Duben
ohodnotit

Zabíjení po česku [TV film]

Další název:
Killing Czech Style
Žánr:
Rok:
2010
Délka:
57 minut
Premiéra v ČR:
6.5.2010

Obsah filmu Zabíjení po česku

 
Režisér David Vondráček natočil dokument o divokém odsunu Němců po skončení války z Československa, zde promluví němečtí i čeští, očití svědkové masakrů, kteří desítky let mlčeli o hrůzném zážitku. Je zde zmiňován případ z Postoloprt, kde měsíc po válce bylo zastřeleno několik stovek německých civilistů vojáky československé armády, kde jim zdárně pomáhali příslušníci revolučních gard.

V krátké době bylo použito stovky metrů k natočení filmů, kde se mluví jen o zvěrstvech, páchaných na německém obyvatelstvu, a jaksi režisér po třech filmech, kterými mluví o zvěrstvech čechů, jenom zatím slibuje, že natočí další dokument, o tom, jak se...
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
režie:
David VondráčekDavid Vondráček  
scénář:
David VondráčekDavid Vondráček  
kamera:
Miroslav ŠnáblMiroslav Šnábl  
střih:
Krasimíra VeličkováKrasimíra Veličková  
trailer
Typ:
[TV film]
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
česká
 
 
Distribuční verze:
česky
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Zabíjení po česku >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

jmenuji.se.libor
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 19.1.2013
LŹIVÝ DOKUMENTÁRNÍ PASKVIL
Prokrindapána, kam až lze zajít ´v   dokumentárním bahnu.
Film je celý   překroucený, účelově natočený.
Za tenhle   pseudodokumentární paskvil který slouží   sudetoněmeckému lndsmanšaftu, získal režisér   "finanční odměnu" - cenu Eriky   Steinbachové, německá nadace Centrum proti   vyháněním, udělila svou Cenu Franze Werfela za   lidská práva českému režisérovi Davidu   Vondráčkovi za jeho dokument Zabíjení po   česku. Vondráček cenu, dotovanou 10 tisíci eur   (asi 245 tisíc korun), dostal 28. listopadu ve   Frankfurtu nad Mohanem.
Co k tomu ještě říci   - zde je historická pravda a ne fantazie   "oceněného režiséra"
Zde jsou   slova historika, podplukovníka Eduarda Stehlíka   z Vojenského historického ústavu. „Je jistě   správné odkrývat bílá místa našich dějin,   ale pokud se řekne A, musí se říci i B.   Poválečné excesy by se podle něho nestaly,   kdyby sudetští Němci nerozbili první republiku   a kdyby systematicky sedm let nevyvražďovali   český národ," řekl Stehlík.

  Vondráček ve svém dokumentu Zabíjení po   Česku, který byl oceněn svazem německých   vyhnanců, mylně připisuje masakr čtyřiceti   německých civilistů Čechům. Podle Stehlíka   je stoprocentně jasné, že ho provedli Rusové   jako odvetu za své vojáky zastřelené   německým odstřelovačem.

„Stoprocentně to   nebyli Češi. Byli to Rusové," řekl   redakci Stehlík. Tento masakr zachytil dobový   amatérský film. Na záběrech je řada   německých civilistů, která postupně padá po   zásazích kulek. Po mrtvých a polomrtvých   tělech pak ještě projede nákladní   automobil.

Stehlík vysvětli, že auto   patřilo Rusům. Šlo o americký vůz Studebaker,   který Američané za války dodávali Rusům. Na   autu byly vidět i šeříky, kterými Pražané   vítali vojáky Rudé armády. Na civlisty se   střílelo ze samopalu, zatímco Češi měli   během pražského povstání z devadesáti   procent pušky.

/Tenhle dokument ukazuje, jak   je účelově překrucována historie v   současnosti, bodeť by ne, když za prezidenta si   někteří mladí internetem vypatlaní chtějí   zvolit pána, který neumí slova české hymny,   který má Rakušanku za ženu, který označil   našeho prezidenta Beneše za válečného   zločince, který spáchal na sudeťácích svými   dekrety nesparavedlnost.


Hodnocení:n12345678910
Zabíjení po česku (2010) [TV film]Zabíjení po česku (2010) [TV film]Zabíjení po česku (2010) [TV film]Zabíjení po česku (2010) [TV film]
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190626
Osobností: 698007
Fotografií: 764518
Plakátů: 376941
Obsahů a biografií: 178402

Poslední komentáře

Alien Intruder (1993) [Video]

Alien Intruder
I na vysloveně béčkovou   záležitost určenou do   videodistibuce počátku   90.let, na kterou se dokážu   dívat s nostalgickou   shovívavostí, více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 3 / 10

Vicky Cristina Barcelona (2008)

Vicky Cristina Barcelona
Spíš holčičí filmeček s   lehkou španělskou   prázdninovou atmosférou. Ze   začátku poněkud bez   šťávy, od vstupu Penelope   Cruz se šťávou.

Autor: petrusmev | Hodnocení: 7 / 10

Laurie se stěhuje (1999) [TV epi...

Laurie se stěhuje
Laurie se stěhuje, ale Red je   trochu nesvůj, je to jeho   "holčička" když jí jdou s   Ericem navštívit je s ní v   bytě novej chlap a to Reda více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Cigareta (1999) [TV epizoda]

Cigareta
Dobre díl celkem, Donna si   zapálí u školy, ale cígo   podrží Eric, kterej dostane   vyhazov. Bojí se aby to   nevěděl Red, ale tomu to   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Duna: Část druhá (2024)

Duna: Část druhá
Film je moc pěkný, ale něco   tomu chybí. Větší   napětí, dynamika, spád. Ale   filmek opravdu kvalitní,   dají se ty necelé hodiny   vydržet.

Autor: red.mann | Hodnocení: 7 / 10