Duben
ohodnotit

Smrtonosná past 3

Die Hard: With a Vengeance

Další název:
Smrtonosná pasca 3 (SK); Stirb langsam - Jetzt erst recht
Žánr:
Rok:
1995
Délka:
128 minut
Premiéra v ČR:
5.10.1995
„Bruce Willis v souboji se šíleným teroristou, který kvůli pomstě neváhá zničit celý New York“

Obsah filmu Smrtonosná past 3

 
Uprostřed New Yorku vybuchne za bílého dne bomba. Atentátník zavolá šéfovi policie Walterovi a chce hrát hru „Simon říká“ s poručíkem Johnem McClanem. Walter se mu snaží vysvětlit, že McClane je suspendován, ale když Simon pohrozí, že nechá vybuchnout další budovu, nechá Walter Johna najít. Prvním jeho úkolem je jít do černošské čtvrti s transparentem, že nenávidí černochy. Všimne si ho černý prodavač Zeus a John mu při rozhovoru řekne, o co jde. V ten moment si ho však všimne i parta mladíků a vytáhnou na něj zbraně. Zeus Johnovi pomůže a společně ujedou taxíkem. Dostanou se na policejní stanici, kde se všichni snaží vypátrat Simonovu...
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
režie:
John McTiernanJohn McTiernan  
hraje:
Bruce WillisBruce Willis.....John McClane [40]   
Jeremy IronsJeremy Irons.....Simon / Peter Gruber [46]   
Samuel L. JacksonSamuel L. Jackson.....Zeus Craver [46]   
Graham GreeneGraham Greene.....Joe Lambert [42]   
Colleen CampColleen Camp.....Connie Kowalská [41]   
Larry BryggmanLarry Bryggman.....insp. Arthur Cobb [56]   
Anthony PeckAnthony Peck.....Ricky Walsh [48]   
Nicholas WymanNicholas Wyman.....Targo [44]   
Sam PhillipsSam Phillips.....Katya [33]   
Kevin ChamberlinKevin Chamberlin.....Charles Weiss [31]   
Sharon WashingtonSharon Washington.....Jane   
Aldis HodgeAldis Hodge.....Raymond [8]   
Mischa HaussermanMischa Hausserman.....Mischa [53]   
David SontagDavid Sontag.....motorkář (neuveden) [34]   
John HoytJohn Hoyt.....stráž ve federální bance   
Tony HalmeTony Halme.....Roman [32]   
scénář:
Jonathan HensleighJonathan Hensleigh  
námět:
Roderick ThorpRoderick Thorp.....postavy [58]   
hudba:
Michael KamenMichael Kamen  
kamera:
Peter MenziesPeter Menzies  
střih:
John WrightJohn Wright  
dvd obal trailer
Distributor v ČR:
Intersonic
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
anglická
 
 
Distribuční verze:
česky, dabováno
 
 
Zvuk:
Dolby Stereo
 
 
Přístupno:
od 15 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Smrtonosná past 3 >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

