Duben

Helena Bonham Carter

Národnost:
Věk:
57
Narození:
26.5. 1966, Golders Green, Londýn, Anglie, Velká Británie
 

 
Životopis (biografie) / Informace:
Helena se narodila se v roce 1966 v Londýně, Anglie. Carterovi jsou skutečná, aristokratická rodina, a ani její bratr Crispin neodolal, a stal se také hercem - především televizním a divadelním (seriál TV. Pride and Prejudice - Mr.Bingley).

Jako velice mladá, začínající herečka odstartovala svou kariéru nejprve televizními filmy zpracovanými podle románových předloh spisovatelky historických romancí Barbary Cartland. Poté již o ní začali projevovat zájem renomovaní režiséři, a tak nejprve jakoby náhodou poslední den natáčení jejího celovečerního debutu Lady Jane jí režiser James Ivory nabídnul hlavní roli ve filmu: Pokoj s vyhlídkou (s herci Julianem Sandsem a Danielem Day Lewisem).

Adaptací románů E. M. Forster, Helena Bonham Carter získala velmi rychle mezinárodní uznání. Následovaly filmy: Kam se i andělé bojí vstoupit, Howards End, Hamlet, Frankenstein, Večer tříkrálový, a Mocná Afrodité. H.B. Carter má na svém kontě ještě další televizní role - zahrála si v komediálním dramatu Správná věc,a striptérku ve filmu Tančící královna.Hrála také v divadelních hrách Žena v bílem -Woman in White, The Chalk Garden, Dům Bernardy Alby aj.

V roce 2002 si zahrála s Guyem Pearcem ve filmu Till Human Voices Wake Us, - a hned následující rok ve válečném dramatu: Živě z Bagdádu,a za ty byla nominována na Zlatý glóbus a Emmy. Svůj talent propůjčila i velmi velmi provokativnímu a kontroverznímu: Klubu rváčů, a nebo v remarku Planeta opic. Za roli ve filmu Wings of the Dove režirovanou I. Softleyem získala první nominaci na Oscara v kategorii Nejlepší herečka, dál pak Zlatý globus, a cenu Screen Actors Guild. Současně je držitelkou ocenění Canadian Genie Award za film Margaretino Museum, a opět byla nominována na cenu Emmy za svou roli v seriálu Merlin.

V roce 2005 hraje maminku Buckettovou ve filmu Karlík a továrna na čokoládu s J.Deppem. Nedávno nadabovala Mrtvou nevěstu Tima Burtona. Helena Bonham Carter žije v současné době v USA a je zde jak sama tvrdí šťastně provdána.

Marta.Holubová - clara.bow

Autor: clara.bow

Nový publicista: :
Nelíbí se vám tento životopis? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište.


 

TV Program

ČT1 - Vinorodé břehy Mosely

17:55 - 18:25

27 minut již uběhlo
3 minut zbývá do konce

ČT2 - Zázračná planeta: Poslední ráj...

17:30 - 18:25

52 minut již uběhlo
3 minut zbývá do konce

NOVA - Příšerná tchyně (2005)

17:15 - 19:30

67 minut již uběhlo
68 minut zbývá do konce

Prima - Světáci (1969)

16:30 - 18:52

112 minut již uběhlo
30 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190607
Osobností: 697956
Fotografií: 764426
Plakátů: 376860
Obsahů a biografií: 178363
foto

Komerční sdělení

Filmová škola

Staňte se hercem, herečkou.

foto

Poslední komentáře

Stavisky (1974)

Stavisky
Přes kritické komentáře   ostatních, za sebe považuji   tenhle film za prvotřídní   práci a výborné   zpracování známých   historických více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Brooklyn 99 (2013) [TV seriál]

Brooklyn 99
Pro mě výborný seriál.   Vtipný, akční, s osobitými   postavičkami. Jen mě mrzí,   že sedmá série, asi nebude   mít dabing, protože ten byl   také velmi dobrý...

Autor: Máša13 | Hodnocení: 9 / 10

Hodný, zlý a mrtvý (2015)

Hodný, zlý a mrtvý
Sice docela obstojné   obsazení ale to je tak   vše,akce mizérie a už od   začátku bylo vidět v   hereckých výkonech Lundgrena   a Treja že to nebude žádná   hitparáda další zbytečný   film.

Autor: PORTER | Hodnocení: 2 / 10

Smůla (1972)

Smůla
Trochu slabá gangsterka bez   drsnější scény ,sice tam   pár scén se střelbou bylo   ale jen hodně krátkých a   přehlédnutelných,hodně se   tam více >

Autor: PORTER | Hodnocení: 6 / 10

Megažralok vs. Crocosaurus (2010...

Megažralok vs. Crocosaurus
Kdysi se ve filmech o   příšerách používaly   nekvalitní loutky a šlo   většinou o   vysokorozpočtové filmy,   nyní se používá   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 1 / 10

Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Helena Bonham Carter

Bonham Carter Helena

Naposled navštívené:
Helena Bonham Carter

Bonham Carter Helena