Duben

Emilia Fox

Povolání:
Rodné jméno:
Emilia Lydia Rose Fox
Národnost:
Věk:
49
Narození:
31.7. 1974, Londýn, Anglie, Velká Británie
 

 
Životopis (biografie) / Informace:
Anglická herečka Emilia Lydia Rose Fox se narodila 31. července 1974 v Londýně. Narodila se do herecké rodiny, otec Edward Fox si zahrál například v původním „Šakalovi“ (1973). Má bratra Eddieho a nevlastní sestru Lucy. Studovala na Bryanston School, a poté na univerzitě v Oxfordu anglickou literaturu.

Před filmovou kamerou se poprvé objevila v roce 1995, v televizní minisérii „Pýcha a předsudek“, kde si zahrála sestru pana Darcyho (Colin Firth). Následoval televizní film „Mrtvá a živá“ (1997), který byl natočený podle románu Daphné Du Maurier – Rebeka, ve kterém Emilia ztvárnila postavu paní de Winter, která podezřívá svého manžela ze zabití první ženy. Zajímavostí je, že tutéž roli ztvárnila její matka Joanna David devatenáct let předtím.

Poté už se Emilia, pravidelně objevovala před kamerou, především v televizních filmech a seriálech. Za zmínku stojí „David Copperfield“ (1999) ve kterém hrála matku hlavního hrdiny, nebo seriál „Randall a Hopkirk“ (2000). Roku 2002 si zahrála ve filmovém dramatu „Pianista“, za roli Doroty byla nominována na cenu pro nejlepší herečku na polském filmovém festivalu. K dalším významným rolím patří Jane Seymour v televizním filmu „Jindřich VIII“ (2003). Hlavní roli si zahrála v romantické komedii „Cashback“ (2006).

K filmům z posledních let patří drama „Flashbacks of a Fool“ (2008), „Dorian Gray“ (2009). Od roku 2004 se také objevuje coby doktorka Nikki Alexander v seriálu „Tichý svědek“.

V roce 2000 byla krátce zasnoubená s kolegou se seriálu „Randall a Hopkirk“. Roku 2005 si vzala herce Jareda Harrise (syn Richarda Harrise), ale už roku 2008 došlo k rozvodovému řízení. Emilia ovládá plynně francouzštinu a němčinu, věnuje se kickboxu a hraje na cello a piano.

Autor: jitush.b

Nový publicista: :
Nelíbí se vám tento životopis? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište.


 
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190705
Osobností: 698229
Fotografií: 765204
Plakátů: 377381
Obsahů a biografií: 178522
foto

Komerční sdělení

Filmová škola

Staňte se hercem, herečkou.

foto

Poslední komentáře

Hrst plná prachu (1988)

Hrst plná prachu
Kvalitní literární   předloha od uznávaného   spisovatele a sestava   vynikajících herců jako   jsou Alec Guinness, Judi   Dench, Kristin Scott více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 7 / 10

Fez dostane holku (2001) [TV epi...

Fez dostane holku
Donna vyhraje lístky na   skupinu Led Zeppelin, ale Eric   jít nemůže a Kelso, Hyde,   Jackie se o to kdo půjde s   Donnou hádají a jsou na sebe   nepříjemní tak to Donna   vyřeší po svém, slušný   díl.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Děti zítřků (1980)

Děti zítřků
Ani evidentně štědrý   rozpočet (na tu dobu), ani   velmi kvalitní obsazení s s   pány Menšíkem, Prachařem,   Kostelkou, Kratinou a   předními více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 4 / 10

Recept na rozloučenou (1989) [TV...

Recept na rozloučenou
Klasické staršie spracovanie   kriminálky. Scenár bol   trochu komplikovaný, avšak   film bol herecky kvalitne   obsadený. Záver filmu bol   neočakávaný.

Autor: Nasudr | Hodnocení: 7 / 10

Kam letíš, letadlo? (1989) [TV i...

Kam letíš, letadlo?
Ve své době jistě žhavě   současná a adresná věc,   jako většina všeho, co kdy   napsal Josef Klíma, ale dnes   už to obsahově hodně   vyvanulo více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10

Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Emilia Fox

Fox Emilia

Naposled navštívené:
Emilia Fox

Fox Emilia