Duben
ohodnotit

Ztracen v džungli

Jungle

Další název:
Stratený v džungli
Rok:
2017
Délka:
115 minut
Premiéra v ČR:
28.12.2017
„Příroda zná jediné pravidlo. Přežít.“
Popis / Obsah / Info k filmu Ztracen v džungli
Film byl natočen na motivy skutečné události. Mladík se vydává prozkoumat Jižní Ameriku. Zde se setkává se švýcarským učitelem a jeho přítelem fotografem. Jim nabídne své služby průvodce, který jim slíbí, že je zavede na dosud nezmapovanému území, kde žije indiánský kmen. Po několikadenní cestě, ale učiteli zle otečou nohy. Rozhodnou se, tedy postavit vor a pokračovat na něm. To se, ale nelíbí průvodci a dál pokračuje pěšky ještě s učitelem, kterému se již nohy zlepšily. Na voru se plaví tak již jen fotograf s mladíkem, když dojde k nehodě a vor se převrhne. Od té doby pokračují v cestě každý sám.


Autor: PROCESOR

Popis / Obsah / Info k filmu Ztracen v džungli
Strhující film Ztracen v džungli vznikl podle těžko uvěřitelného skutečného příběhu. Dobrodružný výlet se v něm proměnil v boj o život za hranicemi lidských možností. V hlavní roli exceluje Daniel Radcliffe. Jako trosečník v nekonečném deštném pralese čelí drsným nástrahám a výzvám, na jaké Harry Potter ani nepomyslel.

Mladý muž chce na cestách po světě uniknout rutinně a nudě západoevropského života. V bolívijské metropoli La Paz potkává nové parťáky z různých koutů světa a tajuplného průvodce. Ten je vezme na expedici do neprobádaných míst amazonského pralesa s tím, že mohou nalézt neznámý indiánský kmen, zcela nedotčenou přírodu a možná i naleziště zlata. Jenže uprostřed divočiny průvodce zmizí a skupina cestovatelů se při ztroskotání na divoké řece rozpadne. Hlavní hrdina Yossi zůstane uprostřed neprostupné, nehostinné a nebezpečné džungle sám. Bez nože či jiné zbraně, bez zásob a bez jakéhokoli přístřeší . . úplně sám. Má sice za sebou tři roky vojenské služby, ale ty ho zdaleka nedokázaly připravit na všechno, co ho v dusném jihoamerickém pralese čeká. Krásná příroda se proměňuje v zelené peklo a v nepřítele plného útočných tvorů, jedovatých rostlin i hadů, odporného hmyzu a ohavných parazitů, jaké si ve středoevropských poměrech nedokážeme ani představit. Džungle má jasný vzkaz: sem lidé nepatří.

Film byl natočen podle příběhu Yossiho Ghinsberga a jeho stejnojmenného knižního bestselleru, který zničenou expedici a boj o holý život popisuje.

Člověk versus příroda. Bezvýchodná situace proti nezměrné vůli. Hrdinové, kteří v souboji s vyčerpáním a vlastními démony objevují sílu přežít. Příběhy, z nichž naskakuje husí kůže při pomyšlení, že se skutečně staly a že utrpení filmových hrdinů skutečně někdo prožil. Ztracen v džungli se řadí po bok filmů, jako bylo 127 hodin nebo Přežít.

Zdroj: Bontonfilm


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190690
Osobností: 698201
Fotografií: 765204
Plakátů: 377360
Obsahů a biografií: 178512

Poslední komentáře

Recept na rozloučenou (1989) [TV...

Recept na rozloučenou
Klasické staršie spracovanie   kriminálky. Scenár bol   trochu komplikovaný, avšak   film bol herecky kvalitne   obsadený. Záver filmu bol   neočakávaný.

Autor: Nasudr | Hodnocení: 7 / 10

Kam letíš, letadlo? (1989) [TV i...

Kam letíš, letadlo?
Ve své době jistě žhavě   současná a adresná věc,   jako většina všeho, co kdy   napsal Josef Klíma, ale dnes   už to obsahově hodně   vyvanulo více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10

Jackie balí Hyda (2000) [TV epiz...

Jackie balí Hyda
Velmi slušnej díl, Bob   Pinciotti dělá grilovačku,   ale na rozloučenou se svým   obchodem. Grilovačku dělá i   Red Forman a tak spolu   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

The Invisible Man Returns (1940)

The Invisible Man Returns
Místy zbytečně   komplikované, ale efekty jsou   zde na svůj rok výroby na   jedničku. Dějově to také   ujde, moc hluchoty tu není.   Většinu více >

Autor: Pitryx | Hodnocení: 4 / 10

Vedlejší produkt (2024) [TV mini...

Vedlejší produkt
Peter Bebjak pro TV umí, ale   filmy má slabší, kdoví   proč? Vedlejší Produkt je   solidní mini série, která   ukazuje práci kriminalistů   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10