Duben
ohodnotit

Zakázané ovoce

Out of Sight

Další název:
Mimo dohled; Zakázané ovocie
Žánr:
Rok:
1998
Délka:
123 minut
Premiéra v ČR:
3.12.1998
„Bankovní lupič uteče z vězení a unese policejní náčelnici…“

Obsah filmu Zakázané ovoce

 
Čtyřicetiletý Jack Foley by už možná měl myslet na to, aby se usadil. Ale nechce se mu do toho a raději se dál věnuje svému koníčku – vylupování bank. Zvládá to v pohodě a s přehledem, až na jeden drobný problém: často ho při tom chytnou. Jako recidivistu čeká Jacka několik desetiletí za mřížemi. Jackovi se tam ale nechce. Místo toho chce provést ještě jednu poslední velkou akci a pak spokojeně žít z „vydělaných“ peněz. Problém nastane, když se při útěku z vězení setká s pohlednou federální agentkou Karen. Chvíli se dohadují, kdo koho vlastně unesl/zatkl, a nakonec se za kuriózních okolností rozejdou. Ovšem Karen našla v sympatickém...
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
režie:
Steven SoderberghSteven Soderbergh  
hraje:
George ClooneyGeorge Clooney.....Jack Foley [36]   
Jennifer LopezJennifer Lopez.....Karen Siscová [28]   
Ving RhamesVing Rhames.....Buddy Braggs [38]   
Albert BrooksAlbert Brooks.....Richard Ripley [50]   
Don CheadleDon Cheadle.....Maurice Snoopy Miller [33]   
Dennis FarinaDennis Farina.....Marshall Sisco [54]   
Steve ZahnSteve Zahn.....Glenn Michaels [30]   
Luis GuzmánLuis Guzmán.....Chino [41]   
Catherine KeenerCatherine Keener.....Adele [39]   
Isaiah WashingtonIsaiah Washington.....Kenneth [34]   
Keith LonekerKeith Loneker.....Bělouš Bob [26]   
Nancy AllenNancy Allen.....Midge [47]   
Michael KeatonMichael Keaton.....Ray Nicolette [46]   
Samuel L. JacksonSamuel L. Jackson.....Hejira Henry [49]   
Joe CoyleJoe Coyle.....třetí muž   
scénář:
Scott FrankScott Frank  
námět:
Elmore LeonardElmore Leonard.....román Out of Sight (Mimo dohled) [72]   
hudba:
David HolmesDavid Holmes  
Anita CamarataAnita Camarata.....supervize   
kamera:
Elliot DavisElliot Davis  
střih:
Anne V. CoatesAnne V. Coates  
dvd obal trailer
Distributor v ČR:
Bontonfilm-Alfa, HCE
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
anglická
 
 
Distribuční verze:
dabováno, s titulky
 
 
Zvuk:
Dolby Stereo
 
 
Přístupno:
od 15 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Zakázané ovoce >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

