Duben
ohodnotit

Zakázané království

The Forbidden Kingdom

Další název:
Gong fu zhi wang; Gong fu zi wong; Jackie Chan; Jet Li Project; King of Kung Fu / Zakázané kráľovstvo (SK)
Rok:
2008
Délka:
105 minut
Premiéra v ČR:
23.10.2008
„Nebezpečná cesta. Neznámá země. Neuvěřitelé dobrodružství. Boj o věčnost je úžasnější, než si dokážete představit.“
Popis / Obsah / Info k filmu Zakázané království
Tínedžer Jason (Michael Angarano) je nielen veľký fanúšik kung-fu, ale miluje i čínsku kultúru ako takú. Jedného dňa v záložni natrafí na bojovú palicu legendárneho Opičieho kráľa (Jet Li), ktorá ho prenesie časom i priestorom do starovekej Číny! Nestihne si ani poriadne uvedomiť, čo sa vlastne stalo, pretože sa priamo v centre zúrivého boja – ukáže sa totiž, že len on môže Opičieho kráľa zbaviť jeho kliatby, ak mu vráti jeho palicu! Spolu s večne dobre naladeným Lu Yanom (Jackie Chan) a mlčiacim mníchom (Jet Li) sa Jason rozhodne tvárou v tvár čeliť najväčšej výzve svojho života – musí totiž poraziť nielen Nefritového cisára (Deshun Wang), ale i Bielovlasú démonku (Bingbing Li)!

Zdroj: Markíza


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Zakázané království
V Zakázaném království na Jadelové hoře žije Jadelový král a ten každých 500 let koná hostinu pro nesmrtelné. Jednou na ni přijde i nepozvaný Opičí král (Jet Li), který se chová dost neslušně. Jadelový král ale nařídil svému zástupci - Jadelovému pánu, aby Opičího krále pohosti, a odešel na 500 let rozjímat.
Jadelový pán však Opičího krále vyzve na souboj, který je dlouho nerozhodný. Proto se uchýlí ke lsti a řekne Opičímu králi, aby odložil svou kouzelnou hůl a bojoval s ním bez čar a kouzel. Opičí král souhlasil a Jadelový pán ho proměnil v kámen. Hůl však král stihl poslat do našeho světa.

Jason Tripitikas (Michael Angarano) miluje kung-fu filmy, ale jinak je to zakřiknutý kluk. Videokazety si chodí kupovat k jednomu čínskému obchodníkovi do čínské čtvrti. Jednou ho napadnou kluci od něj ze školy, musí je dovést k obchodníkovi, kterého chtějí okrást. Obchodník pak předává hůl ze stěny Jasonovi, aby ji vrátil pravému majiteli. Kluci ho však pronásledují a on padá z výšky na zem.
Probere se v Zakázaném království. Zde potkává Lu Yana (Jackie Chan), Golden Sparrow (Yifei Liu) a Jada Warlorda, kteří ho nasměrují na Jadelovou horu, doprovází ho, chrání a učí bojové umění. Jadelový pán však chce získat hůl pro sebe.


Autor: krpi

Popis / Obsah / Info k filmu Zakázané království
Sedmnáctiletý Jason Tripitikas má stěny ložnice pokryté plakáty hvězd kung fu filmů. Často sní o Opičím králi a je stálým zákazníkem v obchodě v čínské čtvrti, který provozuje podivný slepý stařec, zvaný Starý Hop, kde nakupuje levná DVD s kung fu filmy. Jednoho dne tam objeví hůl bo, zdobenou figurkou opice, přesně takovou, jakou v jeho snech užívá Opičí král. Hop mu prozradí, že hůl není na prodej, protože je v obchodě už přes sto let. Měl si pro ni dojít kdosi, kdo ji vrátí jejímu právoplatnému majiteli, ale nikdo si ji doteď nevyzvedl.
O něco později donutí banda pouličních výtržníků Jasona, aby jim pomohl vloupat se do Hopova obchodu. Jeden z nich Starého Hopa postřelí. Umírající Hop vtiskne Jasonovi hůl do ruky a požádá ho, aby ji vrátil jejímu majiteli. Jason při úprku před střelcem spadne ze střechy a hůl přitom pevně svírá v rukou. Když se probere, zjistí, že se společně s holí ocitl ve vesnici ve staré Číně. A záhy zjišťuje, že jejím majitelem skutečně není nikdo jiný než Opičí král, vězněný Nefritovým válečníkem, a vydává se na strastiplnou cestu za jeho záchranou a naplněním Hopova posledního přání.

