Duben
ohodnotit

Vlasy

Hair

Žánr:
Rok:
1979
Délka:
121 minut
Premiéra v ČR:
1.5.1989
„Slavný americký muzikál z Broadwaye ve filmovém ztvárnění režiséra Miloše Formana.“

Komentáře k filmu Vlasy

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 26
Frolíček
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 15.3.2015
Geniální záležitost,   kterou znám téměř   nazpaměť. Nemám co dodávat   jen to, že je škoda, že   herci nedostali později více   významnějších   příležitostí a nestali se   star jako Madonna, která   usilovala o roličku v   konkurzu na tento muzikál.
hvezdyn
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 18.2.2007
Muzikál s protiválečnou   tématikou. Film plný   pěkných písní, film o   chuti po svobodě.
MARi0
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 17.11.2008
Vlasy
Hair je muzikál, který   chytne za srdce snad   každého. Úžasná doba,   výprava do doby hippie (tady   se mi líbí že film je   neukazuje jen jednostraně -   setkáme se snad se všemi   radostmi tohoto hnutí, ale i   například s odsuzovanou   prostopáštností,   například když Hud potká   svoji snoubenku, odmítá se k   ní hlásit a nakonec jí   začne vykládat nesmyslné   mekty o vesmírném   řádu).
Tento film   prostě nejde nemít rád, už   jenom kvůli "star"   Miloši Formanovi. V mém   žebříčku nejlepších   filmů se Hair umisťují na   jednom z prvních míst...