martin.stusak.9
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 9.9.2019
George Clooney versus Jennifer Lopez. Zkušený   lupič versus agentka FBI. Lupič se se svojí   partou snaží ukrást diamanty v hodnotě pěti   milionů dolarů a agentka jim je v patách.   Různé okolnosti jejich setkání však   zapříčiní, že to mezi nimi i zajiskří. A   teď jde o to, jestli toho lupič zneužije a   jestli agentka poslechne své city a nebo zůstane   profesionálkou ve své pozici. Lehká černá   komedie na pomezí akce a romantismu, kde je   sexuální napětí mezi oběma aktéry na celém   příběhu ten nejvýraznější aspekt. A   kupodivu to funguje. Krapet rušivý je jen styl   vyprávění. Nejedná se o plynulý příběh,   ale o vyprávěnku velmi často protnutou   flashbacky. Příběh bez dramatického napětí s   občasnou akcí často dotýkající se hranice   romantismu. Tu však jedinkrát nepřekročí,   takže se vše přísně drží na pomezí   obyčejného popkornového bijáku. A tak se   jedná o nenáročný odpočinkový film, ve   kterém si své najdou jak pánové, tak i dámy.   Jeden k druhému však musí mít respekt, jinak   ten film prostě bavit nebude.
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 8.1.2013
Zajímavý byl začátek po odjezd Glenna s Karen,   a poslední 2 minuty. Co se dělo mezi tím, je   mišmaš flashbacků a zápletek, ve kterém jsem   se brzy ztratil.
Skoro do půlky filmu jsem si   lámal hlavu, kdo to dabuje J.Lo; že se mi na ni   ten hlas nehodí. Až když se uviděli u výtahu,   poznal jsem L. Zedníčkovou.
volam.sa.pistik
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 19.8.2012
Niet nad zjetého parťáka
Ked robíte v banke, pošte, pumpe alebo podobnom   predajnom mieste, hlavný hrdina u vás si   sympatie rozhodne nezíska. Treba uznať však,   že určitú charizmu má, i vtip a robí to   zásadne bez zbraní. Čo však, keď často   končí v base. I napraviť sa chcel, ale   dovolené mu to nebolo. Začiatok ešte ušiel,   dobré hlášky a celkom to malo spád, ale keď   nastala tá romanca medzi policajtkou a zlodejom,   išlo to dole vodou. Nuda, neuveriteľný vzťah,   takmer sci-fi a až moc to skĺzlo do prapodivnej   romantiky. Nič moc film, ale zas úplne nízke   hodnostenie si nezaslúži, celkom fešný a   charizmatický Clooney, solídny začiatok a   dobré hlášky, no to bude ale asi tak všetko
mildaaxe
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 1.3.2011
Jack Foley má za sebou desítky úspěšných   přepadení bank. Ale také několik těch   nevydařených. Proto strávil spoustu let ve   vězení. Svůj nynější pobyt si rozhodl   zkrátit útěkem. Všechno by šlo podle plánu,   kdyby se mu do cesty nepřipletla federální   agentka Karen Sisco. Oba jsou k sobě navzájem   neodolatelně přitahováni a tak není divu, že   se neustále potkávají…
Tak od spojení   Steven Soderbergh – George Clooney za asistence   Vinga Rhamese nebo krásný Jennifer Lopez jsem si   představoval mnohem více. Snímek má sice   celkem slušný rozjezd, kdy se seznámíme s   elegantním Foleyho stylem, pokračující scény   ve vězení jsou díky tomuto prostředí také   zajímavé, stejně jako závěrečná loupež.   Chyba je, že na výše vyjmenované by stačila   poloviční stopáž. Zakázané ovoce se však   roztahuje na ploše téměř dvouhodinové a   neustálá setkávání hlavní dvojky, začnou   být za chvíli spíše k smíchu, než že by   nějak podtrhovali tu romantickou linku. Která   navíc nějak moc nefunguje. Nečekal jsem   zázraky, ale na druhé straně vzhledem k okolní   nudě snad nemusel být takový problém tohle   nějak rozpracovat…Nelogických a nereálně   vypadajících situací je tu také více než   dost. Stačí se podívat na práci speciální   jednotky, jdoucí si pro Foleyho s Buddym, nebo   skutečnost že Karen si jede čistě na vlastní   pěst (a přesto je všude první/v ten správný   moment). Tohle bych nekritizoval, pokud by to bylo   zábavné/napínavé/vtipné či prostě nějakým   způsobem zajímavé, což bohužel není. Díky   značně přehnané, šedí vyplněné stopáži   zřejmě nehrozí, že bych se k tomu ještě   někdy vrátil. Poděkovat můžu maximálně za   Rhamese, Cheadla a za Lopezku, na kterou se aspoň   hezky kouká…A taky za drobnou, ale vypečenou   roličku Samuela L. Jacksona. A za né tolik   přeslazený závěr.
curil
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 7.11.2010
Průměrný kriminální film, který by byl bez   účasti George Clooneyho ještě   průměrnější. Pár vtipných scének, fórků,   a charisma G.C., to je vše.
Zimmy871
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 5.3.2010
Sladkej romantak. Ale snimek je to vcelku   uchazejici. Lopezova urcite prekvapi, ze dokaze   vcelku hrat.
hledaseniki
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 29.11.2009
Out of Sight
Steven Soderbergh je špičkový režisér, na   jeho kontě je mnoho filmů a většina z nich   patří mezi to lepší co Hollywood kdy nabídl a   ve své době Zakázané ovoce patřilo mezi   špičku, jenže když se na to dívá dnešní   divák zjistí, že Zakázané ovoce je takovým   předvojem Dannyho parťáků. Začátek má   našlápnuto poměrně dobře, zlodějíček   přijde vyloupit banku, jenže se to nevyvede tak   ho zavřou a posléze se mu povede z vězení   utéct, jenže má tu smůlu, že jejich plán   naruší policistka, která je na místě   náhodou, tahle událost provází vlastně celý   film, což sice není špatné, ta romantická   linka příběhu nijak neškodí, jenže člověk   očekává něco trochu jiného. Délka filmu je   až nesmyslná, protože díky tomu je ve filmu   mnoho hluchých míst, které nejsou vyplněny   vlastně ničím zajímavým a tak z sejde s akce   a všechno je hrozně vleklé. Filmu dopomáhá   pár dobrých vtipů a samozřejmě to, že tam je   George Clooney na kterého se velmi dobře kouká,   takže ve své podstatě nemáte nutkání film   vypnout, ale chtělo to trochu svižnější akci   o tom není pochyb. Může nás těšit jen to,   že lepší provedení Soderbergh předvedl v   Dannyho parťácích a to hned třikrát.
BinLADIN
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 29.7.2009
podle mně povedení film z hodně dobře   natočeno i uděláno
herecké obsazení   děj filmu je dobrý má rychlí spád a děj   plní dynamiky
veverka-zrzka
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 2.2.2009
Může být něco horšího, než když se zloděj   a lupič zamiluje do federální agentky? Myslím   že ne. Sám název vystihuje stav, ve kterém se   vyskytla jak Karen, tak i Jack, ale bohužel,   láska je mocná. Avšak tady hraje prim práce.
Papaja73
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 19.9.2008
Kriminálka s nádechem romantiky.To zní   slibně,ovšem výsledek je trochu   rozpačitý.Film je rozvleklý,trochu nudný a   příliš upovídaný.Sem tam se objeví nějaká   ta vtipnější hláška,celkově je to však   spíš průměrná podívaná.
 