klasifikátor
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 23.2.2020
Opravdu hodně zdařilá akční klasika.   Většina filmů na pokračování má   kvalitativně sestupnou tendenci ale tady to   určitě neplatí. Osobně se domnívám, že   tenhle třetí díl je z celé série vůbec   nejlepší. Asi je to tím, že Willis zde dostal   v Samuelu L. Jacksonovi zcela rovnocenného   parťáka a všechno dotvrdil v roli hlavního   záporáka skvělý Jeremy Irons. Děj má opravdu   strhující tempo a žádná vysloveně hluchá   místa. Příjemným zpestřením je i tuplovaný   podvod se zlatem ve finále. Tenhle film patří   ve své kategorii ke špičce.
T2
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 3.9.2018
║Rozpočet $90miliónov║Tržby USA   $100,012,499║Tržby Celosvetovo $366,101,666 (z   toho v Japonsku film zarobil pekných   $81,762,589)║ Režisér John McTiernan a jeho   návrat k tejto legendárnej sérii priniesol   ďalšiu strhujúcu jazdu Johna McClane, kde sa   ani na chvíľu nepoľavuje. A ponúka zbesilý   dej plný pascí, ktoré za pochodu rieši McClane   s tým že nemôžu chýbať jeho klasické   hlášky a akcia na každom kroku. Do deja   výborne zapadá aj postava Zeusa hraná Samuelom   L. Jacksonom, ten ako nechcený parťák McClanea   vytvoril spolu s ním skvele sa dopĺňajúce duo.   /90%/
mikee007
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 16.10.2017
Klasika
Ach jo. kdyby naši nešťastní překladatelé   už při první "Pasti" tušili, kolik   dílů bude následovat, jistě by nás   neobtěžovali tak dlouhým a krkolomným   překladem názvu. Vždyť "DIE HARD" je   tak krásný název, ať už ho čtete německy,   nebo anglicky.
Navíc už to ani žádná past   není. John McClane jezdí po New Yorku jak   motorová myš a za ním zůstává jen   spoušť.
Ale smrtonosné to je, to zase jo.   Newyorkský policista v podání tradičně   skvělého Bruce Willise zase dostává   strašlivě do držky a jestliže se o kočkách   říká, že mají devět životů, sveřepý   strážce zákona navíc s pořádnou opicí za   krkem, jich v tomto dílku spotřebuje tak   patnáct. Obvykle totiž být spláchnut miliony   litrů vody z přehrady, spadnout z deseti metrů   na záda, nebo být pět metrů od detonace,   která vymlátí stanici metra, nebývá   většinou úplně slučitelné se životními   funkcemi.
Ale vem to čert. Hlavně když to   šlape...
McClane dostal ve "trojce"   parťáka v podání Samuela L. Jacksona a i díky   jejich vzájemnému špičkování a téměř   nepřetržité akci nám celý filmek pěkně   odsýpá.
Profesor Snape, který geniálně hrál   záporáka v díle prvním, byl nahrazen jeho   ještě více zlotřilým bratrem zosobněným   výborným Jeremy Ironsem a opět to byla skvělá   volba.
A i když svého času třetí díl Die   Hard nebyl nějak hlasitě oslavován, časem nám   dozrál a stala se z něj báječná akční   klasika.
MARi0
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 28.6.2015
Smrtonosná past 3
Bruce Willis šetří slovy, ale když už   promluví, stojí to za to. Vynikající akce   která trva od začátku do konce a i tento   třetí díl se velmi zařadil mezi klasiky.   Ostatně, vše v čem Willis hraje, je kultem.   Tenhle chlapík si vybírá role drsňáků, co se   nebojí rozstřílet padouchy na maděru.
A   protože je Die Hard velmi známý a oblíbený,   rozhodla se skupina odborníků prozkoumat scénu   po scéně a přijít na kloub tomu, jestli by byl   někdo opravdu schopen přežít takový nářez   jako John McCane. V prvním díle by podle   lékařů musel čtyřikrát zemřít, všechna ta   zranění by ho nedotáhla až do konce. Na   dokončení všech pěti dílů pak potřebuje   celkem čtrnáct životů.
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 2.4.2015
smrtonostná past 3 nebylo to jako 1 a 2 byl jiny   děj i trojka nebyla špatna john mckay pořad   stejny jinak docela dobry film
martin.stusak.9
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 29.1.2014
John McClane je zpátky ve třetí pasti, která   je už založená na úplně jiné koncepci. John   McTiernan usoudil, že by třetí McClaneova   sólovka už mohla připadat stereotypně a tak ho   již nenechal pobíhat na jednom místě a dal mu   parťáka. Ne však policistu, ale obyčejného   civilistu, kterého ztvárnil Samuel L. Jackson. A   byla to trefa. Brucemu Willisovi výborně   sekundoval a společně tak vytvořili dvojku,   kterým ani dvojice ze 'Smrtonosné zbraně'   nesahá po kotníky. Padoucha si tentokrát   střihnul Jeremy Irons. A musím přiznat, že   potkat bych ho asi nechtěl. Pro Johna si   připravil důmyslný plán, jak ho vyřadit ze   hry a rozjel největší vykradačku, jakou kdy   Amerika zažila. Ale to by nebyl John, aby mu   nešlápl na kuří oko. A tak se po mírném   úvodu, kdy se zhruba dozvíme o co kráčí,   rozjede zběsilé tempo, které není k   zastavení. John i jeho civilní parťák se   neustále ženou napříč New Yorkem a přitom   neustále hláškují, že to jeden nestačí ani   sledovat. Nic tu není ponecháno náhodě.   Rychlá napínavá atmosféra jakoby si nechtěla   odpočinout. John McTiernan rozhodně věděl co   dělá. A tak vzniklo pokračování, které svým   tempem nenechá vydechnout, pobaví, a zanechá   akční zážitek, na který se jen tak   nezapomene.
Šmak
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 24.7.2012
Tak Smrtonosná Past 3 je, abych pravdu řekl, už   jen Béčkový film s názvem těch prvních dvou   Ačkových...
Zeus(Samuel L. Jackson) se mi v   tomhle filmu celkem seděl,ale už to není jako   předešlé díly.
Pak mě zaujaly některé   hlášky, které byli i dobře vybrány do scén,   a i do situace. Jediné co mě zamrzelo bylo to,   že John McClane neumí skloňovat jméno   Zeus(1.pád - Zeus, 2. pád - bez Dia), ano měl   kocovinu, ale to ho neomlouvá... Přesto filmu   dávám 6/10.

