vajíčka, z nichž se líhnou vetřelci, jejichž vybíjením mladí predátorští válečníci absolvují zkoušku dospělosti. Naše expedice tak přichází přímo do války mezi Vetřelci a Predátory. Dostane šanci zůstat jen nezúčastněným pozorovatelem?


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Vetřelec vs. Predátor
Úplně nový začátek! V kině dosud neuveden!
Zazobaný průmyslník Charles Bishop Weyland podnítí vytvoření mezinárodního týmu archeologů, přírodovědců a bezpečnostních expertů pod vedením ekoložky a cestovatelky Alexy "Lexy" Woodsové, který má prozkoumat záhadné obrysy budovy schované hluboko pod ledovým příkrovem poblíž Antartidy - tím začíná neuvěřitelné a strašlivé dobrodružství. Překvapení ukryté v hloubce 2000 stop pod zmrzlým povrchem nejprve fascinuje a pak vyděsí. Členové expedice najdou pyramidu se stopami aztécké, egyptské a kambodžské kultury. V jejím nitru objeví bludiště chodeb, jehož technologické vybavení ukazuje na práci neznámých mimozemských civilizací. Stěny místností neočekávaně mění tvar, vězní jednotlivé členy týmu a oddělují je od jejich kolegů. Při strastiplné cestě napříč pyramidou vyjde najevo strašlivá pravda: Podzemní chrám obývají PREDÁTOŘI, kteří drží v zajetí živou VETŘELČÍ královnu. Ta ve stoletých intervalech klade vajíčka, z nichž se líhnou VETŘLCI, jejichž vybíjením mladí predátorští válečníci absolvují zkoušku dospělosti. Naše expedice tak přichází přímo do války mezi VETŘELCI a PREDÁTORY. Dostane šanci zůstat jen nezúčastněným pozorovatelem?

Bonusy:
Disk 1: Audiokomentář režiséra Paula Andersona a herců Sanaa Lathana a Lanceho Henriksena. Audiokomentář Aleca Gillise (speciální efekty) a Johna Bruna (vizuální efekty). Alternativní začátek filmu. Pohled do zákulisí. Srovnání s komiksovou předlohou.
Disk 2: Krátký dokument. Počáteční představa filmu. Ukázky spec. efektů. Storyboardy. Film o filmu. Nepodařené vizual. efekty. A další.
DVD Express


Popis / Obsah / Info k filmu Vetřelec vs. Predátor
Zazobaný průmyslník Charles Bishop Weyland podnítí vytvoření mezinárodního týmu archeologů, přírodovědců a bezpečnostních expertů pod vedením ekoložky a cestovatelky Alexy "Lexy" Woodsové, který má prozkoumat záhadné obrysy budovy schované hluboko pod ledovým příkrovem poblíž Antartidy - tím začíná neuvěřitelné a strašlivé dobrodružství.
Překvapení ukryté v hloubce 2000 stop pod zmrzlým povrchem nejprve fascinuje a pak vyděsí. Členové expedice najdou pyramidu se stopami aztécké, egyptské a kambodžské kultury. V jejím nitru objeví bludiště chodeb, jehož technologické vybavení ukazuje na práci neznámých mimozemských civilizací. Stěny místností neočekávaně mění tvar, vězní jednotlivé členy týmu a oddělují je od jejich kolegů. Při strastiplné cestě napříč pyramidou vyjde najevo strašlivá pravda: Podzemní chrám obývají PREDÁTOŘI, kteří drží v zajetí živou VETŘELČÍ královnu. Ta ve stoletých intervalech klade vajíčka, z nichž se líhnou VETŘLCI, jejichž vybíjením mladí predátorští válečníci absolvují zkoušku dospělosti. Naše expedice tak přichází přímo do války mezi VETŘELCI a PREDÁTORY. Dostane šanci zůstat jen nezúčastněným pozorovatelem?

DVD Express


Popis / Obsah / Info k filmu Vetřelec vs. Predátor
Bylo jen otázkou času, kdy se na filmovém plátně společně objeví oblíbená mimozemská monstra Vetřelci a Predátoři, která se spolu od konce osmdesátých let setkala už v komiksových seriálech, ve videohrách, počítačových hrách, hračkách a dokonce i na kartách. (Kvůli autorským právům je však původní název záměrně odlišný od komiksů Aliens Vs. Predator.) První scénář vznikl v roce 1991, ale až scenáristovi a režisérovi Paulu W.S. Andersonovi (specialistovi na temné akční horory) se podařilo dovést projekt do konce pod názvem Vetřelec vs. Predátor. (První Vetřelec vznikl v roce 1979, první Predátor v roce 1987). V poměrně komplikovaném příběhu tvůrce ovšem využil i prvky z jiných hororů (např. Kostka či Věc). – Expedice, financovaná miliardářem Weylandem, se dostane k záhadné pyramidě, umístěné šest set metrů pod zemí v pustinách Antarktidy. Lidé se tu však nečekaně stanou oběťmi krutého boje mezi výše zmíněnými monstry. Vyjde najevo, že Predátoři odedávna používali pozemšťany jako prostředníky pro zrození Vetřelců, s nimiž pak bojovali a dokazovali si tak svou převahu. Z početné výpravy přežije pouze sympatická průvodkyně Lex Woodsová, která se spojí s jediným přeživším Predátorem (Scarem) a spolu s ním svrhne do mořských hlubin děsivou vetřelčí královnu. (Krvelační Vetřelci se zde vyskytují ve všech vývojových stádiích svého života a lidé je označují jako „věci“, „stvůry“ či „hady“, Predátory pak jako „lovce“ .) Predátor zemře, avšak z jeho těla se v kosmické lodi mimozemšťanů vyklube další Vetřelec... - Anderson jako zkušený znalec a obdivovatel děl svých předchůdců zpočátku dovedně stupňuje napětí neviděným nebezpečím, pak však naplno popustí uzdu orgiím trikařů při postupné likvidaci pozemšťanů a při akčních soubojích mezi monstry, čímž se jeho snímek rázem přiblíží běžným videohrám. Jako z jiného světa působí krátká sekvence, přibližující počátky predátorských návštěv na Zemi. – Kromě řady drobných odkazů spojuje nový film s původními Vetřelci herec Lance Henriksen (v roli boháče Charlese Bishopa Weylanda), který hrál ve druhém a třetím dílu Vetřelců androidy Bishopy. – Valná část koprodukčního snímku vznikla v bývalých halách ČKD v pražských Vysočanech za účasti početného českého štábu. – Pro úplnost uvádíme odkazy na filmy: Vetřelec (1979, FP 12/82), Vetřelci (1986, FP 7/91), Vetřelec³ (FP 9/92), Vetřelec: Vzkříšení (FP 12/97), Predátor (1987, FP 6/91) a Predátor II (1990, FP 3/92).
Tomáš Bartošek, Filmový přehled 2004/12


