Duben
ohodnotit

Z prezidentské kuchyně [2k digital]

Les saveurs du Palais

Další název:
Haute Cuisine; Z prezidentskej kuchyne
Země:
Rok:
2012
Délka:
99 minut
Premiéra v ČR:
21.2.2013
„Film je založen na výjimečném skutečném příběhu osobní šéfkuchařky francouzského prezidenta Françoise Mitteranda“

Obsah filmu Z prezidentské kuchyně

 
Francouzský režisér Christian Vincent vypráví ve svém nejnovějším filmu Z prezidentské kuchyně příběh neobyčejné ženy Hortense, která naslouchá svému srdci a co si umíní, to i dosáhne. Všechny její dobrodružství jsou svázané s vařením a jedno z nich je přímo neuvěřitelné – dva roky vařila přímo pro francouzského prezidenta Françoise Mitteranda v Elysejském paláci a pronikla do zákulisního politického světa nejmocnějšího muže v zemi.
Christian Vincent ve filmu paralelně rozvíjí dvě příběhové linie. V první z nich se ocitáme na Antarktidě, kde Hortense určitou dobu působila, a...
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
trailer
Oficiální stránka:
lessaveursdupalais.com...
 
 
Distributor v ČR:
Film Europe s.r.o.
 
 
Typ:
[2k digital]
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Formát:
širokoúhlý
 
 
Jazyková verze:
francouzská
 
 
Distribuční verze:
s titulky
 
 
Zvuk:
Dolby Digital (SDDS/DTS)
 
 
Přístupno:
od 12 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Z prezidentské kuchyně >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

martin.stusak.9
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 5.12.2018
Snímek je prý natočen podle skutečného   příběhu kuchařky Danièle Delpeuch, která   byla jmenována osobní kuchařkou Françoise   Mitterranda. Inu, i takové věci se dějí.   Příběh je to však krásný a i krásně   natočený. Možnost podívat se do zákulisí   kuchyně francouzského Elysejského paláce není   zase tak často. Hortens je obyčejná skromná   žena v oboru kuchařství, která svému řemeslu   rozumí a dokáže trefit strávníkovu chuť. A   dostala možnost mít za takového strávníka   samotného prezidenta. A že to není úkol zase   až tak jednoduchý máme možnost vidět. I když   si dokázala chytit prezidentovu přízeň, který   dokonce přijde osobně potají do kuchyně, což   je asi ta nejúsměvnější scéna, co kde a jak   přeci za něj jen rozhodují jiní. A k tomu   samozřejmě rivalita ostatních kuchařů. V tom   je na příběhu lehčí dramatizace, ale opravdu   jen poskrovnu. Byť to tu místy vypadá na   konflikt, netlačí se v tomto na pilu a naopak se   tomu nechává volný průběh. Svým způsobem se   tak jedná o další běžný kuchařský film,   kde se divák nemálo dozví o určitém jídle a   jeho přípravě. Francouzský vkus převážně   na pozornosti chuti a hlavně čerstvosti přísad   je, jak je tu řečeno i samotným prezidentem,   tradice kuchyně našich babiček. Taková a   hlavně jednoduchá jídla vždy chutnají   nejlépe. Snímek tedy pohladí a vytvoří velmi   dobrý dojem.
výhybka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 17.12.2012
Výborná kamera, tím bych začala, první   záběr moře vám vezme dech, výborný střich,   děj tak přirozeně plyne,že na konci řeknete   ještě,hudba dotváří duši filmu i hlavní   hrdinky , herecké obsazení nenásilné nikdo   nevyčnívá, výborně nastavený zvuk,žádné   útoky na city diváka,scénář ...a potom ty   recepty:) ten film opravdu dokonalost sama, nemá   chybu,nenašla jsem jí:)


Hodnocení:n12345678910
Z prezidentské kuchyně (2012) [2k digital]Z prezidentské kuchyně (2012) [2k digital]Z prezidentské kuchyně (2012) [2k digital]Z prezidentské kuchyně (2012) [2k digital]
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190626
Osobností: 698007
Fotografií: 764518
Plakátů: 376941
Obsahů a biografií: 178397

Poslední komentáře

Duna: Část druhá (2024)

Duna: Část druhá
Film je moc pěkný, ale něco   tomu chybí. Větší   napětí, dynamika, spád. Ale   filmek opravdu kvalitní,   dají se ty necelé hodiny   vydržet.

Autor: red.mann | Hodnocení: 7 / 10

Tlukot srdce (1980)

Tlukot srdce
Pro mě byl tohle opravdu   silný zážitek. Krásný   příběh o tom, co   předcházelo napsání jedné   geniální knihy a o tom, co   ovlivnilo celou více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 9 / 10

Společná noc (1999) [TV epizoda]

Společná noc
Eric stále touží vyspat se   s Donnou a oba se tomu   blíží, ale stále k tomu   ještě nedošlo. Red zkouší   vařit, protože Kitty je víc   v více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Koláč (1999) [TV epizoda]

Koláč
Díl s názvem Koláč byl   sice spíš nadprůměrný,   ale několik scén a hlášek   to vytahuje vejš. Skvělej   byl Red Forman a hlavně Bob   Pinciotti, který doma řeší   krizi - 70%.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Tři muži a mladá dáma (1990)

Tři muži a mladá dáma
Tak ještě infantilnější a   naivnější než   "jednička"...Což je škoda,   protože kdyby to bylo trochu   více "normální", dalo by se   na to i koukat:-)

Autor: Máša13 | Hodnocení: 5 / 10