Duben

Kate Winslet

Rodné jméno:
Kate Alizabeth Winslet
Národnost:
Věk:
48
Narození:
5.10. 1975, Reading, Berkshire, Anglie, Velká Británie
 

 
Životopis (biografie) / Informace:
Bylo jí dvacet, když začala natáčet romantické drama z anglického venkova Rozum a cit. Do roka za něj byla nominována na Oscara. Z rodného Londýna se ale do Hollywoodu odmítla přestěhovat: „Raději točím britské filmy než v Americe čekat, až dostanu roličku“, tvrdila tehdy.
Pak ji režisér James Cameron obsadil do role, která navždy změnila její kariéru i osobní život.
Rok po premiéře Titaniku byla Kate Winslet zvolena v každoroční anketě prestižního časopisu Empire herečkou s největším sexappealem, měsíc poté i herečkou s nejlepší postavou roku 1998. Dostávala jednu filmovou nabídku za druhou a dnes už má za sebou pět nominací na Oscara a další ocenění. Také jeden rozvod a dva porody.
Mezitím pár kilo přibrala a kromě hereckého talentu teď diváky a divačky po celém světě oslovuje i bojem za „ženskou postavu“. Když v únoru 2003 vyšly v britské mutaci magazínu GQ snímky, na nichž počítačoví vizážisté uměle zeštíhleli její postavu, herečka donutila vydavatele veřejně přiznat, že fotografie byly upraveny bez jejího vědomí a souhlasu. Loni v prosinci se svlékla pro módní časopis Vanity Fair a číslo vyprodala, letos se v jedenatřiceti stala novou tváří kosmetické firmy Lancome.
Kate Winslet je k vidění denně před jednou z newyorských škol, kde vyzvedává starší dceru Miu. O své rodině říká: „To není Titanik. Když se o rodinu dobře staráte, nepotopí se vám.“

Autor: agatha

Životopis (biografie) / Informace:
Hvězda Titanicu Kate Winslet se narodila 5. Října 1975 v anglickém Readingu. Herecký osud jí byl doslova vydlážděn, protože její prarodiče vlastnili malé divadlo, ve kterém vystupovala téměř celá rodina. Proto nebylo divu, že se Kate už od svých 11 let věnovala studiu divadelního umění. Po absolvování střední umělecké školy se začala divadlu naplno věnovat, její první rolí byla adaptace Tajemný deník Adriana Molea a Petera Pana.
Pak přišel film. Už její první role v celovečerním filmu jí přinesla uznání i popularitu. Jednalo se o kriminální drama Nebeská stvoření, které bylo velkým hitem festivalů na celém světě. V roce 1995 přišla její první oscarová nominace za roli ve filmu Rozum a cit. V získávání pověsti talentované herečky pokračovala Kate o rok později, kdy se objevila v adaptaci Shakespearovy hry Hamlet a poté už přišel ten největší zlom v kariéře. James Cameron si ji vybral do hlavní role svého velkofilmu Titanic. Po boku Leonarda Di Capria Kate opět zazářila a připsala si na konto další nominaci na cenu akademie. Tím se stala nejmladší herečkou v historii se dvěma nominacemi.
Po obrovském úspěchu Titanicu dávala Kate chvíli přednost menším filmům, například Hideous Kinky nebo Jako dým. Při natáčení Hideous Kinky se seznámila s pomocným režisérem Jamesem Threapletonem, se kterým vydržela tři roky a má s ním dceru Miu.
V roce 2000 zabodovala po boku Geoffreyho Rushe v historickém filmu Quills – Perem markýze de Sade. Naopak role ve filmech Zamilovaný Shakespeare nebo Anna a král odmítla.
V posledních letech dále podporuje svou slávu díky filmům Život Davida Galea, kde se objevila s Kevinem Spaceyem, a hlavně v originálním snímku podle scénáře Charlieho Kaufmanna Věčný svit neposkvrněné mysli. Za tuto roli obdržela letos už třetí oscarovou nominaci. Nejnověji ji můžeme vidět v dalším z oscarových kandidátů Hledání země nezemě. Co se osobního života týče, Kate v současné době chodí s režisérem Samem Mendesem (Americká krása, Road To Perdition).


Autor: nash

Životopis (biografie) / Informace:
22.10.1998 se provdala za Jima Threapletona

Autor/Zdroj: /Sber

Nový publicista: :
Nelíbí se vám tento životopis? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište.


 

TV Program

ČT1 - Nevíš o nějaké protekci (1980)...

09:45 - 10:10

14 minut již uběhlo
11 minut zbývá do konce

ČT2 - Planeta pokladů

09:25 - 10:15

34 minut již uběhlo
16 minut zbývá do konce

NOVA - Ulice (2005) [TV seriál]

08:25 - 10:30

94 minut již uběhlo
31 minut zbývá do konce

Prima - Polda (2016) [TV seriál]

09:15 - 10:30

44 minut již uběhlo
31 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190626
Osobností: 698007
Fotografií: 764518
Plakátů: 376941
Obsahů a biografií: 178397
foto

Komerční sdělení

Filmová škola

Staňte se hercem, herečkou.

foto

Poslední komentáře

Duna: Část druhá (2024)

Duna: Část druhá
Film je moc pěkný, ale něco   tomu chybí. Větší   napětí, dynamika, spád. Ale   filmek opravdu kvalitní,   dají se ty necelé hodiny   vydržet.

Autor: red.mann | Hodnocení: 7 / 10

Tlukot srdce (1980)

Tlukot srdce
Pro mě byl tohle opravdu   silný zážitek. Krásný   příběh o tom, co   předcházelo napsání jedné   geniální knihy a o tom, co   ovlivnilo celou více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 9 / 10

Společná noc (1999) [TV epizoda]

Společná noc
Eric stále touží vyspat se   s Donnou a oba se tomu   blíží, ale stále k tomu   ještě nedošlo. Red zkouší   vařit, protože Kitty je víc   v více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Koláč (1999) [TV epizoda]

Koláč
Díl s názvem Koláč byl   sice spíš nadprůměrný,   ale několik scén a hlášek   to vytahuje vejš. Skvělej   byl Red Forman a hlavně Bob   Pinciotti, který doma řeší   krizi - 70%.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Tři muži a mladá dáma (1990)

Tři muži a mladá dáma
Tak ještě infantilnější a   naivnější než   "jednička"...Což je škoda,   protože kdyby to bylo trochu   více "normální", dalo by se   na to i koukat:-)

Autor: Máša13 | Hodnocení: 5 / 10

Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Kate Winslet

Winslet Kate

Naposled navštívené:
Kate Winslet

Winslet Kate