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Vetřelec: Covenant (2017)

 Vetřelec: Covenant (2017)
Vetřelec: Covenant n
Alien: Covenant
Žánr: dobrodružný / sci-fi / thriller
Země: Spojené státy americké / Velká Británie / Austrálie / Nový Zéland / Kanada
Režie: Ridley Scott

(pokračování)

Vetřelci vs Predátor 2 (2007)

 Vetřelci vs Predátor 2 (2007)
Vetřelci vs Predátor 2 n
AVPR: Aliens vs Predator - Requiem
Žánr: akční / sci-fi / horor
Země: Spojené státy americké
Režie: Colin Strause, Greg Strause

(pokračování)

Batman: Dead End (2003)

 Batman: Dead End (2003)
Batman: Dead End n
 
Žánr: akční / krimi / fantasy
Země: Spojené státy americké
Režie: Sandy Collora

(spin-off)

Vetřelec: Vzkříšení (1997)

 Vetřelec: Vzkříšení (1997)
Vetřelec: Vzkříšení n
Alien: Resurrection
Žánr: horor / sci-fi
Země: Spojené státy americké
Režie: Jean-Pierre Jeunet

(pokračování)

Vetřelec 3 (1992)

 Vetřelec 3 (1992)
Vetřelec 3 n
Alien 3
Žánr: horor / sci-fi / akční / drama / thriller
Země: Spojené státy americké
Režie: David Fincher

(pokračování)

Vetřelci (1986)

 Vetřelci (1986)
Vetřelci n
Aliens
Žánr: horor / sci-fi / akční / thriller
Země: Spojené státy americké
Režie: James Cameron

(pokračování)

Vetřelec (1979)

 Vetřelec (1979)
Vetřelec n
Alien
Žánr: horor / sci-fi / thriller
Země: Velká Británie / Spojené státy americké
Režie: Ridley Scott

(pokračování)

TV Program

ČT1 - Dívka v modrém (1939)

07:00 - 08:25

8 minut již uběhlo
77 minut zbývá do konce

ČT2 - Velké stroje zblízka

06:45 - 07:35

23 minut již uběhlo
27 minut zbývá do konce

NOVA - Alvin a Chipmunkové (2015) [TV...

07:05 - 07:55

3 minut již uběhlo
47 minut zbývá do konce

Prima - M.A.S.H. (1972) [TV seriál]

06:45 - 07:20

23 minut již uběhlo
12 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190576
Osobností: 697871
Fotografií: 764035
Plakátů: 376670
Obsahů a biografií: 178302

Poslední komentáře

Vše, co jste kdy chtěli vědět o ...

Vše, co jste kdy chtěli vědět o vztazích, ale báli jste se (zeptat)
Red Forman prodává v   obchodě, ale ještě nic   neprodal, Kitty ho naučí jak   být milej k zákazníkům a   Eric má nového kamaráda, ze   kterého se vyklube gay,   docela dobrej díl, pár frků   výbornejch.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Chobotnice (1998)

Chobotnice
Tak nějak nevím... nechala   jsem se zlákat jmény, která   znám, ale vůbec mě to   nezaujalo. Příšery byly jak   z loutkového divadla,   více >

Autor: peginka | Hodnocení: 4 / 10

Střílejte na měsíc (1982)

Střílejte na měsíc
Jen zdánlivě úplně   banální rodinné drama o   jednom rozpadajícím se   manželství, protože   režisér Parker to dost   chytře natočil, použil více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 7 / 10

Útěk do bezpečí (1955)

Útěk do bezpečí
Průměrná westernová   podívaná s né moc   výrazným hereckým   obsazením,na začátku   krátká přestřelka a potom   už nijak zvlášť záživná   podívaná.

Autor: PORTER | Hodnocení: 5 / 10

Konec rozkvětu (1972)

Konec rozkvětu
Povedená gangsterka v čele s   L.Marvinem .který má dostat   peníze s gangstera který   prodává jak drogy tak holky   a když odmítne L.Marvin si   to s ním vyřídí po svém.

Autor: PORTER | Hodnocení: 8 / 10