Duben

Bud Spencer

Povolání:
Rodné jméno:
Carlo Pedersoli
Národnost:
Narození:
31.10. 1929, Neapol, Kampánie, Itálie
Úmrtí:
27.6. 2016, Řím, Lazio, Itálie
 

 

Zajímavosti k herci Bud Spencer

miklus zprava

Napsat uživateli zprávu

07.09.2009
Stejně jako jeho herecký kolega Terence Hill, má také Bud špatné vzpomínky na Druhou světovou válku. Při náletech byl dvakrát bombardován jejich rodinný domek.

Po gymnáziu se rozhodl studovat chemii. Ještě jako sedmnáctiletý úspěšně složil přijímací zkoušky na Fakultu chemie univerzity v Římě. Později ale přestoupil na práva, aby měl více času na sportovní aktivity.

Díky společným filmům s Terence Hillem se stal svého času velmi populární, mimo jiné také v Německu. V roce 1979, v období svých padesátin, si osobně vyzvedl cenu německých diváků jako nejpopulárnější zahraniční herec v Německé televizi.

Jeho nejmladším potomkem je dcera Diamante. Je architektkou a v rámci svého povolání je často na cestách v zahraničí.

V roce 2005 mu lékařili objevili na oku podezřelou bulku. Doporučili mu okamžitou operaci. On ale na žádnou operaci nešel. Přemluvila ho manželka a zachránila ho před oslepnutím.


Zdroj: Inormace z rozhovorů v německých časopisech.
 
M.A.G. zprava

Napsat uživateli zprávu

02.11.2009
Vznik jména:
Příjmení Spencer je prý pocta hollywoodskému velikánovi Spenceru Tracymu a křestní jméno Bud je zkratkou jeho oblíbeného piva Budweiseru.
 
SvoKar zprava

Napsat uživateli zprávu

09.09.2012
Píše se i nar. 21. 10.
 
miklus zprava

Napsat uživateli zprávu

02.10.2013
Když jako mladík ukončil studium práv, učinil ve svém životě velmi významné rozhodnutí o změně. Odjel proto fyzicky pracovat do jižní Afriky, aby si ujasnil další životní kroky.

Mimo jiné si tam našel práci jako vedoucí většího skladu jedné firmy. Panovalo tam však velké rozkrádání, předchozího vedoucího nechali dokonce zavraždit. Bud po něm nastoupil a za jeho působení prý rozkrádání ve skladu ubylo.
 
miklus zprava

Napsat uživateli zprávu

02.10.2013
V jednom rozhovoru na sebe Bud prozradil, že si v mládí bohatě užil sexuálního života. Bylo to hlavně v období, kdy získal medaili na Olympijských hrách. Využil toho, že byl tehdy jako olympijský vítěz na veřejnosti velmi populární.
 
miklus zprava

Napsat uživateli zprávu

13.10.2013
Bud je osobním přítelem politika Silvia Berlusconiho, znají se z mládí. Ve vyšším věku Bud Spencer zamýšlel také vstoupit na domácí politickou scénu, ale nebyl zvolen.

V rozhovoru k porážce ve volbách uvedl, že důvodem byl nedostatek času věnovat se volební kampani. Bud měl totiž v době kampaně autohavárii a pobýval nějakou dobu v nemocnici.
 

 
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190607
Osobností: 697955
Fotografií: 764424
Plakátů: 376859
Obsahů a biografií: 178362
foto

Komerční sdělení

Filmová škola

Staňte se hercem, herečkou.

foto

Poslední komentáře

Brooklyn 99 (2013) [TV seriál]

Brooklyn 99
Pro mě výborný seriál.   Vtipný, akční, s osobitými   postavičkami. Jen mě mrzí,   že sedmá série, asi nebude   mít dabing, protože ten byl   také velmi dobrý...

Autor: Máša13 | Hodnocení: 9 / 10

Hodný, zlý a mrtvý (2015)

Hodný, zlý a mrtvý
Sice docela obstojné   obsazení ale to je tak   vše,akce mizérie a už od   začátku bylo vidět v   hereckých výkonech Lundgrena   a Treja že to nebude žádná   hitparáda další zbytečný   film.

Autor: PORTER | Hodnocení: 2 / 10

Smůla (1972)

Smůla
Trochu slabá gangsterka bez   drsnější scény ,sice tam   pár scén se střelbou bylo   ale jen hodně krátkých a   přehlédnutelných,hodně se   tam více >

Autor: PORTER | Hodnocení: 6 / 10

Megažralok vs. Crocosaurus (2010...

Megažralok vs. Crocosaurus
Kdysi se ve filmech o   příšerách používaly   nekvalitní loutky a šlo   většinou o   vysokorozpočtové filmy,   nyní se používá   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 1 / 10

Trojúhelník smutku (2022)

Óvaj óvaj.

Trojúhelník smutku
Trojúhelník smutku není   trojúhelník, ale nejméně   oktagon smutku, nudy a   utrpení. Má-li to být   kritika či parodie na   nějaké více >

Autor: RwlBem | Hodnocení: 3 / 10

Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Bud Spencer

Spencer Bud

Naposled navštívené:
Bud Spencer

Spencer Bud