Duben

Tom Hardy (1)

Povolání:
Rodné jméno:
Edward Thomas Hardy
Národnost:
Věk:
46
Narození:
15.9. 1977, Hammersmith, Londýn, Anglie
 

 
Životopis (biografie) / Informace:
Edward Thomas Hardy se narodil v roce 1977 jako jedináček, spisovateli Edwardovi a umělkyni Anne Hardyovým, dnes patří k předním anglickým hercům, dříve tomu ale nic nenasvědčovalo. Když byl asi ve věku 19 let vyhrál snídani se supermodelkou, která zvítězila v soutěži Big Me a s tím získal menší smlouvu na práci modela.

Ale s tím přišly problémy s alkoholem, kriminalitou a bojoval se závislostí na kokainu. Ale přesto se dostal na hereckou dráhu, kdy studia ukončil v roce 2001 a hned debutuje v Tv minisérii Band of Brothers a ve filmu Černý jestřáb sestřelen.

Oženil se se Sarah Wardovou, ale po pěti letech se rozvedl, jeho žena již nemohla snést jeho opilecké stavy. To urychlilo rozhodnutí hledat léčbu ihned po natočení Star Treku: Nemesis v roce 2002, zde hraje darebáka Shinzona. Po roce již za svůj výkon v inscenaci divadelního představení obdržel cenu a to bylo za hru V Arábii bychom byli všichni králové.

V dalších několika letech Hardy velice vytrvale pracoval jak na filmech, tak i v televizi a na divadle. Hrál rozmanité role v Tv BBC např: jeho role Roberta Dudleye ve hře The Virgin Queen (2005), nebo byl také Billem Sikesem v Oliver Twistovi a hrál i v Muži režimu na Národním divadle.

V roce 2006 společně s režisérem Robertem Delamerem založili divadelní společnost, kde režíroval hru, kterou napsal jeho otec. Jmenovala se Blue na Blue. Za svůj výkon v roce 2007 obdržel nominaci BAFTA za nejlepší mužský herecký výkon ve hře Život Backwards. Byl velice chválen za jeho ztvárnění role, kde předvedl širokou škálu výrazů, kdy v roli procítěně zahrál muže, který ikdyž trpí násilnickou závislosti, má svalovou dystrofií ale má cit.

Jeho role gaye a chuligána Boba ve filmu režiséra Guy Ritchie, RocknRolla (2008) omráčila kritiku pro jeho vynikající přesvědčivost. Ve stejný rok se podílí na filmu Bronson, kde hraje nejnásilnějšího vězně v Británii, Charlese Bronsona. Za výkon směsi děsivé brutality, sarkasmu a kabaretního herectví obdržel Britisch Independent Film Award pro nejlepšího herce.

Na vrcholu úspěchů se mu s dlouholetou přítelkyní Rachel v roce 2008 narodil syn Louis Thomas Hardy.

A to jej již znají i v Hollywoodu, kde hraje v kriminálním příběhu The Take, je to adaptace bestselleru Martina Cole, ve verzi Větrná hůrka 2009. Hardy se posledních osm let věnuje znevýhodněným lidem, je patronem charity Flack, což je organizace pro podporu bezdomovců. V roce 2010 byl jmenován velvyslancem důvěry prince, který též pomáhá znevýhodněné mládeži.

Na začátku roku 2010 hraje v divadle Goodman, v Chicagu, nastudování hry Dlouhá červená silnice. Po kasovním trháku filmu Počátek (2010), se stal jedním z nejvíce vzrušujících a in – poptávkou po herci v Hollywoodě. Proto byl také obsazen do filmu Šílený Max 4 (2011) a v roce 2012 má premiéru film The Dark Knight Rises, který se teprve točí.

A jaké má Tom Hardy slabůstky? V jeho seznamu hereckých oblíbenců patří Johny Depp, Harrison Ford, Tom Berenger ale i Vincent Cassel i Monica Belucci. Rád k jídlu má americkou pizzu, humra, vepřové, hovězí a vůbec netrpí vegetariánstvím a k tomu si dá dobrou kávu, colu, čaj nebo Red Bull. A úplně největší slabost má pro syna, u kterého se podílí výchovou.

Učinkoval v dalších filmech, jak v kinech tak i v Tv: Hra se smrtí (2003), Útěk z pevnosti Colditz (seriál Tv – 2004), Potopa (2007), Warrior (2010).

Autor: jarda53

Nový publicista: :
Nelíbí se vám tento životopis? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište.


 

TV Program

ČT1 - AZ-kvíz (1997) [TV pořad]

11:30 - 12:00

9 minut již uběhlo
21 minut zbývá do konce

ČT2 - Meghan, americká princezna

11:05 - 11:55

34 minut již uběhlo
16 minut zbývá do konce

NOVA - Jedna rodina (2023) [TV seriál...

10:30 - 11:45

69 minut již uběhlo
6 minut zbývá do konce

Prima - Policie Hamburk (2007) [TV ser...

11:30 - 12:30

9 minut již uběhlo
51 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190626
Osobností: 698007
Fotografií: 764518
Plakátů: 376941
Obsahů a biografií: 178398
foto

Komerční sdělení

Filmová škola

Staňte se hercem, herečkou.

foto

Poslední komentáře

Cigareta (1999) [TV epizoda]

Cigareta
Dobre díl celkem, Donna si   zapálí u školy, ale cígo   podrží Eric, kterej dostane   vyhazov. Bojí se aby to   nevěděl Red, ale tomu to   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Duna: Část druhá (2024)

Duna: Část druhá
Film je moc pěkný, ale něco   tomu chybí. Větší   napětí, dynamika, spád. Ale   filmek opravdu kvalitní,   dají se ty necelé hodiny   vydržet.

Autor: red.mann | Hodnocení: 7 / 10

Tlukot srdce (1980)

Tlukot srdce
Pro mě byl tohle opravdu   silný zážitek. Krásný   příběh o tom, co   předcházelo napsání jedné   geniální knihy a o tom, co   ovlivnilo celou více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 9 / 10

Společná noc (1999) [TV epizoda]

Společná noc
Eric stále touží vyspat se   s Donnou a oba se tomu   blíží, ale stále k tomu   ještě nedošlo. Red zkouší   vařit, protože Kitty je víc   v více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Koláč (1999) [TV epizoda]

Koláč
Díl s názvem Koláč byl   sice spíš nadprůměrný,   ale několik scén a hlášek   to vytahuje vejš. Skvělej   byl Red Forman a hlavně Bob   Pinciotti, který doma řeší   krizi - 70%.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Tom Hardy

Hardy Tom

Naposled navštívené:
Tom Hardy

Hardy Tom