Duben

Michael Jackson (1)

Rodné jméno:
Michael Joseph Jackson
Známý jako:
Jackson 5/The Jackson 5/The Jackson Five/The Jacksons/John Jay Smith
Národnost:
Narození:
29.8. 1958, Gary, Indiana, USA
Úmrtí:
25.6. 2009, Holmby Hills, Los Angeles, Kalifornie, USA
 

 
Životopis (biografie) / Informace:
Michael Jackson byl nejen výborným americký zpěvák, ale i herec a bavič. Na profesionální hudební scéně debutoval jako člen Jacksons 5 už v 11 letech a později od roku 1971 započal svoji sólovou kariéru.
Svou první filmovou roli Scarecrow si odbyl ve velkolepém muzikálu The Wiz v roce 1978, kde si po boku Diany Ross a dalších herců a zpěváků zejména afroamerického původu zahrál strašáka.
Následovaly filmy, které ovlivňovaly jeho kariéru. Captain EO (1986) se coby 17min dlouhý a 30mil dolarů drahý film stal nejdražším videem. V této vesmírné misi se svým týmem, vydá hledat Zlou královnu (Anjelica Huston) aby jí předal speciální dárek. Kapitán Eo svým bojem a tancem vysvobodí lidi z otroctví Zlé královny.
Následoval klip Bad (1987), který se ve své době stal velkým hitem. Tato úžasně choreografická podívaná nenechala nikoho na pochybech o tom, kdo je tady "zlý".
V režii Martin Scorsese, v dalších rolích se blýskli herci Paulem Calderon a Wesley Snipes a Michael Jackson se zde snaží přesvědčit své přátele, že i po návratu ze studií je pořád stejný.
Film Moonwalker (1988) začíná známým videoklipem "Man in the Mirror". postupně se začíná měnit ve směsici několika různých klipů jeho dosavadní kariéry. Lze například spatřit parodii na jeho slavný klip Bad v podání dětí,s částí, kde Michaela pronásledují jeho fanoušci. Než však začne film, kde Michael hraje hrdinu s magickými schopnostmi, který zachraňuje tři děti předdrogovým dealerem, máte ještě možnost shlédnout dva další
klipy. Do samotného filmu tvůrci zahrnuli i videoklipy Smooth Criminal a "Come Together".

Ghosts (1997) v kterém Michael ztvárnil hned 4 role se počítalo mezi nedelší hudební video vůbec. Svými počítačovými efekty si získal mnoho obdivů a do dnes patří k těm nejlepším. Děj je jednoduchý, kdo uteče prohraje - zde Maestro vs lid z města v čele se starostou.
Dále se mihnul v Men in Black II (2002), Miss Cast Away (2004) a spoustě seriálů a dokumentů.

Autor: Vig

Životopis (biografie) / Informace:
Mimořádně oslňující kariéra a podivuhodný soukromý život hvězdy hvězd, Michaela Jacksona, se staly přímo posedlostí pro miliony fanoušků po celém světě. Raketové rychlosti jeho vzestupu na špičku světových žebříčků se svou jedinečností vyrovná jen množství nesčetných pověstí o jeho výstředním životě.
Michael a jeho bratři vystupovali na ametérských soutěžích i v chicagských zapadácích, dokud z jejich skupiny Jackson 5 neudělali specialisté ze společnosti Motown celosvětové superhvězdy. Michael Jackson a Jackson 5 dohromady prodali přes 200 miliónů desek.
Za svou kariéru byl několikrát obviněn ze sexuálního obtěžonání dětí. Buďto umlčel skandály mnohamilionovými odstupnými nebo bylo proti němu použito málo důkazů.
V roce 1994 se oženil s dcerou krále rockenrolu Elvise Lisou Marií Presleyovou. V roce 1996 se rozvedli s konstatováním, že šlo jen o reklamní tah. V témže roce se oženil se svou zdravotní sestrou Debbie Roweovou, má s ní tři děti. Debbie se prý s dětmi nestýká, za což dostala tučné odškodné. S Debbie se manželství také rozpadlo.
Nutno říci, že v současnosti je korunovaný král popu lidem spíše k smíchu.

Autor: ajaajena

Životopis (biografie) / Informace:
byl jedním z nejúspěšnějších a nejvlivnějších zpěváků v dějinách populární hudby. Jeho deska Thriller (1982) je nejprodávanějším albem všech dob s počtem téměř 110 milionů kusů. Dvakrát byl uveden do Síně slávy rock’n’rollu. Získal třináct cen Grammy a třináctkrát vedl jeho singl hitparádu. Průkopnické video Johna Landise z roku 1983 k písni Thriller se stalo svého času nejdelším klipem v historii v délce třinácti minut. Byl sedmým z devíti dětí a kariéru začal v sourozenecké sestavě Jackson 5. Od roku 1971 vystupoval sólově. Příležitostně se objevoval na plátně jako herec (nejznámější je jako Strašák v muzikálu Čaroděj), jeho nahrávky byly hojně využívány v soundtracích mnoha filmů. Několikrát byl obviněn z pedofilie, ale nikdy nebyl odsouzen. 7. září 1996 vystoupil na pražské Letenské pláni. Jeho první ženou byla od 26. května 1994 do 19. ledna 1996 Lisa Presleyová, dcera Elvise Presleyho. S dermatoložkou Debbií Roweovou, jež byla jeho manželkou v letech 1996-99, měl syna Prince Michaela jr. a dceru Paris-Michael Katherine. S anonymní matkou zplodil syna Prince Michaela II.
-JR-, Filmový přehled 2009/8

Nový publicista: :
Nelíbí se vám tento životopis? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište.


 

TV Program

ČT1 - 168 hodin (2006) [TV pořad]

10:00 - 10:35

27 minut již uběhlo
8 minut zbývá do konce

ČT2 - Věčný Egypt

10:15 - 11:15

12 minut již uběhlo
48 minut zbývá do konce

NOVA - Odznak Vysočina

09:35 - 10:55

52 minut již uběhlo
28 minut zbývá do konce

Prima - Vytoč mého agenta (2022) [TV s...

09:15 - 10:30

72 minut již uběhlo
3 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190639
Osobností: 698068
Fotografií: 764724
Plakátů: 377097
Obsahů a biografií: 178423
foto

Komerční sdělení

Filmová škola

Staňte se hercem, herečkou.

foto

Poslední komentáře

Temno (1950)

Temno
Film podle pevné stranické   šablony o třídním boji   proti vykořisťování   dělnické třídy buržoazií   a za nový řád. A taková   šablona více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 5 / 10

Zvony z rákosu (1950)

Zvony z rákosu
Film podle pevné stranické   šablony o třídním boji   proti vykořisťování   dělnické třídy buržoazií   a za nový řád. A taková   šablona více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 5 / 10

Žízeň (1949)

Žízeň
Film podle pevné stranické   šablony o třídním boji   proti vykořisťování   dělnické třídy buržoazií   a za nový řád. A taková   šablona více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 5 / 10

Rande (2000) [TV epizoda]

Rande
Taky slušný díl, několik   scének a hlášek   výborných. Stěžejní téma   dílu je, že Kitty chce s   Ericem trávit více času,   zdá se ji, že se více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Den poté (2000) [TV epizoda]

Den poté
Eric se konečně dočká a   má sex s Donnou, ale každej   kvalitu sexu vidí jinak a   různě o ní mluví. Celkově   slušný díl, vícero   vtipných seků a hlášek -   70%.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Michael Jackson

Jackson Michael

Naposled navštívené:
Michael Jackson

Jackson Michael