Duben
ohodnotit

Zabou

Žánr:
Země:
Rok:
1987
Délka:
98 minut
Premiéra v ČR:
1.2.1990
„Inspektor Schimanski na stopě narkomanů a na útěku před policií.“
Popis / Obsah / Info k filmu Zabou
Západoněmecký film Zabou je další ze série kriminálních příběhů režiséra Haja Giese, známých především z televizního cyklu Místo činu. S jeho protagonistou v roli vrchního komisaře Schimanského se filmoví diváci naposledy setkali ve filmu Zub za zub. Tentokrát se Schimanského honba za pokoutními obchodníky s dro-gami hluboce dotýká jeho soukromí. Zabou je dívka, kterou před lety nějaký čas vychovával a miloval jako svou dceru. Nyní ji náhodou objeví v luxusním nočním podniku a zjistí, že zabředla do područí zničujícího podsvětí. Titulní hrdinka už dávno ztratila vlastní vůli a Schimanského snaha o její záchranu pro ni končí tragicky. Snímek má dostatek napětí, využívá atraktivnosti prostředí nočních podniků a obvyklých honiček. Přes dramatičnost děje nezbavuje Schimanského a Thannera slovního humoru. Do jisté míry potvrzuje režisérovo přesvědčeni, že „krimi není jen pouhá zábava, ale ve spojení s aktuální tematikou má podnítit i k přemýšlení".

Autor/Zdroj: Filmový přehled

Pozn.: Původní film s názvem Zabou vznikl v roce 1987. O tři roky později byl film zařazen do televizní série Místo činu jako 232. epizoda. Televizní premiéra proběhla 22. července 1990. Při uvedení v televizi byly do filmu připojeny v některých scénách písně "Joey" od Concrete Blonde a "Hit We Gotta Get Out Of This Place" od Animals. Verze uedená v kinech v těchto místech byla bez hudby nebo krátkou instrumentální hudbou od Klaus Lage Band.

Pro televizní verzi byly odstraněny z filmu reklamy (podobně i u filmu Zub za zub). A sice reklama na automaty Merkur umístěná na kulečníkovém stole a reklama na bonbóny Paroli (igelitová taška s logem se v TV verzi objeví jen zpoloviny). Podle stránek Schnittberichte.com byla verze pro kina dlouhá 98 minut a 30 sekund, verze pro televizi pak pouze 97 minut.


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Místo činu: Schimanski - Zabou (1990) [TV epizoda]

 Místo činu: Schimanski - Zabou (1990) [TV epizoda]
Místo činu: Schimanski - Zabou n
Tatort: Zabou
Žánr: krimi / drama
Země: NSR
Režie: Hajo Gies

(spin-off)

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190626
Osobností: 698008
Fotografií: 764518
Plakátů: 376941
Obsahů a biografií: 178402

Poslední komentáře

Alien Intruder (1993) [Video]

Alien Intruder
I na vysloveně béčkovou   záležitost určenou do   videodistibuce počátku   90.let, na kterou se dokážu   dívat s nostalgickou   shovívavostí, více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 3 / 10

Vicky Cristina Barcelona (2008)

Vicky Cristina Barcelona
Spíš holčičí filmeček s   lehkou španělskou   prázdninovou atmosférou. Ze   začátku poněkud bez   šťávy, od vstupu Penelope   Cruz se šťávou.

Autor: petrusmev | Hodnocení: 7 / 10

Laurie se stěhuje (1999) [TV epi...

Laurie se stěhuje
Laurie se stěhuje, ale Red je   trochu nesvůj, je to jeho   "holčička" když jí jdou s   Ericem navštívit je s ní v   bytě novej chlap a to Reda více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Cigareta (1999) [TV epizoda]

Cigareta
Dobre díl celkem, Donna si   zapálí u školy, ale cígo   podrží Eric, kterej dostane   vyhazov. Bojí se aby to   nevěděl Red, ale tomu to   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Duna: Část druhá (2024)

Duna: Část druhá
Film je moc pěkný, ale něco   tomu chybí. Větší   napětí, dynamika, spád. Ale   filmek opravdu kvalitní,   dají se ty necelé hodiny   vydržet.

Autor: red.mann | Hodnocení: 7 / 10