Drak 'Šmak'
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 4.7.2012
První a druhý díl jsou naprosto stejné ,mimo   to že jednička je v mrakodrapu a dvojka v   letadle, jinak jsou uplně stejné. Třerí díl   je natočený jinak, vyšinutec honí McClana po   celém NY se zadáváním různých úkolů nebo   ,pokud tam nebude včas ,vybuchne bomba tamhle a   tamhle atd...
Karius
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 1.6.2012
John McTiernan toho moc nenatočil,ale i z toho   mála,dokážeme vyčlenit pár snímků o   kterých se bude mluvit ještě za 20 let.Jedním   z nich je Predátor a ten druhý je samozřejmě   Smrtonosná past.Když v roce 1988 natočil   jedničku,ani on a ani diváci možná nečekali   takovej úspěch nebo že vyjdou i pokračování   a co nečekal ani ten nejvěrnější skalní   fanoušek?Že i následující díly budou držet   krok s tak dokonalou a bezchybnou jedničkou.Stalo   se!Třetí díl je sice o trošku jiném,ale opět   tu máme velmi chytrého záporáka,který je sice   celou dobu o krok napřed,ale náš hrdina si ho   stejně nakonec vychutná,spousta super   hlášek,výbornej Samuel L. Jackson a hlavně   neskutečné tempo a spousta akcí, dělají z   filmu víc než důstojné pokračování!Takhle   má prostě vypadat strhující a akcemi nabitý   akční film a já nemohu jinak---->90%
prvosenka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 13.4.2012
SMRTONOSNÁ PAST 3

Režie třetího   pokračování filmů s poručíkem Johnem   McClanem se ujal opět John McTieman. Náš   známý policista nám zvlčil, přišel o ženu,   stal se z něj alkoholik, ale neznámý terorista   přesto stojí právě o něj a jiného   protivníka nechce. Do akce se přimíchá   nechtěně černošský majitel obchodu a teď   lítají v průšvihu oba. Doslova běhají po   celém městě, tak jak si přeje neznámý Simon.   Ale to by nebyl McClane, aby si s ním neporadil.   Jen se trochu dát do pořádku a vrátí se   kondice i zdravý rozum a diváci se mohou   nerušeně bavit. U série Smrtonosné pasti je   podivuhodné, že s dalšími díly téměř   nedochází ke snižovaní kvality. Nejde v   žádném případě nějakou nastavovanou kaši.   Každý příběh je sám o sobě vynikajícím   filmem, který se zařadil na špičku akčních   filmů.
 

