Duben

Monika Absolonová

Povolání:
Národnost:
Věk:
47
Narození:
27.9. 1976, Benešov u Prahy, Československo
 

 
Životopis (biografie) / Informace:
Herečka, tanečnice a zpěvačka Monika Absolonová vystudovala Soukromou hotelovou školu a vzdělání si dále rozšířila studiem němčiny na Akademii Jana Amose Komenského.

Monika Absolonová se ve své umělecké kariéře nevěnuje pouze sólovému zpívání, ale od 9o. let poměrně často vystupuje v různých původních autorských muzikálech. Diváci ji tak měli možnost vidět v jevištní podobě Rebelů, ve Svobodově Draculovi, v Landově Krysaři nebo v dílech jejího objevitele Michala Davida Tři mušketýři; Angelika, kde ztvárnila hlavní roli nebo v muzikálu Kleopatra, za kterou byla nominována na Cenu Thálie v oboru muzikálové a operetní divadlo. K nejmladší muzikálové roli patří královna Eliška z legendárního Svobodova muzikálu Noc na Karlštejně.

Moniku Absolonovou můžeme kromě divadelních prken vidět také na filmovém plátně nebo na televizní obrazovce. Před kamerou Absolonové první příležitost sice nabídnul H. Bočan ve Zdivočelé zemi, ale daleko více prostoru ji v herecké práci nabídnul Z. Troška, pod jehož vedením se ujala po Lucii Bílé role čarodějnice v pokračování pohádky Princezna ze mlejna II a dvakrát si zahrála zdravotní sestru v jeho Kameňácích.

Díky kondicím na Taneční konzervatoři získávala Monika Absolonová pohybovou průpravu, které později rozšiřovala v klasickém baletu v souboru pražského Národního divadla.

Necelých deset let byla M. Absolonová členkou Dětského pěveckého soboru P. Kühna a pěvecky se dále školila na soukromých hodinách u Lídy Nopové a Eduarda Klezly. Absolonová v r. 1994 získala nominaci na českou Gramy v kategorii Objev roku. Na jejím samostatném pěveckém kontě najdeme řadu sólových alb, muzikálů nebo dalších různých kompilací, na něž přispěla jedním či dvěma songy.

Tituly a ocenění: Monika Absolonová se v letech 2oo2 a 2oo3 stala Skokankou roku ankety Český slavík.

Audiografie - sólová: 1993 – Monika; 1994 – Dál jen při mně stůj; 1999 – První den; 2oo1 – Jsem nevěrná; 2oo4 – Zůstávám dál; …
Muzikály (výběr): Michal David: Angelika (Angelika); Karel Svoboda: Dracula (Loreine); Michal David: Kleopatra (Kleopatra); Daniel Landa: Krysař (Agnes); Michal David: Tři mušketýři (My Lady de Winter); Karel Svoboda: Noc na Karlštejně (královna Eliška); …

Autor: řepešínský

Životopis (biografie) / Informace:
Absolonová Monika (nar. 27. 9. 1976 v Benešově u Prahy), zpěvačka a muzikálová herečka. Absolventka hotelové školy
a studia němčiny. Navštěvovala kondiční průpravu na taneční konzervatoři a v baletu Národního divadla v Praze. V letech 1983-1992 zpívala v Kühnově dětském sboru.
Jako zpěvačka nazpívala řadu CD alb (Monika 1993, První den 1999, Zůstávám dál 2004). Účinkoval v několika Muzikálech v Praze a na Slovensku - Dracula, Krysař, Tři mušketýři, Rebelové a ztvárnila titulní roli v muzikálu Kleopatra(2002), za kterou byla nominována na Cenu Thálie.
Před kamerou účinkovala v televizním seriálu Zdivočelá země(1997) a ve filmech Zdeňka Trošky Princezna ze mlejna 2, Kameňák 2 a Kameňák 3.

Autor: moldovan

Životopis (biografie) / Informace:
Vystudovala soukromou hotelovou školu. Pohybovou průpravu získala mj. v klasickém baletu Národního divadla. V letech 1983 - 92 byla členkou Kühnova dětského sboru, na hodiny zpěvu chodila k prof. Lídě Nopové, od roku 1996 studuje zpěv u prof. Eduarda Klezly. Debutový singl a také první album Monika vyšlo roku 1993. O rok později získala nominaci na českou Gramy v kategorii Objev roku.

