Duben
ohodnotit

Zahulíme, uvidíme

Harold & Kumar Go To White Castle

Další název:
Harold and Kumar Get the Munchies; Pofajčíme, uvidíme (SK)
Žánr:
Rok:
2004
Délka:
88 minut
Premiéra v ČR:
27.1.2005
„Harold a Kumar zažijí nejbláznivější noc svého života v této svižné a originální teenagerské komedii“
Popis / Obsah / Info k filmu Zahulíme, uvidíme
Bláznivá komedie Zahulíme, uvidíme debutujících scenáristů Jona Hurwitze a Haydena Schlossberga a režiséra Dannyho Leinera, který natočil stejně laděný film Hele vole, kde mám káru? (2000, FP 3/2001), je další vulgární variací oblíbených a hloupých filmů o mladých a pro mladé. Jejími hrdiny jsou plachý, introvertní a pracovitý Harold a ukecaný extrovert Kumar. Jejich přátelství je ukázkovým dokladem toho, že se protiklady přitahují. Oba jsou rodilí Američané, ale patří k etnickým menšinám (jejich rodiny pocházejí z Koreje a z Indie). Jednoho pátečního večera po příjemném „zahulení“ podlehnou touze po hamburgeru od firmy White Castle. Ovšem to, co je na první pohled jednoduché, se záhy změní v dlouhý sled více či méně vtipných, trapných, buranských, huličských, násilnických, sexuálních či zoologických epizod a dvojice musí překonat spoustu nástrah, než si konečně může nad ránem v New Jersey s přiblblým úsměvem objednat vytouženou krmi. - Základní schéma je obnošené až běda. Scenáristé ani nedokázali více využít motiv původu protagonistů. Jsou to sice typičtí mladí Američané, ale tím, že patří k etnickým menšinám, jsou zároveň odlišní a bývají i vystavováni různě zabarvenému ostrakismu.
-kat-, Filmový přehled 2005/1


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Zahulíme, uvidíme
Harold Lee (John Cho) svůj život zasvětil bankovním investicím: je věčně přetížený prací, věčně něco nestíhající a věčně podceňovaný svými kolegy. Sebevědomí mu nedodá ani to, že po hezké sousedce Marii (Paula Garcés) dokáže jenom nesměle pokukovat. Někdy už toho má dost… rozhodně vždycky v pátek, kdy si po perných pěti dnech touží pořádně odpočinout. Zato ležérní Kumar Patel (Kal Penn) si navzdory svým schopnostem nedělá hlavu s ničím - včetně otázky, jestli by už konečně neměl dospět. Jeho konzervativně založená rodina (která by ho nejraději viděla jako lékaře) se jen těžko smiřuje s tím, že na co Kumar nestačí, to prostě okecá.
Harold a Kumar ty nejdůležitější věci rozhodují spolu – například je tu problém, co s načatým pátečním večerem. Konec pracovního týdne se musí rozhodně oslavit. Koukat na televizi? Někam vyrazit? Což takhle na hamburger od firmy White Castle?
Lákavá pochoutka, navenek snadno dostupná, se ovšem během dlouhé, divoké páteční noci mění v nedosažitelnou vidinu. Zato se oba kámoši na cestě do New Jersey a zase zpátky dostávají do neuvěřitelných problémů: Jejich putování je plné nejpodivnějších setkání a nejbláznivějších událostí…


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Zahulíme, uvidíme
Upjatý Harold (JOHN CHO – Prci, prci, prcičky) chce být bankéř a v merku má Marii. Ležérní Kumar (KAL PENN – Sexy párty) je na medicíně a všechno okecá. Ty nejdůležitější věci ale rozhodují spolu. Takže co se může stát, když se tihle dva vysmaženci rozhodnou oslavit konec pracovního týdne společně? To se pak i obyčejný hamburger od firmy White Castle mění během divoké páteční noci v nedosažitelnou vidinu. A oba frajeři se na své noční cestě dostávají do víru neuvěřitelně bláznivých situací.
DVD Express


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Přes nový práh

04:15 - 04:35

9 minut již uběhlo
11 minut zbývá do konce

ČT2 - Vůně lizačky

04:20 - 04:45

4 minut již uběhlo
21 minut zbývá do konce

NOVA - Ordinace v růžové zahradě (200...

03:45 - 04:45

39 minut již uběhlo
21 minut zbývá do konce

Prima - Hurvínek a kouzelné muzeum (20...

03:35 - 05:55

49 minut již uběhlo
91 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190626
Osobností: 698007
Fotografií: 764518
Plakátů: 376941
Obsahů a biografií: 178396

Poslední komentáře

Duna: Část druhá (2024)

Duna: Část druhá
Film je moc pěkný, ale něco   tomu chybí. Větší   napětí, dynamika, spád. Ale   filmek opravdu kvalitní,   dají se ty necelé hodiny   vydržet.

Autor: red.mann | Hodnocení: 7 / 10

Tlukot srdce (1980)

Tlukot srdce
Pro mě byl tohle opravdu   silný zážitek. Krásný   příběh o tom, co   předcházelo napsání jedné   geniální knihy a o tom, co   ovlivnilo celou více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 9 / 10

Společná noc (1999) [TV epizoda]

Společná noc
Eric stále touží vyspat se   s Donnou a oba se tomu   blíží, ale stále k tomu   ještě nedošlo. Red zkouší   vařit, protože Kitty je víc   v více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Koláč (1999) [TV epizoda]

Koláč
Díl s názvem Koláč byl   sice spíš nadprůměrný,   ale několik scén a hlášek   to vytahuje vejš. Skvělej   byl Red Forman a hlavně Bob   Pinciotti, který doma řeší   krizi - 70%.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Tři muži a mladá dáma (1990)

Tři muži a mladá dáma
Tak ještě infantilnější a   naivnější než   "jednička"...Což je škoda,   protože kdyby to bylo trochu   více "normální", dalo by se   na to i koukat:-)

Autor: Máša13 | Hodnocení: 5 / 10