Duben
ohodnotit

Zločin z nenávisti

Hate Crime

Rok:
2005
Délka:
104 minut
„Dokáže síla lásky překonat ničivé důsledky netolerance?“

Obsah filmu Zločin z nenávisti

 
Robbie a Trey poklidně žijí v tiché části města až do doby, kdy znenadání nastane konflikt s nenávistným sousedem Chrisem. Trey se po brutálním útoku ocitne na nemocničním lůžku, kde bojuje o život. Chris je podezřelý, ale má dobré alibi. Robbie se stane hlavním podezřelým a proto se zoufale snaží uskutečnit nebezpečný plán, který odkryje šokující tajemství a otočí mnoha lidem život naruby. Film Zločin z nenávisti je příběhem o ničivých důsledcích netolerance a síle lásky.

oficiální text distributora
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

argenson
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 14.1.2017
S tématem homosexuality se podle mě mnohem líp   vyrovnává evropská kinematografie, takže   tenhle film od začátku nemá úplně jasno, kam   směřuje, komu straní a čím chce vlastně být   (plačtivá romance/drama o   netoleranci/kriminálka), Navíc to má poměrně   dlouho slabší děj a všechny zúčastněné   matky jsou typově stejně vyzobaný slunečnice,   ale naštěstí se neustále oslovujou jménem,   jinak bych byl v pasti, která je která. Pak se   to rozjede, má to našlapanej závěr a   překvapivou pointu, takže ve finále   spokojenost.
řepešínský
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 20.4.2009
Zločin z nenávisti patří k tomu nejlepšímu,   co se v posledních letech v zahraniční   provenienci natočilo. Začátek filmu, kdy se do   sousedství, zde homosexuálního páru, co   plánuje vstoupit do registorvaného partnerství,   přistěhuje nový obyvatel, o němž toho nikdo   moc neví, sice může někomu evokovat banální   námět k jednoduché zápletce, ale jeho   netypické zpracování z něj dělá film úplně   jiných a hlavně vysokých kvalit. Děj filmu   Zločin z nenávisti se totiž točí nejenom   kolem tématů života homosexuálních paárů,   jejich vazeb na blízké okolí i rodinu, ale   dotýká se také přiznání i nepřiznání či   dokonce násilného zapírání comming outu, což   z filmu činí emočně hodně silný příběh.   Aby divák neseděl u sledování filmu jen u   jednoho tématu, snažili se nám autoři do   Zločinu z nenávisti vtěsnat ještě několik   dalších bočních os, které nejsou pomocnými   berličkami, jak by někdo čekal, ale mají svůj   samostatný vývoj i nosný spád; ať již   šablonovitá postava vyšetřujícího policisty,   který dá na vnější efekt nebo figura pastora,   u něhož člověk ze začátku sice cítí   faleš, ale nechá se zmást jeho církevním   založením.
Zločin z nenávisti není jenom   psychologickým thrillerem o jednání a chování   v nás v kontaktu s poněkud odlišným světem   osob milujících stejné pohlaví, zločin z   nenávisti je také klasickým kriminálním   filmem s nečekaným vyústěním. Tam, kde by si   autoři rádi hráli na efekt pro srdceryvnost   scén vraždy jednoho z hlavních hrdinů, zde si   s divákovými city režie zahrává nenásilně a   o to víc hluboce. Scéna, kdy jeden z hlavních   hrdinů u telefonního automatu informuje přes   sluchátko své blízké o tom, že jeho přítel   agresivní útok nepřežil, patří k   nejsilnějším momentům celého filmu. I tak ke   1oo% dokonalosti Zločinu z nenávisti chybí jen   krůček, a sice z prostoru věnovaného postavě   afektované pastorovy ženy, která je sice   učebnicovým příkladem domácí tupé husičky,   mohli tvůrci přeci jenom drobet ubrat.


Hodnocení:n12345678910
Zločin z nenávisti (2005)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190626
Osobností: 698007
Fotografií: 764518
Plakátů: 376941
Obsahů a biografií: 178396

Poslední komentáře

Duna: Část druhá (2024)

Duna: Část druhá
Film je moc pěkný, ale něco   tomu chybí. Větší   napětí, dynamika, spád. Ale   filmek opravdu kvalitní,   dají se ty necelé hodiny   vydržet.

Autor: red.mann | Hodnocení: 7 / 10

Tlukot srdce (1980)

Tlukot srdce
Pro mě byl tohle opravdu   silný zážitek. Krásný   příběh o tom, co   předcházelo napsání jedné   geniální knihy a o tom, co   ovlivnilo celou více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 9 / 10

Společná noc (1999) [TV epizoda]

Společná noc
Eric stále touží vyspat se   s Donnou a oba se tomu   blíží, ale stále k tomu   ještě nedošlo. Red zkouší   vařit, protože Kitty je víc   v více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Koláč (1999) [TV epizoda]

Koláč
Díl s názvem Koláč byl   sice spíš nadprůměrný,   ale několik scén a hlášek   to vytahuje vejš. Skvělej   byl Red Forman a hlavně Bob   Pinciotti, který doma řeší   krizi - 70%.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Tři muži a mladá dáma (1990)

Tři muži a mladá dáma
Tak ještě infantilnější a   naivnější než   "jednička"...Což je škoda,   protože kdyby to bylo trochu   více "normální", dalo by se   na to i koukat:-)

Autor: Máša13 | Hodnocení: 5 / 10