Zdroj: Blue Sky Film
DL


Popis / Obsah / Info k filmu Zakázané království
V akčním dobrodružném filmu Roba Minkoffa Zakázané království, inspirovaném tradičními čínskými legendami, se poprvé sešly dvě zkušené hvězdy kung-fu filmů Jackie Chan a Jet Li. Tvůrci zručně těží z historie snímků tohoto žánru a využívají ji dokonce jako jeden ze základních motivů vyprávění. Hrdinou je totiž sedmnáctiletý fanoušek těchto titulů Jason, který se ze současného Bostonu dostane díky starobylé kouzelné holi z čínské zastavárny do staré Číny. Zjišťuje, že podle legendy musí bojovou hůl doručit jejímu původnímu majiteli, Opičímu králi, a vysvobodit ho ze zakletí, jejž na něj uvalil padoušský Nefritový vojevůdce. Svůj úkol by Jason nikdy nesplnil, kdyby nebylo opileckého mistra kung-fu Lu Jena, mlčenlivého, ale pro boj stejně dobře disponovaného mnicha, a krásné mladé hudebnice s poetickým jménem Zlatý vrabčák, toužící pomstít vraždu svých rodičů. Během putování k Hoře pěti elementů se ustrašený snílek Jason díky učení obou mistrů mění v neohroženého bojovníka, který zná cenu přátelství... – Romantická podívaná těží především ze zkušeností obou hereckých hvězd (které se objevují ve dvojrolích a v několika akčních scénách naplno předvádějí své umění), z práce osvědčeného choreografa akcí Yuena Woo-pinga a z malebných čínských exteriérů. Snímek, pohrávající si zručně s klasickými žánrovými prvky i s vymoženostmi nejmodernější digitální technologie, tak nabízí místy vtipně pointovanou standardní rodinnou podívanou.
-ap-, Filmový přehled 2008/11


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Polopatě (2013) [TV cyklus]

06:25 - 07:15

45 minut již uběhlo
5 minut zbývá do konce

ČT2 - Příběhy divočiny

06:50 - 07:45

20 minut již uběhlo
35 minut zbývá do konce

NOVA - Alvin a Chipmunkové (2015) [TV...

07:05 - 07:55

5 minut již uběhlo
45 minut zbývá do konce

Prima - M.A.S.H. (1972) [TV seriál]

07:10 - 07:40

0 minut již uběhlo
30 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190606
Osobností: 697949
Fotografií: 764412
Plakátů: 376843
Obsahů a biografií: 178359

Poslední komentáře

Smůla (1972)

Smůla
Trochu slabá gangsterka bez   drsnější scény ,sice tam   pár scén se střelbou bylo   ale jen hodně krátkých a   přehlédnutelných,hodně se   tam více >

Autor: PORTER | Hodnocení: 6 / 10

Megažralok vs. Crocosaurus (2010...

Megažralok vs. Crocosaurus
Kdysi se ve filmech o   příšerách používaly   nekvalitní loutky a šlo   většinou o   vysokorozpočtové filmy,   nyní se používá   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 1 / 10

Trojúhelník smutku (2022)

Óvaj óvaj.

Trojúhelník smutku
Trojúhelník smutku není   trojúhelník, ale nejméně   oktagon smutku, nudy a   utrpení. Má-li to být   kritika či parodie na   nějaké více >

Autor: RwlBem | Hodnocení: 3 / 10

Kellyho hrdinové (1970)

Kovbojka

Kellyho hrdinové
se dá udělat asi ze všeho,   což dokládá tento film z   druhoválečných kulis.   Ocenit možno aspoň trochu   dobové reálie, oproti   dnešním více >

Autor: RwlBem | Hodnocení: 5 / 10

Děvčátko (1978)

Poněkud

Děvčátko
zvláštní počin, ze   kterého by prudérní   křídlo diváctva a   aktivistů mělo dnes prudkou   střevní příhodu. Leč   případná kontroverze je více >

Autor: RwlBem | Hodnocení: 5 / 10