Vydala další tři alba a v r. 2004 se chystá na čtvrté. V letech 1995 - 1998 účinkovala v pražském nastudování muzikálu Dracula, a také v hlavní ženské roli v tomtéž muzikálu v Bratislavě a v Prešově. Dále účinkovala v muzikálu Krysař, v hlavní ženské roli Agnes - v Prešově. Hrála v seriálu Zdivočelá země. Vytvořila roli čarodějnice ve filmové pohádce Princezna ze mlejna II. a objevila se v komedii Kameňák 2. V letech 2002 - 2004 byla představitelkou titulní role v pražském nastudování muzikálu Kleopatra. Za tu byla nominována na cenu Thálie 2002.

V letech 2002 a 2003 získala cenu Skokana roku v anketě Český slavík Mattoni, kde aktuálně obsadila 6. místo. V roce 2004 účinkuje muzikálu Rebelové v Divadle Broadway v Praze hraje Kleopatru na bratislavské Nové scéně. Přijala roli My Lady de Winter v novém muzikálu Tři mušketýři. V muzikálu Noc na Karlštejně hraje královnu Elišku.

Zdroj: HDK

Autor: Krtek

Nový publicista: :
Nelíbí se vám tento životopis? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište.


 
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190672
Osobností: 698188
Fotografií: 765168
Plakátů: 377329
Obsahů a biografií: 178495
foto

Komerční sdělení

Filmová škola

Staňte se hercem, herečkou.

foto

Poslední komentáře

Mikýřova hysteorie českých dějin...

Mikýřova hysteorie českých dějin
by mě zajímalo co tě lidem   je, taková nuda, to už i ty   Bábovky a plechovky pobavili   víc

Autor: tobogaan | Hodnocení: 1 / 10

Neviditelné zlo (2024)

Neviditelné zlo
tpč hodně zaseklý v čase,   tohle by prošlo možná tak v   devadesátkách, dneska už   vůbec

Autor: bazen | Hodnocení: 2 / 10

Sedm schodů k moci (2023) [TV se...

Sedm schodů k moci
Hah. Nemám rád dilinky co   tohle dělaj, úplně je mi z   toho fyzicky zle, ale   naštěstí byl po ruce joint   tak jsem toho využil. Ale   jednou to stačilo. Úplný   závěr nijak nepřekvapí...

Autor: chipsy

Příliš vzdálený most (1977)

Příliš vzdálený most
Bitva o Arhnem (Operace Market   Garden) byla největší   výsadkovou bitvou v druhé   sv. válce a je považovaná   za poslední vítězství   více >

Autor: charlie1612 | Hodnocení: 8 / 10

Kokosové ořechy (1929)

Kokosové ořechy
Prvních dvacet minut je na   odpad. Pak ovšem přijdou ti   dva a hned to začne. Ti   vlastně oživí celý film.   Až na zbytečné hudební   více >

Autor: Pitryx | Hodnocení: 6 / 10

Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Monika Absolonová

Absolonová Monika

Ve věznici Belmarsh (Welcome to HMP Belmarsh with Ross Kemp)

Ve věznici Belmarsh
Welcome to HMP Belmarsh with Ross Kemp

Mary Muhsal

Muhsal Mary

Ples na rozloučenou

Ples na rozloučenou
Ples na rozloučenou

Siu Ping-Lam

Ping-Lam Siu

Guillermo Río

Río Guillermo

Petri Jokiranta

Jokiranta Petri

Christian Beermann

Beermann Christian

Minulost Jany Kosinové

Minulost Jany Kosinové

Manuel Barajas

Barajas Manuel

Farid Larbi

Larbi Farid

Naposled navštívené:
Monika Absolonová

Absolonová Monika

Ve věznici Belmarsh (Welcome to HMP Belmarsh with Ross Kemp)

Ve věznici Belmarsh
Welcome to HMP Belmarsh with Ross Kemp

Mary Muhsal

Muhsal Mary

Ples na rozloučenou

Ples na rozloučenou
Ples na rozloučenou

Siu Ping-Lam

Ping-Lam Siu

Guillermo Río

Río Guillermo

Petri Jokiranta

Jokiranta Petri

Christian Beermann

Beermann Christian

Minulost Jany Kosinové

Minulost Jany Kosinové

Manuel Barajas

Barajas Manuel

Farid Larbi

Larbi Farid