A dialog co mě   nejvíc dostal? Jednoznačně   ten při koupání, kdy Claude   jde do války:
Claude:   "Dělej si co chceš. Já   udělám to, co   musím."
Hud:   "Pro koho to   děláš?"
Claude:   "Pro tebe,   člověče!"
Hud:   "Pro mě nic dělat   nemusíš! Já bych to pro   tebe taky neudělal!"
payo1555
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 20.4.2012
Nevím, ale já Vlasy   považuju za super film s   písničkama. Nejde jen o   muzikál, ale to spojení   hudby a obrazu je prostě   perfektní. A námět, tedy   hippies a boj proti válce ve   Vietnamu. Možná to vypadá   jako klišé, ale ono se to   přece netýká jen této   doby, to je aktuální.   Snažím se porozumět   národní hrdosti - jít   bojovat za vlast, ale pak se   člověk musí ptát-proč?   Já ten film shlídnu kdykoliv   a pak, ty písničky jsou   tolik známé, že   nejrůznější verze mě   potkávají dost často.
CyberMageFroll.LF
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 17.5.2007
Mistrně a nadčasově   natočený snímek a bohužel   v poslední době aktuální   svým námětem. Pro starší   generaci svým způsobem   určitý symbol a pokud jste   třeba ti náctiletí, stejně   Vám ho doporučím ke   shlédnutí. Dívejte se,   bavte se, mějte otevřené   oči a nechte se unést tímto   skvostem.
davidek
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 10.9.2008
Asi neznám nikoho kdo by   neznal titulní píseň. Super   muzikál s vinikajícími   herci, tanečníky, zpěváky   a prostě nutno vidět. Kdo   neviděl nepochopí. Nádhera.   Balzám na duši. A navíc   český režisér!!!!!!
Saara77
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 2.11.2005
Make Love Not War !!!
Nádherný muzikálový   příběh, který se povedlo   dokonale převést na filmové   plátno.
Úspěchu   filmu bohužel uškodilo, že   v roce 1979 už bylo dávno po   éře hippies a zrovna tak   dlouho před módním   comebackem   "sixties"
Pěvecké i taneční   výkony jsou perfektní, není   třeba komentovat.
ELEONORA
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 30.3.2008
Je to téměř 19 let,
co jsme šli s mým, bohužel   již zemřelým, manželem z   kina Flora po Vinohradské do   metra na náměstí Jiřího z   Poděbrad. Píši to proto,   že jsem jindy velmi hovorná,   ale tentokráte jsme oba   mlčeli. Závěr filmu nám   zcela vyrazil dech. Byly to   první roky, kdy se směl v   režii pana Formana u nás   promítat. K tomuto filmu   nelze nic říci, neboť jeho   protiválečný duch má co   říci všem lidem této   planety. O bezkonkurenční   muzice, písních tohoto filmu   snad nemusíme vůbec   hovořit. Kvalita tohoto filmu   je i s odstupem let úžasná,   nedostižná!
cancy
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 28.5.2007
Jeden z troch filmov ktorý ma   rozplakal! Cely film graduje   až k záverečnej scéne   ktorá je najdokonalejšou   suhrou hudby a deja! Je to   scéna pri ktorej slzy   neudrží ani ten največší   chlap. Kto to uvidí si povie   len jedno:
Tento film   musím mať. Preto že aj po   necelych 30tich rokoch v tomto   filme nájdete veľa aj zo   súčastnosti. Hlavne veci z   ktorých sa treba poučiť.
Shmick
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 16.5.2007
Amerika narozdíl od Evropy   (nebo spíš Česka?) nikdy   moc Vlasy nepřijala. I ve   svobodných Státech je   patrně téma Vietnamské   války malinko tabuizované.   Film vás pohltí energií,   hudbou, režií, prostě   vším možným. Mě osobně   filmy, kde je válka v   kontrastu s mírem oslovoují.   Člověk si možná uvědomí,   že válka nebude to   nejlepší řešení.
madja
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 10.1.2008
Berger tančící na stole i   závěrečná píseň u hrobu,   to jsou pro mě ty   nejsilnější momenty. Film i   texty písniček znám   nazpaměť, přesto pokaždé   brečím. Výborný příběh,   skvělé herecké výkony,   perfektní režie. Dávám   desítku!
halushka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 2.5.2008
Vlasy vás nadchnou díky   hudebnímu doprovodu ale také   díky poutavému ději. Forman   zde skvěle předvedl život   "hipísáků" a   také svůj názor na válku.   Vlasy jsou zábavný film   plný skvělé muziky a   dojemného konce, který by   nikdo nečekal. Tento film je   pro mě nezapomenutelným   zážitkem, který ve mě COSI   zanechal. Jasných 10.
Niky.Souky
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 13.5.2007
I u tohodle muzikálu jde   poznat, že prostě Forman   umí točit filmy a jsou   ještě k tomu všechny,   které stojí za to   shlídnout. Mezi ně patří i   VLASY. Herecké obsazení   dobrý, příběh v té době   určitě chytlavější než   dnes. I písničky maj smysl,   a pořád nemůžu uvěřit,   že tento film byl natočenej   už v 70.letech. Protože se   směle může rovnat   muzikálům dnešní doby, a   proto se ani nedivím, že ho   pořád dávaj!
M.A.G.
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 24.9.2009
I kdyz na muzikaly moc   nejsem,spis vubec ne.
Tak tento jsem videl,jeste   co by kluk a uz tenkrat me   chytil za srdce.Dodnes se na   nej rad podivam.Skoda jenom   toho smutneho konce,ale asi to   tak melo vyznit.
Muzu   jenom doporucit.
Petantino
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 13.3.2013
Skvělý protiválečný   muzikál, jehož   představitelé chtěli od   světa víc svobody, než jim   mohl dát. Hudebně i   tanečně je to naprosto   vynikající, jen ten   příživnický způsob   života jsem nějak nebyl   schopen překousnout.
petrusmev
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 3.6.2012
Vždycky se mně nějak nechce   dívat na tento film, ale   když už ho pustím, pak mě   chytne a pustí nejdříve po   závěrečných titulcích.   Líbí se mi na něm, že je   takový   "iritující" -   tupé hlavy jsou na obou   stranách, ale jen jedny   škodí.
Cash89
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 4.1.2008
