Duben
ohodnotit

Zavěste červené lucerny

Ta-chung teng-lung kao-kao kua / Da hong deng long gao gao gua

Další název:
Vyvěste červené lampiony; Raise the Red Lantern
Žánr:
Země:
Rok:
1991
Délka:
125 minut
Premiéra v ČR:
5.3.1999

Obsah filmu Zavěste červené lucerny

 
Devatenáctiletá dívka Songlian se proti své vůli stane čtvrtou manželkou bohatého muže. Vychovaná k tomu, aby se vzdělávala a poznávala svět, je náhle zrazena macechou a prodána jako konkubína. Někdejší velké plány a obzory se zúží na domácnost manželova domu, jehož chod má svá přesná pravidla. Nová vězenkyně je tiše informována o symbolice červených luceren: objeví-li se červené světlo v blízkostí její části domu, znamená to, že bude v noci poctěna návštěvou svého pána...
v
Vizuálně vytříbený svět Čang I-mouových filmů je zde součástí samotného příběhu, který se odehrává ve dvacátých letech v severní Číně. Kamera se stále vrací do...
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
trailer
Distributor v ČR:
NFA - Národní filmový archiv
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
mandarínská
 
 
Distribuční verze:
s titulky
 
 
Zvuk:
Dolby Stereo
 
 
Přístupno:
od 15 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Zavěste červené lucerny >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

ryss
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 25.6.2009
Tento film jsem viděl dávno ve filmovém klubu,   ale pamatuji si, že na mě zanechal velký dojem.   Jo, ženy to nemají lehké v některých   odlišných kulturách..
shizuka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 9.10.2008
uzasny zazitek!
Tento film me totalne polozil svou intenzitou a   vykreslenymi vztahy/a ten   zaver!/.Bolestne,zvlastni a nadherne   drama.Film,ktery ve vas bude jeste dlouho   rezonovat.Asijska kinematografie zkratka prinasi   do filmoveho kotliku sama genialni dila, o tom   neni sporu.Zcela bez vahani davam tomuto filmu 10   z 10!
Hellish_Satanica
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 4.8.2006
Tento film jsem shlédla několikrát a určitě   se k němu budu nadále vracet. Musím říct, že   na mě opravdu moc zapůsobil. Je to velmi smutný   a velmi krutý příběh, a zároveň   fascinující. Ženy, jejichž jediným smyslem   života má být čekání, kdy si jejich   společný manžel vybere, se kterou stráví noc,   intrikují proti sobě navenek nenápadně, ale o   to více je to nebezpečné. Nikdy nevíte, kdo   myslí vážně své přátelské úsměvy, a   naopak ten, kdo se tváří nepřátelsky, může   být nakonec možná tím jediným přítelem. Je   to příběh k přemýšlení. A nelze nic než   doporučit. Za sebe říkám - je to jeden z   nejlepších filmů, které jsem kdy viděla.


Hodnocení:n12345678910
Zavěste červené lucerny (1991)Zavěste červené lucerny (1991)Zavěste červené lucerny (1991)Zavěste červené lucerny (1991)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190626
Osobností: 698004
Fotografií: 764514
Plakátů: 376938
Obsahů a biografií: 178396

Poslední komentáře

Duna: Část druhá (2024)

Duna: Část druhá
Film je moc pěkný, ale něco   tomu chybí. Větší   napětí, dynamika, spád. Ale   filmek opravdu kvalitní,   dají se ty necelé hodiny   vydržet.

Autor: red.mann | Hodnocení: 7 / 10

Tlukot srdce (1980)

Tlukot srdce
Pro mě byl tohle opravdu   silný zážitek. Krásný   příběh o tom, co   předcházelo napsání jedné   geniální knihy a o tom, co   ovlivnilo celou více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 9 / 10

Společná noc (1999) [TV epizoda]

Společná noc
Eric stále touží vyspat se   s Donnou a oba se tomu   blíží, ale stále k tomu   ještě nedošlo. Red zkouší   vařit, protože Kitty je víc   v více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Koláč (1999) [TV epizoda]

Koláč
Díl s názvem Koláč byl   sice spíš nadprůměrný,   ale několik scén a hlášek   to vytahuje vejš. Skvělej   byl Red Forman a hlavně Bob   Pinciotti, který doma řeší   krizi - 70%.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Tři muži a mladá dáma (1990)

Tři muži a mladá dáma
Tak ještě infantilnější a   naivnější než   "jednička"...Což je škoda,   protože kdyby to bylo trochu   více "normální", dalo by se   na to i koukat:-)

Autor: Máša13 | Hodnocení: 5 / 10