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih38200minih38200Vrah (1961) 
L´assassino n
minih47818minih47818Chapadla (1977) 
Tentacoli n
minih72312minih72312Agenti v sukních: Jaký otec, takový syn (2011) 
Big Mommas: Like Father, Like Son n
minih4246minih4246Bláznivá dovolená (1983) 
Vacation n
minih140911minih140911Tut (2015) [TV minisérie] 
Tut n
minih89857minih89857Legenda Van Damme (2011) [TV seriál] 
Jean Claude Van Damme: Behind Closed Doors n
minih150461minih150461Stůl číslo 19 (2017) 
Table 19 n
minih62837minih62837L.E.T.H.A.L. Ladies: Return to Savage Beach (1998) 
L.E.T.H.A.L. Ladies: Return to Savage Beach n
minih17691minih17691Rákosníček a hvězdy (1975) [TV seriál] 
Rákosníček a hvězdy n
minih47178minih47178Rudý prach (2004) 
Red Dust n


Hodnocení:n12345678910
Zakázané ovoce (1998)Zakázané ovoce (1998)Zakázané ovoce (1998)Zakázané ovoce (1998)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190614
Osobností: 697985
Fotografií: 764490
Plakátů: 376897
Obsahů a biografií: 178374

Poslední komentáře

Neposkvrněná (2024)

Neposkvrněná
Opäť jeden náboženský   horor s tématikou počatia,   ktorý na to spočiatku ide   vcelku dobre, no konečným   vyznením rozdelí divácku   obec na více >

Autor: horribile_dictu | Hodnocení: 7 / 10

Poslední den (1999) [TV epizoda]

Poslední den
Red je poslední den v práci   a tak potom se sejdou s kolegy   v hospodě, kde skončí s   Redem i Eric, Hyde, Fez. Donna   "zlobí" Erica s tím kdy více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Bídníci (2018) [TV minisérie]

Bídníci
Cožpak o to, technicky téhle   nové televizní verzi slavné   klasiky nic nechybí i   výprava je určitě velmi   solidní, ale tahle věc   stojí a více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 6 / 10

Muž z Toronta (2022)

Muž z Toronta
Zkopírovaná a ukecaná   blbost,takových filmů kde je   jeden ukecaný a druhý   drsňák už tu bylo a tenhle   nijak nepřekvapil spíš byl   nudný a místy byl ten   černoch se svými hláškami   trapný.

Autor: PORTER | Hodnocení: 2 / 10

ONEMANSHOW: The Movie (2023)

ONEMANSHOW: The Movie
!!!ZAHRAJEME SI POSLEDNÍ   HRU!!!

Je to tak, ať už je   to fake nebo ne, je to fakt   originálně natočený a děj   o lásce by mi jindy asi   více >

Autor: hvezdy | Hodnocení: 7 / 10