Tak k tomuhle filmu jsem se   nechtěl dlouho znát,   protože je tam snad všechno   co nesnáším...70 léta,   hipíci, drogy, válka ve   Vietnamu atd...Jenže teď o   svátkách nemám na co koukat   tak jsem se přemluvil že si   to pustim...Hned na začátku   mě zaujala nádherná hudba a   děj který se pozvolna   zrychloval a zajímal mě   čím dál víc...Ale musím   říct že to všechno   přišlo až celkem pozdě a   ta první půl hodina se   neuvěřitelně vleče ale   všechno to zachraňuje hudba   a hlavní hrdina Berger...To   je přenej příklad člověka   bez zábran. A nakonci když   se jede rozloučit z   přítelem který jede do   Vietnamu a vymění si s ním   místo aby se mohl rozloučít   i s ostatníma kamarády z   party to chce prostě   odvahu...jenže Claude se   nestihne vrátit zpátky a   Berger jede místo něj do   války kde zahyne, ale do toho   z ní tak nádherná hudba že   člověk má husí kůži po   celém těle... Miloše   Formana moc rád nemám ale   musím uznat že filmy   natáčet umí. Ale díky   nudnému začátku nemůžu   dát plných 10 ale jen 9.
SavelS
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 30.11.2010
Nejlepší filmový muzikál   podle divadelní předlohy.   Treat Williams zosobnil jednu   z nejcharismaticnejsich roli.
green-tea
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 29.7.2009
Wow... Co dodat k tomuto   filmovému muzikálu???   Gejzíry nádherně živelné   muziky, tance a nespoutané   radosti v protikladu s   hořkým koncem... Prostě   strhující!!!
Chrustyn
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 30.3.2009
Po ohromném úspěchu s   "Přeletem nad   kukaččím hnízdem" se   Miloš Forman vydal do vod   muzikálu tímto velice   slavným a dnes již   kultovním snímkem. Film se   zaměřuje na éru hippies a   tudíž se jedná o dílo   silně kritizující   společnost a samozřejmě i   válku ve Vietnamu. Tato   kritika je zde ztělesněna   chytlavými songy z nichž   minimálně první musí znát   každý. Písně jsou různé   ať už rychlé, divoké,   hýřící energií a   životem, tak i pomalé a   klidné. O hereckých   výkonech se v muzikálech moc   mluvit nedá ale   zúčastněné postavy si   dokáží diváka získat   natolik aby k nim cítili   určité sympatie. Pokud bych   měl některého herce přeci   jen vyzdvihnout byl by to   vlasatý Treat Williams,   kterému jsem díky jeho roli   odpustil i to, že nás v   posledních několika letech   bombarduje snímky, kterým by   se smál i sádelnatý Seagal.   Ve všech směrech povedený   muzikál, který sice po   svižném úvodu začne trochu   ztrácet ale konečné hořké   "překvapení" vše   zachrání.
nash
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 21.2.2007
Výborná hudba, moc pěkný   příběh, pěkně šťavnatá   kritika vietnamské války a   jeden z nejlepších filmů   Miloše Formana. I když by se   dalo říct, že téměř   každý z Formanových filmů   je jeden z jeho nejlepších.   Ale tenhle je fakt dobrej.
FLA
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 29.11.2011
Muzikály nemusím,ale tady   jde o vyjímku potvrzující   pravidlo.Písně a hudební   scény se dají   "přežít"ale já   víc oceňuji tu druhou   stránku.Amerika   60.let,hippies,uvolněná   nálada,sex,pivko,pohoda a pak   tvrdá realita a pád na zem.
Petra.Barbie
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 2.6.2008
Výborná hudba, slabý děj.
Hudební filmy a muzikály   jsou vysloveně mojí   parketou, ale i v oblasti,   která je Vám blízká, si   vybíráte ty oblíbenější   a méně oblíbené. Muzikál   vlasy považuji za dobrý, ale   nejlepším ve své kategorii   pro mne opravdu není. Po   hudební stránce je   vynikající, na sklonku 70.   let natočit retro do   kontroverzní doby hippies,   která sice nebyla tehdy nijak   vzdálená, de facto pár let,   ale o to více diskutovaná a   odsuzovaná. Vizuální   stránka filmu je také hodně   slušná, kostýmní pojetí   působí velmi realisticky.   Bohužel po dějové stránce   to vázne...snad kromě   závěru, kdy jeden z   hlavních hrdinů jde na   "záskok" do války   a z projektu je cítit   režisérův protiválečný   postoj (což chválím), není   ve filmu žádný jiný   výraznější moment.   Nicméně ostatní uvedené   aspekty mají svou hodnotu a   na Vlasy se jednou za čas   ráda podívám.
Bara.40
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 6.5.2008
Líbí,nelíbí
Jelikož nejsem příznivec   muzikálů a film jsem   shlédnul na
videu   koncem 80 let,kdy už z   hippies byly dědové,tak   jsem
z filmu unešen   nebyl i když ho natočil   Forman.
SvoKar
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 7.2.2012
Asi jsem opravdu primitiv, ale   že to je celý proti válce,   jsem pochopil až na konci.   Ten je opravdu působivý -   pohled na pomník a píseň;   sebeobětování Bergera, byť   nechtěné. Ale celý průběh   filmu - pro mě prostě   muzikál "rádoby o   něčem" - protest proti   měšťáctví a podobně,   což lze najít ve víc   filmech.
Pitryx
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 8.1.2017
Pevně odhodlán, usedám na   třetí pokus k tomuto tolik   opěvovanému veledílu a   opět si už po patnácti   minutách koušu nehty i na   nohou. Není to jen to hroznou   hudbou, která se mi vůbec   nelíbí, ale i těmi lidmi a   dějem. Je super, že ti   mladí toho mladého ihned   zatáhli do neřesti drog. To   je přímo super. Jen škoda,   že to nepokračovalo dál,   jak takový člověk   většinou skončí.   Nesympatická banda hovad,   močících kde se dá,   souložících, fetujících,   a jak jinak, pochopitelně   nepracujících jsou zcela   jistě kladnými hrdiny. Berme   si z nich vzor. Bohužel   nesnáším ani druhý   protipól, totiž ty zazobané   a namyšlené naboby v   kravatách. No, abych tady   nepsal romány, prostě se mi   film nelíbí a dá se říci,   že je mi protivný a do konce   jsem vydržel jen silou vůle.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih178172minih178172WandaVision (2021) [TV minisérie] 
WandaVision n
minih72141minih72141Láska a vášeň (2000) 
Love & Rage n
minih19249minih19249Smrtonosná past 2 (1990) 
Die Hard 2 n
minih41241minih41241Flynn Carsen: Honba za Kopím osudu (2004) [TV film] 
The Librarian: Quest for the Spear n
minih12354minih12354Metropolis (1927) 
Metropolis n
minih9153minih9153Intimní detaily (1996) 
Up Close and Personal n
minih54169minih54169Jonah Hex (2010) 
Jonah Hex n
minih131578minih131578Liga spravedlivých: Válka (2014) [Video] 
Justice League: War n
minih8960minih8960Chlapec a jeho pes (1975) 
A Boy and His Dog n
minih52890minih52890Amazing Spider-Man (2012) 
The Amazing Spider-Man n