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih41011minih41011Jak se peče štěstí (1981) [TV inscenace] 
Jak se peče štěstí n
minih69614minih69614Pohádka o věrnosti (1993) [TV inscenace] 
Pohádka o věrnosti n
minih30482minih30482Mackennovo zlato (1969) 
Mackenna's Gold n
minih24538minih24538Půlnoční kolona (1972) 
Půlnoční kolona n
minih13567minih13567Narušitel (1989) 
Intruder n
minih9284minih9284Jak se budí princezny (1977) 
Jak se budí princezny n
minih23582minih23582Zámotek (1985) 
Cocoon n
minih129388minih129388Jan Žižka (2022) 
Jan Žižka n
minih39620minih39620Této noci v tomto vlaku (1984) [TV inscenace] 
Této noci v tomto vlaku n
minih57597minih57597Modrá krev (1995) [TV inscenace] 
Modrá krev n


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Die Hardest (2015)

 Die Hardest (2015)
Die Hardest n
 
Žánr: akční / dobrodružný / thriller
Země: Spojené státy americké / Japonsko


(pokračování)

Smrtonosná past: Opět v akci (2013)

 Smrtonosná past: Opět v akci (2013)
Smrtonosná past: Opět v akci n
A Good Day to Die Hard
Žánr: akční / thriller
Země: Spojené státy americké
Režie: John Moore

(pokračování)

Smrtonosná past 4.0 (2007)

 Smrtonosná past 4.0 (2007)
Smrtonosná past 4.0 n
Live Free or Die Hard
Žánr: akční / thriller / krimi
Země: Spojené státy americké / Velká Británie
Režie: Len Wiseman

(pokračování)

Smrtonosná past 2 (1990)

 Smrtonosná past 2 (1990)
Smrtonosná past 2 n
Die Hard 2
Žánr: akční / dobrodružný
Země: Spojené státy americké
Režie: Renny Harlin

(pokračování)

Smrtonosná past (1988)

 Smrtonosná past (1988)
Smrtonosná past n
Die Hard
Žánr: thriller / dobrodružný
Země: Spojené státy americké
Režie: John McTiernan

(pokračování)

Smrtonosná past 3 (1995)Smrtonosná past 3 (1995)Smrtonosná past 3 (1995)Smrtonosná past 3 (1995)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190494
Osobností: 697724
Fotografií: 763713
Plakátů: 376292
Obsahů a biografií: 178187

Poslední komentáře

Velký Jake (1971)

Velký Jake
Johna Wayne já jaksi   nemusím, ale jako Big Jake,   zřejmě díky dobrému   scénáři, jsem visel očima   na obrazovce. Ve filmu hrál i   jeho syn Patrick, spolu   natočili 11 filmů...

Autor: jarda53 | Hodnocení: 9 / 10

Andělské oči (1994)

Andělské oči
Tenhle film je dokladem toho,   že 90.léta byla z hlediska   naší kinematografie hodně   podivnou dekádou.Kvalitní   Hrabalova literární   více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 4 / 10

Těžká Barbora (1960) [TV divadel...

Potěšení

Těžká Barbora
Herecké výkony a hudební   doprovod Orchestr Karla Vlacha   vdechují tomuto kousku   neopomenutelný život.

Autor: Rostislav-Bartosz

Ohnivý máj (1974) [TV inscenace]

Ohnivý máj
Jedna ze série hodně   povedených televizních   inscenací z naší dávné   historie, které vznikly v   roce 1974. Tentokrát   církevní koncil v více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Šťastné a krvavé (2023)

Šťastné a krvavé
O tom, že existují skřítci   Elfové pro země, které o   vánočních svátcích   vyznávají reklamní postavu   Santa Clause společnosti   Coca-Cola, více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 7 / 10