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Černé ovce (1992) [TV pořad]

17:40 - 18:00

7 minut již uběhlo
13 minut zbývá do konce

ČT2 - Atletika ČR 2024

16:00 - 18:40

107 minut již uběhlo
53 minut zbývá do konce

NOVA - Na lovu (2021) [TV pořad]

17:30 - 18:30

17 minut již uběhlo
43 minut zbývá do konce

Prima - Inkognito (2021) [TV pořad]

16:40 - 17:55

67 minut již uběhlo
8 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190696
Osobností: 698201
Fotografií: 765204
Plakátů: 377366
Obsahů a biografií: 178513

Poslední komentáře

Fez dostane holku (2001) [TV epi...

Fez dostane holku
Donna vyhraje lístky na   skupinu Led Zeppelin, ale Eric   jít nemůže a Kelso, Hyde,   Jackie se o to kdo půjde s   Donnou hádají a jsou na sebe   nepříjemní tak to Donna   vyřeší po svém, slušný   díl.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Děti zítřků (1980)

Děti zítřků
Ani evidentně štědrý   rozpočet (na tu dobu), ani   velmi kvalitní obsazení s s   pány Menšíkem, Prachařem,   Kostelkou, Kratinou a   předními více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 4 / 10

Recept na rozloučenou (1989) [TV...

Recept na rozloučenou
Klasické staršie spracovanie   kriminálky. Scenár bol   trochu komplikovaný, avšak   film bol herecky kvalitne   obsadený. Záver filmu bol   neočakávaný.

Autor: Nasudr | Hodnocení: 7 / 10

Kam letíš, letadlo? (1989) [TV i...

Kam letíš, letadlo?
Ve své době jistě žhavě   současná a adresná věc,   jako většina všeho, co kdy   napsal Josef Klíma, ale dnes   už to obsahově hodně   vyvanulo více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10

Jackie balí Hyda (2000) [TV epiz...

Jackie balí Hyda
Velmi slušnej díl, Bob   Pinciotti dělá grilovačku,   ale na rozloučenou se svým   obchodem. Grilovačku dělá i   Red Forman a tak spolu   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10